MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: MGŁA
Exercises in Futility:
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
Pfff... zero nowego imidżu (nie liczac bialej gitary). Slabiutko cos chyba z kasiorka na nowe szaty sceniczne :/
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
± Mgla + One Tail One Head + Misthyrming + Kringa
± Le mercredi 09.12.2015 @ Paris - glazart

± Le mercredi 09.12.2015 @ Paris - glazart

Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Riffy na jednej strunie najlepsze! :)
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Albowiem?Lucek pisze:japierdole, pocieranie kosteczką jednej struny jakie to smieszne :D
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- manieczki
http://muzyka.onet.pl/metal/mgla-exerci ... zja/kf5trb" onclick="window.open(this.href);return false;Dygresja na koniec - kiedy byłem na Brutal Assault 2015 spotkałem Holendrów w t-shirtach z logo Mgły. Dumny byłem jak paw. A oni z dumą te koszulki nosili.

- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Koleś ma rację - ta muzyczka jest piękna, rozmarzona, delikatna i ultra melodyjna. Lacuna Coil jest bardziej drapieżna niż te pedalskie melodyjki.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- manieczki
Recenzji nie oceniam ino ten wycinek, ktory wcieplalem :D
- manieczki
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
[youtube][/youtube]
zdjęcie na profilu Cowgilla z synkami z Krakowa na propsie, dobrze że się otwierają
zdjęcie na profilu Cowgilla z synkami z Krakowa na propsie, dobrze że się otwierają
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- manieczki
[youtube][/youtube]
- manieczki
przypominam ok

- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
http://wyborcza.pl/1,75475,19362661,suk ... yty-w.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mgła: w mrok, w bezsens
Polską płytą, która narobiła na świecie w tym roku najwięcej zamieszczania, jest "Exercises in Futility" blackmetalowej Mgły. Black metal w ostatnich latach opuścił getto i stał się gatunkiem słuchanym przez "normalsów", tak jak hip-hop, elektronika czy shoegaze, a zespoły blackmetalowe regularnie goszczą na niemetalowych festiwalach, czego najlepszym przykładem w Polsce jest katowicki Off. Nic więc dziwnego, że wybitny album Mgły trafił na te same listy co płyty Kendricka Lamara, Alabama Shakes czy Holly Herdnon.
Trzeci longplay krakowskiego duetu znalazł się na 40. miejscu w podsumowaniu portalu Noisey (muzyczny serwis magazynu "Vice") i 72. miejscu na liście brytyjskiego "Crack Magazine".
W branżowej prasie poszło jeszcze lepiej. Redakcja amerykańskiego miesięcznika metalowego "Decibel" umieściła "Exercises in Futility" na 14. miejscu, a dziennikarze nowojorskiego magazynu "Spin" oraz chicagowskiego magazynu internetowego Consequence of Sound w zestawieniach najlepszych metalowych płyt roku umieścili ten album na odpowiednio na 7. i 25. miejscu.
O "Exercises in Futility" pisał na naszych łamach Jędrzej Słodkowski:
Trzecia płyta krakowskiej Mgły zachwyca zderzeniem pięknych, pełnych oddechu melodii z niepokojącą gitarową młócką i wściekłym gardłowaniem Mikołaja Żentary. Porywa transowymi, dynamicznymi strukturami. Zdumiewa rozwiązaniami kompozycyjnymi, kreatywnością perkusisty Macieja Kowalskiego i klarowną produkcją, dzięki której odbywamy z Żentarą (możliwość zrozumienia tekstów to w tym gatunku wyjątkowo rzadki przypadek) przygnębiającą wycieczkę po rozmaitych aspektach tytułowego "bezsensu" ludzkiej egzystencji.
BTW co to za obrzydliwa nowomowa 'normalsi' fuj przecież mówi się każuale.
Mgła: w mrok, w bezsens
Polską płytą, która narobiła na świecie w tym roku najwięcej zamieszczania, jest "Exercises in Futility" blackmetalowej Mgły. Black metal w ostatnich latach opuścił getto i stał się gatunkiem słuchanym przez "normalsów", tak jak hip-hop, elektronika czy shoegaze, a zespoły blackmetalowe regularnie goszczą na niemetalowych festiwalach, czego najlepszym przykładem w Polsce jest katowicki Off. Nic więc dziwnego, że wybitny album Mgły trafił na te same listy co płyty Kendricka Lamara, Alabama Shakes czy Holly Herdnon.
Trzeci longplay krakowskiego duetu znalazł się na 40. miejscu w podsumowaniu portalu Noisey (muzyczny serwis magazynu "Vice") i 72. miejscu na liście brytyjskiego "Crack Magazine".
W branżowej prasie poszło jeszcze lepiej. Redakcja amerykańskiego miesięcznika metalowego "Decibel" umieściła "Exercises in Futility" na 14. miejscu, a dziennikarze nowojorskiego magazynu "Spin" oraz chicagowskiego magazynu internetowego Consequence of Sound w zestawieniach najlepszych metalowych płyt roku umieścili ten album na odpowiednio na 7. i 25. miejscu.
O "Exercises in Futility" pisał na naszych łamach Jędrzej Słodkowski:
Trzecia płyta krakowskiej Mgły zachwyca zderzeniem pięknych, pełnych oddechu melodii z niepokojącą gitarową młócką i wściekłym gardłowaniem Mikołaja Żentary. Porywa transowymi, dynamicznymi strukturami. Zdumiewa rozwiązaniami kompozycyjnymi, kreatywnością perkusisty Macieja Kowalskiego i klarowną produkcją, dzięki której odbywamy z Żentarą (możliwość zrozumienia tekstów to w tym gatunku wyjątkowo rzadki przypadek) przygnębiającą wycieczkę po rozmaitych aspektach tytułowego "bezsensu" ludzkiej egzystencji.
BTW co to za obrzydliwa nowomowa 'normalsi' fuj przecież mówi się każuale.
Yare Yare Daze
- Drone
I słusznie. Okazuje się, że dobra muzyka nie potrzebuje tony wywiadów, marketingu internetowego, medialnych naganiaczy, materiałów promocyjnych i całostronicowych reklam w "niezależnych" magazynach. To się tyczy i MGŁY/KSM, i STAREJ RZEKI, i ECHOES OF YUL, ale także muzyków z innej nieco strony jak właśnie wspomniany Rogiński czy Zimpel (radzę zwrócić uwagę na to nazwisko, bo za chwilę niektórzy się obudzą z krzykiem o "objawieniu"). A w swojej niszy działa CDG, DOOMBRINGER czy teraz DEATH LIKE MASS.
A zarzucano mi, że ja gardzę polską sceną, he, he.
A zarzucano mi, że ja gardzę polską sceną, he, he.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- COFFIN
Poza tym - Sova wspomniał, że Mikołaj odrzucił ofertę kontraktu 'tych, co wydają Mayhem', więc to też chyba coś pokazuje. Moim zdaniem bdb decyzja. Doskonale sobie dają radę bez tego wszystkiego, co wspomniane powyżej.
'Come the Blessed Madness'
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Jop, i tak po prawdzie to nic nie tracą, mogą tylko zyskać.COFFIN pisze:Poza tym - Sova wspomniał, że Mikołaj odrzucił ofertę kontraktu 'tych, co wydają Mayhem', więc to też chyba coś pokazuje. Moim zdaniem bdb decyzja. Doskonale sobie dają radę bez tego wszystkiego, co wspomniane powyżej.
The withered bones of those who failed