Alien - najlepsza seria wszech czasów?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Alien - najlepsza seria wszech czasów?
Poważnie stawiasz Terminatora I nad ?. II to jeden z najwspanialszych filmów kina akcji sc-fi a to za sprawą w moim odczuciu tego złego skurwysyna który na pozór wydaje się nieśmiertelny. Chociaż niewątpliwe I również jest wspaniała.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Po kilkunastu latach życia w przekonaniu, że 2 lepsza uzmysłowilem sobie, że to jednak obskurny ponury klimat jedynki trafia do mnie o wiele mocniej. Ale nie tylko o to chodzi. A o co jeszcze? Nie interesujcie sie bo kociej mordy dostaniecie :-)
Ostatnio zmieniony 23-01-2017, 18:21 przez yossarian84, łącznie zmieniany 1 raz.
- Sybir
Tomasz, przecież to oczywiste ;)tomaszm pisze:Poważnie stawiasz Terminatora I nad II?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
Faktycznie klimat obu produkcji jest różny, I to zdecydowanie bardziej gęsta i duszna atmosfera. Z kolei II to popis możliwości ówczesnych specjalistów od efektów specjalnych ale bez epatowania tanim przesadyzmem z tempem akcji momentami bez wytchnienia. W sumie ciężka sprawa.
-
- rasowy masterfulowicz
terminator 1>>>terminator 2
alien 2>alien 1
i proszę się nie sprzeczać, to proste rzeczy są
alien 2>alien 1
i proszę się nie sprzeczać, to proste rzeczy są
HAILSA!!!!!
- hcpig
Równia pochyła i Xenomorph przez rozjechanie w massmediach już nie jest straszny, btw ciekawe jak te filmy z serii Aliens vs Predator (nawet nie wiem ile ich jest).
Yare Yare Daze
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
AvP 1 ma taki lekko Lovecraftowski klimat, ale koniec końców jest dennyhcpig pisze:Równia pochyła i Xenomorph przez rozjechanie w massmediach już nie jest straszny, btw ciekawe jak te filmy z serii Aliens vs Predator (nawet nie wiem ile ich jest).
AvP 2 jest dośc mroczny i nie taki bardzo zły w sumie
ale nie sugerujmy się, bo oglądałem te filmy kilka razy i za każdym razem byłem w innym stanie, przez co różnie je odbierałem
-
- rasowy masterfulowicz
- booshee
- postuje jak opętany!
parę lat temu udało mi się I i II zobaczyć w kinie, konkretne doświadczenie. Przy jedynce rozjebało mnie na kawałki, zwłaszcza jak powoli docierało do mnie co mógł czuc ktoś kto widział to w czasie premiery w 1979, przy dwójcie - rozjebał mnie dźwięk. Przy scenie zrzutu z Sulaco ( "We're on an express elevator to hell - going down!") dosłownie zgniotło mi płuca, jeden wielki GRZMOT, adrenalina oczami mi się wylewała i tak do końca. Seans trójeczki w latach premiery, to też było doświadczenie, zwłaszcza że poszedłem sam a na sali oprócz mnie były tylko dwie osoby, zimna sala i od pierwszej sceny zero nadziei na happy end. Miazga.tomaszm pisze:Faktycznie klimat obu produkcji jest różny, I to zdecydowanie bardziej gęsta i duszna atmosfera. Z kolei II to popis możliwości ówczesnych specjalistów od efektów specjalnych ale bez epatowania tanim przesadyzmem z tempem akcji momentami bez wytchnienia. W sumie ciężka sprawa.
-
- w mackach Zła
Jaka by chujnia nie była, jeżeli jest tam Xenomorph i w dodatku w towarzystwie Predatora - wchodzę w to.Bambi pisze:Avp trochę chujnia ale ogląda się miło
-
Moja wypowiedź dotyczyla Terminatora bo trochę zboczylismy z tematu:) zrobilo sie małe zamieszankobooshee pisze:parę lat temu udało mi się I i II zobaczyć w kinie, konkretne doświadczenie. Przy jedynce rozjebało mnie na kawałki, zwłaszcza jak powoli docierało do mnie co mógł czuc ktoś kto widział to w czasie premiery w 1979, przy dwójcie - rozjebał mnie dźwięk. Przy scenie zrzutu z Sulaco ( "We're on an express elevator to hell - going down!") dosłownie zgniotło mi płuca, jeden wielki GRZMOT, adrenalina oczami mi się wylewała i tak do końca. Seans trójeczki w latach premiery, to też było doświadczenie, zwłaszcza że poszedłem sam a na sali oprócz mnie były tylko dwie osoby, zimna sala i od pierwszej sceny zero nadziei na happy end. Miazga.tomaszm pisze:Faktycznie klimat obu produkcji jest różny, I to zdecydowanie bardziej gęsta i duszna atmosfera. Z kolei II to popis możliwości ówczesnych specjalistów od efektów specjalnych ale bez epatowania tanim przesadyzmem z tempem akcji momentami bez wytchnienia. W sumie ciężka sprawa.
- Lukass
- zahartowany metalizator
Z chwilą zawahania, ale jednak głos na jedynkę. Dwójka i trójka też dobre, ale klimat jedynki jest nie do pobicia. Czwórka jedynie poprawna. Przy okazji: ja też wolę Terminatora I niż II, zawsze miałem lekki problem z dwójką i tym kultem, którym obrosła. Jest to oczywiście bardzo dobry film, ale to już nie to samo.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- booshee
- postuje jak opętany!
pasuje jak ulał do Aliensów;)tomaszm pisze:Moja wypowiedź dotyczyla Terminatora bo trochę zboczylismy z tematu:) zrobilo sie małe zamieszankobooshee pisze:parę lat temu udało mi się I i II zobaczyć w kinie, konkretne doświadczenie. Przy jedynce rozjebało mnie na kawałki, zwłaszcza jak powoli docierało do mnie co mógł czuc ktoś kto widział to w czasie premiery w 1979, przy dwójcie - rozjebał mnie dźwięk. Przy scenie zrzutu z Sulaco ( "We're on an express elevator to hell - going down!") dosłownie zgniotło mi płuca, jeden wielki GRZMOT, adrenalina oczami mi się wylewała i tak do końca. Seans trójeczki w latach premiery, to też było doświadczenie, zwłaszcza że poszedłem sam a na sali oprócz mnie były tylko dwie osoby, zimna sala i od pierwszej sceny zero nadziei na happy end. Miazga.tomaszm pisze:Faktycznie klimat obu produkcji jest różny, I to zdecydowanie bardziej gęsta i duszna atmosfera. Z kolei II to popis możliwości ówczesnych specjalistów od efektów specjalnych ale bez epatowania tanim przesadyzmem z tempem akcji momentami bez wytchnienia. W sumie ciężka sprawa.
- uglak
w sumie maraton aliensow w kinie nie bylby zlym pomyslem - musze sie zainteresowac w okolicach premiery nowej czesci, bo na pewno ktores kino na to wpadnie
Guilty of being right
-
- rasowy masterfulowicz
Myślę że będzie z tym jednak ciężko.uglak pisze:w sumie maraton aliensow w kinie nie bylby zlym pomyslem - musze sie zainteresowac w okolicach premiery nowej czesci, bo na pewno ktores kino na to wpadnie
HAILSA!!!!!
- uglak
przy okazji prometeusza bylo (chociaz brakuje trzeciej czesci)

