FEAR FACTORY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Re: FEAR FACTORY
ostatnie mnie coś tknęlo aby przesłuchać "Mechanize" i o dziwo muszę potwierdzić, to jest bardzo dobra płyta
In a world of compromise...some don't
- vicek
- zahartowany metalizator
nudna ta nowa płyta , dla mnie najlepsza jednak jest archetype
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
No szału nie ma niestety.
FF bez grubego nie miało racji bytu. christian mógł się starać ile mógł, ale brzmienia jakie wypracował dino nie da się podrobić. zresztą i archetype i transgression (album, co prawda, niedokończony) leżały plackiem pod względem produkcji. gitary w FF mają walić bezlitośnie jak młoty pneumatyczne, a nie pierdzieć jak karabinki na kapiszony. zresztą w ogóle te dwie płyty nie mają tego futurystycznego klimatu wcześniejszych krążków. ale parę rzeczy im się udało, choćby te 2 kawałkiKreatoR pisze:Do tego dochodzi jeszcze "Archetype", choć już niższy poziom, a po przesłuchaniu "Transgression" dałem sobie spokój z FF.
i wszystko niby ok, ale to nie jest jeszcze to mechaniczne brzmienie FF, które zawsze jakoś wyróżniało ten zespół.
a choćby biorąc pod uwagę to, że burt i dino mają już swoje lata (jak na muzyków grających metal) to oba ostatnie krążki są zaskakująco dobre. chłopaki grają jakby w ogóle tej przerwy w FF nie było. szczególnie gruby mnie zadziwia, że w wieku tylko niewiele młodszym od takiego hetfielda, nie zwalnia tempa i dalej łupie swoje riffy na 7 czy 8 strunówkach w kilku zespołach ...pomijając samo FF - nowe albumy asesino i divine heresy mają wyjść w przyszłym roku.
nowy album city of fire (burt na wokalu) wychodzi na jesień. nowy utwór:
swoją drogą dziwi mnie też pomijanie obsolete przy wymienianiu klasycznych pozycji FF. to jest spójny, świetnie brzmiący krążek, którego jedyną wadą w zasadzie jest brak jednego czy dwóch naprawdę wybijających się "hitów" na miarę zero signal czy replica...a technicznie wtedy dino i raymond byli w szczytowej fazie, byli fenomenalnie zgrani.
nowy album też mnie początkowo nie powalił, spodobał się, owszem, ale jakieś tam rozczarowanie było. po jakimś czasie jednak przekonałem się całkowicie, kawałki ułożyły się w jedną spójną całość i w sumie śmiało mogę napisać, że chłopakom udało się na nim wyczarować atmosferę z ich pierwszych krążków
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Nowa ma doskonały otwieracz, potem w miarę nieźle. 5-5.5/10
Give birth to something dead
Give birth to something old
- KreatoR
- weteran forumowych bitew
I tego się właśnie obawiam, że ich dokonania od "Transgression" włącznie cierpią na tą samą przypadłość: świetny otwieracz, kilka naprawdę dobrych kawałków, a reszta upchana na siłę. Już prędzej przypomnę sobie "Obsolete".
- Morph
- Kontakt:
Ale na Obsolete jest to samo (z tym, że świetny otwieracz jest jako drugi kawałek) :D
Give birth to something dead
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
i to jest dobra wiadomośc, oczywiście chodzi i nowy albymnightspiryt pisze:asesino
In a world of compromise...some don't
- harvestman
- weteran forumowych bitew
http://www.blabbermouth.net/news/fear-f ... in-august/" onclick="window.open(this.href);return false;
Od autorów "it's still a lot of the killer riffs, killer double bass, Burt's beautiful, melodic vocals" czyli jak zwykle ;)
Od autorów "it's still a lot of the killer riffs, killer double bass, Burt's beautiful, melodic vocals" czyli jak zwykle ;)
- Plastek
- Kontakt:
Mocno czekam. Ostatni krążek był średni, ale "Mechanize" rozkurwiło na drzazgi.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Deathhammer66
- w mackach Zła
No Mechanize to wykurwisty powrót do formy. Natomiast na The Industrialist też się zawiodłem - niby ok, 4 pierwsze utwory fajne, ale dalej to takie średnie to było + ten nieszczęsny automat...
Bardzo czekam, bo to jeden z ważniejszych dla mnie zespołów. Mam nadzieję, że dowalą ostro, ucieszyłbym się jakby dorzucili trochę deathmetalowych akcentów sprzed lat.
Bardzo czekam, bo to jeden z ważniejszych dla mnie zespołów. Mam nadzieję, że dowalą ostro, ucieszyłbym się jakby dorzucili trochę deathmetalowych akcentów sprzed lat.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zdecydowanie. Pamiętam, że zaraz po premierze katowałem ten materiał przez parę tygodni i zastanawiałem się dlaczego tak o nim cicho. Dziwne, bo to w sumie jedna z ich najlepszych płyt.Plastek pisze: "Mechanize" rozkurwiło na drzazgi.
all the monsters will break your heart
- Plastek
- Kontakt:
Też już dziś niemodny zespól. Dziś profesorowie z kompleksem niższości zachwycają się czym innym.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
Bo to, jaki kiedyś argument padł, forum metalowe. W drodze wyjątku gatunki dopuszczalne to: shoegaze i wszystkie jego pochodne - jako szczyt najlepszego smaku ;) DSO - Drought to czołowy przykład
- Plastek
- Kontakt:

Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Ja jakoś specjalnie nie czekam, ostatnia była slabiutka, ale pełna zgoda jeśli chodzi o Mechanize. Obok Demanufacture to dla mnie najlepsza rzecz jaką nagrali.Plastek pisze:Mocno czekam. Ostatni krążek był średni, ale "Mechanize" rozkurwiło na drzazgi.
- Drone
- Deathhammer66
- w mackach Zła
Co z tego, skoro przyjemnie się słucha? :)Zespół o czwartorzędnym znaczeniu.
- Drone
- Deathhammer66
- w mackach Zła
No jedynka najlepsza, ale Demanufacture niewiele gorsza. Reszta raczej tylko dla kogoś, kto faktycznie lubi taką muzykę, ale złe to nie jest(no, poza chujowym Transgression).