BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BATUSHKA - SENSATIONAL ORTHODOX BLACK DOOM METAL
Dzwonię do Władymira Władymirowicza.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Popieram.Drone pisze:Zgadza się. Już nie chodzi o tę Batiuszkę, tylko o wymienianie OM w kontekście jakichś marketingów, promocji i przeciętnych płyt. OM, to zespół, który nie ma żadnych odpowiedników ani nie jest porównywalny z niczym innym pomimo minimalizmu środków, nowator na polu doom/stonera, nie potrzebujący reklam ani rozgłosu. Krótko mówiąc: wielki zespół, wielkie płyty. Dlatego takie porównania trzeba ciąć na poziomie gruntu, a korzenie podlewać benzyną.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Super zdjęcie, zajebisty klimat, uczęszczałbym na taki koncert. I jak będą grali w Krakowie to chętnie wyciągnę te 15 złociszy czy ile sobie zażyczą.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
" onclick="window.open(this.href);return false;
plus
Batushka. Całkiem oczywisty wybór. Płyta nie do opisania. Fenomen od początku do końca, a za każdym przesłuchaniem staje się lepsza. Brzmienie głębokie, takie jak być powinno. Ciężkie instrumentalnie, a dźwiękowiec odjebał robotę za trzech.
Ciężko mi było zdecydować się na kogo zagłosować a wybierałem pomiędzy Mgłą a Batushk'ą. Oba te krążki tak naprawdę zasługują na miano albumu roku i tutaj nie ma co się oszukiwać ani sprzeczać ale mój wybór padł na Batushka dlaczego? Jest to zdecydowanie coś nowego i świeżego na naszej jak i światowej scenie. Już od pierwszych taktów ta płyta chwyta za uszy słuchacza i nie puszcza aż do końca. Niesłychany klimat,agresja ale i melodia oraz skrzekliwy typowy black metalowy wokal w połączeniu z czystym wręcz chóralnym śpiewem brzmi porostu fantastycznie.
Oddałem swój głos na dwie płyty: Mgłę i Batushkę, ale zaznaczę to wyraźnie - to ta ostania "Liturgia" stała się gwoździem tego roku, który od początku do końca z każdym kolejnym dźwiękiem zamiata. Aż ciężko to w jakkolwiek klasyfikować, spada takie to coś (o którym nikt nic nie wie) tuż przed końcem roku i formatuje umysł niskopoziomowo. Każde kolejne przesłuchanie płyty tylko potwierdza moc zawartą na niej. Jest tu wszystko to co lubię. Teraz pozostaje tylko czekać na koncerty!
Batushka - ponieważ rzadko sie zdarza by po przesłuchaniu jednego utworu, album stał się moim ulubionym albumem Emotikon colonthree no i oczywiście wybieram ich ze względu na ich enigmatyczność, pieczystość i aurę tajemniczości Emotikon colonthree no kurwa nic dodać nic ująć Emotikon grin
Polecam ten sajt: " onclick="window.open(this.href);return false;
plus
Batushka. Całkiem oczywisty wybór. Płyta nie do opisania. Fenomen od początku do końca, a za każdym przesłuchaniem staje się lepsza. Brzmienie głębokie, takie jak być powinno. Ciężkie instrumentalnie, a dźwiękowiec odjebał robotę za trzech.
Ciężko mi było zdecydować się na kogo zagłosować a wybierałem pomiędzy Mgłą a Batushk'ą. Oba te krążki tak naprawdę zasługują na miano albumu roku i tutaj nie ma co się oszukiwać ani sprzeczać ale mój wybór padł na Batushka dlaczego? Jest to zdecydowanie coś nowego i świeżego na naszej jak i światowej scenie. Już od pierwszych taktów ta płyta chwyta za uszy słuchacza i nie puszcza aż do końca. Niesłychany klimat,agresja ale i melodia oraz skrzekliwy typowy black metalowy wokal w połączeniu z czystym wręcz chóralnym śpiewem brzmi porostu fantastycznie.
Oddałem swój głos na dwie płyty: Mgłę i Batushkę, ale zaznaczę to wyraźnie - to ta ostania "Liturgia" stała się gwoździem tego roku, który od początku do końca z każdym kolejnym dźwiękiem zamiata. Aż ciężko to w jakkolwiek klasyfikować, spada takie to coś (o którym nikt nic nie wie) tuż przed końcem roku i formatuje umysł niskopoziomowo. Każde kolejne przesłuchanie płyty tylko potwierdza moc zawartą na niej. Jest tu wszystko to co lubię. Teraz pozostaje tylko czekać na koncerty!
Batushka - ponieważ rzadko sie zdarza by po przesłuchaniu jednego utworu, album stał się moim ulubionym albumem Emotikon colonthree no i oczywiście wybieram ich ze względu na ich enigmatyczność, pieczystość i aurę tajemniczości Emotikon colonthree no kurwa nic dodać nic ująć Emotikon grin
Polecam ten sajt: " onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- weteran forumowych bitew
@up Ktoś przyjął zdecydowanie za dużo narkotyków. I nie żebym miał coś przeciw narkotykom, ale pisanie pod ich wpływem jest niebdb.
Posłuchałem sobie tej Batuszki ze streama, no i sorry, ale bez jaj. To jest takie wysoce średnie, że aż zęby bolą; typowy przyjazny melodyjny black metal, acz na wschodnią modłę (to jest samo w sobie jeszcze akurat plus, ale w tym wypadku nie wypada dobrze, bo podkładka - tani melo-black - jest nie ok i wszystko psuje). Nie rozumiem nad czym spust :c
Posłuchałem sobie tej Batuszki ze streama, no i sorry, ale bez jaj. To jest takie wysoce średnie, że aż zęby bolą; typowy przyjazny melodyjny black metal, acz na wschodnią modłę (to jest samo w sobie jeszcze akurat plus, ale w tym wypadku nie wypada dobrze, bo podkładka - tani melo-black - jest nie ok i wszystko psuje). Nie rozumiem nad czym spust :c
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- ultravox
Ciekawe, że większości się ten element tej muzyki podoba, a "przyczepka" jest do całej reszty. Mnie głównie te wschodnie motywy odrzucają od tej kapeli :)kenediusze pisze:black metal, acz na wschodnią modłę (to jest samo w sobie jeszcze akurat plus
- moonfire
Z Mamuszką jest tak jak z KODem. Oba zjawiska to efekt medialnej histerii.
- hcpig
Histeria ludzi na ulicach jest uzasadniona, mam nadzieję że PiS u władzy nie potrwa dłużej niż hajp na Batushkie!
Yare Yare Daze
- Fixxed
- postuje jak opętany!
To na to jest jakiś hajp? W takim razie tak chujowego hajpu nie byłohcpig pisze:Histeria ludzi na ulicach jest uzasadniona, mam nadzieję że PiS u władzy nie potrwa dłużej niż hajp na Batushkie!
-
Zanim pojadę chciałbym dodać ,że takiego stężenia popierdółek i bzdetów jak przy recenzji omawianego tu zespołu w jednym z magazynów muzycznych w którym sam naczelny ową recenzję popełnił nie czytałem dawno. Jakbym ja się podpisał pod taką recenzją to kazałbym wycofać cały nakład czasopisma bo by mi głupio było.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
To może być podchwytliwe pytanie, strzelam więc niepewnie, że od XI wieku.Necropunk pisze:
Od kiedy prawosławie było wyznawane na ziemiach obiecanych ludu Izraela?
Kerosene keeps me warm.
-
- postuje jak opętany!
z ciekawości sprawdziłem o co tyle szumu i bólu dupska. nie jest to jakieś wybitne arcydzieło, ale da się tego posłuchać. są większe pierdy, którym oddaje się cześć na tym forum
Hjertet mitt slår i mørket
- Pasibrzuch
- świeżak
Ale pierdolicie! Całkiem dobra płytka!
TOP 5 zup: 1.Żur z grzybami, 2.Rosół, 3.Pomidorowa, 4.Fasolowa, 5.Grochowa
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
temat o babuszce na nwn ma dziesiec(10) stron :D
szekle beda aj waj
szekle beda aj waj
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- pr0metheus
no tu jest 8 stron , a o wiele lepszym kulcie mogil 1. taki urok tego pierdolnika
niech to miejsce niebawem zniknie
Kult Mogił? Jaki to kult? Chuj nie kult. Nuclear Death, ma cztery strony, z tego dwie trzecie sam wyskrobałem, taki to pierdolnik właśnie.
- pr0metheus
dobra ale co ty porownujesz wogole.
niech to miejsce niebawem zniknie
W ogóle to nic. Przecież to ty w temacie o jakiejś śmiesznej baciuszce, rzucasz kultem mogił, domagając się kultu i na tej podstawie oceniasz, że pierdolnik... Łapiesz kontekst i śmieszność tego zagadnienia, czy pojedziesz betoniarami?
- Sybir
Michał, przestań.
Zamawiałeś może reedycje Nuclear Death, skoro już o nich mowa?
Żeby nie było off-topa: Batushka pozostaje dla mnie terra incognita, i pewnie tak już zostanie :D
Zamawiałeś może reedycje Nuclear Death, skoro już o nich mowa?
Żeby nie było off-topa: Batushka pozostaje dla mnie terra incognita, i pewnie tak już zostanie :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Nawiasem mówiąc., pamiętajcie, wszystkie kurwy, którym się wydaje, że złapaliście pana boga za instrument. Na kult trzeba sobie zapracować. Więcej pokory i modlitwy, a wszystko stanie się lepsze.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]