Dziękuje Ci Panie Oświecony za wytłumaczenie. Rozumiem, że teraz odnaleźli swój styl i gimnazjalny target. Życzę Wam (Tobie i Furii) wielu szczęśliwych chwil na wspólnej drodze życia.Nerwowy pisze:A ten jak nie czai ;D, Furia tak naprawdę zaczęła się dopiero właśnie na tym albumie. Wcześniejsze rzeczy to bardziej lub mniej udane poszukiwania własnej tożsamości i stylu.nicram pisze:Fajne tytuły, ale sama muzyka to wydmuszka. Od Nocel już mi nie po drodze z tym zespołem. Jestem na nie.
FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: FURIA
all the monsters will break your heart
- Ascetic
kasuje wymienione pozycje w przedbiegach ;-)Lobas pisze:Nie ukrywam, że po przesłuchaniu EP-ki Guido boję się sprawdzić nowej płyty, ale skoro jest lepsza niż takie Altarage, Blood Incantation czy New Model Army to wypada sprawdzić.
ps. to się nazywa polski internet/ blogi muzyczne/ prasa muzyczna. oceny mocno subiektywne, nacechowane … zresztą. nie mam dowodów. mogę tylko domniemać.
ps. też się zastanawiam jakbym wybrnął z takiej oto sytuacji. prowadzę poczytny blog muzyczny. takie 500 odsłon dziennie. dostaje materiały "promocyjne" z wytwórni. i co jebać jak mi nie pasuje? spuścić zasłonę milczenia? czy napisać, że OK. wiadomo wyślą następne.
jeszcze gorzej jak jesteś ze "środowiska". napiszesz, że nie takie jakie miało być, to się koledzy obrażą …
Ostatnio zmieniony 18-10-2016, 17:18 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
W tym wypadku zdecydowanie chorobą psychiczną. Trzeba MIEĆ ZDROWO NAPIERDOLONE POD KOPUŁĄ, że wypisywać takie rzeczy w kontekście tego zespołu.Ascetic pisze:kasuje wymienione pozycje w przedbiegach ;-)Lobas pisze:Nie ukrywam, że po przesłuchaniu EP-ki Guido boję się sprawdzić nowej płyty, ale skoro jest lepsza niż takie Altarage, Blood Incantation czy New Model Army to wypada sprawdzić.
ps. to się nazywa polski internet/ blogi muzyczne/ prasa muzyczna. oceny mocno subiektywne, nacechowane … zresztą. nie mam dowodów. mogę tylko domniemać.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
no, Nerwowy ma wyjątkową zdolność umniejszania każdemu do poziomu szamba, kto nie pojmuje (czytaj: nie lubi) wyższej sztuki uznanej przez wójta i koło gospodyń wiejskich we wsi Chrząszczyżewoszyce ;)nicram pisze:Dziękuje Ci Panie Oświecony za wytłumaczenie. Rozumiem, że teraz odnaleźli swój styl i gimnazjalny target. Życzę Wam (Tobie i Furii) wielu szczęśliwych chwil na wspólnej drodze życia.Nerwowy pisze:A ten jak nie czai ;D, Furia tak naprawdę zaczęła się dopiero właśnie na tym albumie. Wcześniejsze rzeczy to bardziej lub mniej udane poszukiwania własnej tożsamości i stylu.nicram pisze:Fajne tytuły, ale sama muzyka to wydmuszka. Od Nocel już mi nie po drodze z tym zespołem. Jestem na nie.
