a ile dla Masachist? :D :D :Dkenediusze pisze:nicram pisze: Obiektywnie Groza - 5/10, WHTN 3/10. Mdłości jako ich najlepszy materiał to z dobrego serca mogę dać 6/10.
MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
Re: MGŁA
Zadziwia mnie jak nieprawdopodobnie TRUDNE okazuje się odróżnienie własnego sądu od próby obiektywnej oceny czegoś. Zawsze mi się zdawało, że to jest oczywiste, że czym innym jest "moje widzimisie" a czym innym obiektywna wartość (o ile można o czymś takim mówić, ale to jeszcze inny temat). i że jedno z drugim nie musi mieć wiele wspólnego. A tu zonk, wcale nie jest oczywiste. I pewnie wszyscy tu mają pozdawane matury albo nie daj Boże nawet jakieś wyższe poziomy edukacji.
Ok, poproszę.nicram pisze: Oraz wiele innych pozycji z dobrego black metalu. Mogę podać listę jakby co.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Już te Twoje płaczliwe próby odwracania kota ogonem i odnoszenia go do poziomu edukacji są szczerze powiedziawszy żenujące. Im więcej czytam tych Twoich wypocin tym bardziej przekonuję się, że diagnoza Plastka odnośnie Twojej osoby jest całkowicie słuszna.
Podanie listy to był żart. Nie załapałeś. Nie zdałeś matury?
all the monsters will break your heart
- Deathhammer66
- w mackach Zła
:DDD
Matko, stężenie raka na tym forum zaczyna przekraczać wszelkie granice.
Matko, stężenie raka na tym forum zaczyna przekraczać wszelkie granice.
-
No właśnie liczyłem na dobry żart i dlatego poprosiłem o listę.nicram pisze:Podanie listy to był żart. Nie załapałeś. Nie zdałeś matury?
Ok, możesz mnie oficjalnie wpisać na swoją obiektywną listę masterfulowych idiotów.nicram pisze:m więcej czytam tych Twoich wypocin tym bardziej przekonuję się, że diagnoza Plastka odnośnie Twojej osoby jest całkowicie słuszna.
To już nie rak, to zaawansowana choroba popromienna.Deathhammer66 pisze:Matko, stężenie raka na tym forum zaczyna przekraczać wszelkie granice.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
ta liste knedeliusze otwierasz od samego poczatku, wiec Cie nicram nie musi nigdzie wpisywac
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Posłużę się pewnym zespołem, który nagrał kilka naprawdę fajnych płyt, by pokazać wszystkim jakie emocje wzbudza w ludziach lektura tego tematu:

Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Co Ty chrzanisz, to był whuj zajebisty morał, myślę, że admin powinien ucałować rękę pomysłodawcy i wprowadzić przy rejestracji obowiązkową rubrykę "wykształcenie", by każden rozmówca wiedział na czym stoi i z kim powinien ją podejmować, a z kim tej dyskusji unikać ;)nicram pisze:Już te Twoje płaczliwe próby odwracania kota ogonem i odnoszenia go do poziomu edukacji są szczerze powiedziawszy żenujące. Im więcej czytam tych Twoich wypocin tym bardziej przekonuję się, że diagnoza Plastka odnośnie Twojej osoby jest całkowicie słuszna.
Lucek - przypadkiem - rzucił całkiem fajnym pomysłem z testami IQ, te decydowałyby, kto i jaką rolę powinien spełniać. Czy mógłby obejmować pełnię możliwości, w tym m.in. posiadać dostęp do tematów o ograniczonym znaczeniu, czy z powodu np. braku poczucia humoru ograniczać się tylko do opcji pisania o muzyce. Albo czy w ogóle powinien tutaj pisać.
- maciek z klanu
jeslibysmy na podstawie tekstow budowali wirtualnego czlowieka to ja chce byc podpiździem
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Bloodcult
tu masz 6 stron normalnej dyskusji: http://www.nwnprod.com/forum/viewtopic.php?t=50355" onclick="window.open(this.href);return false;nicram pisze:zespołu, którego popularność na tym forum nie odzwierciedla smutnej rzeczywistości nieznanego zespołu z Polski
a na tym forum kilkanaście stron bełkotu i srania zdjęciami Green Day
Worship Him 10/10 ISTOTA BLACK METALUnicram pisze:Worship Him, Adimiron Black, Filosofem itd.?
Adimiron Black obiektywnej oceny nie podejmuję się wystawić ale gdzieś tak między 8/10 a 9/10
Filosofem 10/10 ISTOTA BLACK METALU
no i nie widzę problemu aby w tym towarzystwie "With Heart Toward None" miało obiektywną ocenę 9/10
-
wow
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
-
zatem widzę, że nie chcesz, bądź nie potrafisz pewnych rzeczy zauważyć, bo na tym forum (i nie tylko na tym zapewne) jakieś 90% użytkowników (jeśli nie lepiej) żyje w przekonaniu: "moja ulubiona płyta/zespół = najlepsza płyta/zespół". tak było od zawsze, tak jest i będziekenediusze pisze:Zadziwia mnie jak nieprawdopodobnie TRUDNE okazuje się odróżnienie własnego sądu od próby obiektywnej oceny czegoś. Zawsze mi się zdawało, że to jest oczywiste, że czym innym jest "moje widzimisie" a czym innym obiektywna wartość (o ile można o czymś takim mówić, ale to jeszcze inny temat). i że jedno z drugim nie musi mieć wiele wspólnego. A tu zonk, wcale nie jest oczywiste. I pewnie wszyscy tu mają pozdawane matury albo nie daj Boże nawet jakieś wyższe poziomy edukacji.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Na rany chrystusa, co tu się odkurwia
To w końcu dobry ten nowy kawałek czy chujowy? Bo nie wiem co myśleć.
To w końcu dobry ten nowy kawałek czy chujowy? Bo nie wiem co myśleć.
No bo to generalnie jest całkiem słuszna droga. Problem nie leży w metodologii, ale w tym, że niektórzy próbują sobie swoimi subiektywnymi / niby-obiektywnymi osądami dodawać centymetrów. :DHeretyk pisze:zatem widzę, że nie chcesz, bądź nie potrafisz pewnych rzeczy zauważyć, bo na tym forum (i nie tylko na tym zapewne) jakieś 90% użytkowników (jeśli nie lepiej) żyje w przekonaniu: "moja ulubiona płyta/zespół = najlepsza płyta/zespół". tak było od zawsze, tak jest i będzie
- Bloodcult
chuja tam, ja doskonale zdaję sobie sprawę że np. Depeche Mode to zespół obiektywnie bardzo dobry z własną muzyczną wizją, tożsamością i własnym (niezwykle rozpoznawalnym !) brzmieniem, ale moja subiektywna ocena jest inna. "Violator" to dla mnie (dla mnie !) 3/10, nuda, sraka, i już przy "World In My Eyes" umieram z nudów a gdybym jakimś cudem dał rade wytrzymać do tej piosenki o niebieskiej kiecce to wtedy bym już nie wytrzymał i wyjebał CD oknem (możliwe że nawet z odtwarzaczem). No ale ogłosić że obiektywnie DM to 3/10 to musiałbym się chujem na łeb pozamieniać :DHeretyk pisze: na tym forum (i nie tylko na tym zapewne) jakieś 90% użytkowników (jeśli nie lepiej) żyje w przekonaniu: "moja ulubiona płyta/zespół = najlepsza płyta/zespół".
co innego te rapsy którymi jara się Longinus696 czy Trotzky. Tutaj i subiektywnie i obiektywnie to 2/10. Death Grips czy Run The Jewels to nuda, sraka i monotonne stękanie pod jakiś tani dubstep.
With Hearts Toward None:
obiektywnie 9/10
moja subiektywna ocena 10/10
- WaszJudasz
Diagnozy Plastka są mimo wszystko zrozumiałe - jak rozumiem uważa, że w black metalu musi być blast-napierdol, a jak nie ma, to chuj nie black metal. Patrząc wg. tego klucza przynajmniej pisze przynajmniej spójnie. Natomiast kiedy ktoś narzeka na słodkie melodie w Mgle, proponując jednocześnie Arkonę, albo prawi, że KSM nudne, chwaląc w tym samym poście Hellveto... Panie, zmiłowania.nicram pisze:Jdiagnoza Plastka
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
-
+1Self pisze:No bo to generalnie jest całkiem słuszna droga. Problem nie leży w metodologii, ale w tym, że niektórzy próbują sobie swoimi subiektywnymi / niby-obiektywnymi osądami dodawać centymetrów. :DHeretyk pisze:zatem widzę, że nie chcesz, bądź nie potrafisz pewnych rzeczy zauważyć, bo na tym forum (i nie tylko na tym zapewne) jakieś 90% użytkowników (jeśli nie lepiej) żyje w przekonaniu: "moja ulubiona płyta/zespół = najlepsza płyta/zespół". tak było od zawsze, tak jest i będzie
Jednak co innego uważać, że coś jest dobre, niedobre, najgorsze albo najlepsze na świecie bo mi się podoba, a co innego autorytatywnie bredzić, że coś jest obiektywnie (! - słowo klucz w tym wszystkim) 3/10 bo mi się nie podoba, a jak ktoś uważa inaczej to jest idiotą. Granica jest cienka, ale wyczuwalna.
Tak czy inaczej onkolog zaleca wakacje.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME