na dodatek furia ma zliczone odsluchy nie tylko dla TEJ furii ;-) mnie zaskoczyla popularnosc azarath na last.fmkenediusze pisze:Muzyka to nie torebki Birkin, w dzisiejszych czasach każdy może sobie słuchać czego chce bez ograniczeń, więc o tym czy dany zespół jest modny świadczy tylko ilość słuchaczy. Którą, nawiasem mówiąc, dzięki internetowi i mediom społecznościowym, bardzo łatwo źle oszacować (te statystyki z lastfm mnie trochę zaskoczyły, bo spodziewałem się, że FURIA jest znacznie popularniejsza od MGIEŁY albo od INFERNAL WAR, a tu niespodzianka, wszystko na zbliżonym poziomie).
I nie ma to znaczenia dla samej muzyki, zresztą przejmowanie się tym, kto danego zespołu słucha to mentalna hipsternia.
MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: MGŁA
Guilty of being right
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Rozkminy kto słucha jakiejś kapeli i czy jest modna w jakiś kręgach zostawiam sobie w kategorii wiedzy ogólnej i ciekawostki. Przejmowanie się takimi sprawami jest właściwe dla małoletnich subkulturowych prawdziwków, którzy chcą być bardziej true od samego zespołu. Gdybym miał nie słuchać jakiegoś zespołu, bo słucha go ktoś kogo nie lubię (hipsterzy/sprzedawczyki?) to zostałaby mi tylko piwnica.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- maciek z klanu
Heretyk pisze:
płyta jest już do kupienia tak w ogóle? umieram z niecierpliwości żeby posłuchać
tak w urodziny jednego z szanowanych uzytkownikow :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Sybir
:D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- COFFIN
Riven pisze:
A na serio, wiadomo kiedy będzie winyl?
Mgła pisze:
Vinyl version is coming later. Realistically - in a few months, due to current very slow processing of orders at vinyl pressing plants.
'Come the Blessed Madness'
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Oho! Winny sie tlumaczy. Dodatkowo bardzo rozbudowana wypowiedz jak na panicza. Niechybnie duza kasa z tego wpada. US wie o wszystkim? Czy trzeba cos tam zadzwonic do nich? ;DSilent_Sea pisze:o Ty chujku :P Faktycznie, przejrzałeś mnie - przed willo o prawilnym metrażu 666 , stoi nowa, czarna beema, a stara już nie wie na tzo tą kase wydawać, więc kupujemy drogie żarcie np: wędzone łososie, fragua itd. czekamy aż się zepsuje i dajemy biednym by się pochorowali .
Ostatnio obłowiłem się np: na ostatnim Djevel, którego dostałem 8 sztuk z wymiany z wydawco i po 2 miesiącach kolosalnego zainteresowania w kręgu znajomych i na Allegro mam jeszcze chyba ze dwie sztuki. Jednak zdradzę mój sekret - najlepsze biznesy robi się na płytach które chcesz kupić dla siebie, nie możesz ich znaleźć w kraju, więc zamawiasz z zagranicznego distro lub bezpośrednio od wydawcy. Tak pojawił się u mnie kilka sztuk lp Dødsengel / Hetroertzen – "Capax Infiniti", ostatecznie został mi jeden, na który od stycznia nie mogę znaleźć chętnego w cenie po kosztach zakupu ... W związku z tym BARDZO poletzam wszystkim kupowanie po kilka sztuk "modnych" wydawnictw, bo można na tym zarobić fest piniądze !
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
Tak, United States wiedzo ;D W temacie rozbudowanej wypowiedzi to rozumiem, że gdybym napisał np: "spierdalaj ruchać kozy" to Panicz by był bardziej kontent ? :P
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- maciek z klanu
ultravox pisze:Czyli git. Poprzednia płyta mi się nie podobała, ale ta nowa wchodzi elegancko.maciek z klanu pisze:odtwórcze, wtórne i wykorzystuje patenty ogólnie wymyślone.
a mi sie poprzednia podobala bo ja lubie taka muzyke, bez zbednego udziwniania
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Riven
- Kontakt:
Nom, plus blachy wyjebiste, strasznie gęste i precyzyjne, dawno nic takiego nie słyszałembrb pisze:riff z V jest obłędny. Można zrobić godzinna pętlę i słuchać non stop.
