MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Re: MGŁA
Kurwa, kiedy te bany...
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Re: Re:
Rozumiem, ale to chyba nie do mnie ta uwaga, bo nie mam w zwyczaju powtarzać bez przerwy tego samego. Swoją opinię o Mayhem czy Godflesh wyraziłem i jak dotąd nic się nie zanosi na to, żeby miała ona ulec zmianie.535 pisze: Proszę bardzo. Dostrzegaj.Tylko po co to robić z taką powagą, w tym wystarczająco smutnym jak pizda kraju, gdy można skupić się na pozytywach? Wrodzona poza krytyka? Nie zauważyłeś, że ja skupiam się głównie na tym co mi się podoba, myśląc i pisząc pozytywnie, gdy tymczasem szara większość woli standardowo napierdalać, że ten gruby tamten chudy, tu krzywo ,a tam zbyt prosto? Wiem, że to nudne cieszyć się drobiazgami, dużo łatwiej zjebać coś po całości, najlepiej przesłuchując po łebkach w sieci przy okazji koniecznie oceniając produkcję (patrz "plastikowe gary na ostatnim Enslaved"), by zamaskować, choć trochę, swą własną miernotę.
The madness and the damage done.
- longinus696
- zahartowany metalizator
Bloodcult pisze: No właśnie, jak Longinus696 rozumiesz "nową jakość" ? bo jeśli łudzisz się że M. dorzuci do Mgły elementy krautrocka, zagra solo na tamburynie i zaprosi do współpracy murzyna z Death Grips to WHTN możesz sobie darować :)
Nie no, Panowie, znamy się już wystarczająco długo i przegadaliśmy na te tematy wiele godzin, więc chyba nie podejrzewacie mnie o fascynację jakimś pustym eklektyzmem? Uważam, że nowa jakość, to ogół niekiedy drobnych czynników, które ostatecznie składają się na świeży efekt, powodują uzyskanie innej perspektywy.Riven pisze: Mysle, ze wyznaczaja. Ale robia to w ramach black metalu. Nie znajdziesz tam jakiegos ciezkiego eklektyzmu - no i dobrze.
Oczywiście nie mam też nic przeciwko mieszaniu gatunków, ale takie rzeczy trzeba umieć robić z wyczuciem. Nie wystarczy wrzucić do jednego wora hip-hop z BM i przełom gotowy.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Oczywiscie - ale napisalem tak, bo podkreslales kwestie innowacyjnosci itd. Zreszta takie "Enemy of Man", jest mocno oryginalne.
Ale to sa szczegoly. Pokaz mi jakikolwiek album black metalowy z zachodu z ostatnich 3 lat ktory bylby lepszy. Ja takiego nie slyszalem. Polska absolutnie nie ma sie czego wstydzic i ta mantra o doganianiu zachodu to jakis symptom postkolonialnych kompleksow. HAIL SATAN.
Ale to sa szczegoly. Pokaz mi jakikolwiek album black metalowy z zachodu z ostatnich 3 lat ktory bylby lepszy. Ja takiego nie slyszalem. Polska absolutnie nie ma sie czego wstydzic i ta mantra o doganianiu zachodu to jakis symptom postkolonialnych kompleksow. HAIL SATAN.
No to jak najbardziej masz cos takiego na "Henbane" badz "With hearts toward none".Uważam, że nowa jakość, to ogół niekiedy drobnych czynników, które ostatecznie składają się na świeży efekt, powodują uzyskanie innej perspektywy.
this is a land of wolves now
- nicram
Riven, proponuję Ci przesłuchanie tylko paru płyt, przy których cała polska scena black metal nie istnieje. Z ostatnich trzech lat? Proszę: Gehenna - Unravel, Kaevum - Natur, Clandestine Blaze -Harmony of Struggle & New Golgotha Rising, Marduk - Frontschwein, Gorgoroth - Instinctus Bestialis.Riven pisze:Oczywiscie - ale napisalem tak, bo podkreslales kwestie innowacyjnosci itd. Zreszta takie "Enemy of Man", jest mocno oryginalne.
Ale to sa szczegoly. Pokaz mi jakikolwiek album black metalowy z zachodu z ostatnich 3 lat ktory bylby lepszy. Ja takiego nie slyszalem.
all the monsters will break your heart
- Riven
- Kontakt:
Clandestine Blaze jest zajebiste, szczegolnie New Golgotha. Marduk tez bdb. Tyle, ze w zadnym wypadku nie umniejsza to jakosci paru polskich albumow, a juz na pewno nie sprawia, ze przestaja istniec.
this is a land of wolves now
-
- postuje jak opętany!
Założę się, że gdyby Clandestine Blaze był tworem polskim, przez wielu "koneserów" jebany bylby z góry na dół za wtórność, pałowanie sprawdzonych patentów i nicniewnoszenie i wogle :)
Jeśli chodzi o krajowe wypusty okołoblackowe warte uwagi, wymieniłbym jeszcze ostatni Thaw, no i ich poczynania koncertowe.
Jeśli chodzi o krajowe wypusty okołoblackowe warte uwagi, wymieniłbym jeszcze ostatni Thaw, no i ich poczynania koncertowe.
