II tura wyborów na urząd Prezydenta RP
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Re: II tura wyborów na urząd Prezydenta RP
Liczba mieszkańców Polski zmniejsza się aż milionami z tej dobroci :)535 pisze:Kingu spokojnie. My żyjemy tutaj, a ty tam, więc zapewne każdemu dobrze w swoim gnoju. Nie pouczaj i nie strasz, bo straszenie grzechem największym.
Strach to oręż państwa totalitarnego, którego zarządcy przyjechali do Polski w ub. wieku ze wschodu. Wpierw odcięli głowę narodu, chowając ją w masowych grobach. Potem pozmieniali nazwiska na polsko brzmiące, uwłaszczyli się i rządzą do dziś, właśnie za pomocą strachu. W tej ankiecie 82% kojarzy te fakty, więc tu nie jest najgorzej.
Co do pouczania, to tak się składa, że to Polacy ganiali się po lasach z komunistami, a teraz potomkowie tych okupantów, niestety posiadacze polskiego obywatelstwa, m.in. za pomocą GW pouczają Polaków co jest przyzwoite, nowoczesne, właściwe i niezaściankowe.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Kingu, nie oceniaj innych swoją miarą "łykania" wszystkiego jak pelikan (tyle tylko, że z innego źródła).Kingu pisze:za pomocą GW pouczają Polaków co jest przyzwoite, nowoczesne, właściwe i niezaściankowe.
Pseudo-wolnościowe media nie są w żaden sposób w naszym kraju cenzurowane, nikt nie ogranicza nikomu dostępu do nich, a Wyborczej jeszcze nikt na ulicy nie rozdaje gratis na ulicach - a ja wręcz widzę w Lublinie nachalne eksponowanie w kioskach tytułów typu Gazeta Polska, doRzeczy, w Sieci itp. Między TVN a np. Trwam dzieli każdego oglądającego TV tylko jeden przycisk na pilocie, a jak stroisz radio w Polsce to na najchujowszym odbiorniku zawsze złapiesz Radio Maryja. Rzekłbym, że to właśnie te 'niezależne' media wytresowały sobie rzesze przekonane o znajomości jakichś rzekomych tajemnic, spisków i rozłożonych na dziesięciolecia planów dechrystianizacji i depolonizacji naszego narodu i to te media polaryzują te rzesze mentalnie do postrzegania "my" vs. "oni". W każdym artykule politycznym wręcz otwarcie sugerują czytelnikom, że są ostatnią nadzieją, że wybory są sfałszowane, że jedyne rozwiązanie to wyjście na ulicę, wywołanie zamieszek i doprowadzenie do maszerującej pod krzyżem anarchii, po której wszyscy będziemy szczęśliwi i bogaci bo jedyne co nas dzieli od tego to zmiana władzy. Wybacz, ale właśnie ludzie którzy łykają taka narrację są prawdziwymi uberlemingami.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Jako regularny czytelnik Wyborczej (z musu, bo akurat to najczęściej jest tam, gdzie jadam), zupełnie się nie zgadzam. Wyborcza jest relatywnie bardzo dobrym informacji, ale niestety dopiero po odcięciu propagandy. Nie każdy potrafi to przesiać, a wyborczej jest jednak dużo więcej niż np. "W sieci". (Nakłady niby zbliżone, ale wyborcza wychodzi jednak siedem razy częściej). Na tym można spokojnie popłynąć podczas kampanii, gdy zamiast informacji podawane są krwiste, propagandowe steki, a informacje istotniejsze często się zwyczajnie pomija.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Ale ja nie mówię, że Wyborcza jest w tej chwili obiektywna - niestety i ta gazeta spolaryzowała się na 'drugą stronę' i jest tak samo niedobre (i tylko trochę mniej nachalne) niż polaryzacja np. Naszego Dziennika, Gazety Polskiej i in. Tylko, że ja nie o tym mówię.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Do celnego postu Ola dodam jeszcze, że to myślenie w kategoriach spiskowych za punkt wyjścia bierze przekonanie, że Polska jest jakimś wyjątkowym miejscem, wyjątkowym krajem o niezwykle cennych zasobach itp. Nie jest. Nie jesteśmy pępkiem świata, nie jesteśmy pępkiem Europy, nie jesteśmy nawet pępkiem Europy Wschodniej. Nie ma żadnego lobby rosyjsko-niemieckiego, nie ma nadreprezentacji Żydów w służbach (tak, wiem, w latach 40 i 50 tak było), nie ma ponadpaństwowej sitwy rozplatającej pajęczynę nad Polską. Nie ma w tym kraju ograniczeń wolności słowa ani wolności publikacji - słabość mediów prawicowych wynika z ich niskiego poziomu intelektualnego, a nie z tego, że ktoś im kładzie kłody pod nogi. Za Gazetą Wyborczą nie stoi państwo Izrael - to zwykła popularna gazeta, która hołduje współczesnej modzie na poprawne politycznie, lewicujące w sferze obyczajowej poglądy. Są natomiast obecne w kraju biznesowe grupy interesów, są ludzie służb, którzy różnego rodzaju koligacje wykorzystują do prowadzenia działań gospodarczych, jest korupcja przy realizacji inwestycji i przetargach, są znajomości - ale nie można na podstawie tych małostkowych w gruncie rzeczy zachowań, tego trzymania się przy korycie, budować teorii o niszczeniu polskości. Te patologie wynikają z materialnej biedy tego kraju - nie ma tu zakumulowanych majątków, nie ma tradycji dziedziczenia jak w Europie Zachodniej, nie ma materialnej ciągłości pokoleń. Trzeba jeszcze co najmniej 100 lat, żeby można było mówić o kapitalizacji majątku obywateli Polski - póki co trzeba walczyć z wynaturzeniami i lewizną, ale nie ma też powodu głosić, że kraj jest niszczony z zewnątrz.
Ostatnio zmieniony 24-05-2015, 12:46 przez Drone, łącznie zmieniany 1 raz.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Znowu nie zgadzam się ani trochę, akurat Dziennik Polski również czytam regularnie (z tych samych powodów) i w życiu by mi do głowy nie przyszło że to gazeta propagandowa. Nawet w okresie kampanii wyborczej nie było tam dużo polityki, podczas gdy w Wyborczej pierwsze kilka stron dotyczyło wyłącznie zajebistości Bronka.Olo pisze:Ale ja nie mówię, że Wyborcza jest w tej chwili obiektywna - niestety i ta gazeta spolaryzowała się na 'drugą stronę' i jest tak samo niedobre (i tylko trochę mniej nachalne) niż polaryzacja np. Naszego Dziennika, Gazety Polskiej i in. Tylko, że ja nie o tym mówię.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
a dlaczego z Naszego Dziennika i z Gazety Polskiej wyszedł Ci Dziennik Polski? ;)
-
- postuje jak opętany!
+miliardOlo pisze:Kingu, nie oceniaj innych swoją miarą "łykania" wszystkiego jak pelikan (tyle tylko, że z innego źródła).Kingu pisze:za pomocą GW pouczają Polaków co jest przyzwoite, nowoczesne, właściwe i niezaściankowe.
Pseudo-wolnościowe media nie są w żaden sposób w naszym kraju cenzurowane, nikt nie ogranicza nikomu dostępu do nich, a Wyborczej jeszcze nikt na ulicy nie rozdaje gratis na ulicach - a ja wręcz widzę w Lublinie nachalne eksponowanie w kioskach tytułów typu Gazeta Polska, doRzeczy, w Sieci itp. Między TVN a np. Trwam dzieli każdego oglądającego TV tylko jeden przycisk na pilocie, a jak stroisz radio w Polsce to na najchujowszym odbiorniku zawsze złapiesz Radio Maryja. Rzekłbym, że to właśnie te 'niezależne' media wytresowały sobie rzesze przekonane o znajomości jakichś rzekomych tajemnic, spisków i rozłożonych na dziesięciolecia planów dechrystianizacji i depolonizacji naszego narodu i to te media polaryzują te rzesze mentalnie do postrzegania "my" vs. "oni". W każdym artykule politycznym wręcz otwarcie sugerują czytelnikom, że są ostatnią nadzieją, że wybory są sfałszowane, że jedyne rozwiązanie to wyjście na ulicę, wywołanie zamieszek i doprowadzenie do maszerującej pod krzyżem anarchii, po której wszyscy będziemy szczęśliwi i bogaci bo jedyne co nas dzieli od tego to zmiana władzy. Wybacz, ale właśnie ludzie którzy łykają taka narrację są prawdziwymi uberlemingami.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Nie czytam i nigdy nie czytałem naszego dziennika ani gazety polskiej, ale wyborcza raczej nigdy nie próbowała być obiektywna. Ja wiem, że oszolonstwo, katolstwo etc, ale polecam michnikowszczyzne Ziemkiewicza, tam to jest pokazane w dość dobitny i przekonujący sposób (bo poparte cytatami z samej gazety). Natomiast teraz, to po prostu pamflet platformy obywatelskiej. Takie samo jest prawdopodobnie w sieci (w tym wypadku miałem te gazetkę w ręku raz) jeśli chodzi o PiS, i ogólnie się zgadzam, te pisma są przeideologizowane do porzygu (wypowiadam się na bazie artykułów udostepnianych w internecie) . Na plus wypada chyba nieco do rzeczy, bo tam przynajmniej z tego co widziałem (ze 2 numery) jest miejsce na realna polemike redaktorów, i to na przestrzeni jednego numeru.Olo pisze:Ale ja nie mówię, że Wyborcza jest w tej chwili obiektywna - niestety i ta gazeta spolaryzowała się na 'drugą stronę' i jest tak samo niedobre (i tylko trochę mniej nachalne) niż polaryzacja np. Naszego Dziennika, Gazety Polskiej i in. Tylko, że ja nie o tym mówię.
@Drone
Co do miejsca i znaczenia geopolitycznego Polski, polecam wykłady niejakiego Bartosiaka, który stawia sprawę w nieco innym świetle. Jeśli chodzi o teorie spiskowa, to mniej więcej się zgadzam.
Edit
O, znalazłem. Juz wklejalem gdzieś, ale warto propagowac bo gość bardzo interesujące i chyba sensowne poglądy przedstawia :
Jacek Bartosiak - o sytuacji Polski i Świata w ob…: " onclick="window.open(this.href);return false;
Bez żadnego ideolo
this is a land of wolves now
Jezu...Olo pisze:a dlaczego z Naszego Dziennika i z Gazety Polskiej wyszedł Ci Dziennik Polski? ;)
- Drone
Ot, klasyczna retoryka prawicowych mediów.Karkasonne pisze: Jezu...
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- uglak
:DDrone pisze:Ot, klasyczna retoryka prawicowych mediów.Karkasonne pisze: Jezu...
Guilty of being right
Dołóżmy do tego, kto tak naprawdę korzysta na tym podziale i wiecznym targaniu się za łby i będziemy w domu.
Ostatecznie poczułem, że jednak ręka mi uschnie, jak zagłosuję na kogoś z nich. Dlatego też mój głos oddałem na Admirała Domino Jachasia, który obiecał wódę, dziwki, lasery i średnią hawajską dla wszystkich.
Ja, zgodnie z obietnicą, skosiłem jednego i drugiego. Równo z trawą.
- manieczki
Tak się szanuje flagi:(

http://www.rmf24.pl/raport-wybory-prezy ... Id,1810895" onclick="window.open(this.href);return false;
Oczywiście strona MSZ padła, ale od czego mamy google cache :)
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=pl" onclick="window.open(this.href);return false;

Kod: Zaznacz cały
Wybory prezydenckie 2015: Konsulat w Chicago opublikował wyniki głosowania
Oczywiście strona MSZ padła, ale od czego mamy google cache :)
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- zaczyna szaleć
Olo opisałeś tą pseudo prawicę perfekcyjnie.Olo pisze:Kingu, nie oceniaj innych swoją miarą "łykania" wszystkiego jak pelikan (tyle tylko, że z innego źródła).Kingu pisze:za pomocą GW pouczają Polaków co jest przyzwoite, nowoczesne, właściwe i niezaściankowe.
- manieczki
" onclick="window.open(this.href);return false;
Błagam, litości
element komiczny:

Błagam, litości
element komiczny:

http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- empir
- zahartowany metalizator
Czyli jednak nie ma na kogo głosować.Biały pisze:ale tu nie trzeba pisać o nikim innym, wystarczy o przygodach bronka wspomnieć, aby zobaczyć, że każdy inny będzie od niego lepszy. No chyba, że będzie to osoba upośledzona psychicznie lub działająca na szkodę narodu Polskiego z ramienia wywiadu wrogiego państwa.Wasyl pisze:To było o Bronku. A ja chce coś o Dudzie? Komora przez lat poznałem. Andrzeja teraz chcę poznać.