Bardzo dobre te nowe kawałki, choć niektórzy mogą narzekać na sterylność brzmienia.elv pisze:Druga płyta dostępna od 19 czerwca. Nowe numery:
Tar + The Mist: " onclick="window.open(this.href);return false;
Sleeping Grounds: " onclick="window.open(this.href);return false;
DORMANT ORDEAL- death metal z Krakowa
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Re: DORMANT ORDEAL- death metal z Krakowa
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
paczek666 pisze:Pisząc wyszedłem z założenia, że demo również jest formą albumu, ale okrojoną z oszernej szaty graficznej i przedstawiającą kilka utworów danego wykonawcy. No i nie są nagraniami z jednego mikrofonu postawionego na sali, tudziez kaseciaka;)
koszerna szata graficzna? nie wiedzialem jako maciek co to jest ta koszernosc wiec wszedlem sobie na wikipedie i bardzo ciekawe zdjecie tam jest

Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- smooker
- w mackach Zła
Wziąłem od Karola nową płytę i jestem bardzo kontent. Jest gęsto, ściana dźwięku. Mimo, że dla mnie trochę za "sucha" produkcja to i tak jest bardzo dobrze. Podoba mie się.
I Marii też się spodobał http://musicamok.pl/1205-2/
I Marii też się spodobał http://musicamok.pl/1205-2/
- aginsiak
- w mackach Zła
Znajomy rzucił mi dzisiaj te nazwę ,sprawdziłem bandcamp .kupiłem czym prędzej płytę. Klasa.
-
- rasowy masterfulowicz
Kurwa, ale piękny strzał z 2016 przegapiony. Słucham dopiero od niedawna, ale ostatni album robi mi piękne kuku. Szukałem czegoś, co przypomina Ulcerate- zimny, pozawijany death metal, z technicznym sznytem ale bez zbytniego onanizmu na gryfie i proszę...Dormant Ordeal idealnie się w te przegródki wpasowuje, dodając do powyższego sporo własnej inwencji, co na koniec dnia przekłada się na
a) rozdziawioną japę piszącego
b) własną tożsamość
Pieknie ta płyta buja od nietuzinkowych zagrywek, każdy kawałek ma na siebie pomysł podparty dość nieszablonowym i technicznym aranżem, zwłaszcza garów. Jest szybko i gęsto a dośc ostre i nieco sterylne brzmienie nie pozwala płycie odpłynać w kierunku bezkształtnego hałasu. Jak ktoś lubi wykoślawione riffy Immolation połączone z zimną klaustrofobię Ulcerate to niech sobie odpali Bandcampa i posłycha całości. Wydaje mi się, że zawodu nie będzie.
I kto wie, gdzie mozna dostać płytę fizycznie?
a) rozdziawioną japę piszącego
b) własną tożsamość
Pieknie ta płyta buja od nietuzinkowych zagrywek, każdy kawałek ma na siebie pomysł podparty dość nieszablonowym i technicznym aranżem, zwłaszcza garów. Jest szybko i gęsto a dośc ostre i nieco sterylne brzmienie nie pozwala płycie odpłynać w kierunku bezkształtnego hałasu. Jak ktoś lubi wykoślawione riffy Immolation połączone z zimną klaustrofobię Ulcerate to niech sobie odpali Bandcampa i posłycha całości. Wydaje mi się, że zawodu nie będzie.
I kto wie, gdzie mozna dostać płytę fizycznie?
- smooker
- w mackach Zła
Kiedyś chodziło na allegro od zespołu. Jak nie ma, napisz do nich na FB, ew. dormant.ordeal@gmail.comsmooker pisze:Wziąłem od Karola nową płytę
-
- zaczyna szaleć
Zespół sprzedawał bezpośrednio na allegro, nawet załapałem się na promocję debiut + drugi album za śmieszną kasę. Naprawdę warto.
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
Recka nowego
https://arrundergroundmetal.blogspot.co ... me-of.html
Widze, ze nie ma jeszcze sampli... A plyta juz za niecaly miesiac.
-
- rasowy masterfulowicz
Czekam mocno. Jeśli czyta to ktoś z zepsołu lub Selfmadegod to nieśmiała prośba- może by tak przy okazji nowego albumu dotłoczyć też dwójkę? Chętnie przygarnę drogą kupna.jesusatan pisze: ↑09-11-2021, 13:58Recka nowego
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
Jest opcja pod tytulem poczatek przyszlego roku.Pelson pisze: ↑09-11-2021, 14:55Czekam mocno. Jeśli czyta to ktoś z zepsołu lub Selfmadegod to nieśmiała prośba- może by tak przy okazji nowego albumu dotłoczyć też dwójkę? Chętnie przygarnę drogą kupna.jesusatan pisze: ↑09-11-2021, 13:58Recka nowego
-
- w mackach Zła
Ja także czekam na trójkę już poprzedni album pozamiatał bardzo konkretnie , jesli jest mocniej to juz jest cudnie .
-
- weteran forumowych bitew
- jesusatan
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
Dobre kuhwa, naprawdę dobre. Końcówka, z tą klimatyczną solówko-melodią wyciągniętą z najlepszych lat Immo albo Ulcerte- ciary.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Bardzo dobra wiadomość a właściwie dwie. Też się spózniłem z zakupem drugiego albumu.jesusatan pisze: ↑09-11-2021, 18:25Jest opcja pod tytulem poczatek przyszlego roku.Pelson pisze: ↑09-11-2021, 14:55Czekam mocno. Jeśli czyta to ktoś z zepsołu lub Selfmadegod to nieśmiała prośba- może by tak przy okazji nowego albumu dotłoczyć też dwójkę? Chętnie przygarnę drogą kupna.jesusatan pisze: ↑09-11-2021, 13:58Recka nowego
- Bolt
Końcówka rzeczywiście fajna, chociaż tego porównania nie kupuję - może temu, że akurat w tym tygodniu głównie słucham "Unholy Cult"

I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
-
- rasowy masterfulowicz
Immo ma patent na te posępne, klimatyczne solówki kończące wałki, że taki The Devil I know albo tytułowy z Close to a world below wspomnę. Tu jest coś podobnego, oczywiście tylko w kwestii konceptu, bo linia melodyczna zupełnie inna.
- Bolt
Łapię o co chodzi, ale samo by mi się to porównanie nie odpaliło. Tak czy siak warto będzie dać temu materiałowi szansę.
I was born in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Obowiazkowy odsluch albumu jak sie ukaze.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- soulsick
- zaczyna szaleć
Bardzo udany album, choć wokal mógłyby być bardziej urozmaicony. Pyszne gitarowe partie! Ostatni kawałek doskonały.