BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Stwierdzam tylko fakt ze dokładnie czegoś takiego nie było wcześniej, a czy ktoś to lubi czy nie to jego sprawa.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Nie o okładki mi chodziło, a o oprawę sceniczną. Nie każdy zespół BM z tego korzystał. No i w zasadzie na normalnych zdjęciach Mare nie znajdziesz już tego.Karkasonne pisze:
i świece i cały ten cyrk były w black metalu od dawna, jak spojrzeć na okładki Transylvanian hunger i live In leipzig.
'Come the Blessed Madness'
Zobacz sobie stare foty Ancient Rites z ok 93. Taka oprawa to nic nowego, przecież sam to wiesz, nie słuchasz tej muzyki od wczoraj.
- COFFIN
Koncertów też sporo widziałem i na większości z nich nie było tego typu tematów. Temat samej muzyki został pominięty, a w tym przypadku tym bardziej szkoda czasu.Karkasonne pisze:Zobacz sobie stare foty Ancient Rites z ok 93. Taka oprawa to nic nowego, przecież sam to wiesz, nie słuchasz tej muzyki od wczoraj.
I tym akcentem zakończę.535 pisze: bacówka to stolec w każdym elemencie, prócz marketingu. Tak po prostu.
'Come the Blessed Madness'
- Lobas
- zaczyna szaleć
Batushka to przede wszystkim plagiat scenicznego wizerunku Cult of Fire.

Chelsea Bus Company
- Ascetic
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Lobas pisze:Batushka to przede wszystkim plagiat scenicznego wizerunku Cult of Fire.
szkoda, że jeszcze za jednym zamachem nie "splagiatowali" muzyki. wówczas miałoby to jakikolwiek sens …
lys på slutten av lys
- trup
JA myślę, że wszyscy tak złośliwie jadą po Babuszce bo czują się oszukani. Miała być nowa jakość, nowy zespół... a tu nie dość, że Hermh w nowym wcieleniu to jeszcze po prostu produkt. Lekcja z marketingu pomorskiego odrobiona. Co chcecie? Poza tym jak Babuszka zarobi, to przecież będzie ecie-pecie na relizację wszystkich prorderów a tak... conajwyżej będziecie sobie mogli baneery z internetu pościągać. Kupować. Chodzić na koncerty! Wspierać podziemie!
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Triceratops
Postepujaca nergalizacja metalu, ot co.
woodpecker from space
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Najgorsze będzie pierdolenie lamusów bez wiedzy na ich widok, "łeee, Batushka była piersza, kserokopie!".Lobas pisze:Batushka to przede wszystkim plagiat scenicznego wizerunku Cult of Fire.
- hcpig
Kłócicie się kto był protoplastą zapalania świeczek w black metalu? :D
Yare Yare Daze
Osrałem se plecy. Można zamykać.hcpig pisze:Kłócicie się kto był protoplastą zapalania świeczek w black metalu? :D
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
hcpig pisze:Kłócicie się kto był protoplastą zapalania świeczek w black metalu? :D

Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
http://www.last.fm/pl/music/Ancient+Rit ... 0e3e568b85" onclick="window.open(this.href);return false;
Taka sugestia z mojej strony. Wpierw ustalcie kto był ojcem założycielem black metalu, bo świeczkę to se byle chuj może zapalić.
- pr0metheus
Ojciec Quorthon zachęcał w piosence żeby zapalić trzynaście (13) świeczek
niech to miejsce niebawem zniknie
Zapomniałeś dodać, że do tej pory niewielu zbliżyło się do tego poziomu. Taki prosty numer z prostą zwrotką i refrenem. Jak to w Bathory. Zero kombinacji. Tylko wurst. Najszybsza droga od Mistrzów z Newcastle, a właśnie... Czyszczenie forum rozpocząłbym od zbanowania wszystkich gagatków, którzy szydzą z Venom.
- empir
Z tą Batushką jest pewnie jak z Behemothem.
Na marketing i image mam wyjebane, choć pewnie dla niejednego to istotny aspekt zachęcający do poznania.
Niby nic oryginalnego, ameryki nie odkrywają a słucha się tego dobrze.
I to nie ze względu na chóry. Parę rifów jest całkiem niezłych.
Może podoba mi się dlatego że ostatnio, z uwagi na brak czasu, rzadko sięgam po mniej znane kapele.
Wiadomo, w aucie leci klasyka. A w domu jak znajdę kilkanaście godzin w tygodniu na posłuchanie muzyki (w tym nowości) to jest sukces.
Z jakich młodszych kapel zżyna Batushka (muzycznie, image i świece mnie jebią)? Chętnie posłucham.
Na marketing i image mam wyjebane, choć pewnie dla niejednego to istotny aspekt zachęcający do poznania.
Niby nic oryginalnego, ameryki nie odkrywają a słucha się tego dobrze.
I to nie ze względu na chóry. Parę rifów jest całkiem niezłych.
Może podoba mi się dlatego że ostatnio, z uwagi na brak czasu, rzadko sięgam po mniej znane kapele.
Wiadomo, w aucie leci klasyka. A w domu jak znajdę kilkanaście godzin w tygodniu na posłuchanie muzyki (w tym nowości) to jest sukces.
Z jakich młodszych kapel zżyna Batushka (muzycznie, image i świece mnie jebią)? Chętnie posłucham.
- Nerwowy
Nie jestem wielkim fanem Behemoth, ale uważam to porównanie za krzywdzące. W przypadku zespołu Nergala muzyka początkowo była jednak na pierwszym miejscu, dopiero później wraz z coraz większym sukcesem komercyjnym, większego znaczenia zaczął nabierać image i wszystko co z nim związane. Batjuszka już na starcie skupia się głównie na wizualnej stronie i ogólnie całej otoczce projektu a muzyka wydaje się być tutaj jedynie dodatkiem.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- empir
Nie porównuję początków. Piszę o tym co jest teraz tu i tam.
Tak jak zaznaczyłem, ja mam na to wyjebane. Napisałem to na podstawie tego, co można wyczytać o jednym i drugim zespole na tym forum.
Tak jak zaznaczyłem, ja mam na to wyjebane. Napisałem to na podstawie tego, co można wyczytać o jednym i drugim zespole na tym forum.
- Nerwowy
No to teraz jest tak, że Behemoth jest zespołem muzczynym przesadnie skupiającymi się na image'u i kwestiach pozamuzycznych Batjuszka natomiast grupą cyrkowo - modlitewną z elementami muzycznymi ;D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.