viewtopic.php?f=8&t=11330" onclick="window.open(this.href);return false; <- mam nadzieje, ze pomoglem ;-)kenediusze pisze:I co dalej? Bo jutro minęło a szczegółów brak.uglak pisze:
piszo, ze jutro szczegoly
FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
Re: FURIA
Guilty of being right
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Strasznie mi sie Polska martwa jesien zdezaktualizowala. W okolicach premiery lykalem wsyzsciutko od tekstow po dzwieki zawarte na tym albumie. Wczoraj postanowilem sobie przypomniec to i owo no i troche sie zdziwilem... Sam nie wiem, ale troche smiesza mnie dzisiaj teksty (nie w calosci, ale niektore fragmenty) muzycznie tez jakby gorzej to przyswajam... Bardziej odpowiadaja mi liryki na nowszych wydawnictwach - niby "są to koła" i inne pi2pi2, ale pisze jak to odczuwam.
Czy to tylko moje osobiste odczucia? Moze ktos z Was takze zaobserwowal podobne objawy zwiazane z tym materialem?
Czy to tylko moje osobiste odczucia? Moze ktos z Was takze zaobserwowal podobne objawy zwiazane z tym materialem?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
mi sie nigdy martwa jesien nie podobala(tym bardziej polska) wiec nie mialo sie co deaktualizowac.
niech to miejsce niebawem zniknie
- manieczki
Dlaczego z taka furia piszesz o zespole furia?pr0metheus pisze:mi sie nigdy martwa jesien nie podobala(tym bardziej polska) wiec nie mialo sie co deaktualizowac.
Najpierw pisales z odraza o zespole Odraza, a teraz to...
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- pr0metheus
nadinterpretujesz,powinienes sie napic troche z flakonu;)
dobra, zeby nie bylo ze wszystko na "nie" napisze ze nocel jest duzo lepszy. i slucham czasem, ok?
dobra, zeby nie bylo ze wszystko na "nie" napisze ze nocel jest duzo lepszy. i slucham czasem, ok?
niech to miejsce niebawem zniknie
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
Manieczki nasz pocieszny jest głodny wiedzy. Na zegarku jest 3:27, myślę, że to optymalna pora przy ostatniej linii i ostatnim unholy bong na prawilną rozprawkę gdyż mam tak, nie tyle z debiutem (który nota bene zawsze uważałem za najsłabszy ich materiał) co z całą w zasadzie dyskografią a tak dokładnie to z tym co mam na półce czyli wszystkie 4 CD + 2MCD, demówek i huty nie słyszałem nawet, "Płoń" niestety także jeszcze się nie dorobiłem ale znam i lubię, ten akurat stuff pewnie zyskałby przy kolejnym odsłuchu, reszta czyli wszystkie pełne albumy i MCD "Halny" i "W Melancholii" lekkie acz jednak zdezaktualizowanie i po tymże, w skali prawdopodobnie wyglądałoby to tak:manieczki pisze:Strasznie mi sie Polska martwa jesien zdezaktualizowala. W okolicach premiery lykalem wsyzsciutko od tekstow po dzwieki zawarte na tym albumie. Wczoraj postanowilem sobie przypomniec to i owo no i troche sie zdziwilem... Sam nie wiem, ale troche smiesza mnie dzisiaj teksty (nie w calosci, ale niektore fragmenty) muzycznie tez jakby gorzej to przyswajam... Bardziej odpowiadaja mi liryki na nowszych wydawnictwach - niby "są to koła" i inne pi2pi2, ale pisze jak to odczuwam.
"Martwa Polska Jesień" 6.7 / 10
"Grudzień Za Grudniem" 7.8 / 10
"Halny" 6.5 / 10
"Marzannie, Królowej Polski" 7.9 / 10
"W Melancholii" 6.6 / 10
"Nocel" 7.7 / 10
No nic, pod koniec roku piąta duża płyta i kolejne mini albo EPka - zobaczymy co wysmażą. A Ty jak to widzisz Paniczu?
