MGŁA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

Re: Re:

01-08-2015, 23:31

535 pisze:
Kurt pisze: Cóż za pokrętne rozumowanie. Czyli znaleziono remedium na całe muzyczne poznanie. słuchać danej płyty do bólu.
Nie. Lepiej przesłuchać na szybko z youtube'a i pierdolnąć, że chujowe z chujowym brzmieniem....To jest bardziej popularne.

Poza tym uwielbiam Autopsy, więc miłość do Lost Paradise, a co za tym idzie do Soulside Journey jest oczywista. Jest to bardzo logiczne. Wszystkie te dźwięki się przenikają i współgrają. Tylko kompletny kretyn, albo ignorant, względnie mierny prowokator może napisać, że płyty Autopsy są wspaniałe i wielbi , dodatkowo "od zawsze", Lost Paradise to chujnia, a Soulside Journey to przeciętny szwedzki death metal. To nie kryzys. To konkretne i co ważne udokumentowane stanowisko.
Oczywiście, od skrajności w skrajność. Nie można dostrzegać wad, mimo wielu przesłuchań konkretnego wydawnictwa.
The madness and the damage done.
535

Re: MGŁA

01-08-2015, 23:32

longinus696 pisze:
535 pisze: Krótko mówiąc sugerujesz, że naszym chłopakom brakuje luzu?
Dlaczego "naszym"? Akurat myślałem o ostanim Mayhem i o DHG.
Naszym w sensie europejskim, chociaż jeżeli chodzi o Norwegię to teraz bardzo ryzykowne twierdzenie. Co się z tym krajem panie porobiło... Jeszcze chwila a w Oslo ciężko będzie rodowitego Norwega spotkać, przynajmniej w wakacje. Wracając do meritum, czyli DHG także słabe vel chujowe? A jak tam Paradise Lost?
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

01-08-2015, 23:41

longinus696 pisze:Oki, sprawdzę i mam nadzieję, że się nie zawiodę, ale to chyba nie są płyty, kóre wyznaczają jakąś nową jakość w black metalu, czy się mylę? Dla mnie liderami są zespoły, które tworzą wzorce, jakoś wskazują nową drogę dla gatunku. W Polsce powstają wprawdzie bardzo dobre płyty (nawet na światowym poziomie), ale do tej pory nie słyszałem żadnej prawdziwie pionierskiej (jeśli chodzi o metal) i chyba to właśnie miał na myśli Vulture, gdy mówił, że my gonimy Zachód.
Hanbane to z całą pewnością nowa jakość (wystarczy sprawdzić takie Vintage Black Magick czy The Passion Of A Sorceress)
Enemy Of Man również (bębny !).
With Hearts Toward None dla mnie to płyta perfekcyjna, ale czy to nowa jakość to zależy od tego kto pojmuje "nową jakość".

No właśnie, jak Longinus696 rozumiesz "nową jakość" ? bo jeśli łudzisz się że M. dorzuci do Mgły elementy krautrocka, zagra solo na tamburynie i zaprosi do współpracy murzyna z Death Grips to WHTN możesz sobie darować :)
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
535

Re: Re:

01-08-2015, 23:50

Kurt pisze:
535 pisze:
Kurt pisze: Cóż za pokrętne rozumowanie. Czyli znaleziono remedium na całe muzyczne poznanie. słuchać danej płyty do bólu.
Nie. Lepiej przesłuchać na szybko z youtube'a i pierdolnąć, że chujowe z chujowym brzmieniem....To jest bardziej popularne.

Poza tym uwielbiam Autopsy, więc miłość do Lost Paradise, a co za tym idzie do Soulside Journey jest oczywista. Jest to bardzo logiczne. Wszystkie te dźwięki się przenikają i współgrają. Tylko kompletny kretyn, albo ignorant, względnie mierny prowokator może napisać, że płyty Autopsy są wspaniałe i wielbi , dodatkowo "od zawsze", Lost Paradise to chujnia, a Soulside Journey to przeciętny szwedzki death metal. To nie kryzys. To konkretne i co ważne udokumentowane stanowisko.
Oczywiście, od skrajności w skrajność. Nie można dostrzegać wad, mimo wielu przesłuchań konkretnego wydawnictwa.
Proszę bardzo. Dostrzegaj.Tylko po co to robić z taką powagą, w tym wystarczająco smutnym jak pizda kraju, gdy można skupić się na pozytywach? Wrodzona poza krytyka? Nie zauważyłeś, że ja skupiam się głównie na tym co mi się podoba, myśląc i pisząc pozytywnie, gdy tymczasem szara większość woli standardowo napierdalać, że ten gruby tamten chudy, tu krzywo ,a tam zbyt prosto? Wiem, że to nudne cieszyć się drobiazgami, dużo łatwiej zjebać coś po całości, najlepiej przesłuchując po łebkach w sieci przy okazji koniecznie oceniając produkcję (patrz "plastikowe gary na ostatnim Enslaved"), by zamaskować, choć trochę, swą własną miernotę.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

02-08-2015, 00:01

móżynom mówie stanowcze nie!!!!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
REINHARD IRRUMATOR
postuje jak opętany!

02-08-2015, 00:13

ja pierdole jaki ściek, czy nie lepiej posłuchać tego co się lubi, kocha , wielbi w zaciszu domowym od pisania tych bzdur, takie duże chłopaki a zachowują się gorzej niż dzieci w piaskownicy , ups przepraszam wszystkie dzieci
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
535

02-08-2015, 00:18

REINHARD IRRUMATOR pisze:ja pierdole jaki ściek, czy nie lepiej posłuchać tego co się lubi, kocha , wielbi w zaciszu domowym ...
...wrzucając w sieć kilka trailerów...najlepiej z ujebaną wanną...
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

02-08-2015, 00:42

Proponuje zamknac ten temat w pizdu do czasu premiery nowego krazka. Olo - rozwaz to, ok.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
535

02-08-2015, 01:06

O właśnie. Wyjebać wszystkich i zamknąć całe forum. Temat nośny , więc po raz kolejny proponuję, tym razem wszystkim fanom nowoczesnego, nie tylko polskiego, "black metalu". Gdzieście byli jak was nie było? Doskonałe gary. KSM? Mgła?

[youtube][/youtube]
Awatar użytkownika
REINHARD IRRUMATOR
postuje jak opętany!

02-08-2015, 01:24

535 pisze:
REINHARD IRRUMATOR pisze:ja pierdole jaki ściek, czy nie lepiej posłuchać tego co się lubi, kocha , wielbi w zaciszu domowym ...
uważaj gówniarzu bo chyba coś troszkę coś nie tak, mówiłem że jeżdżę mercedesem a nie audi , jak masz problem to zgłoś się do psychiatry ok!!!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-08-2015, 01:25

longinus696 pisze:
Oki, sprawdzę i mam nadzieję, że się nie zawiodę, ale to chyba nie są płyty, kóre wyznaczają jakąś nową jakość w black metalu, czy się mylę?
Mysle, ze wyznaczaja. Ale robia to w ramach black metalu. Nie znajdziesz tam jakiegos ciezkiego eklektyzmu - no i dobrze.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
REINHARD IRRUMATOR
postuje jak opętany!

02-08-2015, 01:31

przepraszam TY jesteś więcej niż dorosły , chyba brakuje tu FLOW żeby wrzucił Cię DO BETONIARKI , sam wpisujesz się idealnie w temat , pozdrawiam i dobranoc
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-08-2015, 01:33

Wez zluzuj suta troche co :|

nowa mgla bdb
this is a land of wolves now
535

02-08-2015, 01:36

REINHARD IRRUMATOR pisze:
535 pisze:
uważaj gówniarzu bo chyba coś troszkę coś nie tak, mówiłem że jeżdżę mercedesem a nie audi , jak masz problem to zgłoś się do psychiatry ok!!!
Gówniarzu? Gdyby los zrządził inaczej i nie rzucił cię w pole kapusty, to twoja matka, mogłaby być moją kobietą, więc kim ty jesteś? Synku... Poza tym nie chwal się już tym pełnoletnim, klepanym w stodole, gdzieś w starym poznańskiem, mesiem... a jak masz problem, to wiesz co masz zrobić i zrób to szybko.

edit
a nie przepraszam, jest nowy mercedes w Trójmieście...
Obrazek
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

02-08-2015, 01:53

Riven pisze:
Block69 pisze:W 2014 jeśli chodzi o black metal Polska nie miała konkurencji. Wystarczy wymienić "Nocel", "Enemy of Man" i "Esperalem tkane".
O ostatnim, przywoływanym tu często MAYHEM dawno zdążyłem zapomnieć. Do ww trzech płyt wracam regularnie i każdą uważam za znacznie lepszą od "Esoteric Warfare".
Z szerzej rozumianego black/death jest jeszcze AXIOM, ktory rowniez pozamiatal dokumentnie i gniecie wiekszosc zachodnich plyt.
eh jaki rażący brak podstawowego wyczucia odnośnie klasy, wartości, tego jaki zespół gra w jakiej lidze itd, kurwa jaki bełkot :), wrzucanie do jednego wora Mayhem, Mgły, Marduk, kurwa jakie to śmieszne, Rivenek jak ty bezwstydnie dziobiesz :D, słyniesz z robienia laski polskim głupawym mniej lub bardziej zespolikom, wez kurwa i idz sie zabij niedojebana pełazająca zjeblino :D
535

02-08-2015, 02:04

Alfabetycznie to by nawet pasowało. Przykładowo taki Masachist też by się załapał. Do jednego wora.

edit
I nie obrażaj hitler, kurwa, nie obrażaj.
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

02-08-2015, 02:08

535 pisze:Alfabetycznie to by nawet pasowało. Przykładowo taki Masachist też by się załapał. Do jednego wora.

edit
I nie obrażaj hitler, kurwa, nie obrażaj.
przestań dygotać galareto.
535

02-08-2015, 02:11

uuu chyba do dzioba dawno nie było brane. Nastąp się nazistowska kurwo!
Awatar użytkownika
Lucek
weteran forumowych bitew

02-08-2015, 02:16

jakie wybuchy emo agresji :DDDD, wiecej plz
535

02-08-2015, 02:25

Ja i agresja? W internecie? Hitciu wyluzuj.
ODPOWIEDZ