Zabawne anegdoty z życia naszego papieża

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

Zabawne anegdoty z życia naszego papieża

07-09-2016, 12:51

W tym temacie będziemy wrzucać historie z życia naszego kochanego papieża. No to ja zacznę:

Znana jest skłonność Karola Wojtyły do żartów. Jego osobisty lekarz opowiada jak podczas jednej z podróży Jan Paweł II nie czuł się zbyt dobrze, po wcześniej zjedzonych plackach ziemniaczanych. Doktor zaproponował kilka kropel „Napoleona”. Papież zapytał wtedy na jakiej są wysokości. Lekarz poszedł zapytać, wrócił i podał pułap, na jakim znajdował się samolot. Papież wzniósł rękę do góry i powiedział: „Nie mogę, Szef za blisko”.
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

Re: Zabawne anegdoty z życia naszego papieża

07-09-2016, 17:47

Niech ktoś zatrzyma tę karuzelę śmiechu!
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

07-09-2016, 17:57

Headcrab pisze:W tym temacie będziemy wrzucać historie z życia naszego kochanego papieża. No to ja zacznę:

Znana jest skłonność Karola Wojtyły do żartów. Jego osobisty lekarz opowiada jak podczas jednej z podróży Jan Paweł II nie czuł się zbyt dobrze, po wcześniej zjedzonych plackach ziemniaczanych. Doktor zaproponował kilka kropel „Napoleona”. Papież zapytał wtedy na jakiej są wysokości. Lekarz poszedł zapytać, wrócił i podał pułap, na jakim znajdował się samolot. Papież wzniósł rękę do góry i powiedział: „Nie mogę, Szef za blisko”.
Ale się uśmiałem!

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

07-09-2016, 18:04

No, [youtube][/youtube]
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Headcrab
weteran forumowych bitew
Kontakt:

07-09-2016, 22:35

Kiedyś kardynał Wojtyła przyjechał z wykładem do seminarium duchownego księży redemptorystów w Tuchowie. Ciekawszy od wykładu okazał się jednak sposób, w jaki gość przebył parę pięter między aulą a refektarzem: usiadł na poręczy schodów i… zjechał
Ỏ̷͖͈̞̩͎̻̫̫̜͉̠̫͕̭̭̫̫̹̗̹͈̼̠̖͍͚̥͈̮̼͕̠̤̯̻̥̬̗̼̳̤̳̬̪̹͚̞̼̠͕̼̠̦͚̫͔̯̹͉͉̘͎͕̼̣̝͙̱̟̹̩̟̳̦̭͉̮̖̭̣̣̞̙̗̜̺̭̻̥͚͙̝̦̲̱͉͖͉̰̦͎̫̣̼͎͍̠̮͓̹̹͉̤̰̗̙͕͇͔̱͕̭͈̳̗̭͔̘̖̺̮̜̠͖̘͓̳͕̟̠̱̫̤͓͔̘̰̲͙͍͇̙͎̣̼̗̖͙̯͉̠̟͈͍͕̪͓̝̩̦̖̹̼̠̘̮͚̟͉̺̜͍͓̯̳̱̻͕̣̳͉̻̭̭̱͍̪̩̭̺͕̺̼̥̪͖̦
Antychróst
postuje jak opętany!

07-09-2016, 23:29

b. ciekawa anegdota - polecam:
[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

08-09-2016, 03:23

papcio był niewątpliwie nie lada żartownisiem, wystarczyło ze wypowiedział on słowo "kremówki" i już cała wiara miała nieziemski ubaw
Awatar użytkownika
TheDude
mistrz forumowej ceremonii

08-09-2016, 05:35

Nerwowy pisze:Niech ktoś zatrzyma tę karuzelę śmiechu!
Aż mię brzuchi rozboleli !! :)
Heretyk

08-09-2016, 16:13

koleś wchodzi na forum średnio raz na rok, zakłada temat o papieżu i wypierdala. takie rzeczy tylko na masterfulu
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

08-09-2016, 16:14

Pewnego razu Karol, jeszcze jako skromny biskup pomocniczy wybrał się na narty wraz z niewielką grupą znajomych. Jedna z uczestniczek wypadu w pewnym momencie odłączyła od reszty i wjechała między świerki "za potrzebą". Kiedy wróciła, uczestnicy wycieczki spostrzegli, że dziewczyna niefortunnie zrobiła kupę na jedną z własnych nart, których widocznie nie chciało się jej odpinać. Nastąpiła konsternacja, nikt nie wiedział, jak zwrócić uwagę koleżance w zaowalowany sposób. Tylko Karol nie stracił rezonu i natchniony Duchem Świętym powiedział:" Zośka, osrałaś se narty."
Kerosene keeps me warm.
Karkasonne

08-09-2016, 17:39

Pewnego razu, w 1931, młody Lolek uczył się grać na pianinie. Rodzice nie żałowali pieniędzy na to, licząc, że syn zostanie muzykiem. Tego dnia jednak Lolkowi, który poprzedniego dnia najadł się szparagów, strasznie zebrało się na gazy. Niestety, z powodu obecności nauczyciela nie mógł tego zrobić na miejscu. Zaczął więc bardzo głośno grać przypadkowe dźwięki, wypuszczając swobodnie bąka, który ukrył się za zasłoną dźwięku. Nauczyciel co prawda produkcji nie usłyszał, ale poczuł, i wyszedł z pokoju zrobić sobie kawę.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-09-2016, 21:56

Pewnego razu młody Lolek zaraz po szkole, a niektóre dobrze poinformowane źródła mówią że zamiast zajęć, postanowił zakosztować tego, o czym cichaczem plotkowano w szkolnej ubikacji. Tego dnia, zebrali wszystkie drobne jakie mieli w kieszeni i we trzech wyszli na miasto aby kupić sobie kremówki. Nie przypuszczali, że cukiernik który je przygotowywał, postanowił za namową Maryji rzucić picie alkoholu, więc czym prędzej, by nie ulec pokusie, opróżnił zawartość całej ćwiartki Ajerkoniaku do wspomnianych kremówek. Lolek z kolegami, zupełnie nieświadom, zjadł taką kremówkę, po czym zupełnie nieświadom dlaczego, poczuł że zakręciło mu się w głowie, i to że ho ho. Potem chodzili jeszcze nie raz na te kremówki, ale cukiernik trzepnął sobie klina na kaca i już nigdy nic do kremówek nie dolał. On miał wieczną fazę i banan na ryju, natomiast Lolek z kolegami nabawili się cukrzycy a jeden to nawet nadwagi.
byrgh
zahartowany metalizator

08-09-2016, 22:00

myśleliście już o etacie w Chwili dla ciebie?
BOLEK
weteran forumowych bitew

09-09-2016, 08:35

Heretyk pisze:koleś wchodzi na forum średnio raz na rok, zakłada temat o papieżu i wypierdala. takie rzeczy tylko na masterfulu
przestań gderać tylko zarzuć jakomś zgrabną anegdotkę
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
COFFIN

09-09-2016, 08:58

Ma rację, na chuj komu takie tematy. Powinno się je od razu kasować, razem z autorami.
Ostatnio zmieniony 09-09-2016, 09:17 przez COFFIN, łącznie zmieniany 1 raz.
'Come the Blessed Madness'
BOLEK
weteran forumowych bitew

09-09-2016, 09:17

COFFIN pisze:Ma rację, na chuj komu takie tematy. Powinno się takie od razu kasować, razem z autorami.
racja racją ale spójrz na statystyki
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

09-09-2016, 17:04

COFFIN pisze:Ma rację, na chuj komu takie tematy. Powinno się je od razu kasować, razem z autorami.
Obrazek
Awatar użytkownika
Triceratops
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

09-09-2016, 17:14

Karol Wojtyłą w latach szkolnych miał przezwisko Lolek. Pod koniec lat sześćdziesiątych, już jako kardynał, przybył w wizytą do Rzymu. Dowiedział się o tym jeden z jego szkolnych kolegów, Jerzy Kluger, obecnie właściciel firmy budowlanej w Rzymie i zaproponował mu spotkanie. Gdy spotkali się w umówionym miejscu, Kluger na widok Wojtyły zmieszał się. Nie wiedział jak się z nim przywitać i rozpoczął spotkanie słowami: „Wasza Eminencjo”. Uradowany Wojtyła odparł:

- Jurek, co Ty, zwariowałeś? Przecież to ja, Lolek!
woodpecker from space
Heretyk

09-09-2016, 17:17

COFFIN pisze:Ma rację, na chuj komu takie tematy. Powinno się je od razu kasować, razem z autorami.
co nie zmienia faktu, że chcąc nie chcąc, kilka razy parsknąłem śmiechem :)
Awatar użytkownika
Rejwan
weteran forumowych bitew

10-09-2016, 18:14

[youtube][/youtube]
To make a mistake is human but to really fuck things up you need a computer.
ODPOWIEDZ