II tura wyborów na urząd Prezydenta RP

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Na kogo zagłosujesz w II turze?

Duda
47
41%
Komorowski
22
19%
Nie zagłosuję/oddam nieważny głos
45
39%

Liczba głosów: 114
Karkasonne

Re: II tura wyborów na urząd Prezydenta RP

21-05-2015, 14:08

nicram pisze: Naprawdę Cię to zadziwia? Spójrz jaką retorykę stosuje ta partia i do jakich ludzi trafia. Słyszy się tylko Smoleńsk, zdrada, morderstwo, prawdziwi Polacy itd. Od 8 lat nie słyszałem żadnej merytorycznej rozmowy z politykiem PIS, a ci co mieli chociaż odrobinę inteligencji zostali wyrzuceni albo sami odeszli.
Tak, bo może w końcu to dobrze jak napisze drukowanymi:

KAŻDEGO TU PIERDOLI TO ŻE DUDA JEST Z PIS. WIĘKSZOŚĆ GŁOSUJE NA NIEGO, BO NIE CHCĄ BRONKA.

Przypuszczalnie większość głosujących na Korwina, Brauna, Kowalskiego i Kukiza zagłosują na Dudę. To są ci sami ludzie, którzy głosowali w pierwszej turze, każdy na swojego. I co, nagle zgłupieli, stracili majątki, wykształcenie? Bez sensu.
Mort
rasowy masterfulowicz

21-05-2015, 15:12

Riven pisze: BTW, Czyta ktoś już tego Sumlinskiego?;)
.
Jestem w połowie. Spodziewałem się, że będzie lepsza wartsztatowo. Fakty w niej zawarte porażają. Nie spodziewam się, żeby dzięki Dudzie było odczuwalnie lepiej ale na niego zagłosuje. Nie chcę, żeby gangster był prezydentem Polski.
I AM MORBID
Awatar użytkownika
nicram
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-05-2015, 15:27

Karkasonne pisze:
KAŻDEGO TU PIERDOLI TO ŻE DUDA JEST Z PIS. WIĘKSZOŚĆ GŁOSUJE NA NIEGO, BO NIE CHCĄ BRONKA.

Przypuszczalnie większość głosujących na Korwina, Brauna, Kowalskiego i Kukiza zagłosują na Dudę. To są ci sami ludzie, którzy głosowali w pierwszej turze, każdy na swojego. I co, nagle zgłupieli, stracili majątki, wykształcenie? Bez sensu.
Dlatego ponownie napiszę, że uważam takie podejście za głupie. Duda nie jest kandydatem niezależnym, jest po uszy w PISowskim gównie. Nie mówiąc, że intelektualnie jest jak wydmuszka. Dziwi mnie, że osoby, które mają poglądy antysystemowe będą głosowali na kolesia, który jest w ten system wmurowany, jest jego integralną częścią, a tym samym wzmocnią ów system. Kolesia, który trzeba dodać, umoczony jest wyprowadzenie kasy ze SKOKów. Załóżmy więc taki scenariusz: Duda wygrywa wybory prezydenckie, na jesieni wygrywa PIS wybory parlamentarne. Polska cofa się w rozwoju do średniowiecza. SYSTEM działa znakomicie. Prezydent marionetka robi co trzeba. Gdyby jednak prezydentem został Komorowski, a PIS przejąłby parlament, to system się wali, lub przynajmniej spowalnia tak, że cofamy się tylko do Romantyzmu. Antysystemowcy powinni głosować na Komorowskiego, bo tylko on jest gwarantem tego, że system zacznie się kruszyć. To takie proste przecież. :-)
all the monsters will break your heart
Efowski
weteran forumowych bitew

21-05-2015, 15:32

uglak pisze:
trup pisze:wyrwane z kontekstu.
Rozmowa Elżbiety Bieńkowskiej (B) i Pawła Wojtunika (W):

B: A ona jest z Gdyni i jeździ co tydzień w ogóle, wiesz, z tymi dziećmi (…) bo tam ma wykłady. Ten jej mąż zginął tragicznie. Gdzieś się utopił, czy no… No utopił się, dwa lata temu czy ileś. I jest wdową z dwójką dzieci, takich no w wieku, zdaje mi się późnopodstawówkowym, nie gimnazjalnym, na pewno jeszcze. I ona te dzieci ma tutaj ze sobą. Czyli ona prowadzi normalne gospodarstwo.
W: Dwa domy. Bo jeszcze tam…
B: Tak, dokładnie tak. Mówi: i wiesz ile mi w zimie zostawało, jak dochodziło za ogrzewanie, tam wiesz tego...
W: A dzieci tam jeszcze do jakiejś szkoły...
B: Mówi: ja dostawałam pensji 6 tys. 6 tys. zł! No rozumiesz to?
W: Nie, nie...
B: No albo złodziej, albo idiota. To jest niemożliwe tak? Żeby ktoś za tyle pracował. Ona mówi, że jej koledzy z uczelni to w ogóle się w głowę pukają, bo nie wierzą. Jak uwierzą, to się w głowę pukają – co ona tu jeszcze robi?!
W: Kiedyś w Polsce było tak, że bycie wiceministrem to jest już kamień milowy w CV. Że po tym już jesteś autorytetem, guru, czeka cię tylko lepsza kariera. A tu po prostu każdy patrzy. Mnie też się tak kiedyś wydawało… A teraz podsekretarzem stanu, tak? Zobacz jak wiceministrowie mają (...) klepią biedę.
B: Tak, tak…
z kontekstem uwazasz za mniej karygodne?

