gelO pisze: Bardzo fajny z Castle
MUSICK MAGAZINE!!!
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Oki
- weteran forumowych bitew
Re: MUSICK MAGAZINE!!!
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
4? Aż sprawdziłem - chciałeś chyba napisać sześć stron, a tekst wywiadu zajmuje nieco ponad... jedną. Litości... To jakieś kuriozum. Takiego przegięcia jeszcze nie widziałem.harvestman pisze:Widzisz Slayer na okładce, spodziewasz się poważnego podejścia do tematu i co dostajesz? Niby 4 strony, jednak dwie z nich zajmują zdjęcia, pół wstępniak, reszta to wywiad z którego nie za wiele wynika.
Nie wiem też o co chodzi w artykule "Ludzie cienia". Jaka jest myśl przewodnia?
Ogólnie jednak nie będę się pastwił. Można kupić, można poczytać.
Mnie najbardziej zainteresowały rozmowy z: POISONED, ABORTED i TRAUMA. Do przeczytania została mi jeszcze rozmowa z ASPHYX i recenzje. Nie znam też jeszcze wcześniejszego numeru, z SATYRICON na okładce. 7 Gates zdecydowanie lepszy. Panowie z Musick Magazine powinni się uczyć od Mańka jak robić ciekawe wywiady.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Levi
- rozkręca się
Okej, wywiad jest krótki, ale czy ktoś zadał sobie odrobinę trudu żeby zrozumieć, że Slayer jest zespołem funkcjonującym na całkowicie innych zasadach niż niemal cała reszta kapel ze sceny metalowej? Wywiad z nimi nie jest rzeczą powszechną i prostą do zrobienia. Z całym szacunkiem, ale to wygląda kompletnie inaczej niż wywiady z Satyricon czy Marduk...
Tak poza wywiadem z Kingiem, mam jeszcze jedno spostrzeżenie - wywiad musi być długi, wtedy jest dobry, a jeszcze lepiej kiedy pytanie jest dłuższe od odpowiedzi. Każdy ma swój gust, i to rozumiem, ale kompletnie się z nim nie zgadzam. Bo zwyczajnie nie jest możliwe, że z każdym rozmówcą da się poprowadzić długą i zarazem ciekawa rozmowę. gazeta to nie ściana na FB czy forum internetowe, i powinna drukować tylko to, co ciekawe. Bo większość długich rozmów w którymś momencie wpada w kompletną nudę lub jest to rozmawianie o dupiemarynie. Objętość zostawmy internetowi. Zerknijcie do Zero Tolerance, Terrorizera czy Decibel - królują tam artykuły z najciekawszymi wypowiedziami muzyków, nie wywiady-tasiemce
I niestety, ale rzuca się to w oczy, część z dyskutantów nie czyta tego magazynu. Dobrym przykładem są pytania/stwierdzenia, że nie ma tekstów Warcrimera w ostatnich numerach jest tego przykładem lub pytanie w stylu: jaka jest myśl przewodnia artykułu 'ludzie cienia".
A Slayer to marka, która sama ustala zasady na jakich udziela wywiadów. Koniec.kropka. A my mieliśmy jako jedyni te 15 minut...
Tak poza wywiadem z Kingiem, mam jeszcze jedno spostrzeżenie - wywiad musi być długi, wtedy jest dobry, a jeszcze lepiej kiedy pytanie jest dłuższe od odpowiedzi. Każdy ma swój gust, i to rozumiem, ale kompletnie się z nim nie zgadzam. Bo zwyczajnie nie jest możliwe, że z każdym rozmówcą da się poprowadzić długą i zarazem ciekawa rozmowę. gazeta to nie ściana na FB czy forum internetowe, i powinna drukować tylko to, co ciekawe. Bo większość długich rozmów w którymś momencie wpada w kompletną nudę lub jest to rozmawianie o dupiemarynie. Objętość zostawmy internetowi. Zerknijcie do Zero Tolerance, Terrorizera czy Decibel - królują tam artykuły z najciekawszymi wypowiedziami muzyków, nie wywiady-tasiemce
I niestety, ale rzuca się to w oczy, część z dyskutantów nie czyta tego magazynu. Dobrym przykładem są pytania/stwierdzenia, że nie ma tekstów Warcrimera w ostatnich numerach jest tego przykładem lub pytanie w stylu: jaka jest myśl przewodnia artykułu 'ludzie cienia".