- Ascetic
gdyby to napisał np. 535 wiedziałbym, że to zabawa słowna połączona z prowokacją. ale on/ Pan Redaktor to tak na poważnie … trzeba przewartościować ten rok. huj. da się jeszcze zrobić.Plastek pisze:W tym wypadku zdecydowanie chorobą psychiczną. Trzeba MIEĆ ZDROWO NAPIERDOLONE POD KOPUŁĄ, że wypisywać takie rzeczy w kontekście tego zespołu.Ascetic pisze:kasuje wymienione pozycje w przedbiegach ;-)Lobas pisze:Nie ukrywam, że po przesłuchaniu EP-ki Guido boję się sprawdzić nowej płyty, ale skoro jest lepsza niż takie Altarage, Blood Incantation czy New Model Army to wypada sprawdzić.
lys på slutten av lys
- Plastek
- Kontakt:
535 pisze:Gdzie te rewelacje można przeczytać? Inna sprawa że uwzięliście się bo to polski zespół.
Plastek pisze:Destro pisze:Pierwsza recenzja:
http://www.violence-online.pl/album-tyg ... n-records/" onclick="window.open(this.href);return false;
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
Zaraz tam gra słowna, zaraz prowokacja, zaraz pewnie jeszcze proszę go aresztować!. Wracając jednak do w miarę poważnej dyskusji. Ja napisałem o tym winylowym wydawnictwie i faktycznie mi się podobają trzy numery Hahary, Łączka i ten ostatni, ale ja mam dupę czystą. Akurat w tych nagraniach cieszą mnie elementy, których jestem fanem "od zawsze" i niejednokrotnie dawałem temu tutaj wyraz, powodując przerażenie i niesmak u co delikatniejszych forumowiczów. Co do płyty, to nie wiem. Nie słyszałem. Nie chcę być złośliwy, ale podejrzewam, że wy też nie słyszeliście. Czyżbyście z góry zakładali, że chujnia, bo Furia? Nieładnie, koledzy. Bardzo nieładnie. Wypada, choć raz przesłuchać. To nie Anthrax.Ascetic pisze:
gdyby to napisał np. 535 wiedziałbym, że to zabawa słowna połączona z prowokacją. ale on/ Pan Redaktor to tak na poważnie … trzeba przewartościować ten rok. huj. da się jeszcze zrobić.
- Ascetic
jak na moje oko nie uchwyciłeś sedna sprawy. ale OK.535 pisze:Zaraz tam gra słowna, zaraz prowokacja, zaraz pewnie jeszcze proszę go aresztować!. Wracając jednak do w miarę poważnej dyskusji. Ja napisałem o tym winylowym wydawnictwie i faktycznie mi się podobają trzy numery Hahary, Łączka i ten ostatni, ale ja mam dupę czystą. Akurat w tych nagraniach cieszą mnie elementy, których jestem fanem "od zawsze" i niejednokrotnie dawałem temu tutaj wyraz, powodując przerażenie i niesmak u co delikatniejszych forumowiczów. Co do płyty, to nie wiem. Nie słyszałem. Nie chcę być złośliwy, ale podejrzewam, że wy też nie słyszeliście. Czyżbyście z góry zakładali, że chujnia, bo Furia? Nieładnie, koledzy. Bardzo nieładnie. Wypada, choć raz przesłuchać. To nie Anthrax.Ascetic pisze:
gdyby to napisał np. 535 wiedziałbym, że to zabawa słowna połączona z prowokacją. ale on/ Pan Redaktor to tak na poważnie … trzeba przewartościować ten rok. huj. da się jeszcze zrobić.
ps. żeby sprawa była jasna. mi się marzy Polski zespół z niepodważalną pozycją na świecie. niech się Furia broni sama, albo jeszcze lepiej muzyką . niech pieją peany na forach i w prasie. klubowe i festiwalowe koncerty niech będą wyprzedane. żeby nie było. niech.
Ostatnio zmieniony 18-10-2016, 17:52 przez Ascetic, łącznie zmieniany 1 raz.
lys på slutten av lys
Uchwyciłem, uchwyciłem, ale po co o tym dyskutować? Bo to jest pierwszy raz? Co było jak wyszedł ostatni Behemoth? Ilu było takich, którzy wypisywali pierdoły i to całkiem poważnie. O odkryciu, nowej drodze i podobnych herezjach.Gdzieś tam są jeszcze ślady.Ascetic pisze:
jak na moje oko nie uchwyciłeś sedna sprawy. ale OK.