A o czym jest ta rozmowa?
A co z niej zrobiono?
Awatar użytkownika
Caligula
rozkręca się

21-05-2015, 16:42

nicram pisze:Duda nie jest kandydatem niezależnym, jest po uszy w PISowskim gównie. Nie mówiąc, że intelektualnie jest jak wydmuszka.
Co lepsze: wydmuszka, czy chorągiewka?
Dziwi mnie, że osoby, które mają poglądy antysystemowe będą głosowali na kolesia, który jest w ten system wmurowany, jest jego integralną częścią, a tym samym wzmocnią ów system.
:D
No faktycznie, mam poglądy antysystemowe, to zagłosuję na kolesia z partii rządzącej, on w system żadną miarą wmurowany być nie może. Głosując na niego na pewno zaszkodzę systemowi!
Kolesia, który trzeba dodać, umoczony jest wyprowadzenie kasy ze SKOKów.
Ten drugi jest umoczony w wyprowadzanie kasy m. in. z WAT. I co?
Generalnie to chciałem powtórzyć, że naprawdę rewelacyjny z Ciebie materiał na PiSowca :)
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

21-05-2015, 16:47

Nicram, a jeśli teraz wygra Komorowski, a na jesieni PO, to do której epoki się cofniemy? Pytam z ciekawości, nie idę głosować w II turze.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Drone

21-05-2015, 16:51

Pokaż lekarzu, co masz w garażu! ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Sybir

21-05-2015, 16:54

Hahaha, NIC :D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
nicram

21-05-2015, 16:57

Drone pisze:Pokaż lekarzu, co masz w garażu! ;)
Hahaha, dobre, ale wracając do naszego dobrego kolegi,
Sybir pisze:Nicram, a jeśli teraz wygra Komorowski, a na jesieni PO, to do której epoki się cofniemy? Pytam z ciekawości, nie idę głosować w II turze.
Taka kombinacja jest mniej prawdopodobna niż wylosowanie szóstki w Totolotka. PO nie wygra wyborów parlamentarnych, chyba że Duda-prezydent pokaże swoją prawdziwą twarz. W to akurat wątpię. Będzie się pilnował przez te kilka miesięcy, żeby nie mobilizować wyborców PO i innych przeciwników PISu.
Ostatnio zmieniony 21-05-2015, 17:00 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sybir

21-05-2015, 17:00

Tak czysto teoretycznie, pomijając szanse PO na wygraną w kolejnych wyborach parlamentarnych - gdzie widzisz Polskę w momencie kolejnych czterech lat ukła... kohabitacji PO-Komorowski? ;)
Awatar użytkownika
nicram

21-05-2015, 17:06

Czyli chcesz żebym puszczał wodze fantazji, choć wiesz, że jestem człowiekiem osadzonym w paradygmatach nauk ścisłych? No dobrze, zatem czysto hipotetycznie, układ PO-Komorowski cofnie nas do XX-lecia międzywojennego. :-)
Awatar użytkownika
Sybir

21-05-2015, 17:10

Czyli zbudują drugą Gdynię i COP? OK, głosuję na PBK :D
Awatar użytkownika
nicram

21-05-2015, 17:17

Tak, zagłosuj na PBK. Jak już wspominałem prawdopodobieństwo zajścia warunku drugiego jest nieskończenie małe, choć z Twoją pomocą i pomocą Państwowej Komisji Wyborczej, która sfałszuje wybory, może się udać. I będziesz miał swoją nową Gdynię. :-)
Awatar użytkownika
Hatefire

21-05-2015, 17:26

Sybir pisze:Czyli zbudują drugą Gdynię i COP? OK, głosuję na PBK :D
Abstrahując od twojego sporu z Nicramem, złośliwie spytam czy jesteś keynesistą i etatystą, powołując się na te przykłady? Jak tak to high five, ale wątpię, czy bedziesz chciał przybić rezydentnemu lewakowi forum :)
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Sybir

21-05-2015, 17:27

Musiałoby mi się jeszcze chcieć jechać do rodzinnego miasteczka, ale akurat nie mogę, i jest mi to - szczerze mówiąc - na rękę. Nie będę miał pokusy zmarnowania głosu poprzez oddanie go na kogokolwiek. Jak już napisałem, wybór jest między dżumą a cholerą ;)
Awatar użytkownika
manieczki

21-05-2015, 19:39

STREAM DEBATY (DOBRA JAKOŚĆ, NIE TNIE)

http://www.ustream.tv/channel/hipokrytesshow/pop-out" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

21-05-2015, 19:42

Karkasonne pisze:PiS już rządził i żaden pomnik nie powstał, chyba sam nie wierzysz w te brednie że stawialiby pomniki. Przecież to jest dokładnie to straszenie PiSem z którego większość się nabija.)
To zapraszam do Grudziądza:
http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /150429410" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

21-05-2015, 20:22

OFICJALNE OŚWIADCZENIE PANICZA MANIECZKI

Wasz szef kuchni, master szew
Odda swój cenny głos na BRONISŁAWA KOMOROWSKIEGO.

Chcecie być trendi, dżezi i cool jak ja? Zróbcie to samo!

PiSlamistów zaorać!
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-05-2015, 20:48

Duda świetnie wypadł. Parę potknięc ale ogólnie zjadł neurotycznego bronka, którego 3/4 odpowiedzi ograniczała się do PiS to PiS tamto.

Golomp lol
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
nicram

21-05-2015, 20:55

Duda wypadł inaczej niż w pierwszej debacie. Na pewno był bardziej energiczny, wyszczekany i chamski. Rzeczywiście narodowi, który aspiruje do kasty A w UE, który ma takie wielkie mniemanie o sobie, taki kandydat-kłamczuszek, ekspert od katastrof lotniczych, mógł się bardziej podobać.
ODPOWIEDZ