Guilty of being right
-
- rasowy masterfulowicz
No toć właśnie o 3 się rozchodzi najbardziej. Proszę nie przywolywac nazwy prometeusz w tym temacie, bo głupio wygląda.
HAILSA!!!!!
-
- weteran forumowych bitew
Dwójka jest po stokroć lepsza od jedynki obiektywnie.tomaszm pisze:Poważnie stawiasz Terminatora I nad ?. II to jeden z najwspanialszych filmów kina akcji sc-fi a to za sprawą w moim odczuciu tego złego skurwysyna który na pozór wydaje się nieśmiertelny. Chociaż niewątpliwe I również jest wspaniała.
- Sybir
Powyższe zdanie nie zawiera prawdy.
Jedynka to geniusz, dwójka to efektowny blockbuster - klasyczny, zawsze dobrze się ogląda (jeden z filmów, którego staram się nie przegapić, kiedy są emitowane w tv), ale to nie ten poziom. Kiedyś uważałem podobnie, że do Dzień sądu jest lepszy, ale zmienił mi się osąd serii kilka lat temu, i na razie się trzyma.
Jedynka to geniusz, dwójka to efektowny blockbuster - klasyczny, zawsze dobrze się ogląda (jeden z filmów, którego staram się nie przegapić, kiedy są emitowane w tv), ale to nie ten poziom. Kiedyś uważałem podobnie, że do Dzień sądu jest lepszy, ale zmienił mi się osąd serii kilka lat temu, i na razie się trzyma.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
1>3>2>4
T1 lepszy od T2 ?

ni kuta :P
T1 lepszy od T2 ?

ni kuta :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist