piękny jest!kenediusze pisze: Riff z V rozdaje totalnie, jest doskonały
MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: MGŁA
535 pisze:Mówicie? Dojechałem do dwudziestej minuty i ... wieje nudą. Pięć razy zamknęły mi się oczy. Jedynie sztućce wzbudzją zainteresowanie.

Czekalem na post w takim tonie :DDrone pisze:Zawsze możesz sobie włączyć ostatni ARCTURUS.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Umarłem :Dmanieczki pisze:535 pisze:Mówicie? Dojechałem do dwudziestej minuty i ... wieje nudą. Pięć razy zamknęły mi się oczy. Jedynie sztućce wzbudzją zainteresowanie.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Tobie co znowu smutna kurwo? Nie podoba się opinia? Wiesz co możesz zrobić?manieczki pisze:535 pisze:Mówicie? Dojechałem do dwudziestej minuty i ... wieje nudą. Pięć razy zamknęły mi się oczy. Jedynie sztućce wzbudzją zainteresowanie.
Zrobię to z przyjemnością, albo nie Arcturus już dzisiaj był. Marliwo se włączę i będę słuchał tych zabawnych zaśpiewów.Drone pisze:Zawsze możesz sobie włączyć ostatni ARCTURUS.
- Riven
- Kontakt:
Blagam, nie zaczynajcie dyskusji o tym gownianym arcturus akurat w tym watku.
Drone, powiedz lepiej co Ci nie pasuje na nowym krazku:)
Drone, powiedz lepiej co Ci nie pasuje na nowym krazku:)
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:
Teksty sa chyba oczko lepsze niz poprzednio :) Sa niesamowite. Co do muzyki, za wczesnie zeby cokolwiek powiedziec [ok. dwadziescia(20) odsluchow]
this is a land of wolves now
Wybacz, ale nie mogę traktować poważnie, zaleceń osobnika, ignorującego wielkość i znaczenie Lost Paradise.Drone pisze:Dlatego Ci ją zalecam, może w końcu usłyszysz światełko w tunelu :)
Wracając do Mgły. Jakaś zbiorowa histeria. Bez urazy, ale na pierwszy rzut ucha jest to dość przeciętne granie. Wszystko gdzieś już było, wszystko gdzieś się już przewinęło. Brak elementu zaskoczenia, prawie tak jak na ostatnim... Mayhem?
- Sova
- rasowy masterfulowicz
już chyba większość słyszała płytę więc kilka moich spostrzeżeń:
1. 100% Mgły w Mgle. nie odkrywamy tutaj nowych galaktyk a mamy: feeling / duch muzyki, teksty, JAKOŚĆ.
2. EiF jest bardziej bezpośrednia niż WHTN, słychać, że było w niej o wiele mniej grzebane. No Solace już posiada naprawdę fajny sprzęt do takiej muzyki, a M. potrafi z niego wyciągnąć co się da bez końcowych "polepszaczy"
3. nie uważam aby ta płyta była graniczna, wcale bym się nie zdziwił, gdyby następny album był jeszcze bardziej korzenny, a słychać było w nim echa Ildjarn, Isengard / Falkenbach
4. nikt już prawie nie umie w stare Norge jak Mgła ( no przecież nie Gorgoroth, który wręcz skarykaturował samego siebie na ostatniej płycie , nicram, kurwa litości !)
5. utwór nr 5 to wręcz ideał, mógłby być dłuższy o 15 minut, następny po nim, finalny, to najbardziej kipiący emocjami utwór jaki słyszałem w ostatnich latach w BM
6. Darkside ponownie pokazał mega talent i, co chyba ważniesze, zmysł do takiej muzyki.
7. teksty / koncept to klasa sama w sobie
8. wokale są bardziej suche, bliskie. początkowo brakowało mi pogłosu i głębi. teraz bardzo mi się podobają ale czekam gdy posłucham nowych kawałków na koncertach gdzie ten pogłos będzie.
1. 100% Mgły w Mgle. nie odkrywamy tutaj nowych galaktyk a mamy: feeling / duch muzyki, teksty, JAKOŚĆ.
2. EiF jest bardziej bezpośrednia niż WHTN, słychać, że było w niej o wiele mniej grzebane. No Solace już posiada naprawdę fajny sprzęt do takiej muzyki, a M. potrafi z niego wyciągnąć co się da bez końcowych "polepszaczy"
3. nie uważam aby ta płyta była graniczna, wcale bym się nie zdziwił, gdyby następny album był jeszcze bardziej korzenny, a słychać było w nim echa Ildjarn, Isengard / Falkenbach
4. nikt już prawie nie umie w stare Norge jak Mgła ( no przecież nie Gorgoroth, który wręcz skarykaturował samego siebie na ostatniej płycie , nicram, kurwa litości !)
5. utwór nr 5 to wręcz ideał, mógłby być dłuższy o 15 minut, następny po nim, finalny, to najbardziej kipiący emocjami utwór jaki słyszałem w ostatnich latach w BM
6. Darkside ponownie pokazał mega talent i, co chyba ważniesze, zmysł do takiej muzyki.
7. teksty / koncept to klasa sama w sobie
8. wokale są bardziej suche, bliskie. początkowo brakowało mi pogłosu i głębi. teraz bardzo mi się podobają ale czekam gdy posłucham nowych kawałków na koncertach gdzie ten pogłos będzie.
- manieczki
Ale zdajesz sobie sprawe, ze z pewnych wzgledow nikt Ci raczej nie uwierzy w to co piszesz paniczu? :(
No i pytanie finalne: Czy to juz trwaly rozwod jesli chodzi o projekty halasowe czy dluzszy detox?
No wlasnie ! Ja sie GRZECZNIE zapytuje - dzie jest ta plyta, ktora miala byc w 'stylu' znanym z "Grozy". Dzie jest EPKA, ktora miala byc? Czy bedzie powtorka z rozrywki i nagrywanie->wyjebka, nagrywanie->wyjebka jak z EoM - odpowiedz ok to wazne.Sova pisze:3. nie uważam aby ta płyta była graniczna, wcale bym się nie zdziwił, gdyby następny album był jeszcze bardziej korzenny, a słychać było w nim echa Ildjarn, Isengard / Falkenbach
No i pytanie finalne: Czy to juz trwaly rozwod jesli chodzi o projekty halasowe czy dluzszy detox?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
deathtrip, myspyrming nphcpig pisze:Kurwa sceptycy pokażcie mi ostatnio wydaną płytę która ma takiego DUCHA.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo