ULVER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Re: ULVER
Jestem wobec tego totalnie sceptyczny.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
-
- rozkręca się
I ja także. Zwłaszcza, że nie było o tym mowy w tych ostatnich zapowiedziach, gdzie mówili o czterech różnych wydawnictwach.
No chyba że to jest ten "frankenstains' monster" którego zlepiał z różnych koncertowych nagrań pan Anglik. Tak czy siak - nie czekam na to wydawnictwo, choć na pewno obadam, jak już kiedyśtam wyjdzie.
No chyba że to jest ten "frankenstains' monster" którego zlepiał z różnych koncertowych nagrań pan Anglik. Tak czy siak - nie czekam na to wydawnictwo, choć na pewno obadam, jak już kiedyśtam wyjdzie.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
The Stains bardzo ok. Przydaloby sie Ulver wiecej takiej energii a mniej plakania w poduszke ksiedza proboszcza, wiec bylbym zdecydowanie za takim rozwojem spraw.Vorathiel pisze:No chyba że to jest ten "frankenstains' monster"
[youtube][/youtube]
-
- postuje jak opętany!
Wróżę nudnego kloca.mayhem pisze:The album will consist of multitracked and studio-enhanced live, mostly improvisational, rock and electronic soundscapes, 2/3 of which has never been heard before, and will be titled ATGCLVLSSCAP"
Jeden z najważniejszych dla mnie zespołów goni w piętkę i rozmienia się na drobne. Jest mi zwyczajnie, po ludzku, przykro.
-
- weteran forumowych bitew
-
- rozkręca się
Nowy wałek, zaczyna się jakoś 42:00+ i trwa ok 10 minut.
" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak jak był oto do przewidzenia - nudne, okołorockowe improwizacje. Jak tak ma wyglądac ten dwupłytowy album, to aż mi się odechciewa. Dobrze, ze maja w zanadrzu ten soundtrack do teatru i pelnoprawną płyte na horyzoncie.
Tak jak był oto do przewidzenia - nudne, okołorockowe improwizacje. Jak tak ma wyglądac ten dwupłytowy album, to aż mi się odechciewa. Dobrze, ze maja w zanadrzu ten soundtrack do teatru i pelnoprawną płyte na horyzoncie.
-
- rozkręca się
Nie mam zielonego pojęcia o czym mówisz. Messe uważam za jedna z ich najfajniejszych płyt, to co zaprezentowali w trailerach do teatru brzmi bardzo dobrze, ale za to nie jara mnie ich rockowa odsłona. Jest w porządku, ale nic więcej. Już jeden improwizowany kawałek był na ich 60sowym livie i szału nie robił. Ot, pitolenie. Czekawm wiec na drugą połowe 2016 albo i dalej.
ATGCLVLSSCAP wychodzi w styczniu/lutym, a nazwa to pierwsze litery znaków zodiaku w jezyku angielskim.
ATGCLVLSSCAP wychodzi w styczniu/lutym, a nazwa to pierwsze litery znaków zodiaku w jezyku angielskim.
- Sgt. Barnes
- zahartowany metalizator
[youtube][/youtube]
Prawdziwy mężczyzna powinien być...ogolony i ciut, ciut pijany.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
Bolesław Wieniawa-Długoszowski.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
i niech do diaska sciagnie czapke zimowa :'(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
Jeśli cała płyta będzie utrzymana w stylu tego promo, będę musiał odwołać swoje poprzednie słowa o nudnym klocu.
Ale wszyscy wiemy, że to się nie zdarzy.
Ale wszyscy wiemy, że to się nie zdarzy.
-
- rozkręca się
4 fragmenty:
Wcześniej słyszany kloc:
Nieciekawa wariacja na temat Doom Sticks:
Utwór, którego inny fragment słyszeliśmy w jutubowym promo 1:
Wariacja Tomorrow Never Knows z tekstem Księgi Koheleta:
Krótko - kupa.
Wcześniej słyszany kloc:
Nieciekawa wariacja na temat Doom Sticks:
Utwór, którego inny fragment słyszeliśmy w jutubowym promo 1:
Wariacja Tomorrow Never Knows z tekstem Księgi Koheleta:
Krótko - kupa.
- maciek z klanu
ulver to demowki i 3 pierwsze plyty. reszta to sraczka dla intelektualnie-masturbujacych sie metalowcow w czapkach
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- hcpig
Demo z tego co pamiętam to g... ale może kiedyś sobie odświeżę.maciek z klanu pisze:ulver to demowki i 3 pierwsze plyty. reszta to sraczka dla intelektualnie-masturbujacych sie metalowcow w czapkach
Debiut jest fajny ale bardzo naiwny więch chwalenie się lubieniem go nbdb.
A do późniejszych płyt nie fikaj bo Ólwer jako chyba jedyny lub jeden z niewielu dokonał przeskoku w inną niszę nagrywając płytę totalnie rozkurwiającą w ramach tej niszy - 'Perdition City' - to nie jest żadna konwersja muzyki elektronicznej do wersji metalowiec-friendly tylko świetna elektonika i tyle. Nie przypominam sobie innych ex-metalowców, którzy czegoś takiego dokonali tylko zawsze schemat polega na tym, że zespoły ex-metalowe stają się tylko cieniem bandów, które kopiują np. Paradise Lost na fajnym 'Host' to tylko połuczyny po Depeche Mode. dwa ostatnie duże Joylessy to siódma woda po Mazzy Star itp.
Yare Yare Daze