MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: MORBID ANGEL

10-08-2016, 12:54

ultravox pisze:Nie wiem czy któryś z tych zespołów nagra kiedyś coś na miarę "Dawn of Possession" czy "The Key". Może to już starość i sentymenty, ale nie słyszę w ich kompozycjach czegoś, co stawiałoby ich wyżej niż średni poziom drugiej ligi. Cały czas słucham płyt takich jak "Leprosy", "Left Hand Path", "Blessed Are the Sick" itp. i pod względem pomysłów muzycznych, kompozycji, czy nawet samej produkcji rozwalają te dzisiejsze kapele w drobny mak. Czekam na coś, co pozwoli mi zapomnieć o klasyce, choćby na chwilę. Blood Incantation nagrało fajny album, ale to jak tam brzmią bębny to jakieś kosmiczne (nomen omen) nieporozumienie. Żaden szanujący się producent nie powinien wg. mnie wypuścić czegoś takiego do ludzi ;) "Onward to Golgotha" brzmi przy tym jak debiut Rage Against The Machine ;)

Dobrych płyt nie brakuje i nie zabraknie pewnie nigdy, ale złote lata już raczej nie wrócą. A jeśli wrócą, to będzie to już pewnie nieco inna muzyka niż ta z przełomu 80/90. Gdyby kondycja death metalu była naprawdę dobra, to nikogo by nie obchodziła nowa płyta dziadów z Morbid Angel ;) Wydaje mi się, że ton muzycznej dyskusji powinny dyktować młode zespoły, a nie grupy rekonstrukcyjne i retro-składy ;)
jakbym sam to napisał. oczywiście DEAD CONGREGATION, ADVERSARIAL, STARGAZER, HORRENDOUS, CRUCIAMENTUM i kilka innych tu przywoływanych nazw nagrywa rzeczy bardzo dobre, ale nie wywołujące we mnie nawet zbliżonych emocji, jak wiadome klasyki

i nawet mi to nie przeszkadza. tak już po prostu jest i ok
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

17-08-2016, 20:29

Szykuje się wznowienie "Gateways To Annihilation" na LP. Czarny winyl będzie raczej dostępny bez problemów ale z "Summoning Purple" lub "Ageless White" może być różnie... Ktoś chętny na wspólne zamówienie ?
Tylko LP:
http://webstore.earache.com/morbid-ange ... id%20angel
LP z koszulko
http://webstore.earache.com/morbid-ange ... id%20angel
Obrazek
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

30-10-2016, 12:40

"Morbid Angel poinformował, że w 2017 roku światło dzienne ujrzy nowy album grupy. Niezatytułowany jeszcze longplay będzie pierwszym dokonaniem zespołu ze Stevem Tuckerem w roli wokalisty od czasu "Heretic" z 2003 roku. Płyta zostanie wydana pod szyldem UDR Music."

Trzymam za słowo.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

30-10-2016, 16:52

Czyli teraz album sponsoruje literka J.
Nasum

30-10-2016, 16:56

moonfire pisze:Czyli teraz album sponsoruje literka J.

Literka K. J już było, chociaż wiekopomne dzieło to nie jest.

Obrazek
Awatar użytkownika
uglak

15-12-2016, 10:26

Trey and Steve are currently at Mana Recording studio’s in St. Petersburg, Florida working on their new album slated for a release on
UDR Music / JVCケンウッド in 2017.
kolejna literka wlasnie sie nagrywa :-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
miles
świeżak
Kontakt:

15-12-2016, 11:53

No ciekawe co z tego będzie. Oby darowali nam tego co było na ostatnim ,,dziele" :)
Nasum

15-12-2016, 14:37

Mnie troszeczkę niepokoi fakt, że nie podano jeszcze nazwisk brakujących członków grupy. Jak brak drugiego gitarzysty potrafię jeszcze sobie wyobrazić, tak brak perkusisty to już moim zdaniem przesada...mam nadzieję że kogoś mają a nie będą eksperymentować z automatem perkusyjnym...
Awatar użytkownika
uglak

15-12-2016, 14:41

nie wierze, zeby zdedydowali sie na automat - jesli nawet nie maja jeszcze zastapstwa to wezma kogos sesyjnie - mysle ze niewielu perkusistow deathmetalowych odmowiloby propozycji zagrania na jednym z albumow morbid angel ;-)
Guilty of being right
kenediusze
weteran forumowych bitew

15-12-2016, 15:01

Ja się wyłamię i napiszę, że obchodzi mnie to tylko dlatego, że pewnie będzie trasa, a jeśli tak, to może będzie koncert w Polsce. Nowego materiału studyjnego od nich nie potrzebuję, za to zobaczyć ich znów na żywo: bardzo chętnie.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

15-12-2016, 15:14

Kierwa, ja to wogle przegapiłem fakt, że Tucker wrócił, a Vincentowi podziękowano.
Nasum

