II tura wyborów na urząd Prezydenta RP

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Na kogo zagłosujesz w II turze?

Duda
47
41%
Komorowski
22
19%
Nie zagłosuję/oddam nieważny głos
45
39%

Liczba głosów: 114
Awatar użytkownika
trup
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: II tura wyborów na urząd Prezydenta RP

21-05-2015, 10:45

Jakby PiS rządził przez 8 lat to byś Riven piszczał kurwa, że hamują rozwój yechnologiczny i infrastrukturalny, że kościół podwoił majątek, że więcej pomników Lecha kaczyńskiego niż wiat przystankowych, że zamiast patrzeć w przyszłośći gonić i tak już oddalone kraje rozwinięte to ciagle szukają komuchów pod każdym kamieniem. Kurwa - Hitler nie wybił żydów a Kaczyński z Macierweiczem chca wszystkich komunistów w Polsce wytępić. Przecież każdy idiota wie, ze zakazy, polowania i eksterminacja powodują odwrotny skutek bo to wzmacnia jeszcze brardziej zwalczaną grupę. I wcześniej czy później się odrodzi. Patrzeć im na ręce i niech se tam od czasu do czasu złożą wieniec przy trumnie Lenina....

Ale Pan Shogun jest zły - bo robi błędy, opierdala się na stołku, strzela do zwierząt (za to akurat chuja nie lubię), i ogólnie jest dziwny. + oczywiście"złodziej" i te takie tam.....
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-05-2015, 10:53

Szukanie komuchow bdb. Glosowalbym na mccatthyego.

Jak dla ciebie jedynym problemem z Komorowskim jest to ze poluje, to naprawdę...
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Caligula
rozkręca się

21-05-2015, 11:01

nicram pisze:
Caligula pisze:Chyba nie myślisz, że jakaś ludzka spierdolina w fartuchu jest w stanie choćby poirytować w miarę rozgarniętego, dorosłego jegomościa jakimiś postami na jakimś forum? :)
Już podirytowałem. Czego dowodem było to, że się odezwałeś i zapragnąłeś tyle mądrego napisać. Tylko muszę ci coś powiedzieć. Ściery takie jak ty myślą że są "w miarę rozgarnięci i dorośli", ale to ich "myślenie" nie ma w sobie zalążka myśli.
Z tym swoim zacietrzewieniem doskonale nadawałbyś się do PiSu :)
Karkasonne

21-05-2015, 11:05

nicram pisze: Jak masz dowody jego przestępstw po polecam się udać do prokuratury. Tam będą wiedzieli co zrobić z tym fantem.
Przypominam, że parę dni temu, gdy omówiono dowody w TV, to program został zdjęty. Książką to opisująca jest w wielu miejscach wycofywana ze sprzedaży. Co o tym myślisz?

Ogólnie zadziwia mnie ta skrajnie prosta myślowa polaryzacja. Myślałem, że mało kto to ma (jak pani którą opisałem wcześniej), ale widzę że niekoniecznie. Prawie wszyscy wyciągają argument pt. "Jak głosujesz na Dudę, to znaczy że ci się w życiu nie udaje, nie masz pieniędzy, wykształcenia" itd. Nicram jest tylko kolejnym przypadkiem.
E tam, po prostu skrajnie niekompetentny człowiek który firmuje swoim stolkiem skompromitowany rząd. No ale oczywiście straszny PiS!!! Uuu! Zakazo koncertów i wprowadzo religie na maturze! Ciemnogrod!
Czasem to myślę, że bym się z Tobą napił.
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

21-05-2015, 11:15

a mi się najbardziej podoba jak niektórzy pięknie wkręcają się w ten wyreżyserowany schemat myślenia - PO-kombinatorzy-aferzyści vs. PiS-uciśnione-katolickie-żuczki, które finansują się ze sprzedaży cebuli i datków amerykańskiej Polonii. Tak jakby za rządów PiS nie było wykorzystywania służb specjalnych do celów politycznych, jakby nie istniały SKOKi, a wcześniej Telegraf, Fundacja prasowa Solidarność, Cargo Modlin, Spółka Srebrna, fundacja “Solidarna Wieś” i in. Jakby PiS nie obsadzał krótko po zmianie władzy zarządów państwowych spółek "swoimi" - czasami w całości lub prawie w całości wymieniali zarząd zaraz po wyborach (np. Jastrzębska Sp. Węglowa, Kampania Węglowa, czy np. PKO BP pomimo rekordowego zysku w roku poprzedzającym).

Ktoś się śmieje z "medycznej marihuany" a czy pamięta stosunki władzy PiS ze służbą zdrowia? czy już zapomnieliście słynną konferencję prasową i słowa "ten pan już nigdy nikogo nie zabije", po której liczba przeszczepów w całym kraju spadła o połowę i dopiero ostatnio wróciła do poziomu sprzed tego okresu.

Jestem świadom syfu PO, miałkości Bronka, ale do cholery - nie łudźcie się, że głosując na Dudę i potem PiS głosujecie na jakieś lepsze standardy.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

21-05-2015, 11:15

Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Karkasonne

21-05-2015, 11:21

trup pisze:Jwięcej pomników Lecha kaczyńskiego niż wiat przystankowych, że zamiast patrzeć w przyszłośći gonić i tak już oddalone kraje rozwinięte to ciagle szukają komuchów pod każdym kamieniem.
PiS już rządził i żaden pomnik nie powstał, chyba sam nie wierzysz w te brednie że stawialiby pomniki. Przecież to jest dokładnie to straszenie PiSem z którego większość się nabija.

Co do doganiania krajów Zachodu - noooo, za Bronka to tak za nimi zapierdalaliśmy że Niemcy już nas dogonić nie mogą;))
Karkasonne

21-05-2015, 11:22

Olo pisze: Jestem świadom syfu PO, miałkości Bronka, ale do cholery - nie łudźcie się, że głosując na Dudę i potem PiS głosujecie na jakieś lepsze standardy.
Jestem raczej pewien, że nikt tutaj nie zagłosuje na PiS, nie naciągaj rzeczywistości.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-05-2015, 11:30

^ otóż to! Niechęć do bronka nie równa się wcale poparciu dla pisu w wyborach parlamentarnych. Coś takiego zalatuje erystyka rodem z wiodących mediów...

Zresztą to co Komorowski (a raczej jego sztab czy tam inni suflerzy) wyprawia w tej kampanii to jedna wielka sprzeczność. Oportunizm wychodzi z nich jak rzadko kiedy - a to już na tej 'scenie' politycznej jest osiągnięciem.

BTW, Czyta ktoś już tego Sumlinskiego?;)

@Karkasonne
Jeśli będą sprzyjające okoliczności, nie widzę problemu.
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

21-05-2015, 11:52

Olo pisze:Jestem świadom syfu PO, miałkości Bronka, ale do cholery - nie łudźcie się, że głosując na Dudę i potem PiS głosujecie na jakieś lepsze standardy.
niestety nabrales sie na POPISowa narracje pt. "albo my albo oni". o ile druga tura wyborow prezydenckich, sila rzeczy, musi tak wygladac to wszystkie pozostale nie.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
trup

21-05-2015, 11:56

Riven pisze:Szukanie komuchow bdb. Glosowalbym na mccatthyego.

Jak dla ciebie jedynym problemem z Komorowskim jest to ze poluje, to naprawdę...
Ty za to argumentujesz: "po prostu skrajnie niekompetentny człowiek który firmuje swoim stolkiem skompromitowany rząd."
I zgoda. Ale co wiesz o Dudzie???
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
trup

21-05-2015, 12:00

I tak jak Olo napisał " Jakby PiS nie obsadzał krótko po zmianie władzy zarządów państwowych spółek "swoimi" " - SKRAJNIE NIEKOMPETENTYMI!!!! Wiecie jak to wyglądało? Bliski kumpel - Agencja Mienia Wojskowego - po wyborach cały zarząd won. Z mianowania PiSowego pan Prezes. Który NI CHUJA nie wiedział jakie sa procedury i za kazdym razem było do mojego kumpla To Pan to podpisze - pan zna sprawę. Na co kolega za każdym razem odpowiadał - nie Panie Prezesie - To jest decyzja którą Pan musi podpisać.... Tak to działa.
Awatar użytkownika
uglak

