nie wiem /nie znam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Puszczyk
- rozkręca się
Re: nie wiem /nie znam
Wiem że to gówniarstwo, smarkactwo, obciach i ogólnie żenuła, ale chciałbym wreszcie ogarnąć Kraftwerk. Stargałem nawet dyskografię, ale to jest dwanaście folderów (albumów:-)) i nie wiem od czego zacząć żeby się nie zrazić, jak poprzednim razem.
Jaki jest zalecany kierunek jazdy? Drogowskazy?
Jaki jest zalecany kierunek jazdy? Drogowskazy?
- ultravox
- zahartowany metalizator
"Trans Europa Express" i "Die Mensch-Maschine". Najlepiej w wersjach niemieckojęzycznych, bo angielski zabiera tej muzyce sporo uroku.
- Puszczyk
- rozkręca się
Dzięki za wskazówkę. Znalazłem wersje ENG i GER, więc zacznę od niemieckojęzycznej.ultravox pisze:"Trans Europa Express" i "Die Mensch-Maschine". Najlepiej w wersjach niemieckojęzycznych, bo angielski zabiera tej muzyce sporo uroku.
-
byrgh
Cable Regime
warto coś spośród tych czterech płyt pochwycić? z czym to się właściwie je? wzywam na ratunek
warto coś spośród tych czterech płyt pochwycić? z czym to się właściwie je? wzywam na ratunek
- TheDude
- mistrz forumowej ceremonii
Ahoj. Czy ktoś wie u kogo w PL moge kupić albumy słoweńskiego CVINGER ?
- HSVV
- w mackach Zła
jak lubisz wczesny industrial (koniec '80/początek '90), to sprawdź spokojnie. mnie skusiło nazwisko Paul Neville, sprawdziłem Kill Lies All i to co dostałem było satysfakcjonujące - brzmieniowo bliskie wczesnemu Godflesh, wyrazista i wysunięta naprzód praca automatu perkusyjnego, specyficzny, przybrudzony bas i rzężąca gitara dopełniająca transowego charakteru całości. z tym, że klimat jest zupełnie inny niż większość wypustów z tego okresu i z tego gatunku - nie jest gniewnie ani wściekle, ani mrocznie, a bardziej abstrakcyjnie (szczerze powiedziawszy nie wiem, czy nie strzelę tu jakiegoś faux pas, ale skojarzenia miałem trochę z Plotkinem i 'Formula' O.L.D.). chociaż jak na ten rodzaj muzyki, całość jest względnie przebojowa. ale tylko względnie.byrgh pisze:Cable Regime
jakbym coś miał dorzucić jakieś nazwy z tych rejonów, to Candiru powinno też podpasić o ile nie znasz.
Maschinengewehr
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
Aus jeder Galaxie
Heilen wir
Allgemeine Agonie
- Gore_Obsessed
Pewnie nawet połowy ich dorobku nie słyszałem, ale ja wybierałbym spośród:Bless this tongue pisze:jaki jest najlepszy wypust Throneum do zbadania w pierwszej kolejnosci?
1. "Bestial Antihuman Evil"
2. split z ANIMA DAMNATA
3. "Mutiny of Death"
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Lucek
- weteran forumowych bitew
"Bestial Antihuman Evil" gdybym to usłyszał w czasach kiedy sie mocno wczuwałem i nosiłem czarną gumke i skórke to kurwa prawdopodobnie oszalał bym tak jak kiedyś na punkcie Deicide, niemniej jednak Throneum kosi niemiłosiernie, metal totalny kurwa, brzmienie gitar troche "z kibla" ale nic to, jest kurwa moc nieludzka
btw gdyby nie Throneum i ich wkurwiajaca polityka splitów to pewnie nigdy nie poznał bym boskiego Martire które rozłupuje czaszke kilofem
btw gdyby nie Throneum i ich wkurwiajaca polityka splitów to pewnie nigdy nie poznał bym boskiego Martire które rozłupuje czaszke kilofem
- hcpig
Z cyklu 'sto lat się za to zabieram'
Dissenter
Supreme Lord
Warto? Coś więcej niż polska deathowa średnia krajowa?
