VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
PureHate
weteran forumowych bitew

Re: VADER

08-11-2016, 16:56

Destro pisze:
moonfire pisze:Ktoś już słuchał w całości tego kabaretu?
Kabaret to kurwa dopiero jest te wasze cultes des ghoules-henbane i to nowe coś coven...To jest dopiero śmiech na sali...
Piter ci wlazł do wanny ?
Awatar użytkownika
Destro
postuje jak opętany!

08-11-2016, 16:59

Każdy ma prawo do swojego zdania,a moje jest takie a nie inne...
Piszecie peany o cultes des ghoules a dla mnie to jest nijakie...
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

08-11-2016, 17:20

ja dzisiaj zapodam, mam się bać ??
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

08-11-2016, 17:51

No. Za pierwszy razem na raty, bo robiło mi się smutno, ale potem coś zaskoczyło, przyjąłem do wiadomości stan rzeczy i jakoś to hula, w sam raz do załatwiania spraw w ZUSie i zakupów w Biedrze, bezbolesne. Przeróbka Marsza Imperialnego nawet fajna.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

17-11-2016, 20:41

No jak pragne zdrowia, czasem mam nadzieję że z kolejna płytą Vader mile mnie zaskoczy, i pokaże, że kolejna pozycja w dyskografii to nie jest pańszczyzna i potrafią wykrzesać z siebie jeszcze trochę energii... Z przykrością jednak stwierdzam, że coś w tym zespole popsuło się dawno temu i chyba nigdy już nie powrócą do lat swojej świetności. Na żywo, kiedy będą grać swoje szlagiery sprzed lat pewnie wyjdą z takiej konfrontacji obronną ręką, ale w pisaniu nowych chwytliwych numerów, to Peter nie ma najszczęśliwszej reki. Te odświeżenie formuły charakteryzujace się bardziej thrashową estetyką, bardziej uproszczonym przekazem, melodyjniejszymi solówkami, zapewne ma swoich zwolenników, potrafie ich nawet zrozumieć, bo tak kompletnie złe to to nie jest, ale.... Ale kiedy mam ochotę posłuchać czegoś lżejszego ale z pazurem, to sięgam po takie dajmy na to Sodom, Slayer, Exodus, cokolwiek, ale nazwa Vader kojarzy mi się z death metalem i jako tako chcę ten zespół postrzegać. Zamknąłem ich w tej ciasnej szufladce, pewnie mój błąd, bo przez to nie potrafię należycie ocenić ich nowego oblicza. Być może. Owszem, słyszę tu kilka fajnych motywów, ale to zbyt mało aby wpadać w zachwyt nad całą płytą. Brzmienie kuleje, ono wręcz ogałaca te riffy z drapieżności, agresji, z pasji, słowem z wszystkiego. Same kompozycje tez jakoś nie powodują przyspieszonej pracy serca, można posłuchać i jednocześnie czytać książkę, obierać kartofle, grać w pasjansa, muzyka w tle nie będzie przeszkadzać. Nawet byłoby wskazane aby robić coś jeszcze podczas odsłuchu, bo siedząc w fotelu i słuchając, parę razy zdarzyło mi się spojrzeć na zegarek , parę razy ziewnąłem, a to zły omen. Taki death thrash bez jaj, bez polotu, bez energii. Może posłucham jeszcze kilka razy, ale wątpię abym się z tym krążkiem polubił. Vader to w tej chwili taki Gołota, który owszem, swoje chwile chwały miał, pięści nadal ma mocne i takiemu zwykłemu Kowalskiemu po jednym ciosie urwie łeb przy samej dupie, ale młodszy bokser głodny sukcesu znokautuje go w pierwszej rundzie.
shadowthrone
postuje jak opętany!

17-11-2016, 21:29

Niestety biedny ten nowy Vader. Jedna z ich najgorszych płyt w dyskografii. Mogą podać rękę Slayerowi.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

17-11-2016, 22:08

Nawet sprawdzać tego nie zamierzam, szkoda czasu. Kotlet death metal.

tak, musiałem to obwieścić całemu światu
Awatar użytkownika
mikey
rozkręca się

17-11-2016, 22:32

The Empire To najlepsza płyta w Death Metalu od lat.
Mgwah - With Hearts Towards Danone. :evil:
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

17-11-2016, 22:52

Nasum pisze:Taki death thrash bez jaj, bez polotu, bez energii. Może posłucham jeszcze kilka razy, ale wątpię abym się z tym krążkiem polubił. Vader to w tej chwili taki Gołota, który owszem, swoje chwile chwały miał, pięści nadal ma mocne i takiemu zwykłemu Kowalskiemu po jednym ciosie urwie łeb przy samej dupie, ale młodszy bokser głodny sukcesu znokautuje go w pierwszej rundzie.
No kolega to na koncert chyba nie wejdzie :D
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

17-11-2016, 23:18

^ Ktoś z panów obadał ten nowy album w całości ? Bo ja się nawet nie zbliżam.
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

17-11-2016, 23:24

Bez bicia się przyznam, że nie. I nawet mi to przez myśl nie przeszło, jak wysłuchałem jakiegoś promującego tę płytę numeru. Nie pasuje mi już ich granie, szkoda się męczyć.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
TheDude

17-11-2016, 23:36

Trochę szkoda, że band, który niegdyś miażdżył teraz wali taką sztampę i muzę od szablonu, kurwa mać.
Awatar użytkownika
Żułek

18-11-2016, 03:41

http://muzyka.interia.pl/recenzje/news- ... Id,2307069" onclick="window.open(this.href);return false;

ciekawe ile posmarowali :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
Sybir

18-11-2016, 07:30

^Komentarze w stylu fejsowych wynurzeń Petera ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

18-11-2016, 07:35

Peter to inteligentny gość, odczep się. Twierdzenie, że death metal odróżnia od thrash metalu tylko wokal to wyraz bogatej wiedzy i niebywałych zdolności intelektualnych. Przecież każdy z nas gdyby na chwilę wyłączyć wokal nie odróżniłby Megadeth od Brodequin.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Sybir

18-11-2016, 08:08

No w sumie przyznaję Ci rację, ziomeczku, i cofam, com napisał.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Nasum

18-11-2016, 17:23

Lukass pisze:
Nasum pisze:Taki death thrash bez jaj, bez polotu, bez energii. Może posłucham jeszcze kilka razy, ale wątpię abym się z tym krążkiem polubił. Vader to w tej chwili taki Gołota, który owszem, swoje chwile chwały miał, pięści nadal ma mocne i takiemu zwykłemu Kowalskiemu po jednym ciosie urwie łeb przy samej dupie, ale młodszy bokser głodny sukcesu znokautuje go w pierwszej rundzie.
No kolega to na koncert chyba nie wejdzie :D

Ciiiii..... może Kmiołsen jeszcze tej recenzji nie przeczytał ;-)
535

18-11-2016, 18:17

Sprawdzony w boju arsenał "Imperium" uzupełniono także nieszablonowym orężem w postaci "The Army-Geddon", w którym - mimo początkowej swojskości - na czoło przypuszczanego ataku wybijają się zaskakująco nowocześnie rwany riff, złamana z przemieszczeniem, dysharmonijna sekcja rytmiczna w popisowym wydaniu Hala i perkusisty Jamesa Stewarda, oraz wybitnie nietuzinkowe solówki gitarzysty Pająka na miarę - nie przymierzając - Fredrika Thordendala.

O kurwa. Voivody?
Nasum

18-11-2016, 18:41

o kolega cyferka wrzucił fragment recenzji, to i ja coś dorzucę:

" (...) po trzęsieniu ziemi w slayerowsko rozpędzonym "Angels Of Steel", niczym siłą fali sejsmicznej nadciąga "Tempest" - najszybszy i najbardziej gwałtowny numer na "The Empire", a i być może jeden z najbardziej wściekłych utworów w całej historii Vadera;(..)"

"Na tym dystansie Vader ze swadą żongluje tempem, przechodząc heavymetalową marszrutą od ciężkiego brzmiącego początku do wręcz judasowej swawoli,"

Ten ostatni to bez wątpienia najcięższy i najbardziej posępnie brzmiący numer na "The Empire", ze stutonowym riffem, galerniczym rytmem i mocarną, złowrogą aurą, tożsamą w swej podniosłości z tym, co na początku lat 90. z takim majestatem generowali Samael na "Ceremony Of Opposites" i Bolt Thrower na "The IVth Crusade".

I tak się zastanawiam, czy ja tą płytę słyszałem, czy jakiś chochlik sprawił, że słuchałem czegoś innego, bo nic co wyczytałem w recenzji nie usłyszałem?
535

18-11-2016, 18:45

Niektóre "figury" przypominają nieco, naszych milusińskich z metalorecenzji.
ODPOWIEDZ