KRISIUN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: KRISIUN

03-08-2015, 16:50

Dziwnie sucha i beznamiętna jest ta płyta.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

03-08-2015, 17:13

Płyta to sraka i nie ma co się oszukiwać. Jednocześnie gotów jestem założyć się o lewe jajco, że w każdym z periodyków muzycznych, czy to Musick czy Mystic, czy 7 Gates itp. mniej jak 7/10 nie dostanie.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

03-08-2015, 17:17

Całkiem możliwe. Ciekaw jestem jakie oceny zbierze najnowszy Kataklysm, ale też pewnie recenzenci nie użyją słów zbyt bezpośrednich, a oceny nie będą zbyt srogie. Najnowszego Krisiun jeszcze nie słyszałem, więc się nie wypowiem.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

03-08-2015, 17:20

Ta sama historia będzie. To jest przecież obiektywna prasa!
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

03-08-2015, 18:08

Nekromantheon pisze:Kurwa, jakie to jest bezpłciowe. Może Rebaelliun pokaże jak się gra brazylijski death metal.
Na to licze.
PENIS METAL
Pacjent

06-08-2015, 15:24

Kolejny odłuch nowego albumu i jest trochę lepiej niż poprzednio. Wyłowiłem parę elementów, które przyjmuję z radością tzn. Krisiunowskie niemal marszowe, galopujące przyspieszenia i szaleńcze solówki, ale jest tego zdecydowanie za mało. Brazylijczycy zdaje się chcieli zrobić coś co da im kopa do przodu, tymczasem mamy do czynienia z czymś w rodzaju auto-knockdownu, z którego nie wiadomo co wyniknie, choć już teraz wiadomo, że losy zawodnika potoczyły się w złym kierunku. Mi ta płyta przypomina nieudolne zaszczepienie na obszar Krisiun atmosfery Messiah z czasów "Rotten Perish" (wokal!) i Sepultury z "Chaos A.D" (nie lubię). Być może ten materiał jeszcze zyska w moich uszach, lecz rewelacji się nie spodziewam.
PS. Orgazmy żenady odczułem podczas wysłuchania przeróbki "Electric Funeral". Czy oni wiedzą, co z tym utworem zrobili wirtuozi z Brutality? Jeśli tak to tym gorzej dla nich.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Nasum

06-08-2015, 17:14

Ja właśnie słucham jej po raz drugi, i jeśli porównywać do kloca który postawił Kataklysm, to "Forged in fury " prezentuje się lepiej, chociaż też najlepiej to nie wygląda.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

06-08-2015, 20:45

Plastek pisze:Płyta to sraka i nie ma co się oszukiwać. Jednocześnie gotów jestem założyć się o lewe jajco, że w każdym z periodyków muzycznych, czy to Musick czy Mystic, czy 7 Gates itp. mniej jak 7/10 nie dostanie.
drogi Plastku zes sie wcale nie pomylil. w Musick dostal 7 i poglaskali go po glowce.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Skaut

06-08-2015, 21:34

próbowałem, co się stało temu zespołu? :(
Coś tam było! Człowiek!
Nasum

07-08-2015, 15:11

Słucham po raz kolejny "Forged in fury" i łapie się na tym, że nie wiem co o tej płycie myśleć tak do końca. Porównując do kaszany jaką odwalił na ostatnim longu Kataklysm, to propozycja Brazylijczyków okazuje się być co najmniej przyzwoita. Ale nie o to chodzi, by porównywać do słabszych albumów, tylko ocenić co tak naprawdę prezentuje sobą ten krążek. Słychać zagrywki typowe dla tego zespołu, jest tu jakiś pomysł na muzykę, ale moim zdaniem czegoś zdecydowanie tutaj brakuje. Brakuje tutaj mocy, siły by te dźwięki przebiły się przez membrany głośników, nie tutaj na tyle "pałera" żeby ta muzyka mnie porwała. Momentami przynudzają, są chwile kiedy powieki same opadają i walczę by nie zasnąć. Utwory są momentami rozwlekłe, ciągną się jak toffi w ryju, ciagną, ciągną, zbliżają się do jakiegoś punktu kulminacyjnego, to znów od tego punktu oddalają, znów ciagną... i czasem nic z tego nie wynika, oczekuję na silne uderzenie a tu obrywam plaskaczem, takim od niechcenia na dodatek. Nie ma na tym albumie szaleństwa, pasji, agresji - gdzieś to wyparowało. W zasadzie można posłuchać, tylko że na dłuższą metę płyta przynudza, a to w muzyce grzech smiertelny. Krisiun brzmi tutaj jakby chciał, a nie mógł, nie wiem, nie przekonali mnie do siebie tym razem. Może powrócę za jakiś czas, ale na chwile obecną wole posłuchać czegoś zupełnie innego.
Pacjent

07-08-2015, 15:18

Nasum pisze:Krisiun brzmi tutaj jakby chciał, a nie mógł, nie wiem, nie przekonali mnie do siebie tym razem.
"Forged in Fury" to taki wykastrowany Krisiun. Słychac, że to ten sam zespół, ale już nie mężczyzna.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

07-08-2015, 18:42

Pacjent pisze:
Nasum pisze:Krisiun brzmi tutaj jakby chciał, a nie mógł, nie wiem, nie przekonali mnie do siebie tym razem.
"Forged in Fury" to taki wykastrowany Krisiun. Słychac, że to ten sam zespół, ale już nie mężczyzna.
Niestety. To pierwszy ich album w czasie słuchania którego mocno się wynudziłem. Nie wiem czy jeszcze tej płyty posłucham, jeśli tak to nie prędko...
Nasum

07-08-2015, 23:14

Nuda to słowo klucz od którego trzeba rozpocząć rozważania o nowej płycie Brazylijczyków.
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

08-08-2015, 00:14

Kurcze. Tak sobie myślę, że ostatnio wszyscy "wielcy" dają ciała, nagrywając jakieś sraki. Ostatnio Mayhem i Immolation, Black Sabbath (też bez szału), teraz Krisiun. Normalnie masakra jakaś. Upadek wszelkich wartości. Świat chyli się ku upadkowi. Powoli zaczynam się bać o to, co nagra taki Slayer czy Sodom (chociaż w tych ostatnich wierzę chyba najbardziej).
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Drone

08-08-2015, 00:15

Zamierzam bronić tej płyty, tylko jeszcze nie wiem jak.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Nasum

08-08-2015, 00:16

Drone pisze:Zamierzam bronić tej płyty, tylko jeszcze nie wiem jak.

Ciekawie będzie. Czekam na ruch obrony;-)
Awatar użytkownika
Castor
weteran forumowych bitew

08-08-2015, 00:17

Drone pisze:Zamierzam bronić tej płyty, tylko jeszcze nie wiem jak.
:D
ObrazekObrazekObrazekObrazek
Nasum

08-08-2015, 00:18

Castor pisze:Kurcze. Tak sobie myślę, że ostatnio wszyscy "wielcy" dają ciała, nagrywając jakieś sraki. Ostatnio Mayhem i Immolation, Black Sabbath (też bez szału), teraz Krisiun. Normalnie masakra jakaś. Upadek wszelkich wartości. Świat chyli się ku upadkowi. Powoli zaczynam się bać o to, co nagra taki Slayer czy Sodom (chociaż w tych ostatnich wierzę chyba najbardziej).

Ostatni Immolation to sraka? Nieee, no tu już sie nie zgodzę.
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

08-08-2015, 08:57

Brzmienie garów totalnie położone, a i kompozycje już nie te - to taki do bólu typowy Immolation, imo nic ciekawego. Nie jest to złe, ale do choćby "Majesty and Decay" ta płyta nie ma startu, nie mówiąc o czwórce i piątce.
Necropunk
w mackach Zła

08-08-2015, 09:17

Nasum pisze:
Castor pisze:Kurcze. Tak sobie myślę, że ostatnio wszyscy "wielcy" dają ciała, nagrywając jakieś sraki. Ostatnio Mayhem i Immolation, Black Sabbath (też bez szału), teraz Krisiun. Normalnie masakra jakaś. Upadek wszelkich wartości. Świat chyli się ku upadkowi. Powoli zaczynam się bać o to, co nagra taki Slayer czy Sodom (chociaż w tych ostatnich wierzę chyba najbardziej).

Ostatni Immolation to sraka? Nieee, no tu już sie nie zgodzę.
zgodzić się trzeba, że od HARNESSING RUIN to już nie takie mistrze, przyzwoite (jak na nich) albumy nagrywają i nic ponad to.
a ostatni Black Sabbath i Mayhem są ok i pomawianie, że 13 czy ESOTERIC WARFARE sraką są to ostatni dzwonek, żeby wyjąć uszy z dupy. jedyne do produkcji 13 można się przypierdolić, ale ludu... to mejnstrim jest, a producentem Rubin :)
ODPOWIEDZ