O obrotach sfer niebieskich
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: O obrotach sfer niebieskich
Dobra fotka.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
- weteran forumowych bitew
-
ż za dwa dni New Horizons przeleci obok Plutona i sfotografuje jej powierzchnię. Wiadomo już że Pluton ma czerwonawą barwę ( czego nigdy bym się nie spodziewał)i czapy lodowe, co już jest bardziej przyswajalne bo temperatury na jego powierzchni raczej do tropikalnych należą. Poza tym Charon ma towarzyszy: Hydrę, Cerbera, Nix i Styksa. Czekam na pierwsze fotografie powierzchni.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Czyżbyś czytał najnowszą "Nową Fantastykę"?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
-

Zwieracze mi puściły :(
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
- mistrz forumowej ceremonii
A będzie tego więcej :)
-
Już mam zapas pampersów!
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
- rafalt.sobczak
- rozkręca się
A ja liczyłem, że to już teraz odkryją że Charon to tak naprawde przekaźnik masy :pkenediusze pisze:
Pluton i Charon, zdjęcie z dnia wczorajszego. jeśli dobrze widzę, to z prawej u dołu Plutona jest coś co wygląda jak krater? Ale taki W KURWĘ WIELKI. Wszystko jasne, to nie planeta karłowata, to Gwiazda Śmierci.
A tak serio, ta sonda za plutonem bedzie obserwować jakieś inne ciała? Eris, Haumea Dysnomia i Makemake są chyba niesfotografowane.
Jak mawiał Horacy "Gardzę nieoświeconym tłumem i trzymam się z dala"
Tylko, w takim razie co ja robię na masterfulu?
Tylko, w takim razie co ja robię na masterfulu?
-
Będzie obserwować, ale żadne z tych wymienionych (chociaż bardzo bym chciał zobaczyć Haumeę, planeta karłowata w kształcie piłki futbolowej to by było coś...), bo nie są w zasięgu. One zresztą są sfotografowane, jeno z ziemi i w sumie to cały chuj na fotach widać. Niestety. Planowany jest przelot bardzo blisko jakiejś niedużej asteroidy w Pasie Kuipera, orientacyjnie za 4 - 5 lat. O ile wiem to rozważane są dwa obiekty, na jesieni padnie decyzja który wybiorą.
A w ogóle to...
KURWA ZA 10 MINUT NOWE FOTY
http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu transmisja na żywo z konferencji na której pokażą foty z przelotu. Pampersy mi się kończą (i chusteczki też :D)
A w ogóle to...
KURWA ZA 10 MINUT NOWE FOTY
http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tu transmisja na żywo z konferencji na której pokażą foty z przelotu. Pampersy mi się kończą (i chusteczki też :D)
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Fixxed
- postuje jak opętany!
http://tech.wp.pl/gid,17710254,page,1,galeria.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Nowe zdjęcia ;)
Nowe zdjęcia ;)
-
- zaczyna szaleć
Robią wrażenie, zwłaszcza Hydrant

-
Przynajmniej jest dowód na to, że istnieje;-)
-
Tam w tym artykule na wp piszą takie głupoty że mnie zęby bolą, mam ochotę wysłać im maila ze sprostowaniem, ale nie sądzę, żeby to kogokolwiek obchodziło, więc szkoda mi czasu.
Hydra i Nix były fotografowane w 2005, 2011 i 2012 roku (odpowiednio w kolejnych sesjach, na których najpierw same zostały odkryte, a potem w tych, w których odkryto Styx i Kerberosa), jak też foty robiła im sama New Horizons :D
Fota powierzchni np nie jest wcale z okolic bieguna południowego, jeno z równika :D Pluton jest nachylony, a poza tym sonda nadlatywała lekko z góry - w rezultacie jak na focie widać całego Plutona, to biegun jest tak w pięciu szóstych wysokości mniej więcej, na środku, a dolna krawędź wyznacza w przybliżeniu okolice równikowe...
http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Scie ... -12-15.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; - tu na środku widać graf pokazujący jak się zdjęcia tarczy mają do siatki równoleżnikowej.
Poza tym to oglądałem wczoraj tę konferencję i chyba udało mi się poczuć namiastkę wrażeń jakie mają ludzie jarający się oglądaniem piłki nożnej. Zresztą nie wiem, chyba bardziej, śledzę tę misję prawie od początku, od 2007 roku, wczoraj nie mogłem zasnąć tylko słuchałem LUSTMORD pół nocy i oglądałem te zdjęcia, jestem pojebany.
Hydra i Nix były fotografowane w 2005, 2011 i 2012 roku (odpowiednio w kolejnych sesjach, na których najpierw same zostały odkryte, a potem w tych, w których odkryto Styx i Kerberosa), jak też foty robiła im sama New Horizons :D
Fota powierzchni np nie jest wcale z okolic bieguna południowego, jeno z równika :D Pluton jest nachylony, a poza tym sonda nadlatywała lekko z góry - w rezultacie jak na focie widać całego Plutona, to biegun jest tak w pięciu szóstych wysokości mniej więcej, na środku, a dolna krawędź wyznacza w przybliżeniu okolice równikowe...
http://pluto.jhuapl.edu/Multimedia/Scie ... -12-15.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; - tu na środku widać graf pokazujący jak się zdjęcia tarczy mają do siatki równoleżnikowej.
Poza tym to oglądałem wczoraj tę konferencję i chyba udało mi się poczuć namiastkę wrażeń jakie mają ludzie jarający się oglądaniem piłki nożnej. Zresztą nie wiem, chyba bardziej, śledzę tę misję prawie od początku, od 2007 roku, wczoraj nie mogłem zasnąć tylko słuchałem LUSTMORD pół nocy i oglądałem te zdjęcia, jestem pojebany.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- Fixxed
- postuje jak opętany!
http://demotywatory.pl/uploads/201507/1 ... CXBMMo.mp4" onclick="window.open(this.href);return false;
Operacja odłączenia statku Sojuz od stacji ISS i ponowne dokowanie w nowym miejscu. Przyspieszone x50
- manieczki
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /150819918" onclick="window.open(this.href);return false;
No to popatrzymy sobie, sprzetu nie mam moze cos bydzie widac.
No to popatrzymy sobie, sprzetu nie mam moze cos bydzie widac.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Nie bój żaby. Akurat do obserwowania meteorów sprzęt jest raczej niewskazany, chyba że masz jakieś bardzo szerokokątne skurwysyństwo. Grunt to namierzyć z grubsza lokalizację radiantu i się gapić tak długo, aż spadająca gwiazda przyleci z nieba i rozwali głowę.
Ja już nabłyszczyłem swój koński teleskop i wieczorem cisnę w teren. Oczy są, miejscówa jest, dżonty są, podkład muzyczny jest, będzie zajebiście
Ja już nabłyszczyłem swój koński teleskop i wieczorem cisnę w teren. Oczy są, miejscówa jest, dżonty są, podkład muzyczny jest, będzie zajebiście
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- manieczki
Co do podkladu to nowe Abyssion bedzie grane :) W teren nie ide, bo boje sie sebixow i karyn. Zreszta, znajac moje szczescie to bedzie pochmurno.kenediusze pisze:Nie bój żaby. Akurat do obserwowania meteorów sprzęt jest raczej niewskazany, chyba że masz jakieś bardzo szerokokątne skurwysyństwo. Grunt to namierzyć z grubsza lokalizację radiantu i się gapić tak długo, aż spadająca gwiazda przyleci z nieba i rozwali głowę.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;