FEAR FACTORY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Re: FEAR FACTORY
Nuda, nic się nie dzieje, wychodzę. Ten melodyjny zaśpiew wyjątkowo irytujący, nawet jak na ten zespół. Poprzednią płytę kupiłem z przyzwyczajenia, siłą rozpędu, tutaj chyba tego błędu nie popełnię. To wszystko już było, do tego w sto razy lepszym wydaniu.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Nuda, wtórność, plastik i emozaśpiewy dla gimbazy. Dół z wapnem.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Pierwsze co mi tu nie pasuje to brzmienie, strasznie plastikowe, takie....nie wiem, słabe. Rwące riffy zamiast nadawać mocy irytują, jeszcze dałoby się ten kawałek zdzierżyć, ale jak wchodzi czysty wokal...nein nein nein....
Ostatnia ich płyta którą przesłuchałem i miałem kasetę, to "Demanufacture", i podejrzewam, że niewiele straciłem. Owszem, chciałbym zobaczyć ich na żywo, bo było nie było, w latach mojej młodości to o tym zespole w pewnym momencie mówiło się sporo, ale to na zasadzie odhaczenia kolejnej kapeli, którą chciałbym zobaczyć, ale w zasadzie nie muszę.
Ostatnia ich płyta którą przesłuchałem i miałem kasetę, to "Demanufacture", i podejrzewam, że niewiele straciłem. Owszem, chciałbym zobaczyć ich na żywo, bo było nie było, w latach mojej młodości to o tym zespole w pewnym momencie mówiło się sporo, ale to na zasadzie odhaczenia kolejnej kapeli, którą chciałbym zobaczyć, ale w zasadzie nie muszę.
- harvestman
Sprawdz Mechanize ,tą można śmiało postawić obok trzech pierwszych. Coś im wtedy fajnie zaskoczyło, może przyczyną były okoliczności w jakich powstawała, powrót Cazaresa i Hoglan w składzie.Nasum pisze:Pierwsze co mi tu nie pasuje to brzmienie, strasznie plastikowe, takie....nie wiem, słabe. Rwące riffy zamiast nadawać mocy irytują, jeszcze dałoby się ten kawałek zdzierżyć, ale jak wchodzi czysty wokal...nein nein nein....
[youtube][/youtube]
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Na żywo to oni raczej ciency są, sprawdź lepiej wyżej wspomniane Mechanize. No i Archetype też nawet dobre było, pomijając, że jest trochę za długie(te outro i cover Nirvany można było wywalić i nic by się nie stało). Slave Labor niszczy, jeden z najlepszych kawałków FF.
-
harvestman pisze:
Sprawdz Mechanize ,tą można śmiało postawić obok trzech pierwszych. Coś im wtedy fajnie zaskoczyło, może przyczyną były okoliczności w jakich powstawała, powrót Cazaresa i Hoglan w składzie.
[youtube][/youtube]
Teledysk zrobiony fajnie, jest jakiś pomysł, fajnie się oglada. Muzyka natomiast - poczatek niezły, potem wchodzą te typowo Fear factorowate riffy i melodyjne zaśpiewy. Nie to, że kładą ten utwór na łopatki, ale są przewidywalne. Może dziś nie mam dnia na taką muzykę, posłucham w najbliższym czasie.
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
nie polecam - stracisz resztki sentymentu, bo to jeden ze zdecydowanie najgorszych "wiekszych" zespolow w graniu na zywo.Nasum pisze:Owszem, chciałbym zobaczyć ich na żywo, bo było nie było, w latach mojej młodości to o tym zespole w pewnym momencie mówiło się sporo, ale to na zasadzie odhaczenia kolejnej kapeli, którą chciałbym zobaczyć, ale w zasadzie nie muszę.
swoja droga w grudniu chlopaki bawia sie w Demanufacture 20th Anniversary Tour w Europie ;-)
Guilty of being right
-
Rzeczywiście są tacy mizerni na żywo? Kładą tak wszystkie koncerty czy może mieli słabszy dzień?
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Ten zespół nie powinien grać koncertów. Tak jak Sisters of Mercy.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Raz - Burton beznadziejnie śpiewa na żywo(czyste partie, te agresywne są ok). Dwa - ten ich nowy bębniarz KOMPLETNIE nie ma feelingu, jakby nie czuł tej muzy. Gra, bo mu każą, siedzi przed tymi bębnami ze swoją kamienną twarzą i napierdala po werblu. Jakby był Hoglan w składzie to może bym się wybrał żeby ich zobaczyć, ale tak to raczej nie warto.
Poza tym, ta muzyka chyba zwyczajnie jest lepsza z płyt.
Poza tym, ta muzyka chyba zwyczajnie jest lepsza z płyt.
- Żułek
tak ale też bym znowu tak nie przesadzałDeathhammer66 pisze:Poza tym, ta muzyka chyba zwyczajnie jest lepsza z płyt.
widziałem ich jak promowali Mechanize i bardzo mi sie podobało
oczywiście czyste wokale nie były tak dobre jak na płycie ale Burton zdecydowanie dawał rade
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Chyba mało który wokalista potrafi dobrze wrzeszczeć, by potem w miarę czysto zaśpiewać. Są pewnie wyjątki, ale Burton chyba do nich nie należy. Demanufacture w całości chciałbym usłyszeć jednak na żywo, chociaż zdaje sobie sprawe ze mógłbym stracić resztke sentymentu do tej kapeli.
-
- zaczyna szaleć
Devin Townsend.Nasum pisze:Chyba mało który wokalista potrafi dobrze wrzeszczeć, by potem w miarę czysto zaśpiewać. Są pewnie wyjątki, ale Burton chyba do nich nie należy. Demanufacture w całości chciałbym usłyszeć jednak na żywo, chociaż zdaje sobie sprawe ze mógłbym stracić resztke sentymentu do tej kapeli.
Widzialem kiedys koncert SYL w roli supportu przed Fear Factory. Burton wypadl bardzo slabo.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Devin to doskonały przykład.insectoid pisze:
Devin Townsend.
Widzialem kiedys koncert SYL w roli supportu przed Fear Factory. Burton wypadl bardzo slabo.
A co do tego koncertu, to sądzę, że to nie był SYL, ale Devin Townsend Project w starej Progresji i faktycznie, występ FF był tragiczny.
- Żułek
żeby nie było że gadam głupoty to mi nie chodzi o wystep z Devinem tylko o wczesniejszy ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
- harvestman
[youtube][/youtube]
Nuda,do tej pory kupowałem ich płyty z przyzwyczajenia. Czas się opamiętać.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
To i tak wielki z Ciebie zuch ☺
- harvestman
Wychodzi na to że tak, zuch nad zuchy, tylko w imię czego?ramonoth pisze:To i tak wielki z Ciebie zuch ☺
Ostatnio zmieniony 25-07-2015, 12:12 przez harvestman, łącznie zmieniany 1 raz.
-
harvestman pisze:[youtube][/youtube]
Dałem radę przesłuchać do chwili, kiedy po raz drugi zaczął śpiewać czystym wokalem... te mechaniczne napierdalanie jeszcze jako tako szło słuchać, choć waliło plastikiem, ale te wycie i ten rozmemłany klimat tego refrenu zniesmaczyły mnie do końca.
Fear Factory to taki muzyczny Terminator. Dwie pierwsze odsłony przedstawiające walkę ludzi i maszyn powiały świeżością, fajny pomysł tutaj by to pokazać, tutaj by o tym śpiewać. Miało to swoje miejsce i swój czas, ale ciąg dalszy i w jednym i w drugim przypadku okazał się ponad siły dla twórców - kombinują, pokazują to samo tylko z innej strony, ale trzeba bezkrytycznie podchodzić do tych wysiłków by nie powiedzieć wprost, że to słabizna.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Słaby kawałek, ale takie twierdzenia:
to jednak zakłamywanie rzeczywistości w kontekście tak doskonałych płyt jak "Obsolete" czy "Mechanize".Nasum pisze: ale ciąg dalszy i w jednym i w drugim przypadku okazał się ponad siły dla twórców - kombinują, pokazują to samo tylko z innej strony, ale trzeba bezkrytycznie podchodzić do tych wysiłków by nie powiedzieć wprost, że to słabizna.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!