MORBID ANGEL

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

Re: MORBID ANGEL

05-08-2016, 14:38

A ja liczę na męski, oldschoolowy napierdol niczym na nowym Dark Funeral.

Serio! (no może poza tym DF)
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

05-08-2016, 16:22

http://heavyrock.eu/morbid-angel-wraca- ... h-korzeni/" onclick="window.open(this.href);return false;
Raz się zje, raz się nie zje.
Awatar użytkownika
Aron
postuje jak opętany!

05-08-2016, 16:45

Do korzeni nie muszą wracać, wystarczy że wrócili do Tuckera. Wystarczy że nagrają coś co będzie miało kształt VI, czyli Formulas part two i większość z nas będzie ukontentowana.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.

z forum fanów Metalliki
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

05-08-2016, 20:03

Żułek pisze:
i kilka koncertów w Polsce
a to chetnie bo jestem ciekawy jak wypadliby z Tuckerem
Widziałem ich 18 lat temu i szczerze mówiąc średnio mi podszedł, jako frontman TAKIEGO zespołu. Nie miał koleś charyzmy na scenie. Może teraz będzie lepiej, ale generalnie mi to zwisa:)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
hcpig

05-08-2016, 20:36

Heretyk pisze:powrót na tron
A tzo, opuszczali go kiedyś?
Yare Yare Daze
PureHate
weteran forumowych bitew

05-08-2016, 20:39

hcpig pisze:
Nigdy na nim nie byli no może przy takich płytach jak Altars czy Domination,ale to moje zdanie.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

05-08-2016, 20:41

COFFIN pisze:
Żułek pisze:
i kilka koncertów w Polsce
a to chetnie bo jestem ciekawy jak wypadliby z Tuckerem
Widziałem ich 18 lat temu i szczerze mówiąc średnio mi podszedł, jako frontman TAKIEGO zespołu. Nie miał koleś charyzmy na scenie. Może teraz będzie lepiej, ale generalnie mi to zwisa:)
Może chodzi ci o koncert na którym i ja byłem.. Metalmania 98r. Mnie wtedy rozjebali, grali po Vaderze i najbardziej zapadła mi w pamięci gra Sandovala. Faktycznie na scenie wtedy Steve był trochę jakby nieobyty, podtremowany, ale i tak zajebiście się zaprezentował. Teraz na pewno się wyrobił. Czekam na ten powrót bardzo i wiążę z nim wielkie nadzieje. Babce już nawet o tym powiedziałem, ale ona tego nie rozumie i aby kisi ogóry dniami i nocami..
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

05-08-2016, 20:42

PureHate pisze:
hcpig pisze:
Nigdy na nim nie byli no może przy takich płytach jak Altars czy Domination,ale to moje zdanie.

teraz to wolne żarty.. to kto był zamiast nich na piedestale w takim razie?
Awatar użytkownika
TheDude

05-08-2016, 20:48

^ Tylko nie kolejne rankingi. Litoszczy !! :)
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

05-08-2016, 20:59

dokładnie !! nie idźcie ta drogą !! żadnych rankingów !! :)

Morbid Angel dla death metalu jest mniej więcej tym czym Slayer dla trash metalu.
Slayer nagrał nową płyte, która jako płyta TEGO zespołu jest krytykowana, nie zmienia to jednak faktu że jako płyta w gatunku jest i tak niedostępna dla całej masy trashowych muzykantów.
z Morbidami będzie podobnie - nagrają płytę która pewnie również będzie krytykowana za to że TAKI zespól powinien nagrywać lepsze płyty, ale nie zmieni to faktu że i tak osiągną poziom nieosiągalny dla 98 % death metalowych grajków.
tak to widzę.
Awatar użytkownika
hcpig

05-08-2016, 21:01

PureHate pisze:
hcpig pisze:
Poproszę zatem o top 10 zasiadaczy tronu def metal zamiast Morbid Angel.
Yare Yare Daze
byrgh
zahartowany metalizator

05-08-2016, 21:04

no i się zaczęło.
Awatar użytkownika
Mariusz Wędliniarz
rasowy masterfulowicz

05-08-2016, 21:06

Stoigniew pisze:dokładnie !! nie idźcie ta drogą !! żadnych rankingów !! :)

Morbid Angel dla death metalu jest mniej więcej tym czym Slayer dla trash metalu.
Slayer nagrał nową płyte, która jako płyta TEGO zespołu jest krytykowana, nie zmienia to jednak faktu że jako płyta w gatunku jest i tak niedostępna dla całej masy trashowych muzykantów.
z Morbidami będzie podobnie - nagrają płytę która pewnie również będzie krytykowana za to że TAKI zespól powinien nagrywać lepsze płyty, ale nie zmieni to faktu że i tak osiągną poziom nieosiągalny dla 98 % death metalowych grajków.
tak to widzę.
Mi się coś zdaje, że ta nowa płyta rozpierdoli.. czuję to podskórnie... a właśnie przy browarach słucham starych Morbidów i tak sobie dumam.. będzie na pewno mrok i szybkość.. powróci stare "opętanie"
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

05-08-2016, 21:14

Mariusz Wędliniarz pisze:

tak to widzę.
Mi się coś zdaje, że ta nowa płyta rozpierdoli.. czuję to podskórnie... a właśnie przy browarach słucham starych Morbidów i tak sobie dumam.. będzie na pewno mrok i szybkość.. powróci stare "opętanie"
to się nazywa jakoś tak: "wishful thinking"
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Stoigniew
zahartowany metalizator

05-08-2016, 21:15

Mariusz Wędliniarz pisze:

tak to widzę.
nie wiem czy rozpierdoli, ale jestem pewien że będzie mniej więcej tak jak napisałem powyżej - będzie to bardzo solidna płyta. Płyta która z racji tego przez KOGO została nagrana będzie rozbierana na czynniki pierwsze i poddawana analizie, znajdą się na pewno malkontenci, krytyka, zarzuty, ale to i tak będzie mały chuj, bo TEN zespól jeśli porzuci eksperymenty to w tym co umie grać najlepiej bardzo wysoko zawiesi poprzeczkę.... dla bardzo wielu za wysoko....
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

05-08-2016, 22:06

Teoretycznie tak powinno być, ale biorąc pod uwagę ostatni album wielu będzie miało obsrane majty nawet gdy nagrają przeciętną płytę jak na ich standardy. Ja pewnie też :)
byrgh
zahartowany metalizator

05-08-2016, 22:09

nie zauważyłem, by po Illud jakoś nagle Heretic skoczyło w rankingach. ale może po prostu przełożyło się to na słabe Gateways ;)
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

05-08-2016, 22:11

Gateways slabe? Man co się z tobą dzieje?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

05-08-2016, 22:12

E, czemu słabe od razu? Gdyby ta płyta miała normalne brzmienie garów to by była naprawdę zajebista, tak jest tylko bdb. Totalny monolit, płyta-walec, no i imo najlepsze solówy w ich karierze.
Awatar użytkownika
uglak

05-08-2016, 22:16

oby tylko nie bylo nastepnych dziwnych eksperymentow
Guilty of being right
ODPOWIEDZ