ANTAEUS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: ANTAEUS

10-04-2016, 14:00

tomaszm pisze: Posunę sie dalej, Blood Libels to najlepsza płyta Black Metalowa kiedykolwiek
doskonała płyta, fakt, ale zlituj się pan.... najlepsza w gatunku? no raczej nie
tomaszm

10-04-2016, 14:05

Heretyk pisze:
tomaszm pisze: Posunę sie dalej, Blood Libels to najlepsza płyta Black Metalowa kiedykolwiek
doskonała płyta, fakt, ale zlituj się pan.... najlepsza w gatunku? no raczej nie
Nie jestem specem ale dla mnie z cała pewnością tak, chociaż wrzuciłbym jeszcze ostatnie Katharsis do tego worka i Ordo ad chao ale to urągające nazywać Mayhem black metalem, oni są ponad to i jak mi Necrobutcher mówił jak piliśmy razem to go to szufladkowanie równie mocno wkurwia jak słyszy Mayhem i wyobraża sobie cała tą pedaliadę grajków podpiętych pod to nazewnictwo. To jego słowa.
Kupię Nunslaughter Goat ale nie ten w czerwonym digipacku.
Awatar użytkownika
TheDude

10-04-2016, 15:38

^ Zlitujta się ! Obecnie nie ma czegoś takiego jak 'najlepsza płyta w gatunku'. Jest masa zajebistych albumów i tyle w temacie. Plum
tomaszm

10-04-2016, 15:41

TheDude pisze:^ Zlitujta się ! Obecnie nie ma czegoś takiego jak 'najlepsza płyta w gatunku'. Jest masa zajebistych albumów i tyle w temacie. Plum
Oka, może coś ominąłem jak pisałem jestem nie na bieżąco, polećta w takim razie coś na takim poziomie obracania w gruz i wkurwiania jak przedmiotowa płyta o której rozmawiamy.
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

10-04-2016, 15:43

Osobiście nie używam terminu"najlepsza płyta w gatunku".....wole określenia "jedna z najlepszych" albo "jedna z najważniejszych"....
tomaszm

10-04-2016, 15:44

morbid pisze:Osobiście nie używam terminu"najlepsza płyta w gatunku".....wole określenia "jedna z najlepszych" albo "jedna z najważniejszych"....
Ja wiem:) Ja pisałem tylko o osobistych odczuciach:)
Awatar użytkownika
TheDude

10-04-2016, 16:44

Ziomale moi kochani, wrzucamy do gardła zimny browar i do odtwarzacza ostatni CENTURIAN albo LVCIFYRE i jesteśmy w domu. Boom, kurwa !
tomaszm

10-04-2016, 16:52

TheDude pisze:Ziomale moi kochani, wrzucamy do gardła zimny browar i do odtwarzacza ostatni CENTURIAN albo LVCIFYRE i jesteśmy w domu. Boom, kurwa !
Znam jedno i drugie(są nawet na stanie) ale żadna z powyższych nie robi mi z dupala takiej jesieni średniowiecza jak właśnie Anteus:(
Awatar użytkownika
TheDude

10-04-2016, 17:10

^ I pięknie. Każdy lubi co lubi.

A co kapitan Tom sądzi o Aosoth ?

Obrazek
tomaszm

10-04-2016, 17:13

TheDude pisze:^ I pięknie. Każdy lubi co lubi.

A co kapitan Tom sądzi o Aosoth ?

Obrazek
Nie znam, tzn znam ale z opowieści i czas najwyższy sprawdzić:) Dzięki za polecankę:)
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

10-04-2016, 17:16

wjadę w niej na Morgoth/Inc , można robić zdjęcia ze mną jak na Wawelu...
Obrazek
Obrazek

koszulka dotarła do mnie z kolumbijskiej Goathorned Prod , jakościowo +
Nakład 25 sztuk czarny i biały, poszły w dwa tygodnie
http://www.goathorned.bigcartel.com/pro ... white-2015" onclick="window.open(this.href);return false;
PureHate
weteran forumowych bitew

10-04-2016, 17:24

tomaszm pisze:
Plastek pisze:Blood Libels to album kompletny i ich opus magnum. podejrzewam że nic większego nie udałoby się nagrać. Pozostała zajebista muzyka i szacunek, że nie dali się wyruchać przez trend i nagrywać pedalskich dysonansów i post rockowego gówna jak 90% kolegów.
Posunę sie dalej, Blood Libels to najlepsza płyta Black Metalowa kiedykolwiek. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie czegoś bardziej ekstremalnego a zarazem mocniej wsysającego w swoja chorobę bez efektu odrzutu. W tym tygodniu przeleciała z 4 razy. I tak jak oddaje ciepły stolec na te wszystkie Mgły, Furie, Plagi i inne polskie wynalazki(nie tylko polskie ale ogólnie na tą konwencje muzyczną z małymi wyjątkami) tak tej płycie kurwa stawiam pomnik z granitu pfu..... z kości to znaczy.
Nie od dzisiaj wiadomo,że najlepsza płyta black metalowa to

Obrazek
Awatar użytkownika
Ascetic
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

10-04-2016, 17:31

SODOMOUSE pisze:wjadę w niej na Morgoth/Inc , można robić zdjęcia ze mną jak na Wawelu...
Obrazek
Obrazek

koszulka dotarła do mnie z kolumbijskiej Goathorned Prod , jakościowo +
Nakład 25 sztuk czarny i biały, poszły w dwa tygodnie
http://www.goathorned.bigcartel.com/pro ... white-2015" onclick="window.open(this.href);return false;
czyli w stroju galowym kolega wystąpi ;-)
Poro
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

10-04-2016, 17:37

juz raz wystąpiłem U bazyla w takim białym galowym Peste Noire,na Truppensturm/Thorybos,to po wywrotce pod sceną na butelce,rozharatanej łapie,koszulka byłka w barwach narodowych....prawda MINT?
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

10-04-2016, 18:02

PureHate pisze:
tomaszm pisze:
Plastek pisze:Blood Libels to album kompletny i ich opus magnum. podejrzewam że nic większego nie udałoby się nagrać. Pozostała zajebista muzyka i szacunek, że nie dali się wyruchać przez trend i nagrywać pedalskich dysonansów i post rockowego gówna jak 90% kolegów.
Posunę sie dalej, Blood Libels to najlepsza płyta Black Metalowa kiedykolwiek. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie czegoś bardziej ekstremalnego a zarazem mocniej wsysającego w swoja chorobę bez efektu odrzutu. W tym tygodniu przeleciała z 4 razy. I tak jak oddaje ciepły stolec na te wszystkie Mgły, Furie, Plagi i inne polskie wynalazki(nie tylko polskie ale ogólnie na tą konwencje muzyczną z małymi wyjątkami) tak tej płycie kurwa stawiam pomnik z granitu pfu..... z kości to znaczy.
Nie od dzisiaj wiadomo,że najlepsza płyta black metalowa to

Obrazek
oczywista sprawa.
niech to miejsce niebawem zniknie
tomaszm

10-04-2016, 18:45

Znam tą płyte od lat 20-stu i ją uwielbiam, podobnie jak całe Bathory , te późniejsze z małymi wyjątkami tez lubię. Mi bardziej chodzi o takie skomasowane nagromadzenie wścieklizny(wścieklizny nie surówki) jakie reprezentuje Anteus.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

10-04-2016, 18:52

tomaszm pisze:Znam tą płyte od lat 20-stu i ją uwielbiam, podobnie jak całe Bathory , te późniejsze z małymi wyjątkami tez lubię. Mi bardziej chodzi o takie skomasowane nagromadzenie wścieklizny(wścieklizny nie surówki) jakie reprezentuje Anteus.
jasne,nie będziemy się do kultu Bathory odnosili,to bezsprzeczne,ale mi też chodzi o werbalny wpierdol,jaki lubię dostać,kontrolowany chaos,szaleństwo,chłosta,to nieliczna kapela,w której wizerunku,poranione ciała muzyków,igły w skórze,okrwawione opatrunki. nie były tylko image dla wywołania sensacji/szoku w prasie muzycznej...
tomaszm

10-04-2016, 18:57

SODOMOUSE pisze:
tomaszm pisze:Znam tą płyte od lat 20-stu i ją uwielbiam, podobnie jak całe Bathory , te późniejsze z małymi wyjątkami tez lubię. Mi bardziej chodzi o takie skomasowane nagromadzenie wścieklizny(wścieklizny nie surówki) jakie reprezentuje Anteus.
jasne,nie będziemy się do kultu Bathory odnosili,to bezsprzeczne,ale mi też chodzi o werbalny wpierdol,jaki lubię dostać,kontrolowany chaos,szaleństwo,chłosta,to nieliczna kapela,w której wizerunku,poranione ciała muzyków,igły w skórze,okrwawione opatrunki. nie były tylko image dla wywołania sensacji/szoku w prasie muzycznej...
Tak jest- zło pierwotne. Pamiętam ich krajanów z Arkhon Infaustus i bodajże sesje do Perdition. Nie potrafię znaleźć tego zdjęcia ale jeden z muzyków miał ręce całe nabite igłami. Może ktoś to odnajdzie i załączy? Istne szaleństwo.
Awatar użytkownika
SODOMOUSE

10-04-2016, 19:00

Tak jest- zło pierwotne. Pamiętam ich krajanów z Arkhon Infaustus i bodajże sesje do Perdition. Nie potrafię znaleźć tego zdjęcia ale jeden z muzyków miał ręce całe nabite igłami. Może ktoś to odnajdzie i załączy? Istne szaleństwo.[/quote]

tak , pamiętam to foto w Mega Sin albo 7 Gates z 1o lat temu,podczas wywiadu z AI, rząd igieł na ręce....grubo,muzyka też nie dawała szans na przeżycie
tomaszm

10-04-2016, 19:13

tak , pamiętam to foto w Mega Sin albo 7 Gates z 1o lat temu,podczas wywiadu z AI, rząd igieł na ręce....grubo,muzyka też nie dawała szans na przeżycie[/quote]

Arkhon to jest jeden z tych zespołów którego sobie nie potrafię wybaczyć ,że nie widziałem na żywo, bo potrafili rozpętać piekło na deskach scenicznych. A płyty to właściwe znam na pamięć. Jestem bezkrytyczny w stosunku do tego zespołu. Uwielbiam każde pociągniecie struny, uderzenie werbla czy zawodzący jęk pana od obsługi mikrofonu. I ta wesoła nuta będzie stanowić podkład pod moje jutrzejsze starania w pracy:)
ODPOWIEDZ