MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: MGŁA
O ile płyta mnie nie rozjebała w żaden sposób, jest przyjemna, to jednak obserwując reakcje na świecie trzeba to przyznać - Mgła faktycznie wyrosła na bardzo znany i szanowany zespół. Rzekłbym nawet, że lawirują idealnie na tej granicy podziemia i nadziemia. Mare? Nieprzypadkowo grają przed Mgłą. A śmiechy można zwalić jedynie na prostą prawdę: nikt nie jest prorokiem we własnym kraju. Najwięcej krytyki przychodzi z reguły z miejsca pochodzenia. Mgle nie można nic zarzucić - wizerunkowo, muzycznie, ideologicznie. Tak więc póki co - wspieram sercem.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Bardzo zachowawcze stwierdzenie (1), Profesorze, przybrane dla niepoznaki w szatki definitywności (2). Jakie jest źródło tej maskarady? Ja może poproszę kawę na ławę, wedle słynnej, Profesorskiej skali.Drone pisze:1)"Jeżeli ktoś nie docenia ostatniej MGŁY" ,
2)"ten nie ma pojęcia o norweskim black metalu w ogóle."
Kerosene keeps me warm.
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Wybornie, zadam próbny sztych. Ja, wedle własnego mniemania, doceniam "EinF". Doceniam ten album za prostotę odbioru oraz absolutną bezkonfliktowość - to jest coś, co weszłoby mi po pierwszym odsłuchu już 12-15 lat temu. Mnie metalowo rozdziewiczył Vader przy pomocy "De Profundis", i nowa Mgła jak sądzę, lokuje się poniżej mojej ówczesnej granicy krwawienia.Drone pisze:Po co od razu szastać liczbami? Walczmy na słowa!
Przy tym nie mam pojęcia o norweskim black metalu - zrobiłem rachunek sumienia, jest może sześć nazw z tego kręgu, których słucham regularnie. Lista ta jest tak oczywista, jak następstwo pór roku. Nie będę Pana obrażał wymienianiem abecadła.
Kerosene keeps me warm.
- Lucek
- weteran forumowych bitew
spoko ? :DTheDude pisze:Dla ciebie słabe wokale a dla innych spoko. Nie każdy lubi screamy na poziomie Feel.Lucek pisze:Porażająco chujowe wokale sa na tej nowej mgle, nikt nie zauwazył ? wszyscy głusi jak zwykle ? :D
nieznośna maniera wokalna bardzo uwypuklona przez produkcje, przesadny szczeniacki dramatyzm w połączeniu
z jakims mega niezdecydowaniem i brakiem pewności siebie wyzieraja poprostu z tej płyty, wszystko podkreslone
kurwa bardzo wyraznym polskim akcentem ( co jest dosć zadko spotykane albowiem black metalowy skrzek zawyczaj
dość dobrze kamufluje polski akcent), gejoza straszna mówiac krutko.
spoko mowisz ?
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
W sumie nie wiem nic o wokalach/nie mam nic o nich do powiedzenia. Przede wszystkim moją uwagę skupiają partie Darkside'a oraz znakomite riffy i chłodny klimat jaki udało się Mgle uzyskać. Zwłaszcza kawałek nr V zabiera mnie w pewnego rodzaju otchłań, gdzie nie pozostawia mi miejsca na refleksje natury technicznej. Może to znaczy, że i bez wokali ta płyta dałaby sobie radę?
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
To wszystko przez to, ze podczas nagrywek wokaliz M. mial na sobie hawajska koszule (pdk).Lucek pisze:nieznośna maniera wokalna bardzo uwypuklona przez produkcje, przesadny szczeniacki dramatyzm w połączeniu
z jakims mega niezdecydowaniem i brakiem pewności siebie wyzieraja poprostu z tej płyty, wszystko podkreslone
kurwa bardzo wyraznym polskim akcentem ( co jest dosć zadko spotykane albowiem black metalowy skrzek zawyczaj
dość dobrze kamufluje polski akcent), gejoza straszna mówiac krutko.
spoko mowisz ?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Zawsze uważałem że Mikołaj wybitnym piosenkarzem nie jest. Varg też nie był. Ale cieszę się (chociaż tak po prawdzie mam to w dupie), że wreszcie ktoś przy okazji siódmego wydawnictwa Mgły i kilku wcześniejszych KSM wreszcie na to był wpadł.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Lubisz patrzeć?manieczki pisze:To wszystko przez to, ze podczas nagrywek wokaliz M. mial na sobie hawajska koszule (pdk).
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
Słusznie, bo to najmocniejszy element tej płyty. Bardzo mi się podoba praca Macieja. Tak trzymać.Alkoholokaust pisze: Przede wszystkim moją uwagę skupiają partie Darkside'a...
Sugerujesz, że można postawić ich w jednym szergu? Vikernes przekazywał jednak zdecydowanie większy ładunek emocjonalny. Wokale na pierwszych płytach akurat pod tym względem można określić jako wybitne. Poza tym to nie konkurs o bursztynowego słowika.Alkoholokaust pisze:Zawsze uważałem że Mikołaj wybitnym piosenkarzem nie jest. Varg też nie był.
" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Na Mikolaja czy na hawajskie koszule?Alkoholokaust pisze:Lubisz patrzeć?manieczki pisze:To wszystko przez to, ze podczas nagrywek wokaliz M. mial na sobie hawajska koszule (pdk).
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;