MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
neuro
postuje jak opętany!

Re: MGŁA

29-08-2015, 20:24

Szybka reakcja na wyciek i całość oficjalnie siedzi na jutubie:

[youtube][/youtube]

Dobrze jest.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

29-08-2015, 20:58

Ihasan pisze:manieczki jak ty się kurwa mażesz to ja jebie;
HINT: Slucham Alcest, a to zobowiazuje.

EDIT.
Ihasan pisze:ja jakoś nie ogarniam już tych wszystkich nowości i dlatego ostatni tydzień miałem w 80% z dyskografią CRAFT. Zaczęło się od wypadu trzydniowego w góry (w poprzedni week) i tak mnie trzyma do końca tego tygodnia ;)
Z ciekawosci zapytam - na wypad w gory: mp3/flac czy discman i plyty?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

29-08-2015, 21:06

mimo zaawansowanego wieku preferuję mp3
vinylów nie będę tachał ;)
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

29-08-2015, 21:23

neuro pisze:Szybka reakcja na wyciek i całość oficjalnie siedzi na jutubie:

[youtube][/youtube]

Dobrze jest.
teraz to pierdole ,poslucham juz z plytki.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

29-08-2015, 21:25

kiedy LP?
Awatar użytkownika
manieczki

29-08-2015, 21:37

Analripper pisze:kiedy LP?
+/- trzy(3) miesiace od daty premiery CD.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

29-08-2015, 22:32

Ihasan pisze:mimo zaawansowanego wieku preferuję mp3
a ja mimo niechęci do obecnej technologii ...nucę sobie w pamieci...mijam sie z orginalnym materiałem moze z 20-30 sek....ogólnie jest ok....
Awatar użytkownika
manieczki

29-08-2015, 23:38

Ihasan pisze:mimo zaawansowanego wieku preferuję mp3
Zawsze mozna zrobic sobie ripa winyla i zapisac w formacie wav/mp3/flac czy jakimtamsiechce i zgrac na empechujke :D

Teksty do wszystkich numerow:
http://www.no-solace.com/eif.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sturm
postuje jak opętany!

30-08-2015, 00:30

Jako opływająca w dostatki szycha branży badań klinicznych M. nie zna realiów sceny. Oczewkiwania na rentę babci. Kriegu w MOPSie.

Ściągnięte, do posłuchania jutro (dzisiaj, ale niech tam). Pamiętaj, abyś dzień święty święcił. Zamówienia na płytę i szmateks idą zaraz.
Awatar użytkownika
manieczki

30-08-2015, 01:26

manieczki pisze:No to czekamy na festiwal spierdolenia pod tytulem: posty tutaj/na pejsbuku/w formie widełożurnala na jutjubach: plyta roku, zajebiste, lepsze niz to i to, nierownosci odsluchowe. Chuj z Tym, ze 99% protzen zna to na razie z formatu mp3, przesluchalo z pare razy, kontekstu calosci nie zna, tekstow nie zna (nie liczac II). No, ale chuj - napisze, bo jestę znany fejsbukowicz i bede pierwszym(1) ktory tak orzekl - jak wiadomo black metal to nie przelewki i skoro GURU powiedzialo, ze jest to CIOS to tak jest i koniec. Owce podaza, bo w black metalu ceni sie indywidualnosc.

Dlatego ja juz zapobiegawczo napisze: plyta roku, w ogole ostatnich lat w gatunku.
Taaa: " onclick="window.open(this.href);return false;

Na wszelki wypadek kopia:

2015. PREMIERA. To nic wielkiego, ale jest pewien szczegół, który odróżnia Mgłę (i generalnie zespoły M.) od wielu, wielu innych. Przeważnie jak metaluchy ślą kochane promo, to wysyłają pismakom pliki oraz jakiś patetyczny kawałek o tym, jaki to wiekopomny album nagrali i jak to generalnie inspiruje ich wszystko od Lasów Państwowych po dzieła Stirnera. Ci co bardziej ogarnięci ograniczają bio do kilku zdań. A Mgła rozsyłała pliki... i teksty.

