DEAD CONGREGATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- moonfire
- zahartowany metalizator
Re: DEAD CONGREGATION
Bardzo bym chciał dostać gdzieś tę płytę. Może wybiorę się na discogs. To mówiłem ja.
- lysstay
- zaczyna szaleć
https://www.agoniarecords.com/index.php ... e&id=1489vmoonfire pisze:Bardzo bym chciał dostać gdzieś tę płytę. Może wybiorę się na discogs. To mówiłem ja.
- moonfire
Dzięki!
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
ostatnio wałkowałem na okrągło epkę, debiut i dwójkę, moje podsumowanie - z a g ł a d a
In a world of compromise...some don't
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Zgadza się. Powiedzmy sobie szczerze: w death metalu nic lepszego nie wyszło w ostatniej pięciolatce. Nie liczę TEITANBLOOD (black/death!) Jeżeli ktoś ma inne zdanie, chętnie wysłucham, ale proszę o poważne kandydatury.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
z każdym kolejnym przesłuchaniem tylko się w tym utwierdzałem
In a world of compromise...some don't
- Drone
Przy okazji muszę posypać głowę popiołem, wysmarować twarz krowim łajnem i z żalem wyznać grzech niedocenienia "Promulgation of the Fall". Pisałem, że to świetna płyta, że och i ach, ale że jednak jej czegoś brakuje... Tkwiłem w ogromnym błędzie i jako słuchacz, i jako człowiek (?). To wielki klasyk, a jej uważnemu słuchaniu towarzyszą liczne znaki, trzeba tylko otworzyć czakram serca.
- Rattlehead
Ignivomous proszę ja kolegi.Drone pisze:Zgadza się. Powiedzmy sobie szczerze: w death metalu nic lepszego nie wyszło w ostatniej pięciolatce. Nie liczę TEITANBLOOD (black/death!) Jeżeli ktoś ma inne zdanie, chętnie wysłucham, ale proszę o poważne kandydatury.
support music, not rumors
- Sybir
Ja bym dorzucił jeszcze Mitochondrion, o ile tę bandę rozpatrujemy w kategorii li tylko death metalowej.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Zajebista płyta, jedna z najlepszych jeśli chodzi o death metal ostatnich lat. Spokojnie stawiam tuż obok "Onward to Golgotha" :)Drone pisze:Przy okazji muszę posypać głowę popiołem, wysmarować twarz krowim łajnem i z żalem wyznać grzech niedocenienia "Promulgation of the Fall". Pisałem, że to świetna płyta, że och i ach, ale że jednak jej czegoś brakuje... Tkwiłem w ogromnym błędzie i jako słuchacz, i jako człowiek (?). To wielki klasyk, a jej uważnemu słuchaniu towarzyszą liczne znaki, trzeba tylko otworzyć czakram serca.
- Drone
Rattlehead pisze:Ignivomous proszę ja kolegi.
To poważne kandydatury, których się oczywiście spodziewałem. Proszę o kolejne, a utrącę je za jednym zamachem w zbiorczym poście.Sybir pisze:Ja bym dorzucił jeszcze Mitochondrion, o ile tę bandę rozpatrujemy w kategorii li tylko death metalowej.
-
Dorzuciłbym jeszcze do wybitnych Desecresy Doom Skeptron, Obliteration black Death Horizon oraz tegoroczny Adversarial.
-
- weteran forumowych bitew
Panowie i Panie !We Wrocku na koncercie zrobili miazgę/a stoisko z merchem to chyba nie widziałem tak wykupione jak u nich
- Drone
To też poważne kandydatury, a najpoważniejsza z nich to "Doom Skeptron" DESECRESY, być może ku zaskoczeniu wielu, gdyż ten doskonały materiał został tutaj kompletnie zlekceważony.tomaszm pisze:Dorzuciłbym jeszcze do wybitnych Desecresy Doom Skeptron, Obliteration black Death Horizon oraz tegoroczny Adversarial.
-
- weteran forumowych bitew
czytać tytuł tematu:)))))
- wombat
- zaczyna szaleć
tegoroczny Adversarial - bardzo mocna rzecz
- Deathhammer66
- w mackach Zła
To ja nieśmiało dorzucę jeszcze "The Destroyers of All" ULCERATE. Trochę inna bajka, ale jest to materiał wg. mnie wybitny. Jeśli to jeszcze death metal ;)
Dzisiaj słuchałem debiutu bohaterów tego wątku i mimo, że dwójka robi mi trochę bardziej, to jest w tym materiale coś autentycznie złowrogiego. Magma po prostu wylewa się z głośników. Szczególnie ostatni kawałek robi niesamowite wrażenie.
Dzisiaj słuchałem debiutu bohaterów tego wątku i mimo, że dwójka robi mi trochę bardziej, to jest w tym materiale coś autentycznie złowrogiego. Magma po prostu wylewa się z głośników. Szczególnie ostatni kawałek robi niesamowite wrażenie.
- Drone
Ale tu nie ma powodu do nieśmiałości, przecież to jest fantastyczna rzecz. Inna sprawa, czy to jest jeszcze death metal?Deathhammer66 pisze:To ja nieśmiało dorzucę jeszcze "The Destroyers of All" ULCERATE. Trochę inna bajka, ale jest to materiał wg. mnie wybitny. Jeśli to jeszcze death metal ;)
TAK! O to właśnie chodzi! Jak rozpoznać płytę wyjątkową pośród innych, pozornie równie dobrych? Należy zbadać, czy muzyce tej towarzyszą EMANACJE, czy wywołuje pewne - bardzo niebezpieczne i złowrogie w przypadku death metalu - ZNAKI? Jeśli nie, to mamy do czynienia z ćwiczeniem formalnym, jeśli tak - należy zbadać ich natężenie. Czy są to poważne WIZJE, czy ledwie krótkie i szkicowe widzenia? W przypadku DEAD CONGREGATION odpowiedź jest oczywista.Deathhammer66 pisze: Dzisiaj słuchałem debiutu bohaterów tego wątku i mimo, że dwójka robi mi trochę bardziej, to jest w tym materiale coś autentycznie złowrogiego. Magma po prostu wylewa się z głośników. Szczególnie ostatni kawałek robi niesamowite wrażenie.
- Sybir
Coś mi mówi, że pójdą screeny w internety, drodzy koledzy ;) Oprócz Mitochondrion dodałbym jeszcze dwójkę Execration i debiut Altars, bo nikt jeszcze nie wymienił. Szczególnie Australijczyków nie doceniono na forume, jeśli dobrze zaobserwowałem.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Jakieś dwa miesiące posłuchałem i byłem doszczętnie rozjebany. Nie wiedzieć czemu, do tej pory do niej nie wróciłem... trzeba się w końcu za to zabrać, bo to niebanalny materiał był.dwójkę Execration