Oczywiście :) Zresztą nie takie eksperymenty się ukazywały i ukazują.Gunman pisze:Ciekawe czy ktoś kto kupił te albumy (podziwiam) chociaż raz je przesłuchał w całości.harvestman pisze:Jeżeli uważasz że powyższe są nieprzystępne, to proponuję zmierzyć się z dwoma pierwszymi solowymi albumami Adult Themes for Voice, Pranzo Oltranzista.
Faith No More (Temat nie przeznaczony dla Ortodoksów i innej
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Faith No More (Temat nie przeznaczony dla Ortodoksów i i
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- harvestman
- weteran forumowych bitew
Kupiłem zaraz po premierze nie słysząc wcześniej ani sekundy muzyki. Rozpakowałem, włączyłem i jak już mi minął pierwszy szok połączony z niedowierzaniem, strzelił mnie przysłowiowy chuj. Nie były to najlepiej zainwestowane pieniądze, tym bardziej że w latach 90-tych płyty do najtańszych nie należały.Gunman pisze:Ciekawe czy ktoś kto kupił te albumy (podziwiam) chociaż raz je przesłuchał w całości.harvestman pisze:Jeżeli uważasz że powyższe są nieprzystępne, to proponuję zmierzyć się z dwoma pierwszymi solowymi albumami Adult Themes for Voice, Pranzo Oltranzista.
- Gunman
heheh, współczuje doznań związanych z pierwszym odsłuchem. Teraz już wiem, że Patton nie należy do artystów których wszystko co tworzy można kupować w ciemno.
- Harlequin
Cos w ten deseń, ale nadal twierdzę, że Andrzej Dust nie przeskoczyli.Drone pisze:Święte słowa!harvestman pisze:est pisze:No spoko, jeżeli ktoś jest faithnomorowym prawiczkiem to nie dziwię się, że tak tę płytę odbiera.
Pozwolę się nie zgodzić, jestem faithnomorowym ultrasem i odbieram tę płytę tak jak kolega Drone. Oczywiście taki stan rzeczy nie objawił mi się po pierwszych odsłuchach, co było spowodowane tym że inaczej sobie tę płytę wyobrażałem. Jak widać, podobny problem mają dziennikarze i jakaś grupa odbiorców. Zresztą jeżeli pamiętasz premiery poprzednich płyt, to wtedy też nie były one przyjmowane z jakimś wielkim entuzjazmem, wszyscy chcieli powrotu w klimaty the Real Thing a tu dupa i eksperymenty.
Tak więc apeluję, Panie i Panowie, dajcie temu albumowi trochę czasu, zapomnijcie o swoich wcześniejszych oczekiwaniach a jego postrzeganie diametralnie się zmieni :)
- Gunman
Nie da się przeskoczyć czegoś co jest nie do przeskoczenia. Znak równości to wszystko czego można w tym przypadku użyć.
- Skaut
http://www.t-mobile-music.pl/opinie/wyw ... 18695.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Obecnie jedyny mój zarzut dotyczący "Sol Invictus" to kwestia długości płyty.
Obecnie jedyny mój zarzut dotyczący "Sol Invictus" to kwestia długości płyty.
Coś tam było! Człowiek!
- Drone
Ale argument Hudsona co do długości płyty trafny. Nie ma słabego momentu!
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wznowienia wraz z bonusami:
https://iliveforonedollaraday.wordpress ... ngel-dust/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://iliveforonedollaraday.wordpress ... ngel-dust/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Gunman
Może się kiedyś skuszę. Póki co muszą wystarczyć pierwsze wydania.
- Harlequin
Słuchałem sobie dziś nowej płyty i myślę, że rozpierdolą na żywo :) Czekam na krakowski gig :)
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
akuku:manieczki pisze:Wznowienia wraz z bonusami:
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- harvestman
Ale to wszytko już było na singlachmanieczki pisze:akuku:manieczki pisze:Wznowienia wraz z bonusami:
" onclick="window.open(this.href);return false;
- moonfire
- zahartowany metalizator
Recka:
http://wpolityce.pl/kultura/254655-fait ... c-recenzja" onclick="window.open(this.href);return false;
http://wpolityce.pl/kultura/254655-fait ... c-recenzja" onclick="window.open(this.href);return false;
- Drone
Totalny kretyn to pisał - innych słów nie znajduję.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Ja znajdę. Pisał to tępy i głuchy chuj.
- moonfire
Miło mi, kretyn i tępy chuj w jednej osobie się kłania. :)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Heheh, spoko. Za inwektywy przepraszam, ale z recenzją nie zgadzam się kompletnie. Że brak hitów? Bzdura, to są same hity. Że leniwie i anemicznie? Bzdura. Trudno zapamiętać utwory? Po 3 razach ja też nie pamiętałem. Gdybyś napisał o podobieństwie do Tomahawk to bym Ci pewnie przyznał rację. Drugiego AD ani KFaD nie będzie, trzeba się z tym pogodzić i to jest klucz do pokochania tej płyty.moonfire pisze:Miło mi, kretyn i tępy chuj w jednej osobie się kłania. :)
- moonfire
Przeprosiny przyjęte, hehe. :) O braku hitów pisałem, że to najmniejszy problem. Mój problem z tą płytą to jej letniość, robi wrażenie nagranej na siłę, gdzie po nagraniu znalazły się tylko numery niespecjalnie porywające. Nic na to nie poradzę, że porównuję. I nie mam na myśli, że kapela powinna nagrać Angel Dust 2 albo Real Thing 2. Niech to będzie nowa muzyka, ale niech to do cholery żre jak Tempo of the Damned, albo Monotheist. FNM był kapelą wybitną, więc moje oczekiwania były większe. W przypadku Exo i CF spełniły się, tutaj - niespecjalnie.ramonoth pisze:Heheh, spoko. Za inwektywy przepraszam, ale z recenzją nie zgadzam się kompletnie. Że brak hitów? Bzdura, to są same hity. Że leniwie i anemicznie? Bzdura. Trudno zapamiętać utwory? Po 3 razach ja też nie pamiętałem. Gdybyś napisał o podobieństwie do Tomahawk to bym Ci pewnie przyznał rację. Drugiego AD ani KFaD nie będzie, trzeba się z tym pogodzić i to jest klucz do pokochania tej płyty.moonfire pisze:Miło mi, kretyn i tępy chuj w jednej osobie się kłania. :)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Powrót TAKIEJ kapeli, po TYLU latach musi budzić kontrowersje. Tylko kilka razy w życiu przeżyłem podobne emocje jak wtedy, gdy wydali Angel Dust i po paru miesiącach ta płyta zeżarła. Cały świat nie istniał, istniało tylko FNM. Gdy zeszli ze sceny nie płakałem specjalnie, bo dostałem od nich i tak więcej, niż przeciętny fan może wymagać od swoich idoli. Tak samo podszedłem do muzyki po reaktywacji - spokojnie, bez napinania się, z czystą radością, że jest nowa muzyka sygnowana znakiem FNM. I z takim podejściem sprawia mi ona ogromną frajdę. Cieszę się każdą sekundą, każdą melodią, bez względu na to, czy faktycznie, obiektywnie rzecz ujmując, mogło być lepiej. Pewnie mogło, tutaj zgoda, ale nie na tym mi zależy przy obcowaniu z muzyką FNM.moonfire pisze:
Przeprosiny przyjęte, hehe. :) O braku hitów pisałem, że to najmniejszy problem. Mój problem z tą płytą to jej letniość, robi wrażenie nagranej na siłę, gdzie po nagraniu znalazły się tylko numery niespecjalnie porywające. Nic na to nie poradzę, że porównuję. I nie mam na myśli, że kapela powinna nagrać Angel Dust 2 albo Real Thing 2. Niech to będzie nowa muzyka, ale niech to do cholery żre jak Tempo of the Damned, albo Monotheist. FNM był kapelą wybitną, więc moje oczekiwania były większe. W przypadku Exo i CF spełniły się, tutaj - niespecjalnie.
Ostatnio zmieniony 04-06-2015, 08:40 przez ramonoth, łącznie zmieniany 1 raz.
- Gunman
+milionsześćset i dziewięćset. Też nie zgadzam się z recenzją.