21-05-2015, 12:06

trup pisze: Ale co wiesz o Dudzie???
chyba nikomu nie chce sie tutaj pisac pelnych zyciorysow... no chyba, ze ktos pracuje dla ktoregos ze sztabow? nicram? wkleje tylko ciekawostke:
zrodlo: opiniotworcze medium w 2013 (obecnie bardzo aktywnie zaangazowane w kampanie komorowskiego) pisze:Andrzej Duda (PiS) – jeden z najaktywniejszych posłów, jego wypowiedzi na sali obrad plenarnych dotyczą prawie wyłącznie ustaw i stanowionego prawa, nie są zaś oświadczeniami „na każdy temat”, bez ładu i składu. Wiceprzewodniczący Komisji Odpowiedzialności Konstytucyjnej, rzeczowy i kulturalny, co w tej komisji jest szczególnie ważne. Otwarty na argumenty opozycji, pokazuje, jak można dyskutować, nikogo przy tym nie obrażając. Zamiast uszczypliwości i ataków personalnych – merytoryczne argumenty.
Guilty of being right
Awatar użytkownika
trup

21-05-2015, 12:08

Karkasonne pisze:
trup pisze:Jwięcej pomników Lecha kaczyńskiego niż wiat przystankowych, że zamiast patrzeć w przyszłośći gonić i tak już oddalone kraje rozwinięte to ciagle szukają komuchów pod każdym kamieniem.
PiS już rządził i żaden pomnik nie powstał, chyba sam nie wierzysz w te brednie że stawialiby pomniki. Przecież to jest dokładnie to straszenie PiSem z którego większość się nabija.

Co do doganiania krajów Zachodu - noooo, za Bronka to tak za nimi zapierdalaliśmy że Niemcy już nas dogonić nie mogą;))
Nie pierdol że nie zapierdalalismy. Porównaj sobie Polskę 2007 - 2015 - Nie widzisz różnicy????? To albo jesteś idiotą albo udajesz idiotę.
Za rządów PISu to nawet kurwa w głupiej Warszawie zaniechano ponad 40 inwestycji, żeby nikt się później nie przyczepił.

Wkurwia mnie buta niektórych ludzi z PO, za afery powinni wylatywać i nie ma to tamto. Zamiatanie pod dywan będzie zawsze i wśród każego ugrupowania. Bo ciocia, wujek, kolega z podstawówki.
Awatar użytkownika
trup

21-05-2015, 12:10

uglak pisze:
chyba nikomu nie chce sie tutaj pisac pelnych zyciorysow... no chyba, ze ktos pracuje dla ktoregos ze sztabow? nicram? wkleje tylko ciekawostke:
zrodlo: opiniotworcze medium w 2013 (obecnie bardzo aktywnie zaangazowane w kampanie komorowskiego) pisze:Andrzej Duda (PiS) – jeden z najaktywniejszych posłów, jego wypowiedzi na sali obrad plenarnych dotyczą prawie wyłącznie ustaw i stanowionego prawa, nie są zaś oświadczeniami „na każdy temat”, bez ładu i składu. Wiceprzewodniczący Komisji Odpowiedzialności Konstytucyjnej, rzeczowy i kulturalny, co w tej komisji jest szczególnie ważne. Otwarty na argumenty opozycji, pokazuje, jak można dyskutować, nikogo przy tym nie obrażając. Zamiast uszczypliwości i ataków personalnych – merytoryczne argumenty.
O niczym to nie świadczy.
Przewaga kultury osobistej Pan Dupy nad Pana Shoguna oczywiście jest widoczna. Co z tego?
Awatar użytkownika
nicram

