SOULFLY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Re: SOULFLY
Najlepiej sam kup jeden egzemplarz; będziesz miał bliżej do tych dziesięciu milionów :) .
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Aż tak mi upały nie doskwierają, póki co :DKurwaćukoglu pisze:Najlepiej sam kup jeden egzemplarz; będziesz miał bliżej do tych dziesięciu milionów :) .
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
No to musisz być czujny, bo prawdziwy skwar dopiero przed nami. Lepiej nie przebywaj wtedy w okolicy sklepów muzycznych ;) .
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Logan gra w koszulce, widać już mu tak nie zależy by pokazywać swoje dziary ;-) Muzycznie bieda, wokalistka to nawet fajna laska, ale jak zacznie skrzeczeć do mikrofonu to mam dość. Jednym słowem: zaorać .
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
A tak dobrze się facetowi kariera rozpoczęła 21 lat temu...
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
-
Maxowi zapowiadała się jeszcze lepiej, tyle że po drodze się potknął. Obydwaj zresztą się potknęli. Jeden odszedł z Sepultury, drugi z Machine Head i ich solowe kariery nie potoczyły się najlepiej - owszem, obaj działają nadal na scenie, ale to już nie to co dawniej.
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Cavalera przynajmniej odniósł komercyjny sukces z Soulfly, a także zaistniał w świadomości metalowej publiczności jako lider Cavalera Conspiracy. Tymczasem o poczynaniach Logana Madera było raczej zupełnie cicho.
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- harvestman
Z tym komercyjnym sukcesem, to chyba nie do końca. Patrząc na częstotliwość wydawania płyt, pozycję w obsadach festiwali i miejsca w których grają własne koncerty, można odnieść wrażenie że jest wręcz przeciwnie. Do tego obecny skład Soulfly też daje do myślenia, przecież Max na bank nie płaci swoim dzieciakom tyle, ile musiałby zapłacić profesjonalnym muzykom.Kurwaćukoglu pisze:Cavalera przynajmniej odniósł komercyjny sukces z Soulfly, a także zaistniał w świadomości metalowej publiczności jako lider Cavalera Conspiracy. Tymczasem o poczynaniach Logana Madera było raczej zupełnie cicho.
- harvestman
Jakość Cavalera Conspiracy, to też kwestia dyskusyjna. Miało być pojednanie, powrót do korzeni, muzyczna burza - wyszedł pierd i płyty pisane na kolanie. Pierwsza jeszcze dawała nadzieję, o następnych szkoda gadać.
W temacie Logana, nie było o nim słychać, ponieważ po ewakuacji z Machine Head, zajął się produkcją i poza chwilowymi występami z Soulfly, raczej nie grał. Chyba że coś przeoczyłem.
W temacie Logana, nie było o nim słychać, ponieważ po ewakuacji z Machine Head, zajął się produkcją i poza chwilowymi występami z Soulfly, raczej nie grał. Chyba że coś przeoczyłem.
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Wszystko zależy od tego, jaki przyjmiemy punkt odniesienia. Jeśli będą to nakłady osiągane przez wydawnictwa Iron Maiden, Mety czy nawet Megadeth, to wiadomo że to nie ta liga. Natomiast jestem pewien, że Max z muzyki Soulfly mógł już sobie żyć na zacnym poziomie. Z całą pewnością zasilił swoje konto nieporównywalnie lepiej, niż Logan Mader.harvestman pisze:Z tym komercyjnym sukcesem, to chyba nie do końca. Patrząc na częstotliwość wydawania płyt, pozycję w obsadach festiwali i miejsca w których grają własne koncerty, można odnieść wrażenie że jest wręcz przeciwnie. Do tego obecny skład Soulfly też daje do myślenia, przecież Max na bank nie płaci swoim dzieciakom tyle, ile musiałby zapłacić profesjonalnym muzykom.Kurwaćukoglu pisze:Cavalera przynajmniej odniósł komercyjny sukces z Soulfly, a także zaistniał w świadomości metalowej publiczności jako lider Cavalera Conspiracy. Tymczasem o poczynaniach Logana Madera było raczej zupełnie cicho.
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- harvestman
[youtube][/youtube]
-
Jak posłuchałem początku tego kawałka, to pomyślałem, że oto Maxowi wreszcie coś się udało... i byłoby wszystko fajnie, gdyby nie ten rozdupcający wszystko motyw w 1;26 minucie... potem utwór znów wpada na właściwe tory, jest wolno majestatycznie, nawet wokal Maxa się sprawdza, i znowu ta kaleka zagrywka... gdyby nie ona kawałek byłby naprawdę dobry, po prostu mógł zostawić ten utwór wlasnie takim wolnym, klimatycznym do samego końca.
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
-
:D
Na pewno nie będzie to płyta jednostajna jak Krisiun, raczej bardzo nierówna, fajny motyw w jednym utworze, kompletnie słaby drugi, taki se kolejny... Korci mnie ta płyta, przesłucham ja sobie.
Na pewno nie będzie to płyta jednostajna jak Krisiun, raczej bardzo nierówna, fajny motyw w jednym utworze, kompletnie słaby drugi, taki se kolejny... Korci mnie ta płyta, przesłucham ja sobie.
- Skaut
- Rattlehead
Re:
Przyznaj, że to złośliwie napisałeś, ze względu na Krisiun ;)Skaut pisze:jezu, przecież to jest tak siłowe granie, że szkoda gadać. Jednak ten małpiarski groove z czasów "Roots" nadal unosi się w powietrzu. Tylko, że tutaj jeszcze dodatkowo musieli wpierdolić jakieś śmieszne chórki w tle.
support music, not rumors
-
Re: Re:
Rattlehead pisze:Przyznaj, że to złośliwie napisałeś, ze względu na Krisiun ;)Skaut pisze:jezu, przecież to jest tak siłowe granie, że szkoda gadać. Jednak ten małpiarski groove z czasów "Roots" nadal unosi się w powietrzu. Tylko, że tutaj jeszcze dodatkowo musieli wpierdolić jakieś śmieszne chórki w tle.
Wyzwij Skauta w temacie "testy muzyczne", tam bedzie musiał pisać bez uprzedzeń;-)
- Skaut
Przyznaje szczerze, że nie. To dopiero brzmi jak jakieś Trivium dla nastolatków ;]Rattlehead pisze:Przyznaj, że to złośliwie napisałeś, ze względu na Krisiun ;)Skaut pisze:jezu, przecież to jest tak siłowe granie, że szkoda gadać. Jednak ten małpiarski groove z czasów "Roots" nadal unosi się w powietrzu. Tylko, że tutaj jeszcze dodatkowo musieli wpierdolić jakieś śmieszne chórki w tle.
Coś tam było! Człowiek!
- Rattlehead
Re: Re:
Ja się nie znam na muzyce. Nie chcę zrobić z siebie jeszcze większego idioty niż jestem.Nasum pisze:Rattlehead pisze:Przyznaj, że to złośliwie napisałeś, ze względu na Krisiun ;)Skaut pisze:jezu, przecież to jest tak siłowe granie, że szkoda gadać. Jednak ten małpiarski groove z czasów "Roots" nadal unosi się w powietrzu. Tylko, że tutaj jeszcze dodatkowo musieli wpierdolić jakieś śmieszne chórki w tle.
Wyzwij Skauta w temacie "testy muzyczne", tam bedzie musiał pisać bez uprzedzeń;-)
support music, not rumors