15-12-2016, 15:24

To ja się wyłamię i powiem, że naprawdę czekam na nowy album. Tucker w składzie, więc obiecuję sobie kolejny Formulas... A przy okazji na koncerty w Polsce, wiadomo.
Awatar użytkownika
uglak

15-12-2016, 15:31

poki co sa na brutal assault, wiec dobre pol forum i tak ich zobaczy w przyszlym roku
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

15-12-2016, 17:13

Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Nasum

15-12-2016, 17:21

kurwa mać, co to ma być????? Najpierw Terrorizer robi sobie jaja i powstają dwa zespoły, z czego jeden gra utwory tylko z pierwszej płyty, powstają dwa Entombed, teraz znowu IAm Morbid.... gówno nie morbid, może se grać kawałki z pierwszych płyt, bo uczestniczył w ich komponowaniu, ale bez Treya to nie jest Morbid. Skok na kasę, tylko i wyłącznie. Nie podobają mi się takie akcje, nie popieram i mam generalnie w dupie. Chuj z nim.
kenediusze
weteran forumowych bitew

15-12-2016, 17:27

LOL

Ładne jaja, ale to może nawet fajne być. Yeung to bdb perkusista, a Vincent wiadomo, więc to cudo to w zasadzie taki Morbid Andrzej bez Treya. W charakterze coverbandu powinni się sprawdzić bardzo dobrze. Nie to, że bym chciał od razu ich słuchać, bo bez przesady, skoro prawdziwy Morbid Angel istnieje i ma się dobrze, ale od strony czysto muzycznej dupy pewnie nie dadzą.
Nasum pisze:Skok na kasę, tylko i wyłącznie
To raczej oczywiste
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

15-12-2016, 17:35

Przypomina wam to coś ??
Roman Kostrzewki & KAT, hehe :):)

Rożnica jest taka że Luczyk bez Romka gówno znaczy, to Trey bez Davida świetnie sobie poradzi. Czekam na nową płytę Morbidów.
Nasum

15-12-2016, 17:59

kenediusze pisze:LOL

Ładne jaja, ale to może nawet fajne być. Yeung to bdb perkusista, a Vincent wiadomo, więc to cudo to w zasadzie taki Morbid Andrzej bez Treya. W charakterze coverbandu powinni się sprawdzić bardzo dobrze. Nie to, że bym chciał od razu ich słuchać, bo bez przesady, skoro prawdziwy Morbid Angel istnieje i ma się dobrze, ale od strony czysto muzycznej dupy pewnie nie dadzą.

Dla mnie to są jaja i tylko w takiej kategorii to rozpatruję. Tim jest dobrym perkusistą, tu nie ma co gdybać, Vincent natomiast jest legendarnym wokalistą kultowej kapeli, ale czy jego wokal był az tak znakomity...? Żeby nie było, lubię płyty z jego udziałem, wokalnie pasował, ale żeby wynosić go na ołtarze....nie, nie do końca. Pewnie pojawią się tutaj głosy oburzenia, ale zdania nie zmienię. Miał silna osobowość, w zespole gdzie był ktoś tak charyzmatyczny jak Trey, musiało dojść do rozłamu bo dwa tak silne charaktery nie mogą być zbyt długo ze sobą. Po pierwszym rozstaniu próbował swych sił w Genitortures, każdy może sobie sam odpowiedzieć jak mu to wyszło. Powrócił do Morbidów, ale po jakims czasie znowu wyleciał - tym razem nie ma chyba czasu by zaczynać wszystko od nowa, więc poszedł na łatwiznę. Moim zdaniem żenada. To bracia Hoffman mieli na tyle jaj że nagrali coś pod nowym szyldem, David nie istnieje poza Morbid Angel, tyle w temacie. Muzycznie dupy nie dadzą, ale dali ją za kasę. David zawsze był arogancki, zbyt pewny siebie, ciekawe jak będzie tłumaczył to w wywiadach.
kenediusze
weteran forumowych bitew

15-12-2016, 18:27

Niech sobie robią co chcą, nikt normalny nie potraktuje tego serio; ja tylko odnoszę się do tego, że poziom tych koncertów będzie zadowalający i pewnie bdb. Jak ktoś chce płacić i to oglądać, to spoko, byle tylko nic nie nagrywali. Siłą Vincenta jest charyzma, wokal i chyba nic ponadto.
Nasum pisze:Po pierwszym rozstaniu próbował swych sił w Genitortures, każdy może sobie sam odpowiedzieć jak mu to wyszło.
Przyznam, że nie słyszałem ani sekundy muzyki tej kapeli, rozumiem, że nie jest to, delikatnie mówią, dobre.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Nasum

15-12-2016, 18:33

kenediusze pisze: Przyznam, że nie słyszałem ani sekundy muzyki tej kapeli, rozumiem, że nie jest to, delikatnie mówią, dobre.
Dla mnie mogą nie istnieć, ale jak nie słyszałeś to posłuchaj

[youtube][/youtube]

Grał tutaj ze swoją żoną, z którą chyba niedawno wziął rozwód.
ODPOWIEDZ