The great truth is there isn't one
And it only gets worse since that conclusion
The irony of being an extension to nothing
And the force of inertia is now a vital factor

And there is despair underneath each and every action
Each and every attempt to pierce the armour of numbness
Burning bridges becomes a habit to support
And the front line expands like there's no tomorrow

Tak się ta płyta zaczyna. Jakby w opozycji do dość witalnej, triumfalnej i bardzo emocjonalnej muzyki, chirurgicznie wręcz, bardzo precyzyjnie i bez emocji.

Mam wrażenie, że może to być dla Mgły album graniczny. To znaczy wciąż jeszcze okopany w swojej niszy, a zarazem mający w sobie jakąś bardziej uniwersalną wrażliwość. To jest wciąż las, ale ten las jest pięknie naoliwiony. Jest to i dziewicze i przemyślane, dopieszczone jednocześnie.

Sam M. uważa, że mniej tu niż na wcześniejszych produkcjach "oczywistych przebojów". Ja mam nieco inne zdanie. I czy V to są hity, jakich Mgła jeszcze nie miała. Mają w sobie ten charakterystyczny melodyjny potencjał, a przy tym są zaaranżowane w jakiś nowy sposób. Być może zresztą Mgła nigdy nie była równie blisko KSM, nie dlatego, że traci swój charakter, ale dlatego, że KSM bardzo M. rozwinęło, jako kompozytora.

Klasa.

Pamietajcie kto byl pierwszy ok to wazne.

No i to tez pamietajcie ok. Internet (niestety) nie wybacza :(

Raz:

TŁO
MGŁA - With Hearts Toward None

viewtopic.php?p=944174&sid=b03bd53ec796 ... f3#p944156" onclick="window.open(this.href);return false;

Dwa:

Albo taki Trotzky jak 10 lat temu pisał że Behemoth lepszy od Autopsy to dlatego że był kumplem Nergala tak pisał, ale jak dzisiaj piszę że "Esperalem Tkane" jest zajebiste a "With Hearts Toward None" to nudne szwedzkie melodyjki to ze szczerego serca tak pisze.

viewtopic.php?p=1202512&sid=987c5e4651e ... c#p1202425" onclick="window.open(this.href);return false;

Trzy:

twoja_stara_trotzky wrote:
no właśnie dla mnie w tej MUZYCE nie ma black metalu, tam są melodyjki, są dość tandetne aranże, jest jakiś dziwny gotycki posmak (w złym wydaniu), ale nie ma black metalu. dysonansu, hałasu, transgresji, brudu, transu... no nie ma. ta płyta jest po prostu miła, ładna i przyjemna. i taka ostrożna, że aż boli.

Cztery:

no właśnie miałem wspomnieć o Watain, bo dla mnie fenomenem jest to, że te same osoby, które pod niebiosa wynoszą Mgłę, jebią na Watain, który, chociaż też poszedł w melodię, to ma w sobie cały czas pięć razy więcej chamstwa, pierwotnego pierdolnięcia i zwykłego metalowego brudu.

viewtopic.php?p=787925&sid=1f996314bf31 ... 05#p787925" onclick="window.open(this.href);return false;

Piec:

melodia i przebojowość same w sobie nie są złe, chodzi o te idiotyczne szfeckie melodyjki wygrywane non stop na tremolo, zero pierdolnięcia :D

viewtopic.php?f=13&t=11273&start=1360#p780838" onclick="window.open(this.href);return false;

Szesc:

Postby maciek z klanu » 06-03-2012, 08:47
wszedzie jesli wglebisz sie w material i go zrozumiesz. z gory slyszymy melodyjne riffy, ale pod niemi jest niesamowity trans.

chyba trans seksualizm niesamowity.

memberlist.php?mode=viewprofile&u=2110" onclick="window.open(this.href);return false;

Siedem:

dodam tylko, że tu podane jest to w bardziej przystępnej formie, takiej "z linią melodyczną" posługując się nomenklaturą Szansy na Sukces... ale teksty są dobre.