A Slayer to marka, która sama ustala zasady na jakich udziela wywiadów. Koniec.kropka. A my mieliśmy jako jedyni te 15 minut...
- Plastek
- Kontakt:
Levi pisze:Okej, wywiad jest krótki, ale czy ktoś zadał sobie odrobinę trudu żeby zrozumieć, że Slayer jest zespołem funkcjonującym na całkowicie innych zasadach niż niemal cała reszta kapel ze sceny metalowej? Wywiad z nimi nie jest rzeczą powszechną i prostą do zrobienia. Z całym szacunkiem, ale to wygląda kompletnie inaczej niż wywiady z Satyricon czy Marduk...

Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Levi pisze: Zerknijcie do Zero Tolerance, Terrorizera czy Decibel - królują tam artykuły z najciekawszymi wypowiedziami muzyków, nie wywiady-tasiemce
.
Mystic chyba miał czy nadal ma taką formę wywiadów - strasznie mnie to wkurwia, wolę już poczytać cały wywiad tasiemiec, nawet jakby miał być nudny, aniżeli takie wyrwane z całości strzępki rozmowy okraszone komentarzem dziennikarza.
- Plastek
- Kontakt:
Chyba każdy zdrowy na umyśle człowiek też tak woli, ale pan redaktor musi mieć inne zdanie i w żałosny sposób twierdzić, że czytelnicy beeee i się nie poznali, bo skrótowe, wyrwane z kontekstu pierdnięcia są lepsze niż normalny, długi wywiad. A może umiejętności brakuje by zrobić dobry, długi wywiad? Generalnie sam wywiad ze Slayer to ŻENADA ROKU, podobnie jak postawa wielce szanownego pana redaktora. Strzelanie fochów jak urażona panienka nie przystoi mężczyźnie panie redaktorze.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Poza tym takie wypowiedzi bardziej pasują do reportażu aniżeli wywiadu, wygląda to jakby w redakcji nie zrobili swojego wywadu a tylko posklejali wypowiedzi muzyków z kilku wywiadów przeprowadzonych dla kilku innych pism. Wybieranie najciekawszych wypowiedzi moze okazać się karkołomnym zadaniem, bo skąd wiadomo, co dla kogoś może być najciekawsze? Przykład - bodajże w Mystic kiedyś była taki pseudo wywiad z Barneyem, w którym przyznał, że Jesse Pintado nie jest już częścią Napalm Death. Wiadomo, wszystkich to zaskoczyło, ale nie padło ani jedno zdanie na temat jego problemów z alkoholem przez które wyleciał, o sesji "Order of the leech" która była utrapieniem ze względu na jego nałóg - o tym dowiedziałem się z zina. Może miało to posmak plotkarski, ale ukazało trochę więcej światła na problem, a nie tylko suche stwierdzenie faktu. To samo Allan West - zawsze czy z Obituary czy z Six Feet Under wylatywał ze względu na problemy osobiste, które okazały się być naprawdę problemami. Jako fan tych kapel chciałbym wiedzieć dlaczego jeden z muzyków który jest kojarzony z kapelą już w niej nie gra, tymczasem redaktorzy mogą stwierdzić, że to zbyteczne i po raz kolejny dadzą wypowiedź o tym w jakim studiu nagrywali.... Wywiady są po to, by drukować je w całości.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
tak samo tlumacza sie redaktorzy faktu czy superexpressu. czy to wasz obecny kierunek?Levi pisze:Bo większość długich rozmów w którymś momencie wpada w kompletną nudę lub jest to rozmawianie o dupiemarynie. Objętość zostawmy internetowi. Zerknijcie do Zero Tolerance, Terrorizera czy Decibel - królują tam artykuły z najciekawszymi wypowiedziami muzyków, nie wywiady-tasiemce
Guilty of being right
Mieli piętnaście minut dlatego, pomijając okładkę w magazynie znalazł się głupkowaty niby plakat, którego nikt nie będzie w stanie normalnie użyć i dwa duże, nikomu niepotrzebne zdjęcia muzyków , uzupełnione kilkoma ich beknięciami-pierdnięciami, bo inaczej nie jestem w stanie tego określić. Trzeba było odpuścić, a panom gwiazdorom powiedzieć, że jak nie chcecie gadać to wypierdalajcie, bo mamy lepsze kapele na okładkę. I żeby było jasne. Nie oceniam całego numeru tylko ten jeden, konkretny wywiad.
- Żułek
dokładnie, chyba najgłupszy wywiad jaki czytałem
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Ascetic
tutaj to jest już jawne przegięcie.Levi pisze: Zerknijcie do Zero Tolerance, Terrorizera czy Decibel - królują tam artykuły z najciekawszymi wypowiedziami muzyków, nie wywiady-tasiemce
.
1. porównywanie się do magazynów typu Zero Tolerance, czy Decibel jest zabawne. Nie ten poziom. Nie te wyczucie "rynku". Nie tak szerokie spektrum zainteresowań. Do Terrorizera jakby bliżej, ze względu powiedzmy na: "koniunkturalizm".
2. tak, to prawda. Nie ma jako takich wywiadów w wymienionych magazynach. Są "cytaty". Tyle, że ta treść, która to je uzupełnia jest na tyle ciekawa, że byĆ może wywiady w wersji tradycyjnej są zbędne. To co wyżej. Nawet jak nie ma wywiadów , dobór zespołów, przegląd sceny nieporównywalnie ciekawszy.
ps. obrona artykułu ze Slayerem przekomiczna. Może w ogóle sobie warto zadać pytanie, po co w ogóle ten kadłubkowy wartykuł/ wywiad. Nie można było poprzestać na recenzji (i to tylko z kronikarskiego obowiązku)? No chyba, że się chce być Terrorizerem … ale to już tylko ambicje Panów redaktorów …
ps.II. trochę pokory i trzeźwego spojrzenia też by się przydało.
ps.III to , że na świecie jest krzywy trend do cytowania. ok, rozumiem. wywiady przez e-mail/ facebook i takie tam. tylko, ż nikt nie karze iść tym samym tropem. chyba, że ekonomia nakazuje. w tym wypadku należy podnieść cenę. zobaczymy kto kupi mając alternatywę. połowa ceny za nieporównywalnie mniej ciekawy magazyn niż te brytyjskie, czy amerykańskie to i tak dużo.
lys på slutten av lys
- moonfire
Krótki wywiad to jedynie rozmowa informacyjna (kto? co? gdzie? kiedy?), ewentualnie sonda. Taka forma nie jest odpowiednia, gdy rozmówcą jest ciekawy człowiek lub zespół. Nie rozumiem więc narzekania na długie wywiady. Chyba im dłuższy, tym bardziej wyczerpujący, prawda? Skąd taka popularność wywiadów-rzek?
- Gore_Obsessed
Hilarowicz i Wójkowski wielokrotnie udowadniali, że kapeli można zadać 30-40 pytań i nie lać przy tym wody, nie przedłużać na siłę.moonfire pisze:Krótki wywiad to jedynie rozmowa informacyjna (kto? co? gdzie? kiedy?), ewentualnie sonda. Taka forma nie jest odpowiednia, gdy rozmówcą jest ciekawy człowiek lub zespół. Nie rozumiem więc narzekania na długie wywiady. Chyba im dłuższy, tym bardziej wyczerpujący, prawda? Skąd taka popularność wywiadów-rzek?
Sam mam podejście takie, że wolę 10 długich rozmów niż 30 krótkich, które będą jedynie prześlizgnięciem się po temacie.
Co do wywiadu ze SLAYER - ja mogę zrozumieć, że mieliście tylko 15 minut, ale po co wygospodarowaliście na tę krótką, pobieżną pogawędkę aż sześć stron magazynu? Można było wykorzystać dwie, a na pozostałych czterech dać jeszcze kilkanaście recenzji, albo 1-2 kolejne wywiady.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
poza tym te pytania do Kinga to jakiś szczyt... co sądzisz o Bogu i czy jesteś antyklerykałem, czy jakoś tak... litości!
