MGŁA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Re: MGŁA
Czy w tym kraju jakiś zespół może wypuścić nowy kawałek żeby stulejarze z Masterfula nie pierdolili o chuj-wie-czym w temacie?
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
JEST TO ( jeszcze ) CDG ;)DeadButDreaming pisze:Czy w tym kraju jakiś zespół może wypuścić nowy kawałek żeby stulejarze z Masterfula nie pierdolili o chuj-wie-czym w temacie?
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Nie będzie, z idiotami się nie rozmawia.maciek z klanu pisze:Bloodcult pisze:Forgotten Woods > Mgła >>>> Gorgoroth na "Pentagram" >>>>>>>>>>>> Dodheimsgard >>>>>>>>>> Gehenna >>>> reszta Gorgoroth
hahahahahahah, plastek prosze o odpowiedni komentarz do kolegi z Łodzi, bo tylko 1wsze miejsce sie zgadza.
Ale biorąc pod uwagę jak niektórych to boli, bo w każdym poście wypominają (co mnie niezmiernie cieszy i bawi:) pozwolę sobie wkleić i wywołać sygnalizowany ból dupy:

Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- longinus696
Hmmm.... no ale dziwisz się? W black metalu ganimy "melodyjki" (nawet jak ich nie ma), ale tolerujemy je w punk rocku. Ciekawe podejście.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Plastek
- Kontakt:
Nie dziwię się, tylko niezmiernie mnie to bawi:) Dla mnie oczywiste jest, że inne kryteria stosuję w ocenie dwóch tak odmiennych gatunków, jeśli ktoś tego nie rozumie to sorry - jest gównem:)
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- hcpig
nicram pisze:Szczerze powiedziawszy to polemizowałbym. Oczywiście znajdzie się na wczesnych płytach tych zespołów momenty, które wpadają w ucho, ale nie są tak nachalne i słodkie jak we Mgle. Tam jest mrok i czerń. Mgła oferuje róż i ptysie.hcpig pisze:Na tej zasadzie można spuścić w kiblu stary Gorgoroth, Forgotten Woods, Gehenna, Dodheimsgard itp. bo tam też są melodyjki.
maciek z klanu pisze:
OMG co ja czytam? idealnie nadaje sie do zlotych war dekady
W czym się różni melodia dowolnego wałka Mgwahy (choćby i z WHTN bo do niej nagle ni z tego ni z owego ludzie zaczęli mieć obiekcje) od tej z np.'Maneskyggens slave'?) Jakie lukier i ptysie? Ja jebę, wina Mgły że płytki nie wyszły na fali norweskiego potopu tylko w dobie internetowego hejterstwa i ludzie nakręcają panikę jakby to było In Flames, Iron Maiden czy inny Reinkaos. Trocki nakręcił tę paranoję i mamy efekty na forume. Mgwaha po prostu operuje melodyką starego norweskiego bm i robi to zajebiście.
Powiem tak, nie da się lepiej zagrać bm niż na Kronet Til Konge, M/FDTW, Incipit albo Curse of Mankind / Race of Cain także nie umiałbym tego w ogóle poustawiać (na pewno Gehenna byłaby na końcu).Bloodcult pisze:Forgotten Woods > Mgła >>>> Gorgoroth na "Pentagram" >>>>>>>>>>>> Dodheimsgard >>>>>>>>>> Gehenna >>>> reszta Gorgoroth
Yare Yare Daze
- longinus696
No tak, punk rock został stworzony do papuśnych melodyjek - po prostu to esencja tego gatunku.Plastek pisze:Nie dziwię się, tylko niezmiernie mnie to bawi:) Dla mnie oczywiste jest, że inne kryteria stosuję w ocenie dwóch tak odmiennych gatunków, jeśli ktoś tego nie rozumie to sorry - jest gównem:)
- Plastek
- Kontakt:
Jeśli uważasz, że Green Day to punk to masz problem i to twój problem, nie mój:)
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Plastek
- Kontakt:
Wypierdolić!!!!!!!!!!!!!!!! W punk rocku nie ma miejsca na melodyjki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bad Relgion to pseud punk z papuśnymi melodyjkami!!!! To samo Ramones i The Clash!!!!!!!!!!!!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Plastek
- Kontakt:
A znasz X-Ray Spex? Chujowy jazz, lepiej nie słuchaj.byrgh pisze:The Clash reggae, zaorać :/
Naprawdę słucham, co nie przeszkadza mi jebać z waszych małych rozumków.Bloodcult pisze:@Longinus696
i jeśli uważasz że Plastek naprawdę słucha Green Day to masz kolejny problem :)
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Bloodcult
PROŚBA....hcpig pisze:panikę jakby to było In Flames, Iron Maiden czy inny Reinkaos
+10hcpig pisze:Mgła po prostu operuje melodyką starego norweskiego bm i robi to zajebiście.
da się, Dodheimsgard przebił KTK choćby i na "Satanic Art". Reszta nijak ma się do klasyków gatunku.hcpig pisze:Powiem tak, nie da się lepiej zagrać bm niż na Kronet Til Konge, M/FDTW, Incipit albo Curse of Mankind / Race of Cain także nie umiałbym tego w ogóle poustawiać (na pewno Gehenna byłaby na końcu).Bloodcult pisze:Forgotten Woods > Mgła >>>> Gorgoroth na "Pentagram" >>>>>>>>>>>> Dodheimsgard >>>>>>>>>> Gehenna >>>> reszta Gorgoroth
- REINHARD IRRUMATOR
- postuje jak opętany!
widocznie siedzieliśmy w jednej ławce :)vicek pisze:widocznie ty teżREINHARD IRRUMATOR pisze:porównanie godne ucznia szkoły specjalnej, ale Ty nigdy nie grzeszyłeś rozumem :)
Norma to głupota, degeneracja to geniusz
- longinus696
O kurwa... A co mnie obchodzi co w/g Ciebie grają? Ewidentnie podpinają się pod punk, tylko, że w wersji pop - taniej, dziecinnej, bezpiecznej.Plastek pisze:Jeśli uważasz, że Green Day to punk to masz problem i to twój problem, nie mój:)
Spokojnie. Czym innym są melodyjki Ramones - zwłaszcza w tamtym czasie, gdy obok melodyki wziętej z surf-rocka doszło niechlujne, hałaśliwe brzmienie gitar - a czym innym papuśna taniocha wśliniającego się do widowni MTV Green Day. Jak tego nie kumasz to jesteś... jak to szło... gównem?Plastek pisze:Wypierdolić!!!!!!!!!!!!!!!! W punk rocku nie ma miejsca na melodyjki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bad Relgion to pseud punk z papuśnymi melodyjkami!!!! To samo Ramones i The Clash!!!!!!!!!!!!
Jeśli uważasz, że posty Plastka są jakimiś misternymi prowokacjami, to sam masz wielki problem :)))Bloodcult pisze:@Longinus696
i jeśli uważasz że Plastek naprawdę słucha Green Day to masz kolejny problem :)
- Plastek
- Kontakt:
Ale co ty myślisz synuś, że ja będę z tobą rozmawiał na ten temat skoroś nawet tego nie słuchał jak sam wcześniej wspomniałeś? Zresztą te bzdury któreś teraz wysrał ewidentnie świadczą, że nie masz zielonego nomen omen pojęcia o czym gadasz:)
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!