DEATH LIKE MASS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

Re: DEATH LIKE MASS - "Kręte Drogi"

23-12-2015, 13:52

W takim razie musisz częściej zaglądać;) A, że kolejnej osobie podeszło to bdb.
'Come the Blessed Madness'
Lurtz
postuje jak opętany!

23-12-2015, 16:16

maciek z klanu pisze:Szczegolnie, że plyty masz zafoliowane.
też mam zafoliowane, szczególnie digipacki, żeby się nie niszczyły.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

23-12-2015, 19:13

ja mam zafoliowane palety prosto z tloczni. po chuj rozpakowywac? :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Karkasonne

24-12-2015, 10:59

Słuchajcie, bo puściłem sobie ten kawałek:

https://iliveforonedollaraday.wordpress ... 5-12-2015/" onclick="window.open(this.href);return false;

I mam pytanie, czy tylko ja słyszę od 0:50 TO:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Powiedzcie, że to nie tylko ja.
Awatar użytkownika
Re-animator
rozkręca się

25-12-2015, 09:54

Posłuchałem. Niezle, ale zeby stawiac na rowni z CDG? Bez przesady chłopcy.
DEATH IS FUN

Rap i hiphop jest dobry dla pedałów.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

25-12-2015, 11:25

Większą uwagę poświęca się tutaj takim paździerzom dla polaczków jak "Kręte Drogi" niż niszczącym te polaczki-buraczki w 2 sekundy płytom jak ostatni Archgoat czy Napalm Death. To jest właśnie "poważne" forum masterful.
Obrazek
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
COFFIN

25-12-2015, 11:59

Nie. Mało poważne jest z dupy wzięte krytykanctwo na zasadzie 'byle by zjebac' bez krzty merytorycznego uzasadnienia, dodatkowo wysrywane przez fana muzycznej nędzy, który stara się 'oceniac' bardzo dobre metalowe wydawnictwo. Synek, jesteś po prostu śmieszny i tyle. Co z tego, że jest Archgoat, czy Napalm, przy którym ziewałem już w połowie lat 90-tych? Nic. Podoba ci się to słuchaj, ale nie pierdol farmazonów.
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

25-12-2015, 19:39

Po dłuższym namyśle stwierdzam, że Plastek to jest jednak fenomen. Gównem jest dla niego 90% metalu, gardzi większością metalowych koncertów i większością fanów tej muzyki, jego ulubionym zespołem jest Green Day, na co dzień zajmuje się krytykowaniem i mieszaniem z błotem polskich kapel i prasy/blogów, ale najbardziej to nienawidzi forum Masterfula, co nie przeszkodziło mu najebać 4700 postów na tymże, w większości w tematach o zespołach których nie lubi.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
REINHARD IRRUMATOR
postuje jak opętany!

25-12-2015, 20:42

daj mu szansę :)
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
Awatar użytkownika
Sova
rasowy masterfulowicz

26-12-2015, 00:05

+ miliard DLM na żywo
kenediusze
weteran forumowych bitew

26-12-2015, 01:49

Fajne to jest, ale spustu nie czaję; od dobrych kilku lat wychodzi sporo dobrego polskiego black metalu (Plastek zamknij się ok) i DLM póki co raczej się nie wybija ponad ustalony poziom. Na pewno jest plus za polskie teksty* i ogólnie za wokal, poza tym jest dobry napierdol, ale to jednak jeszcze mało, żeby doprowadzić do ejakulacji.

*przy czym wolałbym polskie teksty we wszystkich utworach CDG - tam by pasowały do ogólnego klimatu, który jest zdecydowanie piwniczno-wiedźmowo-leśno-polski. Natomiast tutaj to w sumie wszystko jedno czy po naszemu czy po angielskiemu, skoro koncept/muzyka polskości jakoś bardzo nie wymagają same w sobie. Ot black metal. Dobry black metal z bardzo dobrym wokalem. I tyle. Czyli w sumie niemało.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Drone

26-12-2015, 02:47

Wiadomo, należy zachować proporcje i nie mówimy tu o objawieniu w skali dekady. Ale ten materiał nie ustępuje w niczym CDG czy DOOMBRINGER. Wspaniałe brzmienie: nie ma wypolerowanych, szklistych gitar tylko piach o wszelakiej ziarnistości.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Artur_burzum
zaczyna szaleć

26-12-2015, 04:58

Mówcie co chcecie ta płyta jest zniewalająca. Gdy się pojawiła na rynku,słuchałem jej bez przerwy cały tydzień, a i dziś często zajmuje miejsce w odtwarzaczu.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

26-12-2015, 08:22

COFFIN pisze:Nie. Mało poważne jest z dupy wzięte krytykanctwo na zasadzie 'byle by zjebac' bez krzty merytorycznego uzasadnienia, dodatkowo wysrywane przez fana muzycznej nędzy, który stara się 'oceniac' bardzo dobre metalowe wydawnictwo. Synek, jesteś po prostu śmieszny i tyle. Co z tego, że jest Archgoat, czy Napalm, przy którym ziewałem już w połowie lat 90-tych? Nic. Podoba ci się to słuchaj, ale nie pierdol farmazonów.
Farmazony to ty tu pierdolisz koleżko skoro dla ciebie 3 ligowe polskie gówienko to objawienie. Takich płyt jak Kręte Drogi wychodzi rocznie na świecie setki. Na marginesie tylko czekałem kiedy padnie argument, że nie mam kompetencji by oceniać muzykę metalową bo słucham jeszcze poza metalowych rzeczy. Piękne proste myślenie dla prostych ludzi:) Nie podążasz ziomuś krętymi drogami intelektu jeno prostymi traktami dla korkoli:) Wiem, że strasznie cię uwiera fakt, że słucham różnej muzyki i liczę na jeszcze większy ból dupska. I wiem, że się nie przeliczę:)
DeadButDreaming pisze:Po dłuższym namyśle stwierdzam, że Plastek to jest jednak fenomen. Gównem jest dla niego 90% metalu, gardzi większością metalowych koncertów i większością fanów tej muzyki, jego ulubionym zespołem jest Green Day, na co dzień zajmuje się krytykowaniem i mieszaniem z błotem polskich kapel i prasy/blogów, ale najbardziej to nienawidzi forum Masterfula, co nie przeszkodziło mu najebać 4700 postów na tymże, w większości w tematach o zespołach których nie lubi.
Gównem jest dla mnie 90% wszystkiego, nie tylko metalu. Takie myślenie zresztą charakteryzuje każdego rozsądnego człowieka, ty widzę się do nich nie zaliczasz:) Ciekawym mocno w którym miejscu powiedziałem, że Green Day to mój ulubiony zespół? Następny czyściciel basenów z bólem dupska zakłamujący rzeczywistość:) Ale skoro tak wam łatwiej to proszę bardzo, ja cię tylko cieszę z zamieszania:)
Generalnie tak to podsumuję:

Obrazek

Zabolało prawda:)?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

26-12-2015, 10:20

Plastek pisze:
DeadButDreaming pisze:Po dłuższym namyśle stwierdzam, że Plastek to jest jednak fenomen. Gównem jest dla niego 90% metalu, gardzi większością metalowych koncertów i większością fanów tej muzyki, jego ulubionym zespołem jest Green Day, na co dzień zajmuje się krytykowaniem i mieszaniem z błotem polskich kapel i prasy/blogów, ale najbardziej to nienawidzi forum Masterfula, co nie przeszkodziło mu najebać 4700 postów na tymże, w większości w tematach o zespołach których nie lubi.
Gównem jest dla mnie 90% wszystkiego, nie tylko metalu. Takie myślenie zresztą charakteryzuje każdego rozsądnego człowieka, ty widzę się do nich nie zaliczasz:) Ciekawym mocno w którym miejscu powiedziałem, że Green Day to mój ulubiony zespół? Następny czyściciel basenów z bólem dupska zakłamujący rzeczywistość:) Ale skoro tak wam łatwiej to proszę bardzo, ja cię tylko cieszę z zamieszania:)
Generalnie tak to podsumuję:

Obrazek

Zabolało prawda:)?
Nie, ciśnienie w normie.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
COFFIN

26-12-2015, 19:35

Plastek pisze:
COFFIN pisze:Nie. Mało poważne jest z dupy wzięte krytykanctwo na zasadzie 'byle by zjebac' bez krzty merytorycznego uzasadnienia, dodatkowo wysrywane przez fana muzycznej nędzy, który stara się 'oceniac' bardzo dobre metalowe wydawnictwo. Synek, jesteś po prostu śmieszny i tyle. Co z tego, że jest Archgoat, czy Napalm, przy którym ziewałem już w połowie lat 90-tych? Nic. Podoba ci się to słuchaj, ale nie pierdol farmazonów.
Farmazony to ty tu pierdolisz koleżko skoro dla ciebie 3 ligowe polskie gówienko to objawienie. Takich płyt jak Kręte Drogi wychodzi rocznie na świecie setki. Na marginesie tylko czekałem kiedy padnie argument, że nie mam kompetencji by oceniać muzykę metalową bo słucham jeszcze poza metalowych rzeczy. Piękne proste myślenie dla prostych ludzi:) Nie podążasz ziomuś krętymi drogami intelektu jeno prostymi traktami dla korkoli:) Wiem, że strasznie cię uwiera fakt, że słucham różnej muzyki i liczę na jeszcze większy ból dupska. I wiem, że się nie przeliczę:)
Mylisz sie bardzo, bo w zasadzie calkiem mi to zwisa:) Sam w sobie jesteś już największą rekomendacją. O objawieniu, jeśli dobrze pamiętam, nic nie mówiłem. Pytałem juz o te setki wychodzących materiałów i jakoś do tej pory cisza. Poza tym eot, bo szkoda czasu.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

27-12-2015, 18:54

COFFIN pisze: Mylisz sie bardzo, bo w zasadzie calkiem mi to zwisa:)
Ależ naturalnie. Wspominanie o tym w niemal każdym poście i jeszcze pewnie wielokrotnie w przyszłości ewidentnie o tym świadczy:) Tylko czekam na następne bździny:)
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
COFFIN

08-01-2016, 10:29

Obrazek

Na koncertach Lvcifyre mają:

Obrazek

DEATH LIKE MASS t-shirt (M & L only)
Handful of shirts left from the Nidrosian Black Mass celebration.
Awatar użytkownika
tomder
zaczyna szaleć

08-01-2016, 10:50

tomder pisze:Niestety nie złapało...
Po dłuższym obcowaniu z tym wydawnictwem - załapało i nie chce puścić! Przy okazji przeprosiłem się z mini CdG ;)
Wiadomo - objawienia nie ma ale słucha się tego z przyjemnością.
Jenny
starszy świeżak

08-01-2016, 14:11

tomder pisze: Wiadomo - objawienia nie ma ale słucha się tego z przyjemnością.
Zgadzam się. Odczuwam niedosyt po tej epce. Niby wszystko super, wokale intrygujące, teksty w j. polskim jak najbardziej na plus, grafika i książeczka bardzo gustowne, brzmienie też bez zarzutu - a jednak czegoś brak, połączony z przeczuciem, że stać ich na wiele więcej.

A brzmienie gitar w "Przysiędze" przywodzi mi na myśl złowieszcze brzęczenie skrzydełek chmary małych owadów :-) może dlatego to mój ulubiony numer na tej płytce
ODPOWIEDZ