this is a land of wolves now
-
Łatwo to wytłumaczyć.uglak pisze:na dodatek furia ma zliczone odsluchy nie tylko dla TEJ furii ;-) mnie zaskoczyla popularnosc azarath na last.fmkenediusze pisze:Muzyka to nie torebki Birkin, w dzisiejszych czasach każdy może sobie słuchać czego chce bez ograniczeń, więc o tym czy dany zespół jest modny świadczy tylko ilość słuchaczy. Którą, nawiasem mówiąc, dzięki internetowi i mediom społecznościowym, bardzo łatwo źle oszacować (te statystyki z lastfm mnie trochę zaskoczyły, bo spodziewałem się, że FURIA jest znacznie popularniejsza od MGIEŁY albo od INFERNAL WAR, a tu niespodzianka, wszystko na zbliżonym poziomie).
I nie ma to znaczenia dla samej muzyki, zresztą przejmowanie się tym, kto danego zespołu słucha to mentalna hipsternia.
FURIA jest zespołem popularnym tylko w Polsce, albo w każdym razie przede wszystkim w Polsce - w przeciwieństwie do MGŁY, wbrew temu co niektórzy mogą sobie mundrym tonem twierdzić (rozpiska ich najbliższych koncertów mówi wszystko). Z kolei AZARATH, chociaż jest w zasadzie zespołem podziemnym, ma na składzie Inferno, co zapewne jest wystarczającym powodem, by zainteresowali się nim nawet niedzielni fani BEHEMOTH (to samo, w przypadku Oriona, dotyczy pewnie VESANII, ale ponieważ VESANIA gra nieco przyjaźniejszą wersję black/death metalu - klawisze i w ogóle - to jest popularniejsza).
Słuchałem dzisiaj WHTN i jestem zdania, że przy niej nowa jest wręcz nieprzystępna :D ale nie będę się kłócił, ostatecznie jeśli komuś (większości?) łatwo wpada w ucho to nie ma sensu wmawiać, że jest inaczej. W każdym razie mnie się subiektywnie zdaje, że jest to inny rodzaj przebojowości, nie wpadają całe numery tylko konkretne motywy.kampeki pisze:Pkt 1 tutaj kolega sie myli. Hiciarska
Riff z V rozdaje totalnie, jest doskonały
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- manieczki
Pytasz sie jeszcze?Silent_Sea pisze:Tak, United States wiedzo ;D W temacie rozbudowanej wypowiedzi to rozumiem, że gdybym napisał np: "spierdalaj ruchać kozy" to Panicz by był bardziej kontent ? :P
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
A mi się dzięki nowej wyjaśniła i poukładała chyba w końcu „WHTN”. Tak jakby rzuciła właściwe światło, odkrywające sens.
Czyli po prostu płyta czyniąca cuda. Wątpiący odzyskują wiarę, niewidomi — wzrok, chromi chodzą, trędowaci doznają oczyszczenia i głusi słyszą. To chyba te znaki, których zalecał wypatrywać Drone. I Królestwo jest bliskie. Hosanna!
Czyli po prostu płyta czyniąca cuda. Wątpiący odzyskują wiarę, niewidomi — wzrok, chromi chodzą, trędowaci doznają oczyszczenia i głusi słyszą. To chyba te znaki, których zalecał wypatrywać Drone. I Królestwo jest bliskie. Hosanna!
- Silent_Sea
Już nie ale nie bądź smutny, w sobotę w myślach poczytam Ci "Lalkę". mgwah bdb sie zapowiada.manieczki pisze:Pytasz sie jeszcze?Silent_Sea pisze:Tak, United States wiedzo ;D W temacie rozbudowanej wypowiedzi to rozumiem, że gdybym napisał np: "spierdalaj ruchać kozy" to Panicz by był bardziej kontent ? :P
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Drone
Tak! Mało jest płyt tak przesiąkniętych religijnym optymizmem!Sturm pisze:A mi się dzięki nowej wyjaśniła i poukładała chyba w końcu „WHTN”. Tak jakby rzuciła właściwe światło, odkrywające sens.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.