viewtopic.php?f=13&t=11273&start=1220#p776429" onclick="window.open(this.href);return false;

Osiem:

on w ogóle nie jest dobry. na Grozie najlepsze były te transowe fragmenty, przypominające najlepsze drony Burzum. tu takich praktycznie nie ma. jest za to na kilogramy melodyjnej szfecji. brakuje mi na tej płycie brudu, dysonansu, black metalu mi brakuje. to brzmi trochę jak jakiś rock gotycki zaaranżowany na never-ending-tremolo. próbuję jej słuchać po raz piąty i po prostu nie mogę. ta płyta jest po prostu TANIA. to jest w wielu miejscach zwykła cepelia. właśnie się to z Furią dobrze komentuje, bo Furia jest ludyczna do bólu, ale przy tym jest autentyczna, pełna pasji, a tu ten ludyczny pierwiastek jest jak z jakiejś manufaktury, tandetny, straganowy.

viewtopic.php?f=13&t=11273&start=1200#p776400" onclick="window.open(this.href);return false;

Obrazek
Dobra, starczy juz mi sie odechcialo - wszystkiego.

edit:

Podobają mi się komentarze na funpage MGŁA Album trwa ponad 40 minut, w sieci jest od pół godziny a ludzie już recenzują Emotikon smile

Są na świecie płyty, o których nie śniło się młodym klerykom Wyciekła wcześniej, dlatego zespół udostępnił ja w całości w streamie.

Elo.
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

MGŁA

30-08-2015, 02:17

Tak było. Gawędziarze zawsze mogą liczyć na poklask pospólstwa.
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

30-08-2015, 07:56

drony burzum
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-08-2015, 08:20

Manieczki bdb ;p
Nawiasem mówiąc, pisanie takich rzeczy o whtn to dowód skrajnej gluchoty, zwłaszcza ze po tych 3 latach trzyma się ten album doskonale.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

30-08-2015, 09:25

manieczki pisze: Przeważnie jak metaluchy ślą kochane promo, to wysyłają pismakom pliki oraz jakiś patetyczny kawałek o tym, jaki to wiekopomny album nagrali i jak to generalnie inspiruje ich wszystko od Lasów Państwowych po dzieła Stirnera. Ci co bardziej ogarnięci ograniczają bio do kilku zdań.
Ufff, na szczęście potężny Behemoth należy na pewno do tych... 'bardziej ogarniętych'.

A manieczki rozdał karty.
Yare Yare Daze
535

30-08-2015, 09:43

[youtube][/youtube]

Dobrze jest.
O! Świetnie. Sprawdzę, czy coś poszło do przodu, czy dalej zapiski na marginesie Hvis Lyset Tar Oss...
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

30-08-2015, 09:44

Riven pisze:Nawiasem mówiąc, pisanie takich rzeczy o whtn to dowód skrajnej gluchoty, zwłaszcza ze po tych 3 latach trzyma się ten album doskonale.
Jest to prawda, ta płyta się nie nudzi, wciąż ma kopa i wciąż jest taka... nieoswojona.
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

30-08-2015, 09:53

No jest , świetny, nieoczywisty album, a przede wszystkim zajebiście autentyczny w przekazie. Zresztą gdyby wyszedł dzisiaj to pewnie byłoby inne przyjęcie, moda na dysonans powoli przechodzi, hehe
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
brb
postuje jak opętany!

30-08-2015, 10:24

Bardzo dobra płyta. Nie tak przystępna dla słuchacza jak poprzedniczka. Teksty klasa. Nie mogę doczekać się paczuszki z CD. Trocki może mieć trochę racji z tą "płytą przejściową".
535

30-08-2015, 11:14

Riven pisze:..., moda na dysonans powoli przechodzi, hehe
Czy aby na pewno?

[youtube][/youtube]
blindfold
zaczyna szaleć

30-08-2015, 11:44

^ oj, będzie tańczone. Niestety, premiera uległa przesunięciu na początek następnego kroku. Trwajmy w dysharmonijnej modlitwie.
Ostatnio zmieniony 30-08-2015, 12:06 przez blindfold, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