Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale
"Dyskusje o muzyce metalowej"
-
maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
03-08-2015, 15:22
Bloodcult pisze:nicram pisze:Z ostatnich trzech lat? Proszę:
Gehenna - Unravel nie znam więc się nie wypowiem
Kaevum - Natur drugie demko lepsze
Clandestine Blaze -Harmony of Struggle & New Golgotha Rising - no fajne albumy ale co wniosły choćby w stosunku to DOF czy COA
Marduk - Frontschwein - fajny album, fajny mix Marduk z elementami Funeral Mist, ale czy taka nowa jakość w stosunku do Marduk po 2004 a już nie mówiąc o Funeral Mist ?
Gorgoroth - Instinctus Bestialis nie znam więc się nie wypowiem
skok jakościowy
Enemy Of Man w stosunku do
Altered States Of Divinity masz gigantyczny. Wiem że było poruszane już tysiąc razy, ale skoro to taki wtórny kloc to pokaż mi album z taką perkusją jak EoM ?
albo taki
Henbane, skoro to kiedy wtórne i chujowe to pokaż mi albumy tak do bólu polskie, ale jednocześnie nie wsiowe i buraczane. Rzuć tytuły albumów z taki obłąkanymi wokalami, ale jednocześnie z tak zróżnicowanymi kompozycjami, przy czym cały album trzyma się w tonie tradycyjnego Black Metalu ? ...i od razu uprzedzam: nie, Furia i Odraza to nie poziom
Henbane.
Szczerze odniose sie do tego tak. Henbane to wybitna pozycja nie ma co dyskutowac i swietna rzecz, to samo dwójeczka bestial raids. gary na ostatnim ksm tez sa bardzo dobre (ale to jeden z niewielu atutow nowej plyty - tj. te wykrecone jakkgdyby "odwrócone" gary sa zajebiste, ale ksm ma lepsze materialy). Co do furi, odrazy, infernal war i reszty to dobre plyty ale tylko na polskim podworku.. tak stwierdze ze jedynie henbane broni sie na rynku swiatowym i faktycznie jest czyms nowym w bm, ale podkreslam w BM nie chodzi o innowacyjnosc.
nicram podal albumy ktore sa lepsze od naszych krajowych, a zahaczyl o black metalowy mainstream.. mozna by tak wymieniac bez konca taake, craft, deathtrip, Inquisition, cala scena nidrosian................. bez konca. np aura noir jakie zajebiste albumy wydala... kasacja totalna polskiej sceny
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo

Jestem Maciek, szukam klanu.
-
Nerwowy
- zahartowany metalizator
03-08-2015, 21:53
Już bez przesady z tą totalną kasacją - fakt że debiut i płyty 3-4 to doskonałe rzeczy, ale taka dwójka Witchmaster nie odstaje od nich jakoś przesadnie. Generalnie o gonieniu zachodu przez polską scenę bm możnaby mówić gdyby nadal wychodziły takie strzały jak jeszcze kilka lat temu, kiedy w krótkim okresie pojawiły się albumy takie jak Plague Angel, Blood Libels, OaC, Fas, Maranatha i jeszcze kilka innych pozycji. Teraz to w zasadzie zbliżony, wyrównany poziom.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
-
Skaut
03-08-2015, 23:04
Nerwowy pisze:Już bez przesady z tą totalną kasacją - fakt że debiut i płyty 3-4 to doskonałe rzeczy, ale taka dwójka Witchmaster nie odstaje od nich jakoś przesadnie. Generalnie o gonieniu zachodu przez polską scenę bm możnaby mówić gdyby nadal wychodziły takie strzały jak jeszcze kilka lat temu, kiedy w krótkim okresie pojawiły się albumy takie jak Plague Angel, Blood Libels, OaC, Fas, Maranatha i jeszcze kilka innych pozycji. Teraz to w zasadzie zbliżony, wyrównany poziom.
Co tylko potwierdza, że od czasu Blood Libels (no, niech będzie OaC) bm zalicza mały regres, niestety.
Coś tam było! Człowiek!
-
TheDude
03-08-2015, 23:51
Mała odskocznia od powyższych utyskiwań. ''With Hearts Toward None'' zapuściłem sobie dziś po dłuższej przerwie i stwierdzam, że album panowie zaserwowali zajebisty. Tako rzekłem. Joł !
-
Heretyk
05-08-2015, 09:58
no ja tak samo. nic się to nie starzeje ani nie nudzi
-
WaszJudasz
- zahartowany metalizator
05-08-2015, 10:09
U mnie podobnie, zrobiłem sobie wczoraj/przedwczoraj przelot przez całą dyskografię. Jest moc... i apetyt.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
Kontakt:
05-08-2015, 10:10
zajebista plyta ktora doskonale zniesie probe czasu. tyle. gdyby nie pare osob z uszkodzonym sluchem to nie byloby niepotrzebnych dyskusji na ten temat.
this is a land of wolves now
-
martyrdoom
- postuje jak opętany!
05-08-2015, 10:21
WaszJudasz pisze:U mnie podobnie, zrobiłem sobie wczoraj/przedwczoraj przelot przez całą dyskografię. Jest moc... i apetyt.
Co więcej - posłuchałem sobie na zmianę nowego kawałka z potężnym "Mdłości/Further Down The Nest". Jak dla mnie, to wypada on zupełnie ok nawet w zestawieniu z najlepszymi dokonaniami Mgły, co pozwala wyczekiwać bdb!:-) płyty od serca!
-
kenediusze
- weteran forumowych bitew
05-08-2015, 10:33
Heretyk pisze:nic się to nie starzeje ani nie nudzi
Trzy lata od wydania ledwo minęły, to nie ma co się starzeć zanadto, ale rzeczywiście wszystko wskazuje, że czas tej płyty nie ruszy. Znam w sumie na pamięć, a jak ostatnio wróciłem, żeby sobie po prostu przypomnieć to się znów zapętliło na kilka (naście) okrążeń. To album z tych co najwięcej radochy sprawiają katowane w kółko, im lepiej znasz tym chętniej wracasz, czego na samym początku się w ogóle nie spodziewałem.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
-
535
05-08-2015, 10:46
Riven pisze:zajebista plyta ktora doskonale zniesie probe czasu. tyle. gdyby nie pare osob z uszkodzonym sluchem to nie byloby niepotrzebnych dyskusji na ten temat.
Ja ci kurwa zaraz dam, uszkodzonym.
-
Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
Kontakt:
05-08-2015, 10:48
To nie omija nawet maniakow Voivod :(.
this is a land of wolves now
-
535
05-08-2015, 10:58
maciek z klanu pisze:Bloodcult pisze:nicram pisze:Z ostatnich trzech lat? Proszę:
Gehenna - Unravel nie znam więc się nie wypowiem
Kaevum - Natur drugie demko lepsze
Clandestine Blaze -Harmony of Struggle & New Golgotha Rising - no fajne albumy ale co wniosły choćby w stosunku to DOF czy COA
Marduk - Frontschwein - fajny album, fajny mix Marduk z elementami Funeral Mist, ale czy taka nowa jakość w stosunku do Marduk po 2004 a już nie mówiąc o Funeral Mist ?
Gorgoroth - Instinctus Bestialis nie znam więc się nie wypowiem
skok jakościowy
Enemy Of Man w stosunku do
Altered States Of Divinity masz gigantyczny. Wiem że było poruszane już tysiąc razy, ale skoro to taki wtórny kloc to
pokaż mi album z taką perkusją jak EoM ?
Szczerze odniose sie do tego tak. Henbane to wybitna pozycja nie ma co dyskutowac i swietna rzecz, to samo dwójeczka bestial raids. gary na ostatnim ksm tez sa bardzo dobre (ale to jeden z niewielu atutow nowej plyty - tj.
te wykrecone jakkgdyby "odwrócone" gary sa zajebiste, ale ksm ma lepsze materialy). Co do furi, odrazy, infernal war i reszty to dobre plyty ale tylko na polskim podworku.. tak stwierdze ze jedynie henbane broni sie na rynku swiatowym i faktycznie jest czyms nowym w bm, ale podkreslam w BM nie chodzi o innowacyjnosc.
Trzeba powtarzać, choćby Kurt z Heretykiem, mieli wyjebać komputery przez okna.

-
COFFIN
05-08-2015, 11:01
Nowy kawałek zajebiście wkręca, w zasadzie od paru dni o ile mam chwilę to leci tylko na zmianę z nowym wałkiem Malign. Dawać całość.
'Come the Blessed Madness'
-
Heretyk
05-08-2015, 11:11
535 pisze:Trzeba powtarzać, choćby Kurt z Heretykiem, mieli wyjebać komputery przez okna.

nie wiem w co mnie chcesz wmieszać, ale lubię VBE, ostatniego KSM nie słyszałem i póki co nie mam zamiaru pozbywac się komputera
-
brb
- postuje jak opętany!
06-08-2015, 09:15
[quote="kenediusze"]Trzy lata od wydania ledwo minęły, to nie ma co się starzeć zanadto,[\quote]
są płyty które starzeją się bardzo szybko ;) Debiutu Furii słuchałem namiętnie przez kilka miesięcy po premierze. Odstawiłem, wróciłem po około roku i nie byłem w stanie tego słuchać bez zażenowania ;)
-
maciek z klanu
06-08-2015, 12:19
brb pisze:kenediusze pisze:Trzy lata od wydania ledwo minęły, to nie ma co się starzeć zanadto,[\quote]
są płyty które starzeją się bardzo szybko ;) Debiutu Furii słuchałem namiętnie przez kilka miesięcy po premierze. Odstawiłem, wróciłem po około roku i nie byłem w stanie tego słuchać bez zażenowania ;)
to ciekawe bo debiut akurat to klasyczny bm

-
brb
- postuje jak opętany!
06-08-2015, 13:34
klasyczny bm ;DDDD pseudoartystyczna cebula z pszenicą
-
maciek z klanu
06-08-2015, 13:41
brb pisze:klasyczny bm ;DDDD pseudoartystyczna cebula z pszenicą
moize teksty i nie ale muzyka jest bardzo klasyczna

-
Kurt
- rasowy masterfulowicz
06-08-2015, 21:21
535 pisze:
Trzeba powtarzać, choćby Kurt z Heretykiem, mieli wyjebać komputery przez okna.

:)
Powoli już nawykłem do tego.
The madness and the damage done.
-
AroHien
- rasowy masterfulowicz
06-08-2015, 22:47
Mi ten nowy kawałek średnio pasuje. Wiadomka, dużo od wczesniejszych nieodbiega ale w moim mniemaniu, granice słodzenia przekroczyli. Ja wiem, że teraz dziewczecia decyduja o popularności muzyki black metalowej ale jednak... Niewazne, poczekam na całą płytę i i się okaże.