To, co poniżej przeczytacie, to właściwie nie będzie stricte recenzja. To raczej pean pochwalny, który będzie miał za zadanie przekonać Was, że na najnowszy album Furii to nie tylko najlepsza rzecz, jaka przytrafiła się ekipie Nihila w całej dotychczasowej karierze, ale też najlepszy tegoroczny album w ogóle. Oj, nie wydaje mi się, żeby w tym roku ukazał się jakikolwiek lepszy strzał.
No co się przypierdalacie? Ładny przecież wstęp jest. Zapiszę sobie w notatniku. Będzie mi pasował do przyszłorocznego konceptalbumu mojej ulubionej kapeli.
No co się przypierdalacie? Ładny przecież wstęp jest. Zapiszę sobie w notatniku. Będzie mi pasował do przyszłorocznego konceptalbumu mojej ulubionej kapeli.
- Ascetic
fakt. uchwyciłeś. fakt ;-)535 pisze:Uchwyciłem, uchwyciłem, ale po co o tym dyskutować? Bo to jest pierwszy raz? Co było jak wyszedł ostatni Behemoth? Ilu było takich, którzy wypisywali pierdoły i to całkiem poważnie. O odkryciu, nowej drodze i podobnych herezjach.Gdzieś tam są jeszcze ślady.Ascetic pisze:
jak na moje oko nie uchwyciłeś sedna sprawy. ale OK.
w "320 w 2" jest zjazd do kopalni (czy jak to sie mówi po górniczemu)? tak tylko pytam, żeby zmienić temat ...
lys på slutten av lys
- Ascetic
jak rozumiem, nieładnie podejrzewasz mnie, że zabieram głos, nie znając przedmiotu sprawy.535 pisze:Na to wychodzi, ale przecież sam możesz sobie sprawdzić.
" onclick="window.open(this.href);return false;
otóż nie.
zaintrygowany pijacką mordą Świetlickiego odsłuchałem.
trop idealny.
teraz czekam na BM'wersję Bukartyka …
powinno się więcej dziać
lys på slutten av lys
- Ascetic
aaaa, tak może być.535 pisze:No wiesz. Marcin posiada szlachetne rysy poety, a nie to co napisałeś.Ascetic pisze: pijacką mordą Świetlickiego
akurat z poezją to ja jestem na bakier ;-) w szczególności z p. śpiewaną
choć po odsłuchaniu Furii poczyniłem znaczący postęp
lys på slutten av lys
-
- weteran forumowych bitew
-
- weteran forumowych bitew
Niektóre momenty tu naprawdę brzmią jak ŚWIETLIKI (Łączka! znakomity numer swoją drogą). I nie jest to wada, właściwie całkiem odwrotnie.
Nie jestem pewien jak to wydawnictwo traktować, niby epka a niewiele krótsza od zapowiadanego albumu (można by się uprzeć, że wychodzą w tym roku dwie równorzędne FURIE, bo w dzisiejszych czasach różnica między ep a lp jest wyłącznie umowna). Tak czy inaczej zapowiada się całkiem nieźle, po paru odsłuchach.
Nie jestem pewien jak to wydawnictwo traktować, niby epka a niewiele krótsza od zapowiadanego albumu (można by się uprzeć, że wychodzą w tym roku dwie równorzędne FURIE, bo w dzisiejszych czasach różnica między ep a lp jest wyłącznie umowna). Tak czy inaczej zapowiada się całkiem nieźle, po paru odsłuchach.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Ascetic
ta druga mam nadzieję, że na Barbórkę ...kenediusze pisze:Niektóre momenty tu naprawdę brzmią jak ŚWIETLIKI (Łączka! znakomity numer swoją drogą). I nie jest to wada, właściwie całkiem odwrotnie.
lys på slutten av lys