-
Heretyk pisze:poza tym te pytania do Kinga to jakiś szczyt... co sądzisz o Bogu i czy jesteś antyklerykałem, czy jakoś tak... litości!
Jeśli ktoś sądzi że King odpowie że jest głeboko wierzący niech spojrzy na jego tatuaż "God hates us all". ;-)
-
równie dobrze można sobie popierdolić o tym, czy woda jest mokra... a mając te 15 minut zadawać tego typu mądre i ciekawe pytania... cóż, ręce opadają
-
Z takich krótkich wywiadów, na które przeprowadzający miał ledwie kilka minut to podobał mi sie wywiad z Petem Sandovalem, przed ich koncerctem na Metalmanii 98 a który przeprowadził o ile się nie mylę Zbyszek Zegler. Zdążył mu zadać tylko chyba trzy pytania, bo Pete spieszył się na próbę dźwięku, ale było w tym coś konkretnego, jakaś myśl przewodnia, coś w stylu " skoro nie mam czasu owijać w bawełnę, zapytam od razu to, co najistotniejsze". Nie czytałem tego wywiadu ze Slayerem, ale być może zabrakło czegos takiego, takiej esencji.
- Żułek
sie załapali

Głównym bohaterem 16. numeru Musick Magazine jest katowicka Furia. Śmiało można założyć, że rozmowa z Nihilem, którą publikujemy w środku tego numeru, jest najdłuższym wywiadem udzielonym przez lidera tej ekipy w historii Let The World Burn.
Obok Furii w masywnej rozmowie (8 stron!) prezentujemy Decapitated. Zespół Vogga obchodzi w tym roku swoje 20-lecie, więc okazja była ku temu idealna.
Z innych tekstów, które proponujemy w bieżącym numerze, chcemy zwrócić szczególną uwagę na wywiad Morbid Marcina z autorami jednej z najciekawszych tegorocznych płyt, szwajcarskim Bölzer.
Gorąco polecamy szalenie ciekawy wywiad z Antaeus – autorem tej rozmowy jest Niklas Göransson , którego z prawdziwą przyjemnością witamy w naszym redakcyjnym gronie.
Nie mniej ciekawie prezentują się pozostałe tematy ze spisu treści tego numeru: Vader, Urfaust, Sodom, Deranged, Testament, Wardruna, Root, Ulcerate, Coroner, Dark Tranquillity, Mentor, Nagual, Soulburn, Suicidal Tendencies.
W numerze znajdziecie ponadto kolejny odcinek „Nowego polskiego martwego metalu”, którego bohaterami są tym razem: Kingdom, Owls Woods Graves, Morning Hookers, Warfist. Na Wasze wyraźne życzenie publikujemy nową odsłonę „Ludzi cienia”. Całość uzupełniamy dużą porcja recenzji oraz konkretnymi relacjami z tegorocznych edycji Brutal Assault oraz Party San. A w „Od Zakrystii” zagraniczny gość dzieli się opiniami o 3 polskich płytach – są kontrowersje ;-).
Do numeru dołączyliśmy 10. już edycję naszej płyty „Budząc umarłych”, na jej program składają się utwory: Dark Side, Extinkt, Hoax of Upsala, Cowshed, Beyond The Infinity, Immortal Dreams, Snake Eyes, Horn Impaler, Frenatron, Factor 8, Raincoat.
Magazyn dostępny jest już w sprzedaży wysyłkowej za pośrednictwem http://www.musickmagazine.8merch.com" onclick="window.open(this.href);return false;, w salonach Empik numer dostępny będzie od środy 14 grudnia.
Egzemplarze dla prenumeratorów zostały już wysłane.
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- Plastek
- Kontakt:
8 stron z Decapitated? Składanka? Nie można przegapić!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Żułek
biorac pod uwage wywiad ze Slayerem z ostatniego numeru stawiam na góra 4 strony tekstu :P o dupie marynie :PPlastek pisze:8 stron z Decapitated?