MOTÖRHEAD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Re: MOTÖRHEAD
Może Ty mnie oświecisz. Najlepiej w cztery oczy, bo zgrywanie gieroja przed komputerem jak widać idzie Ci koncertowo :) .
"Nigdy nie rozumiałem metalu" -
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Wiedziałem, że ta chwila prędzej, czy później, ale nastąpi ☺Kurwaćukoglu pisze:Może Ty mnie oświecisz. Najlepiej w cztery oczy, bo zgrywanie gieroja przed komputerem jak widać idzie Ci koncertowo :) .
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Nadinterpretacja. Na końcu zdania jest to; :) .
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Tak! Wsiadam już w mojego Poloneza Cargo i jadę przez pół Polski płacąc ciężką kasę za paliwo i autostrady, żeby na końcu dojechać do Pipidowa Dolnego i parsknąć śmiechem na widok 30-paro letniego stuleja :D Idealny pomysł na udany week-end.
Nie uczyli Cię, że kulturalny człowiek odpowiada na zadane pytanie? A pytanie padło i to dwa razy.
Nie uczyli Cię, że kulturalny człowiek odpowiada na zadane pytanie? A pytanie padło i to dwa razy.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Przyjazd do mojej Pipidówki z całą pewnością jest lepszym pomysłem, niż siedzenie przed komputerem i nabijanie kolejnych postów na Masterfulu. Tak że zapraszam :) . Może zresztą okazać się, że moja Pipidówka nie leży wcale tak daleko od Twojej (istnieje zresztą prawdopodobieństwo, że jest to ta sama Pipidówka, a wtedy dopiero będzie heca).
P.S. Przy mojej stulejce nie masz czego szukać, bo już dawno zoperowana ;) .
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Stulejka fizyczna - może i zoperowana, nie będę Ci przecież zaglądał w majtki :) Za to stuleja mentalna nadal ma się u Ciebie bardzo dobrze, co udowadniasz (prawie) każdym kolejnym postem/tematem...Kurwaćukoglu pisze:Przyjazd do mojej Pipidówki z całą pewnością jest lepszym pomysłem, niż siedzenie przed komputerem i nabijanie kolejnych postów na Masterfulu. Tak że zapraszam :) . Może zresztą okazać się, że moja Pipidówka nie leży wcale tak daleko od Twojej (istnieje zresztą prawdopodobieństwo, że jest to ta sama Pipidówka, a wtedy dopiero będzie heca).
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Ach, co za ulga. Czyli rozumiem, że jednak wpadasz :) ? Przy okazji objaśnisz mi szczegółowo na czym polega mentalna stulejka. Może tym samym wyświadczysz mi przysługę, a przy okazji odfajkujesz sobie dobry uczynek spełniony maluczkiemu, kto wie ;) ...manieczki pisze:Stulejka fizyczna - może i zoperowana, nie będę Ci przecież zaglądał w majtki :)Kurwaćukoglu pisze:Przyjazd do mojej Pipidówki z całą pewnością jest lepszym pomysłem, niż siedzenie przed komputerem i nabijanie kolejnych postów na Masterfulu. Tak że zapraszam :) . Może zresztą okazać się, że moja Pipidówka nie leży wcale tak daleko od Twojej (istnieje zresztą prawdopodobieństwo, że jest to ta sama Pipidówka, a wtedy dopiero będzie heca).
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
- Self
- rasowy masterfulowicz
Zwalić Ci konia?manieczki pisze:Za to stuleja mentalna nadal ma się u Ciebie bardzo dobrze, co udowadniasz (prawie) każdym kolejnym postem/tematem...
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Drodzy koledzy stulejarze, jest jeszcze dla Was (nas) nadzieja
http://www.penis.com.pl/penis__rekonstrukcja_napletka/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.penis.com.pl/penis__rekonstrukcja_napletka/" onclick="window.open(this.href);return false;
Obawiam się, że nie.Kurwaćukoglu pisze:Moja sygnatura to blef ;) .
Co do tego czy Motorhead to metal czy nie, spory trwają, mi się spierać nie chce, faktem jest natomiast że thrashowych riffów mają od groma.
Miałem na mysli raczej że jak ktoś nie rozumie Motorhead, to nie dziwię się, że nie rozumie metalu.
- Kurwaćukoglu
- postuje jak opętany!
Znam takich, co utrzymują, że Motörhead to jeszcze nie Muzyka (konserwatorium się kłania). Pewnie mi nie uwierzysz, ale nie podzielałem aż tak rygorystycznego stanowiska w tych rozmowach :) .Karkasonne pisze:Co do tego czy Motorhead to metal czy nie, spory trwają, mi się spierać nie chce, faktem jest natomiast że thrashowych riffów mają od groma.
Miałem na mysli raczej że jak ktoś nie rozumie Motorhead, to nie dziwię się, że nie rozumie metalu.
Baha Kurwaćukoglu
Baha Kurwaćukoglu
-
- mistrz forumowej ceremonii
jeśli motorhead gra metal, to ja jestem papieżem
-
- weteran forumowych bitew
-
dla mnie dość ważne mimo wszystko. zbyt często się słyszy/czyta że to jakiś heavy metal, czy coś takiego i postanowiłem z tym walczyć. niby szufladki nie mają znaczenia, jednak w tym przypadku wyjątkowo mnie to osłabia
Ten sam problem co z Venom, dzisiaj nazwiesz ich black metalem to większość będzie tu mówić że śmiech na sali, ale jakbyś spytał kogoś dorastającego w tamtych czasach to oczywiste będzie dla niego, że Venom, Sodom i jedynka Kreator to był black metal. I słuchając ich wcale się nie dziwię. Tak samo z Motorhead i NWOBHM. Też mam szufladki w nosie, no ale tak jest. Tyle kapel metalowych co zajebało riffy Motorhead... Raz się nawet dosłuchałem w Witchmaster jakiejś wariacji nt. Ace of Spades. Pasuje i brzmi naturalnie.Heretyk pisze:dla mnie dość ważne mimo wszystko. zbyt często się słyszy/czyta że to jakiś heavy metal, czy coś takiego i postanowiłem z tym walczyć. niby szufladki nie mają znaczenia, jednak w tym przypadku wyjątkowo mnie to osłabia
Proszę, od 15 sekundy:
[youtube][/youtube]
-
nigdzie nie napisałem, że w tej muzyce nie ma elementów kojarzących się bardzo jednoznacznie, a już na pewno nie będę przeczył, że masa kapel metalowych się ekipą Lemmy'ego inspirowała i inspiruje. co nie zmienia faktu, że masz tam też pełno bluesa, punk rocka, hard rocka nawet i dopiero jak to wszystko połączysz wyjdzie Ci jedyna w swoim rodzaju mieszanka wybuchowa którą serwuje motorhead. Lemmy zresztą nie raz i nie dwa, powtarzał wyraźnie, że znacznie bliżej mu, pod każdym względem, do punk rocka i że nigdy by nie określił swojego zespołu jako metalowy. a chłop chyba wie co mówi ;)
Cronos nieraz mówił, że Venom gra black metal, death metal, thrash metal, speed metal, heavy metal, punk metal. Chłop chyba wie co mówi? Dobry death metal ten Venom, nie?Heretyk pisze: Lemmy zresztą nie raz i nie dwa, powtarzał wyraźnie, że znacznie bliżej mu, pod każdym względem, do punk rocka i że nigdy by nie określił swojego zespołu jako metalowy. a chłop chyba wie co mówi ;)
-
teraz ja mam wrażenie, że udajesz głupszego niż jesteś....
Przekaz wydawał mi się jasny, ale wyłuszczę to: czasem liderzy zespołu określają się zupełnie innymi gatunkami, niż to faktycznie jest. Przykładem Cronos albo Quorthon. Więc to żaden argument.Heretyk pisze:teraz ja mam wrażenie, że udajesz głupszego niż jesteś....
-
- weteran forumowych bitew
"Zawsze czułem bliższą więź z zespołami punkowymi niż metalowymi. Mieliśmy więcej wspólnego z The DAMNED, niż Judas Priest. Kurcze, w zasadzie to nie mieliśmy nic wspólnego z Judas Priest. Byli za to THE DAMNED, The Sex Pistols, Johnny Thunders & The HEARTBREAKERS - ci ostatni byli świetni!"
- Lemmy Kilmister
- Lemmy Kilmister