SOULFLY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Re: SOULFLY
Ta dyskusja powinna toczyć się w wątku Sepultura. Gównem jakim jest Soulfly już dawno powinna zająć się prokuratura generalna, a ludźmi, którzy czego nie mogę pojąć, cały czas słuchają nowych tworów M. z jeszcze większą uwagą.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Moim zdaniem Prophecy i Dark Age dawały radę. Na tych płytach Max zapomniał o swoich fascynacjach nu metalem i jeszcze nie zorientował się, że wraca koniunktura na thrash metal, więc grał po swojemu :)Sgt. Barnes pisze:Ja swego czasu też kręciłem nosem na Against, ale jak ostatnio sobie posłuchałem, to nawet z 3 x poleciała pod rząd. Chyba najlepsza razem Dante coś tam z tych płyt Sepy po 1996 r. Nie jest to oczywiście jakaś rewelacja, ale wstydu też nie przynosi. Tak jak pierwsza płyta Soulfly.TheDude pisze:Nie wiem jak wy, ale pamiętam, że jak Sepultura się dźwignęła po odejściu Maxa i wydali ''Against'' i puściłem ten album to pomyślałem - ''Nie jest to już ta sama kapela ale zad skopany''. A. Kisser dał radę wtedy i był power bez macanek. Ostro w ryja i pozdro Wiesiu.
Bo potem to różnie bywało...
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Nu metalowe fascynacje bardzo ok.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- harvestman
To zależy, czasami dawało się tego słuchać, trafiały się jednak przegięcia takie jak One, na które jedyną słuszną reakcją był odruch wymiotny. Ten tekst "One soul, one heart, one man, one truth, one tribe, one life one God", no litości.Plastek pisze:Nu metalowe fascynacje bardzo ok.
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Akurat z tekstami to on nigdy nie błyszczał :D
- harvestman
Wiadomo, zawsze balansował na granicy banału, jednak w przypadkach takich jak powyższy, przekroczył granicę i pogalopował hen, przed siebie. Ciekawe że gdy wydawało się że już gorzej, bardziej trywialnie być nie może, wypuścił ten nowy singiel, We Sold Our Souls To Metal.Deathhammer66 pisze:Akurat z tekstami to on nigdy nie błyszczał :D
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Na dwójce są fajne Back to the Primitive, Jumdafuckup i przede wszystkim Terrorist a na trójce L.O.T.M. Z 3 pierwszych Soulflejów można zlepić niezłego debestoffa.[V] pisze:Tylko debiut.Masa zajebistych riffów,logiczna kontynuacja Roots w zasadzie.Później to już jeden chuj..gandzia,nadwaga,my tribe,your tribe..TheDude pisze:Pierwsze dwa albumy Soulfly da się przesłuchać bez większego zażenowania, ale to co on potem zaczął odpierdalać to smutna epopeja o muzyku, który gra co popadnie bo musi zarabiać i na każdym koncercie musi być 'Roots Bloody Roots'.
W sumie to taki zespół jak Machine Head, trochę dobrych tracków rozsianych po różnych płytach ale żadnej płyty, która w całości by się broniła. Hit&Miss band.
Yare Yare Daze
- harvestman
Twierdzisz że Burn My Eyes Machine Head nie broni się jako całość? Przecież na tej płycie hit goni przebój, wszystko hula jak należy, nie ma ani jednego zbędnego dzwięku, pedalskiego zawodzenia Flynna, rapowanek, umizgów w stronę list przebojów i innych ciekawostek przez które słuchanie ich kolejnych płyt może sprawiać problem.hcpig pisze:Na dwójce są fajne Back to the Primitive, Jumdafuckup i przede wszystkim Terrorist a na trójce L.O.T.M. Z 3 pierwszych Soulflejów można zlepić niezłego debestoffa.[V] pisze:Tylko debiut.Masa zajebistych riffów,logiczna kontynuacja Roots w zasadzie.Później to już jeden chuj..gandzia,nadwaga,my tribe,your tribe..TheDude pisze:Pierwsze dwa albumy Soulfly da się przesłuchać bez większego zażenowania, ale to co on potem zaczął odpierdalać to smutna epopeja o muzyku, który gra co popadnie bo musi zarabiać i na każdym koncercie musi być 'Roots Bloody Roots'.
W sumie to taki zespół jak Machine Head, trochę dobrych tracków rozsianych po różnych płytach ale żadnej płyty, która w całości by się broniła. Hit&Miss band.
Ostatnio zmieniony 23-07-2015, 08:47 przez harvestman, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
harvestman pisze:Wiadomo, zawsze balansował na granicy banału, jednak w przypadkach takich jak powyższy, przekroczył granicę i pogalopował hen, przed siebie. Ciekawe że gdy wydawało się że już gorzej, bardziej trywialnie być nie może, wypuścił ten nowy singiel, We Sold Our Souls To Metal.Deathhammer66 pisze:Akurat z tekstami to on nigdy nie błyszczał :D
Widać potrafi. Teksty Nailbomb aż kipiały wkurwieniem, nienawiścią, wściekłością... mimo, że też nie należały do zbyt skomplikowanych utworów literackich.
- hcpig
Mocno przeceniony album, który brzydko się zestarzał.harvestman pisze:
Twierdzisz że Burn My Eyes Machine Head nie broni się jako całość?
Yare Yare Daze
- harvestman
[youtube][/youtube]
Jak ktoś przesłucha, to niech napisze czy warto włączyć :)
- Żułek
wytrzymałem niecałe 2 minuty - gówno
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- Drone
Religijne dysonanse rodem z DsO w kawałku SOULFLY, do tego koleś ze znakomitego NAILS (jak on tu się zabłąkał i po co?) - nie sądziłem, że takich czasów dożyję :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- hcpig
Dysonanse już były na 'Enslaved'.
Ale bez kitu, ten wał trochę brzmi jak wyjęty z ostatniego Behemotha (!)
Ale bez kitu, ten wał trochę brzmi jak wyjęty z ostatniego Behemotha (!)
Yare Yare Daze
- Drone
- hcpig
Śledzenie dziwacznego i totalnie nieprzewidywalnego rozwoju Soulfly jest obecnie ciekawsze niż sama muzyka tego zespołu. Obiecuję nie przegapić żadnej płyty i czekam z niecierpliwością na kolejne szokujące ochłapy.
EDIT: No kurwa to jest już jakieś kuriozum, oglądam jeszcze raz ten klip do 'We Sold Our...' i nie wierzę jaki to jest kabaret, naszywki Autopsy i Kreator, niebezpieczne zamieszki i foty winyla jedynki Possessed :)))))))
Najlepsze są te oldskulowe momenty o jakości taniej kamery VHS - to pewnie fani, którzy łazili na wszyskie gigi kiedy Soulfly rozdawał karty w latach 80-tych :)
Ziołu - STOP! Maksiu nie pal tyle.
EDIT: No kurwa to jest już jakieś kuriozum, oglądam jeszcze raz ten klip do 'We Sold Our...' i nie wierzę jaki to jest kabaret, naszywki Autopsy i Kreator, niebezpieczne zamieszki i foty winyla jedynki Possessed :)))))))
Najlepsze są te oldskulowe momenty o jakości taniej kamery VHS - to pewnie fani, którzy łazili na wszyskie gigi kiedy Soulfly rozdawał karty w latach 80-tych :)
Ziołu - STOP! Maksiu nie pal tyle.
Yare Yare Daze
- harvestman
W takim razie nie dotykam, jeszcze się umażę. Dzięki za recenzję :)Żułek pisze:wytrzymałem niecałe 2 minuty - gówno
-
harvestman pisze:[youtube][/youtube]
Przetrzymałem Kataklysm i to całą płytę, więc 4 minuty mnie nie zbawi... uwaga... leci
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
Ty masz jakąś pokutę dzisiaj? ;)Nasum pisze:Przetrzymałem Kataklysm i to całą płytę, więc 4 minuty mnie nie zbawi... uwaga... leci
support music, not rumors
- harvestman
Cztery minuty minęły, daj jakiś znak że nic Ci nie jest.Nasum pisze:harvestman pisze:[youtube][/youtube]
Przetrzymałem Kataklysm i to całą płytę, więc 4 minuty mnie nie zbawi... uwaga... leci