islam
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: islam
Właśnie w tej chwili na dwójce zakończył się świetny program dokumentalny: Irak. Kraj utracony. W dość przystępny i co najważniejsze chronologiczny sposób odpowiedział na pytanie skąd wzięło się Państwo Islamskie i dlaczego amerykanie przegrali w Iraku. Po obejrzeniu tego filmu nie potrafię zrozumieć krótkowzroczności amerykanów. Militarnie to są w stanie rozpierdolić niemalże każdy kraj świata, na Bliskim Wschodzie właściwie górują technologicznie, liczebnie i w sumie taki Irak zgnietli. Ufni w swoją siłę, w potęgę armii nie potrafili sobie odpowiedzieć, co po zakończeniu działań militarnych? Wojna kiedyś się skończy, żołnierze po obydwu stronach będą chcieli wrócić do domu, więc rękawy powinni zakasać politycy i oni powinni odbudować kraj ze zniszczeń oraz zaprowadzić tam ład i porządek. Ale do tego zadania mianowano jakichś idealistów, którzy nie dość, że nie mieli doświadczenia w rządzeniu, to jeszcze za bardzo nie mieli doświadczenia i rozeznania o co chodzi w tym rejonie świata, jakie są różnice pomiędzy sunnitami i szyitami... Błędne i głupie decyzje delegalizujące partię Baas w której byli ludzie mający doświadczenie urzędnicze, rozwiązanie armii i policji i wywalenie tych wszystkich osób na bruk, spowodowało falę rozczarowania i frustracji. Do tego stopnia, że doprowadziło to do wybuchu kolejnych powstań, kolejnych zamachów bombowych, kłótni między wyznaniowych. Każde powstanie miażdżono militarnie coraz brutalniej i tak w koło Wojtek... A na koniec po wycofaniu wojsk, politycy umyli ręce, pozbyli się kłopotu i żyli w ułudzie że teraz Irak będzie odpowiedzialny za siebie i będzie demokratyczny... Jak będziecie mogli go gdzieś zobaczyć w sieci to zobaczcie bo warto.
I jeszcze taka mała dygresja. Widziałem już wiele programów które były opatrzone obostrzeniem wiekowym od 16 czy 18 lat i zastanawiałem się, niby czemu ten program został tak okrojony wiekowo? W "Irak. Kraj utracony" można zobaczyć naprawdę sporo scen z samobójczych zamachów, sceny walk, bezczeszczenia zwłok przez rozszalały tłum, brutalnych egzekucji przeprowadzanych przez ISIS, czy sceny porozrywanych zwłok... tymczasem, dokument ten był dozwolony od lat 12.
I jeszcze taka mała dygresja. Widziałem już wiele programów które były opatrzone obostrzeniem wiekowym od 16 czy 18 lat i zastanawiałem się, niby czemu ten program został tak okrojony wiekowo? W "Irak. Kraj utracony" można zobaczyć naprawdę sporo scen z samobójczych zamachów, sceny walk, bezczeszczenia zwłok przez rozszalały tłum, brutalnych egzekucji przeprowadzanych przez ISIS, czy sceny porozrywanych zwłok... tymczasem, dokument ten był dozwolony od lat 12.
- Stoigniew
- zahartowany metalizator
Nasum pisze:Właśnie w tej chwili na dwójce zakończył się świetny program dokumentalny: Irak. Kraj utracony. W dość przystępny i co najważniejsze chronologiczny sposób odpowiedział na pytanie skąd wzięło się Państwo Islamskie i dlaczego amerykanie przegrali w Iraku. Po obejrzeniu tego filmu nie potrafię zrozumieć krótkowzroczności amerykanów. Militarnie to są w stanie rozpierdolić niemalże każdy kraj świata, na Bliskim Wschodzie właściwie górują technologicznie, liczebnie i w sumie taki Irak zgnietli. Ufni w swoją siłę, w potęgę armii nie potrafili sobie odpowiedzieć, co po zakończeniu działań militarnych? Wojna kiedyś się skończy, żołnierze po obydwu stronach będą chcieli wrócić do domu, więc rękawy powinni zakasać politycy i oni powinni odbudować kraj ze zniszczeń oraz zaprowadzić tam ład i porządek. Ale do tego zadania mianowano jakichś idealistów, którzy nie dość, że nie mieli doświadczenia w rządzeniu, to jeszcze za bardzo nie mieli doświadczenia i rozeznania o co chodzi w tym rejonie świata, jakie są różnice pomiędzy sunnitami i szyitami... Błędne i głupie decyzje delegalizujące partię Baas w której byli ludzie mający doświadczenie urzędnicze, rozwiązanie armii i policji i wywalenie tych wszystkich osób na bruk, spowodowało falę rozczarowania i frustracji. Do tego stopnia, że doprowadziło to do wybuchu kolejnych powstań, kolejnych zamachów bombowych, kłótni między wyznaniowych. Każde powstanie miażdżono militarnie coraz brutalniej i tak w koło Wojtek... A na koniec po wycofaniu wojsk, politycy umyli ręce, pozbyli się kłopotu i żyli w ułudzie że teraz Irak będzie odpowiedzialny za siebie i będzie demokratyczny... Jak będziecie mogli go gdzieś zobaczyć w sieci to zobaczcie bo warto.
być może dlatego że oglądałeś to na TVPis, a Ci jak wiadomo chcą nam zochydzić na wszelkie sposoby islam, muzułamanów, i całe to tałatajstwo. Wszak tylko chrystus jest królem Polski i wszechświata. Amen :)
- Only_True_Believers
http://prostozmostu.net/swiat/wola-ucho ... jonalistow" onclick="window.open(this.href);return false;
To ,że feministki mają raka w głowie to wiadomo ale że takiego to jestem zaskoczony. Przynajmniej słuchają marduka :P
To ,że feministki mają raka w głowie to wiadomo ale że takiego to jestem zaskoczony. Przynajmniej słuchają marduka :P
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Lukass
Cóż, skrajni nacjonaliści nie są przyjemniaczkami, ale wystarczy porównać nawet te szczątkowe statystyki na temat molestowania, gwałtów i zabójstw na tle seksualnym, żeby było całkowicie jasne, że te przemiłe panie są po prostu idiotkami. Nic mnie w całej tej debacie nie zdumiewa tak bardzo, jak właśnie stanowisko "działaczek na rzecz praw kobiet".Only_True_Believers pisze:http://prostozmostu.net/swiat/wola-ucho ... jonalistow
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
statystyki to wymysl chylacego sie ku koncowi patriatrchalnego spoleczenstwa - prawdziwa feministka nie wierzy w te klamstwa!Lukass pisze:wystarczy porównać nawet te szczątkowe statystyki
Guilty of being right
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Te osoby wykonują ZADANIE. Traktowanie w kategoriach samodzielności i racjonalności takich ruchów społecznych świadczy o naiwności.Lukass pisze: te przemiłe panie są po prostu idiotkami. Nic mnie w całej tej debacie nie zdumiewa tak bardzo, jak właśnie stanowisko "działaczek na rzecz praw kobiet".
Wcześniej zadaniem ruchu feministycznego było, po pierwsze, wysłanie kobiet do pracy i ich opodatkowanie (przy okazji ograniczenie ich czasu na życie rodzinne i chęci posiadania większej ilości dzieci). Po drugie, uzyskanie praw politycznych przez coraz bardziej wyemancypowane kobiety, które w zdecydowanej większości głosują na socjalistów i komunistów.
W ten sposób amerykańsko-żydowskie bankierstwo przy pomocy feministycznej zwrotnicy puściło pociąg cywilizacji zachodniej na inne tory.
degrengolada cywilizacji zachodniej -> islamizacja -> rząd światowy
- Only_True_Believers
Kingu pisze: Te osoby wykonują ZADANIE. Traktowanie w kategoriach samodzielności i racjonalności takich ruchów społecznych świadczy o naiwności.
Wcześniej zadaniem ruchu feministycznego było, po pierwsze, wysłanie kobiet do pracy i ich opodatkowanie (przy okazji ograniczenie ich czasu na życie rodzinne i chęci posiadania większej ilości dzieci). Po drugie, uzyskanie praw politycznych przez coraz bardziej wyemancypowane kobiety, które w zdecydowanej większości głosują na socjalistów i komunistów.
W ten sposób amerykańsko-żydowskie bankierstwo przy pomocy feministycznej zwrotnicy puściło pociąg cywilizacji zachodniej na inne tory.
masz piwo odemnie! wybaczam Ci słuchanie behemota :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Lukass
Zapomniałeś o kimś.Kingu pisze:Te osoby wykonują ZADANIE. Traktowanie w kategoriach samodzielności i racjonalności takich ruchów społecznych świadczy o naiwności.Lukass pisze: te przemiłe panie są po prostu idiotkami. Nic mnie w całej tej debacie nie zdumiewa tak bardzo, jak właśnie stanowisko "działaczek na rzecz praw kobiet".
(...) W ten sposób amerykańsko-żydowskie bankierstwo przy pomocy feministycznej zwrotnicy puściło pociąg cywilizacji zachodniej na inne tory.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?
-
Only_True_Believers pisze:http://prostozmostu.net/swiat/wola-ucho ... jonalistow
Ciekawe czy to samo by mówiły gdyby to właśnie je to spotkało... brak słów.
-
- postuje jak opętany!
- Only_True_Believers
ten news to podobno fake.
ale to jest materiał TVN, genialne:
" onclick="window.open(this.href);return false;
- uglak
Samoloty rosyjskiej grupy powietrznej od 4 do 11 lutego zniszczyły w Syrii prawie 1900 obiektów terrorystów w czasie 510 lotów bojowych, powiedział w czwartek oficjalny przedstawiciel Ministerstwa Obrony Rosji generał Igor Konaszenkow.
http://pl.sputniknews.com/swiat/2016021 ... enkow.html" onclick="window.open(this.href);return false;
rosjanie sie nie pierdola :-)
http://pl.sputniknews.com/swiat/2016021 ... enkow.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Guilty of being right
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
owszem, jednak znając ich możliwości i fantazję są to i tak skromne liczby.uglak pisze:Samoloty rosyjskiej grupy powietrznej od 4 do 11 lutego zniszczyły w Syrii prawie 1900 obiektów terrorystów w czasie 510 lotów bojowych, powiedział w czwartek oficjalny przedstawiciel Ministerstwa Obrony Rosji generał Igor Konaszenkow.
-
- postuje jak opętany!
" onclick="window.open(this.href);return false;
1:03 - 1:40
Wiem, to może być przypadek, ale z drugiej strony zbyt wiele rzeczy się tu zgadza... :D
1:03 - 1:40
Wiem, to może być przypadek, ale z drugiej strony zbyt wiele rzeczy się tu zgadza... :D
-
uglak pisze:wiadomo, ze ilosc "obiektów terrorystów" obejmuje nawet namiot na pustyni, ale w ilosc lotow bojowych jestem w stanie uwierzyc
Ciekawe czemu nie ostrzeliwują terrorystów swymi pociskami manewrującymi wystrzeliwanymi z okrętów? Czyżby arsenał pokazowy się skończył, testy na cele w Syrii wypadły niepomyślnie i trzeba coś dopracować, czy może media się już znudziły i już o kolejnych rakietach nie informują, bo temat nie jest już sensacją?
- uglak
przeciez to byl chwyt propadandowy, zeby pokazac jaka maja fajna, nowa zabawke - z ekonomicznego punktu widzenia prowadzenie tym wojny z ugrupowaniami terrorystycznymi byloby nierozsadneNasum pisze:Ciekawe czemu nie ostrzeliwują terrorystów swymi pociskami manewrującymi wystrzeliwanymi z okrętów? Czyżby arsenał pokazowy się skończył, testy na cele w Syrii wypadły niepomyślnie i trzeba coś dopracować, czy może media się już znudziły i już o kolejnych rakietach nie informują, bo temat nie jest już sensacją?uglak pisze:wiadomo, ze ilosc "obiektów terrorystów" obejmuje nawet namiot na pustyni, ale w ilosc lotow bojowych jestem w stanie uwierzyc
Guilty of being right