- Rattlehead
- Plastek
- Kontakt:
Plebiscyt na największego idiotę forum wszech czasów niniejszym uważam za rozstrzygnięty!Bloodcult pisze: serio ? pokaż mi JEDEN kraj gdzie w ciągu 3 ostatnich lat w samym tylko Black Metalu ukazało się tyle strzałów
Spectres Over Transylvania
Pożeracze Słońc
With Hearts Toward None
Henbane
Working Class Misanthropy
The Satanist
Enemy Of Man
The Grand Sabbath
Nocel*
Axiom
The Rise Of Lucifer
*-osobiście niezbyt lubię, ale wart wspomnienia
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Gehenna - Unravel nie znam więc się nie wypowiemnicram pisze:Z ostatnich trzech lat? Proszę:
Kaevum - Natur drugie demko lepsze
Clandestine Blaze -Harmony of Struggle & New Golgotha Rising - no fajne albumy ale co wniosły choćby w stosunku to DOF czy COA
Marduk - Frontschwein - fajny album, fajny mix Marduk z elementami Funeral Mist, ale czy taka nowa jakość w stosunku do Marduk po 2004 a już nie mówiąc o Funeral Mist ?
Gorgoroth - Instinctus Bestialis nie znam więc się nie wypowiem
skok jakościowy Enemy Of Man w stosunku do Altered States Of Divinity masz gigantyczny. Wiem że było poruszane już tysiąc razy, ale skoro to taki wtórny kloc to pokaż mi album z taką perkusją jak EoM ?
albo taki Henbane, skoro to kiedy wtórne i chujowe to pokaż mi albumy tak do bólu polskie, ale jednocześnie nie wsiowe i buraczane. Rzuć tytuły albumów z taki obłąkanymi wokalami, ale jednocześnie z tak zróżnicowanymi kompozycjami, przy czym cały album trzyma się w tonie tradycyjnego Black Metalu ? ...i od razu uprzedzam: nie, Furia i Odraza to nie poziom Henbane.
- maciek z klanu
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDnicram pisze:A tam bany. Ja się tylko pytam po co tyle nienawiści w temacie o zespole grającym sweet love metal? ;-)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
bardzo możliweneuro pisze:Założę się, że gdyby Clandestine Blaze był tworem polskim, przez wielu "koneserów" jebany bylby z góry na dół za wtórność, pałowanie sprawdzonych patentów i nicniewnoszenie i wogle :)
a wątek podoba mi się coraz bardziej. zwłaszcza te pełne inwektyw posty pisane przez rzekomo dorosłych i dojrzałych ludzi :)
- nicram
Wiesz, zgodzę się z Tobą, że jest to skok jakościowy. Tylko obawiam się, że nie w tę stronę o której myślisz. Zamiast płyty dobrej, którą było Altered States postanowili przenieść się na jakościowy Rów Mariański. Perkusja na EoM nie robi na mnie jakiegoś specjalnego wrażenia, bo słucham dużo death metalu i znacznie lepszą perkusję można znaleźć na 90% płyt z taką muzyką. Jak nie lubisz death metalu, to na II Led Zeppelin jest mocno lepsza perkusja. A z jakiś współczesnych black metalów to polecam perkusję na Attera Totus Sanctus.Bloodcult pisze: skok jakościowy Enemy Of Man w stosunku do Altered States Of Divinity masz gigantyczny. Wiem że było poruszane już tysiąc razy, ale skoro to taki wtórny kloc to pokaż mi album z taką perkusją jak EoM ?
Jeżeli pijesz do mnie, to nie przypominam sobie bym jebał Henbane. To dobra płyta, mam ją nawet, ale ja nie przyłączę się do wujów onanistów i nie będę robił ochów i achów. Acz mogę zgodzić się, że jest to wysoki poziom muzyki i faktycznie płyta, którą bez zażenowania można puścić w Świat. Jeżeli prosisz mnie o podanie do bólu polskich albumów black metal, które są lepsze od cienizn pokroju Plagi, KSM (EoM), Furii (ostatniej), Voidhanger, Mgły czy ostatniego Infernal War, to przychodzą mi do głowy takie płyty jak: Unholyunion, Daemoonseth - Act II, Moonlight - Act III, Zeta Reticuli i Nocturnal Arkonian Hordes. Co tylko potwierdza w jak marnym stanie jest współczesny, polski black metal.Bloodcult pisze:albo taki Henbane, skoro to kiedy wtórne i chujowe to pokaż mi albumy tak do bólu polskie, ale jednocześnie nie wsiowe i buraczane. Rzuć tytuły albumów z taki obłąkanymi wokalami, ale jednocześnie z tak zróżnicowanymi kompozycjami, przy czym cały album trzyma się w tonie tradycyjnego Black Metalu ? ...i od razu uprzedzam: nie, Furia i Odraza to nie poziom Henbane.
I żeby uciąć wszelkie dywagacje o wtórności o odkrywaniu nowych lądów. Nie bardzo interesują mnie fuzje gatunków, sensacje, nowatorstwo. Liczy się przede wszystkim DOBRA KOMPOZYCJA. A parę takich kompozycji zwykle decyduje o tym czy album jest dobry czy też nie, a nie tylko to, że jakiś Darkside coś tam potrafi zagrać jako tło pod nudne riffy.
all the monsters will break your heart