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- manieczki
Tak, Huta rozdaje!Biały pisze:Hutę koniecznie sprawdź - najlepsza Furia, demówki też bdbAnthropophagus pisze: demówek i huty nie słyszałem nawet, "Płoń" niestety także jeszcze się nie dorobiłem ale znam i lubię,
To jedziemy:Anthropophagus pisze:Manieczki nasz pocieszny jest głodny wiedzy. Na zegarku jest 3:27, myślę, że to optymalna pora przy ostatniej linii i ostatnim unholy bong na prawilną rozprawkę gdyż mam tak, nie tyle z debiutem (który nota bene zawsze uważałem za najsłabszy ich materiał) co z całą w zasadzie dyskografią a tak dokładnie to z tym co mam na półce czyli wszystkie 4 CD + 2MCD, demówek i huty nie słyszałem nawet, "Płoń" niestety także jeszcze się nie dorobiłem ale znam i lubię, ten akurat stuff pewnie zyskałby przy kolejnym odsłuchu, reszta czyli wszystkie pełne albumy i MCD "Halny" i "W Melancholii" lekkie acz jednak zdezaktualizowanie i po tymże, w skali prawdopodobnie wyglądałoby to tak:
"Martwa Polska Jesień" 6.7 / 10
"Grudzień Za Grudniem" 7.8 / 10
"Halny" 6.5 / 10
"Marzannie, Królowej Polski" 7.9 / 10
"W Melancholii" 6.6 / 10
"Nocel" 7.7 / 10
No nic, pod koniec roku piąta duża płyta i kolejne mini albo EPka - zobaczymy co wysmażą. A Ty jak to widzisz Paniczu?
MPJ - jak juz napisalem
Płoń - super bylo, ale dawno nie sluchalem wiec nie wiem jakby to teraz wyszlo. pamietam za to, ze byla moda na opisik na gg: 'jezykiem moim plomien" + trzy(3) kropki do tego albo taka buzka :(
GzG - bardzo mi podchodzi i tekstkowo i muzycznie. Chyba postawilbym tego longpleja zaraz po Hucie.
Halny - takie ło
Marzanna... - zupelnie mnie nie poniosła. na poczatku iskrzylo, a potem bleh i haft.
W Melancholii - nie znam
Nocel - niestety znam i nic wiecej nie napisze
Demowki slyszalem z raz(1) lub dwa(2) wiec sie nie wypowiadam.
- Anthropophagus
- w mackach Zła
- Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym
No muszę w końcu ogarnąć bo ciekaw jestem tego materiału. Podejście do wydania i specyfika tego wydawnictwa jest fajna i nie-fajna zarazem. Tylko 200 sztuk, tylko 10'' MLP, tylko jedno bicie, zero dotłoczeń, 3 kawałki okolicznościowe na koncercie bez publiki, nie ma i nie będzie wersji CD/MC/DIGITAL, 200 szczęśliwych posiadaczy ma spust, reszta potencjalnych nabywców wkurw, ja bym bardzo chciał jednak CD i postawić sobie na półce obok reszty :/ Trzeba zassać w końcu i poznać bo nie prędko ten vinyl pewnie kupię :/manieczki pisze:Tak, Huta rozdaje!Biały pisze:Hutę koniecznie sprawdź - najlepsza Furia, demówki też bdbAnthropophagus pisze: demówek i huty nie słyszałem nawet, "Płoń" niestety także jeszcze się nie dorobiłem ale znam i lubię,
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
- Piotr Rybak
- nicram
Huta to najlepszy materiał Furii. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Choć mam go na MLP, to wolałbym żeby była reedeka na CD, bo nie lubię winyli. I z tego co widziałem w Pagan to dobre kilka miesięcy temu wyszła ostatnia sztuka ze sklepu, więc może być problem z dostaniem.
all the monsters will break your heart
- maciek z klanu
nicram pisze:Huta to najlepszy materiał Furii. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Choć mam go na MLP, to wolałbym żeby była reedeka na CD, bo nie lubię winyli. I z tego co widziałem w Pagan to dobre kilka miesięcy temu wyszła ostatnia sztuka ze sklepu, więc może być problem z dostaniem.
zgadzam sie :) z tym ze lubie winyle, ale huta kosi niesamowicie, klimat na tej plycie to moc
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- manieczki
No fakt, ale czy CD jest potrzebne w dobie ery ruskich? :)
Edit: http://dark-"hotlink od ruskich zabroniony"/albums/Furia-Huta- ... uta-EP.php" onclick="window.open(this.href);return false; (do niczego nie namiawiam ok)
SZOKELE CENZURA NA FFORUME!!!! HOTLINK OD RUSKICH ZABRONIONY!!! SZOKE 300% NIE DAM SIE ZACIPOWAC LEWAKOM.
To inaczej:
wchodzisz na:
http://dark-world.com" onclick="window.open(this.href);return false;
(com zamien na ru)
wpisujesz w szukajke Furia
przechodzisz do ostatniej strony
klikasz
klikasz jeszcze raz
i gotowe.
No i teksty na Hucie: Ziemia to statek, knypy!
Jesienin - bdb.
A, przypomnialem sobie jeszcze, ze byl jakis kawalek na kompilacji WHP. Teksty byl smieszny i tytul odnosil sie do pewnej nacji tylko, ze zamiast literki "d" byla "t".
Edit: http://dark-"hotlink od ruskich zabroniony"/albums/Furia-Huta- ... uta-EP.php" onclick="window.open(this.href);return false; (do niczego nie namiawiam ok)
SZOKELE CENZURA NA FFORUME!!!! HOTLINK OD RUSKICH ZABRONIONY!!! SZOKE 300% NIE DAM SIE ZACIPOWAC LEWAKOM.
To inaczej:
wchodzisz na:
http://dark-world.com" onclick="window.open(this.href);return false;
(com zamien na ru)
wpisujesz w szukajke Furia
przechodzisz do ostatniej strony
klikasz
klikasz jeszcze raz
i gotowe.
No i teksty na Hucie: Ziemia to statek, knypy!
Jesienin - bdb.
A, przypomnialem sobie jeszcze, ze byl jakis kawalek na kompilacji WHP. Teksty byl smieszny i tytul odnosil sie do pewnej nacji tylko, ze zamiast literki "d" byla "t".
-
- weteran forumowych bitew
Teksty na debiucie są najsłabsze bo najbardziej młodpolskie. Proste. Im dalej tym lepiej, tylko, że pojawia się właśnie problem pisania w kółko o kołach co byłoby nbdb.
Ale bardzo cieszy, że forumowicze zdają sobie sprawę, iż najlepsza Furia to ta na Hucie. Czy ktoś jednak powiedział wystarczająco głośno, że the best longplay is Marzanna? Zdumiewające, że panicz manieczki tak się w ocenie tego krążka pomylił.
Ale bardzo cieszy, że forumowicze zdają sobie sprawę, iż najlepsza Furia to ta na Hucie. Czy ktoś jednak powiedział wystarczająco głośno, że the best longplay is Marzanna? Zdumiewające, że panicz manieczki tak się w ocenie tego krążka pomylił.
Grrrówno!
- manieczki
coPlasfodeur pisze:Teksty na debiucie są najsłabsze bo najbardziej młodpolskie.
- WaszJudasz
No właśnie to w rzeczy samej.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
gównomanieczki pisze:coPlasfodeur pisze:Teksty na debiucie są najsłabsze bo najbardziej młodpolskie.
1:0
czego panicz nie rozumie?
Grrrówno!
-
Chyba ja, ale jeśli jednak nie (a przetrząsanie tego tematu mnie nie podnieca wystarczająco by to robić) to mówię:Plasfodeur pisze:Czy ktoś jednak powiedział wystarczająco głośno, że the best longplay is Marzanna?
NAJLEPSZA FURYA TO MARZANNA

i ma najlepsze teksty.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Sybir
No proste, że Marzanna, jeśli rozpatrujemy pełne wydawnictwa Furiej. Jedynki w ogóle już nie słucham, dwójkę sobie cenię, do Nocel muszę jeszcze wrócić, bo mam wrażenie, że za mało czasu poświęciłem tej płycie. Generalki i tak to jednak nie zmieni, Królowa jest tylko jedna :D
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz