DEATH LIKE MASS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: DEATH LIKE MASS

25-12-2016, 16:43

Ołówkiiiii pisze:Gdzie jest Plastek? Za dużo tu słodzenia..
wpiepsza pierogi
Poro
Awatar użytkownika
nicram

25-12-2016, 17:14

A to postaram się go zastąpić. Oczywiście tak jak w przypadku Smętnych dróg - przeciętne gówno, jakoś tak na pierwszy rzut ucha - IV liga. Nie mówiąc o tragicznym wokalu, co zresztą bdb kolega tomaszm już zauważył.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Orkan
świeżak

25-12-2016, 17:34

Ołówkiiiii pisze:Za dużo tu słodzenia..
+1
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

25-12-2016, 18:48

nicram pisze:
A to postaram się go zastąpić. Oczywiście tak jak w przypadku Smętnych dróg - przeciętne gówno, jakoś tak na pierwszy rzut ucha - IV liga. Nie mówiąc o tragicznym wokalu, co zresztą bdb kolega tomaszm już zauważył.
Ech... nicram, wytłumaczę Ci to krótko, bo nie mam czasu się rozwodzić - STYL, mówi Ci coś to słowo?
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
nicram

25-12-2016, 19:47

Kojarzę takie pismo dla kobiet: http://www.styl.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; :-)
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
babayaga
rozkręca się

25-12-2016, 20:39

No jakoś bez rewelacji ten utwór. Kompozycyjnie ok, ale coś mi nie pasuje w miksie - wokal jest za słabo słyszalny, momentami gitary gdzieś giną. W tym kontekście to daleko w tyle za "krętymi drogami".

Ale jestem ciekaw całości. Zobaczymy.
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

25-12-2016, 21:23

nicram pisze: A to postaram się go zastąpić. Oczywiście tak jak w przypadku Smętnych dróg - przeciętne gówno, jakoś tak na pierwszy rzut ucha - IV liga. Nie mówiąc o tragicznym wokalu, co zresztą bdb kolega tomaszm już zauważył.
lepszej rekomendacji nie trzeba :*
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
Orkan
świeżak

25-12-2016, 21:24

Nie w produkcji problem, acz w kawałku, który jest zwyczajnie ok, ale do spustów bardzo daleko.
Awatar użytkownika
IMP-|-OUS
weteran forumowych bitew

25-12-2016, 21:28

nicram pisze:
+666
Awatar użytkownika
Sybir

25-12-2016, 21:29

Jak nicram coś "poleci", to nie ma chuja we wsi :D Musowo muszę sprawdzić ten numer, jak tylko będę miał wolną chwilę. Kręte drogi były całkiem w pytkę, choć zbroi nie musiałem oddawać do płatnerza ani też giermkowi do ochędożenia.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
tomder
zaczyna szaleć

25-12-2016, 23:13

nicram pisze:
Dobre przecietne gówno odpalam przynajmniej raz w tygodniu
Awatar użytkownika
COFFIN

27-12-2016, 22:06

babayaga pisze:No jakoś bez rewelacji ten utwór. Kompozycyjnie ok, ale coś mi nie pasuje w miksie - wokal jest za słabo słyszalny, momentami gitary gdzieś giną.
Tak z ciekawości - na czym tego słuchałeś?:) Parę razy już się zakręcił u mnie ten numer i jak dla mnie wszystko jest na miejscu. Podejrzewam, że z CD, na normalnym sprzęcie efekt będzie zdecydowanie lepszy, ale i dzisiaj, gdy podłączyłem głośniki do kompa wylała się smoła.
'Come the Blessed Madness'
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

28-12-2016, 00:58

ejakulat ci sie wylal, kawalek dosc mocno przecietny
Awatar użytkownika
COFFIN

28-12-2016, 10:00

Chyba ejakulatów nie czytałeś. Przypomina mi się to samo pierdolenie, jak w momencie ukazania się zajawki z "Krętych Dróg' - słabe, nic ciekawego itd. A jakiś czas później już zmieniona melodia. Mnie się ten numer podoba, nie ma mowy o jakimś geniuszu, ale poziom trzyma i słucha się dobrze, bo jest odpowiednia atmosfera, której szukam w tego typu muzyce.
Awatar użytkownika
babayaga
rozkręca się

28-12-2016, 11:35

COFFIN pisze:
babayaga pisze:No jakoś bez rewelacji ten utwór. Kompozycyjnie ok, ale coś mi nie pasuje w miksie - wokal jest za słabo słyszalny, momentami gitary gdzieś giną.
Tak z ciekawości - na czym tego słuchałeś?:) Parę razy już się zakręcił u mnie ten numer i jak dla mnie wszystko jest na miejscu. Podejrzewam, że z CD, na normalnym sprzęcie efekt będzie zdecydowanie lepszy, ale i dzisiaj, gdy podłączyłem głośniki do kompa wylała się smoła.
Nigdy niczego nie słucham na laptopowych głośniczkach - pierdziawkach. :) Dźwięk u mnie idzie z laptopa do zewnętrznej karty muzycznej, która jest podpięta do całkiem ok wieży (+ subwoofer) :D.

Chciałem poczekać na cd, ale jeszcze kilka razy przesłuchałem i już mi gitary nie giną. To była pewnie kwestia osłuchania, biję się w mą wątłą pierś. :D.

Natomiast jeśli chodzi o wokale to dalej twierdzę, że są słabo słyszalne. Może to coś ze mną, ale nie rozumiem co tam MotD śpiewa. Na 'krętych drogach' było z tym znacznie lepiej, nawet bez tekstów w ręce można zrozumieć.

Ogólnie z każdym przesłuchaniem bardziej mi się podoba. Ale teraz już nie będę więcej słuchać z netu i poczekam, żeby posłuchać jak bozia przykazała na CD.
Awatar użytkownika
COFFIN

28-12-2016, 12:07

Skoro ma być
Sova pisze:
jeszcze bardziej gęsto, duszno i piekielnie.
To jak dla mnie ten kawałek to potwierdza. A w kontekście całości może być z nim, jak z 'Darem', który udostępniony przed premierą wcale nie był najlepszym na krążku.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

28-12-2016, 14:27

Jak początek numeru po prostu łamie kości, tak później jest... jedynie ok. Do obadania w przyszłości.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
maciek z klanu

28-12-2016, 14:50

nicram pisze:Kojarzę takie pismo dla kobiet: http://www.styl.pl/" onclick="window.open(this.href);return false; :-)

uwaga ostatnio na jakiejs stacji widzialem twoj styl dla mezczyzn, albo to bylo elle. nie kupilem jestem hetero.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

28-12-2016, 16:41

kawalek spoko, ale brzmienie z dupy. cos czuje ze z "no solace"
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
SATYROS
w mackach Zła

28-12-2016, 17:31

babayaga pisze:
COFFIN pisze:
Nigdy niczego nie słucham na laptopowych głośniczkach - pierdziawkach. :) Dźwięk u mnie idzie z laptopa do zewnętrznej karty muzycznej, która jest podpięta do całkiem ok wieży (+ subwoofer) :D.

Chciałem poczekać na cd, ale jeszcze kilka razy przesłuchałem i już mi gitary nie giną. To była pewnie kwestia osłuchania, biję się w mą wątłą pierś. :D.

Natomiast jeśli chodzi o wokale to dalej twierdzę, że są słabo słyszalne. Może to coś ze mną, ale nie rozumiem co tam MotD śpiewa. Na 'krętych drogach' było z tym znacznie lepiej, nawet bez tekstów w ręce można zrozumieć.

Ogólnie z każdym przesłuchaniem bardziej mi się podoba. Ale teraz już nie będę więcej słuchać z netu i poczekam, żeby posłuchać jak bozia przykazała na CD.
Kolega słucha takiej muzyki z subwoofer-em? To się nie dziwię, że cienko słychać.
Polecam zwykłe stereo, a nie jakieś wynalazki.
ODPOWIEDZ