21-05-2015, 12:25

Karkasonne pisze:
nicram pisze: Jak masz dowody jego przestępstw po polecam się udać do prokuratury. Tam będą wiedzieli co zrobić z tym fantem.
Przypominam, że parę dni temu, gdy omówiono dowody w TV, to program został zdjęty. Książką to opisująca jest w wielu miejscach wycofywana ze sprzedaży. Co o tym myślisz?
.
Dowody? LOL. Tak samo wiarygodne jak dowody na to, że TU154M z najlepszym prezydentem Polski został zestrzelony przez złych Rosjan współpracujących z Tuskiem...tyle o tym myślę.
Karkasonne pisze:
Ogólnie zadziwia mnie ta skrajnie prosta myślowa polaryzacja. Myślałem, że mało kto to ma (jak pani którą opisałem wcześniej), ale widzę że niekoniecznie. Prawie wszyscy wyciągają argument pt. "Jak głosujesz na Dudę, to znaczy że ci się w życiu nie udaje, nie masz pieniędzy, wykształcenia" itd. Nicram jest tylko kolejnym przypadkiem.
Naprawdę Cię to zadziwia? Spójrz jaką retorykę stosuje ta partia i do jakich ludzi trafia. Słyszy się tylko Smoleńsk, zdrada, morderstwo, prawdziwi Polacy itd. Od 8 lat nie słyszałem żadnej merytorycznej rozmowy z politykiem PIS, a ci co mieli chociaż odrobinę inteligencji zostali wyrzuceni albo sami odeszli.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
uglak

21-05-2015, 12:30

trup pisze:
uglak pisze:
O niczym to nie świadczy.
Przewaga kultury osobistej Pan Dupy nad Pana Shoguna oczywiście jest widoczna. Co z tego?
to tylko jeden akapit, ale mozna z niego jeszcze wyciagnac:
jeden z najaktywniejszych posłów
czyli dokladne przeciwienstwo komorowskiego, ktorego w czasie kiedy byl poslem mozna bylo pomylic z jednym z filarow
nie są zaś oświadczeniami „na każdy temat”, bez ładu i składu
przypomne tylko, ze nawet jego obietnice 40 lat pracy wystarczajacej do uzyskania emerytury musieli zinterpretowac dziennikarze, bo nie chodzilo mu o staz pracy tylko okresy skladkowe
Wiceprzewodniczący Komisji Odpowiedzialności Konstytucyjnej, rzeczowy
to moze byc mila odmiana po panu kartka, ktory podpisze sie pod wszystkim
Otwarty na argumenty opozycji
to tez chyba oczywiste zwlaszcza, ze w czasie tej kampanii udalo mu sie osiagnac poziom buty z czasow marszalka komorowskiego ;-)

za to nie zgodze sie z
Zamiast uszczypliwości i ataków personalnych – merytoryczne argumenty
obydwaj nie potrafili prowadzic czystej i merytorycznej kampanii
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

21-05-2015, 12:31

@nicram
Zaraz wyjde na pisowca (ktorym nie jestem) ale ty chyba czytasz tylko gw i natemat
Słyszy się tylko Smoleńsk, zdrada, morderstwo, prawdziwi Polacy itd.
przeciez oni ostatnio kompletnie zrezygnowali z tej retoryki, a tego typu sformulowania padaja przede wszystkim ze strony po - odwrocenie kota ogonem. to 'wiodace media' wmawiaja wszystkim na okraglo, ze jedyna alternatywa dla po jest wlasnie "smolensk", "macierewicz", "nacjonalizm". etc., te puste slowka-wytrychy. kurwa, taki niby swiatly a daje sobie robic wode z muzgu tak malo wyrafinowanym mediom :))

nie bede glosowal na pis bo im nie ufam i nie podoba mi sie ich wersja "prawicy", ale odrobine uczciwosci...
Awatar użytkownika
nicram

21-05-2015, 12:45

Riven, ja rozumiem, że od 16 kwietnia minął już miesiąc i że na czas kampanii prezydenckiej schowali Macierewicza do sejfu, ale tutaj proszę masz tę uczciwość: http://www.rmf24.pl/raport-lech-kaczyns ... Id,1718131" onclick="window.open(this.href);return false;

PIS nigdy nie zrezygnuje z tej retoryki, bo to ona napędza ich żelazny elektorat. I zrozum, że reżimowe media nie miałyby pożywki gdyby politycy PIS nie otwierali swoich złotych ust do włączonych mikrofonów (owych reżimowych mediów).
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Żułek

21-05-2015, 13:10

trup pisze:Obrazek
pożyczam na fejsika :)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
ODPOWIEDZ