BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
btd
rozkręca się

Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL

02-10-2016, 22:52

jak bardzo bym nie szanował voivod to jednak mówimy o black metalu
535

02-10-2016, 22:55

Uważasz, że Kanadyjczycy nie mają nic wspólnego z black metalem? Tak dobrze szło, ale teraz się trochę zmartwiłem.
btd
rozkręca się

02-10-2016, 22:58

nie napisałem że nie mają NIC wspólnego
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

06-10-2016, 11:26

Niepotrzebnie ignorowałem ten zespół zwracając uwagę na potok nieprzychylnych komentarzy na tym forum. W końcu postanowiłem olać głosy malkontentów i zgorzkniałych smutasów i dokonałem dziewiczego odsłuchu. Bardzo ciekawa muzyka. Mam sporą ochotę, by solidnie się wgryźć.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

06-10-2016, 12:04

To tez nikomu nic nie mówi?:

https://www.discogs.com/%D0%91%D0%B0%D1 ... ter/926854" onclick="window.open(this.href);return false;

:D

Jak dla mnie idealne podsumowanie tego gówna:
with no shame, adapt to what's popular out there and only getting popular because of half assed clichés combined with people's desire to be fooled, is questinable to say the least. Good for them, I guess, but I find it to be tedious, weak and dishonest.

Obrazek

This band sums up all that's wrong with Black Metal. Could just as well be a Black Metal boyband.
After seeing this bands previous incarnation, hearing all the ripoff stories etc. I couldn't take them seriously, just another one of those religious orthodox band wagon jumpers, no different to what Behemoth did after seeing the success of Watain - went from cyber spacemen to ultra satanists in toupee's
Btw - porównania do Mare to już kompletne nieporozumienie.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
COFFIN

06-10-2016, 12:20

Mięli już bardzo dawno temu:)
Karkasonne

06-10-2016, 12:44

COFFIN pisze:Mięli już bardzo dawno temu:)
Przysiągłbym, że ten koncert w Krakowie nie był tak bardzo dawno temu.
Awatar użytkownika
COFFIN

06-10-2016, 12:53

Musisz być takim drewniakiem? Mare istnieje ponad 10 lat i nie wyskoczyło nagle na fali jakiegoś popularnego aktualnie tematu w muzyce.
Karkasonne

06-10-2016, 12:55

W tłumaczeniu: "Ale to nie pozerstwo, oni mieli świeczki od zawsze";)
535

06-10-2016, 13:07

Tu nie chodzi o jakąś mityczną pozerkę bacówka to stolec w każdym elemencie, prócz marketingu. Tak po prostu.
Awatar użytkownika
COFFIN

06-10-2016, 13:10

Karkasonne pisze:W tłumaczeniu: "Ale to nie pozerstwo, oni mieli świeczki od zawsze";)
Widzę, że nie kumasz nawet zasadniczych spraw. Skoro pasowało to do ogólnego konceptu, to dlaczego nie? Kaosritual też wygląda(ł) tak, a nie inaczej na koncertach. To ich wina, że ileś tam lat później powstaje produkt (tak trzeba odbierać ten śmieszny zespolik z personami niezrealizowanymi we wcześniejszych, równie gównianych wynalazkach), który zaczyna stosować te same środki wyrazu?
Karkasonne

06-10-2016, 13:19

Czyli tak na dobrą sprawę powtórzyłeś to samo co ja;))
Awatar użytkownika
COFFIN

06-10-2016, 13:23

Niestety, nadal niczego nie rozumiesz:D Mniejsza z tym.
Awatar użytkownika
uglak

06-10-2016, 13:33

COFFIN pisze:Widzę, że nie kumasz nawet zasadniczych spraw. Skoro pasowało to do ogólnego konceptu, to dlaczego nie? Kaosritual też wygląda(ł) tak, a nie inaczej na koncertach. To ich wina, że ileś tam lat później powstaje produkt (tak trzeba odbierać ten śmieszny zespolik z personami niezrealizowanymi we wcześniejszych, równie gównianych wynalazkach), który zaczyna stosować te same środki wyrazu?
w batushce doskonale pasuje do konceptu, wiec:
COFFIN pisze:dlaczego nie?
Guilty of being right
Awatar użytkownika
COFFIN

06-10-2016, 13:47

Dla mnie to jest kurwa żerowanie na czyimś wizerunku. Poza tym - inaczej podchodzę do projektów, które 'dorabiają się' na tzw. scenie i z czasem wyrabiają sobie markę. To zasadnicza różnica. Ciekawy jestem, czy gdyby panowie nie mięli swojej firemki, to czy któryś wydawca najebałby im tyle wersji i reedycji tej płyty.
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

06-10-2016, 14:04

popyt kształtuje podaż (czy jakoś tak)
gdyby nie było tylu nabywców to żadna firemka, nawet ich własna nie jebała by tyle kopii nakładu.
Karkasonne

06-10-2016, 14:07

COFFIN pisze:Dla mnie to jest kurwa żerowanie na czyimś wizerunku. Poza tym - inaczej podchodzę do projektów, które 'dorabiają się' na tzw. scenie i z czasem wyrabiają sobie markę. To zasadnicza różnica. Ciekawy jestem, czy gdyby panowie nie mięli swojej firemki, to czy któryś wydawca najebałby im tyle wersji i reedycji tej płyty.
Zerowanie? Na czyim wizerunku? Kto wcześniej miał taki wizerunek jak Batushka? Np i świece i cały ten cyrk były w black metalu od dawna, jak spojrzeć na okładki Transylvanian hunger i live In leipzig.
535

06-10-2016, 14:08

Czyli musi być dobre. Dostrzegam pewne analogie ale już nie chcę używać nazwy, żeby znowu szamba nie rozszczelniło, gdzieś tam w wielkim świecie.
ODPOWIEDZ