Dissenter
Supreme Lord
Yare Yare Daze
-
Heretyk
mocno Ci się nudzi, nie?
-
kenediusze
To ja szerzej i z innej strony:
Czeski black metal. Poza Masters Hammer i Root. Co warto? Czy nie warto?
Czeski black metal. Poza Masters Hammer i Root. Co warto? Czy nie warto?
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- hcpig
-
Heretyk
hcpig pisze:Rozumiem że odradzasz?Heretyk pisze:mocno Ci się nudzi, nie?
poczytaj sobie jakąś książke, włącz dobry film, albo idź na spacer. tak od serca radzę
- Sybir
Z tego co pamiętam, to Furor Arma Ministrat Dissenter było całkiem niezłe. Nie wiem tylko, czy się nie zdewaluowało od przełomu 2011/12, bo od tamtej pory nie miałem do czynienia z tym albumem.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- hcpig
Przeczytałem Furia Armia Ministrant. Obada się. Widzę na MF że Olo dał 9/10.
Yare Yare Daze
- TheDude
Sybir pisze:Z tego co pamiętam, to Furor Arma Ministrat Dissenter było całkiem niezłe. Nie wiem tylko, czy się nie zdewaluowało od przełomu 2011/12, bo od tamtej pory nie miałem do czynienia z tym albumem.
Niedawno odświeżałem i nadal ładnie kopie zada ten album.
BTW. Kto pamięta jak był syf w obozie Deicide i zespół wystąpił bez Bentona i różni wokaliści do kawałków wychodzili żeby jakoś uratować sytuację ? M.in. Garbaty z Dissenter też się tam zjawił. Taki blast from the bast :)
http://www.blabbermouth.net/news/deicid ... our-dates/
- smooker
- w mackach Zła
Lubię oba, ciutkę ponad średnią. Ostatnio grałem FAM i nadal trzyma przyzwoity poziom.hcpig pisze:Z cyklu 'sto lat się za to zabieram'
Dissenter
Supreme Lord
- moonfire
Dla mnie średnia krajowa. Dawno wypuściłem z kolekcji. Ot, taki sobie, striggerowany death metal na amerykańską modłę, z tego, co pamiętam.hcpig pisze:Z cyklu 'sto lat się za to zabieram'
Dissenter
Supreme Lord
- SODOMOUSE
bardzo złe odbieranie faktów...splity, z mniej znaczącymi kapelami, mają na celu wspieranie tych właśnie słabszych, mało znanych, by ukazać ich twórczość. To w pewien sposób, szacunek zespołu A , by wspierać mało znane podziemne, wartościowe grupy B. Niezrozumienie tej prostej zasady, tworzy głupie pytania, a od osoby tak obytej koncertowo w latach 90 jak Ty, ukazuje niezrozumienie zasad sceny i poruszania się w niej wówczas.Lucek pisze:btw gdyby nie Throneum i ich wkurwiajaca polityka splitów to pewnie nigdy nie poznał bym boskiego Martire które rozłupuje czaszke kilofem
NYCHTS
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
https://www.youtube.com/watch?v=0aItxEaNx4o
Zygmunt Konieczny - Jańcio Wodnik (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=CEqmNme7TF4
- Lucek
jakie pytania ? gdzie je widzisz? o czym mówisz ?SODOMOUSE pisze:bardzo złe odbieranie faktów...splity, z mniej znaczącymi kapelami, mają na celu wspieranie tych właśnie słabszych, mało znanych, by ukazać ich twórczość. To w pewien sposób, szacunek zespołu A , by wspierać mało znane podziemne, wartościowe grupy B. Niezrozumienie tej prostej zasady, tworzy głupie pytania, a od osoby tak obytej koncertowo w latach 90 jak Ty, ukazuje niezrozumienie zasad sceny i poruszania się w niej wówczas.Lucek pisze:btw gdyby nie Throneum i ich wkurwiajaca polityka splitów to pewnie nigdy nie poznał bym boskiego Martire które rozłupuje czaszke kilofem
czy aby tylko nie próbujesz przypierdolić sie na siłe ? :)
chyba zrobiłeś widły z igły.