Rozwiązanie z cyklu "Jak ci się nie podoba płyta, to nagraj lepszą".535 pisze:Wydumany problem panie kolego. Rozwiązanie jest banalne. Zakładasz działalność i płacisz uczciwie zus i wszystkie wymagane podatki. Mam nadzieję, że pomogłem. Polecam się na przyszłość.Karkasonne pisze:Kurde, narzekałem głównie na umowy śmieciowe i firmę oszukującą na podatkach, ....
II tura wyborów na urząd Prezydenta RP
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir
Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
Re: II tura wyborów na urząd Prezydenta RP
-
- weteran forumowych bitew
10 588 195 widzów - sporo.
Nie panie szanowny to rozwiązanie z cyklu "jak mi coś nie pasuje, to po prostu tego nie robię".Karkasonne pisze:Rozwiązanie z cyklu "Jak ci się nie podoba płyta, to nagraj lepszą".535 pisze:Wydumany problem panie kolego. Rozwiązanie jest banalne. Zakładasz działalność i płacisz uczciwie zus i wszystkie wymagane podatki. Mam nadzieję, że pomogłem. Polecam się na przyszłość.Karkasonne pisze:Kurde, narzekałem głównie na umowy śmieciowe i firmę oszukującą na podatkach, ....
-
Uważaj, żebyś z tą ustawą o aborcji zdążył do ginekologa - bo kolejki są chyba z miesięcznym czasem oczekiwania :) Te problemy nie są najistotniejsze w tym momencie w tym kraju, dlatego nie mają dla mnie znaczenia poglądy kandydatów na te sprawy. Po prostu.nicram pisze:Ależ oczywiście, że wynika. I to bardzo wiele: podpisanie lub nie podpisanie ustawy o in vitro, o liberalizacji ustawy aborcyjnej czy o związkach partnerskich. Po prostu.
Grrrówno!
- uglak
- mistrz forumowej ceremonii
dobrze, ze nasz milosciwie panujacy w czasie swoich piecioletnich rzadow podpisal te ustawy zanim nadeszla era katopatoli z pisu ...oh wait!nicram pisze:Ależ oczywiście, że wynika. I to bardzo wiele: podpisanie lub nie podpisanie ustawy o in vitro, o liberalizacji ustawy aborcyjnej czy o związkach partnerskich. Po prostu.
Guilty of being right
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
^ this + Beka z tych którzy uważają że to są istotne problemy. Tzn nabierają się na ten medialny cyrk który tak sugeruje
this is a land of wolves now
- nicram
Na razie nie są to problemy najważniejsze dla Ciebie, ale jak ktoś Ci zgwałci laskę jak będzie rządzić PIS, albo Twoje dziecko będzie miało takie abberacje chromosomalne, że nie będziesz chciał żeby się urodziło, a prof. Chazan Ci powie, że musi się urodzić, bo każde życie jest święte, to myślę, że ten problem stanie się dla Ciebie ważny. Po prostu.Plasfodeur pisze:Uważaj, żebyś z tą ustawą o aborcji zdążył do ginekologa - bo kolejki są chyba z miesięcznym czasem oczekiwania :) Te problemy nie są najistotniejsze w tym momencie w tym kraju, dlatego nie mają dla mnie znaczenia poglądy kandydatów na te sprawy. Po prostu.nicram pisze:Ależ oczywiście, że wynika. I to bardzo wiele: podpisanie lub nie podpisanie ustawy o in vitro, o liberalizacji ustawy aborcyjnej czy o związkach partnerskich. Po prostu.
Zaznaczyłem Ci słowa klucze, żebyś zrozumiał. W 2013 roku Sejm odrzucił zapisy obywatelskiego projektu zaostrzającego ustawę antyaborcyjną. Gdyby rządziły katopatole to by przeszły, a prezydent Duda by to wszystko podpisał.uglak pisze:dobrze, ze nasz milosciwie panujacy w czasie swoich piecioletnich rzadow podpisal te ustawy zanim nadeszla era katopatoli z pisu ...oh wait!nicram pisze:Ależ oczywiście, że wynika. I to bardzo wiele: podpisanie lub nie podpisanie ustawy o in vitro, o liberalizacji ustawy aborcyjnej czy o związkach partnerskich. Po prostu.
Katopatole - bdb nazwa na Twoją opcję polityczną, no bo jak inaczej nazwać te mordy?

I oczywiście jestem całym sercem, żebyście na nich głosowali. Opcja godna Was. :-)
all the monsters will break your heart
-
chujowa ta debata bo i kandydaci chujowi. zamiast odpowiadać na pytania, przerzucają się jakimiś głupotami a każdy zamiast na sobie i swoim "programie", skupia się na przeciwniku. już pominę to, ile tam było kłamstw. w żywe oczy jeden i drugi pociska takie kocopoły, że się słabo człowiekowi robi. Bronek chyba jakąś amfę wciągnął, bo jak żyję nie widziałem żeby był taki "dynamiczny". Duda ewidentnie zaskoczony całą sytuacją, chyba myślał że zmiażdży bula bez problemów (sam tak myslałem), a tu szok. co najdziwniejsze, dość wcześnie dał się wyprowadzić z równowagi, której już praktycznie do końca nie odzyskał... no i jak zaczął się powoływać na JP2, to mi ręce opadły.... ogólnie nie mam słów na ten cały cyrk
-
- zaczyna szaleć
535 pisze:Wydumany problem panie kolego. Rozwiązanie jest banalne. Zakładasz działalność i płacisz uczciwie zus i wszystkie wymagane podatki. Mam nadzieję, że pomogłem. Polecam się na przyszłość.Karkasonne pisze:Kurde, narzekałem głównie na umowy śmieciowe i firmę oszukującą na podatkach, ....
To nie jest uczciwy zus, przykładowo w takiej Anglii jest 10 krotnie mniejszy, w Polsce składki wylicza się na podstawie deklaracji dochodów korporacji, i firm zatrudniających powyżej xx pracowników, nie bierze się pod uwagę dochodów małych przedsiębiorców, a każe im się płacić właśnie na podstawie tych absurdalnych wyliczeń.
- uglak
komorowski tez by podpisal, gdyby akurat w ta strone zawialo w platformie - zapominasz ze obydwaj okreslaja sie jako katolicy i konserwatysci.nicram pisze: W 2013 roku Sejm odrzucił zapisy obywatelskiego projektu zaostrzającego ustawę antyaborcyjną. Gdyby rządziły katopatole to by przeszły, a prezydent Duda by to wszystko podpisał.
przyczepiles sie do tej "Twojej opcji". nigdy nie glosowalem na PIS jako partie (na PO zreszta tez nie). po prostu PO rozkrada i demontuje panstwo w takim tempie, ze wole miec troche bardziej konserwatywnego prezydenta (ktory przy okazji nie bedzie robil z siebie posmiewiska) niz przekazywac tuskowi i reszcie komunikat "jest chujowo, ale stabilnie - kradnijcie dalej"nicram pisze: Katopatole - bdb nazwa na Twoją opcję polityczną, no bo jak inaczej nazwać te mordy?
Guilty of being right
-
s e d n ouglak pisze: niz przekazywac tuskowi i reszcie komunikat "jest chujowo, ale stabilnie - kradnijcie dalej"
Ale jak ktoś jest zacietrzewiony, chociażby katolskością i jakimś Chazanem to nie zrozumie. Bo wszystko lepsze niż PiS. Jak się jeszcze można na to nabierać. Niebywałe. Ciekawe, nicram, czy antynarodową fobię też masz i boisz się wojny z Rosją? Byłoby to symptomatyczne, przecież ci katopatologiczni narodowcy to nawet budkę pod ambasadą sfajczyli... oh, wait.
Grrrówno!
-
[/quote]
. nigdy nie glosowalem na PIS jako partie (na PO zreszta tez nie). po prostu PO rozkrada i demontuje panstwo w takim tempie, ze wole miec troche bardziej konserwatywnego prezydenta (ktory przy okazji nie bedzie robil z siebie posmiewiska) niz przekazywac tuskowi i reszcie komunikat "jest chujowo, ale stabilnie - kradnijcie dalej"[/quote]
podpisuję się
. nigdy nie glosowalem na PIS jako partie (na PO zreszta tez nie). po prostu PO rozkrada i demontuje panstwo w takim tempie, ze wole miec troche bardziej konserwatywnego prezydenta (ktory przy okazji nie bedzie robil z siebie posmiewiska) niz przekazywac tuskowi i reszcie komunikat "jest chujowo, ale stabilnie - kradnijcie dalej"[/quote]
podpisuję się
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
- Drone
TW Bolek ma wprawę w podpisywaniu już od 1970 ;)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Kraft
Co do Antoniego, to gdyby w 92 roku dostał możliwość wykonania uchwały lustracyjnej zgłoszonej przez JKM żylibyśmy w nieco lepszym kraju. Nie mam wątpliwości. Dziś genialnie troluje rząd. Oczywiście sam nie wierzy w zamach, co gdzieś przyznał, natomiast widział dziadostwo w śledztwie oraz dymanie Ryżego przez ruskich bez mydła i postanowił pokazać, że w takich warunkach można wrzucić ludziom każdą teoryjkę, a spora ich część uwierzy. Właśnie dlatego że śledztwo było dziadowskie i że polski premier dał się wydymać jak ostatni frajer.
Ale ja uwielbiam uczyć, wkurwiają mnie tylko warunki czysto formalne stworzone i dopuszczone przez państwo, których gdzie indziej nie ma - naprawdę takie trudne to do zrozumienia?535 pisze: Nie panie szanowny to rozwiązanie z cyklu "jak mi coś nie pasuje, to po prostu tego nie robię".
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Niezła konstrukcja myślowa - wiem, że nie było zamachu, ale wrzucam głupie teoryjki, w które uwierzą naiwni pisowcy i udowodnię w ten sposób, że Tusk to frajer. Nie kolego Kraft - nie "nie wierzy w zamach co sam przyznał" tylko przyznał (w Stanach, na swoich wykładach otumaniania Polonii), że "nie mam dowodu na zamach", ale jednym tchem dodaje o zamordowaniu Kaczyńskiego, że komisja Laska badająca katastrofę to "tzw. eksperci", którzy "Na pewno nie badali katastrofy smoleńskiej, to wiemy z całą pewnością!". Prawda jest taka, że Ruscy robią już sobie teraz z nas jawne jaja w związku z tym wrakiem i katastrofą i tak długo jak smoleńscy frustraci sieją w naszym kraju ferment tak długo Putin ma interes żeby pogrywać sobie takimi, a nie innymi decyzjami w sprawie wraku, zwlekaniem w przekazywaniu jakiejś dokumentacji, oddalaniu oskarżeń od ruskich kontrolerów (którzy też są w jakimś stopniu współwinni temu wypadkowi). Smoleński lud jest na Putinowi na rękę. Jemu to zwisa, że jacyś frustraci tutaj nazywają go mordercą - przecież to nie jego naród, nie jego wyborcy, nie jemu będą urządzali marsze co miesiąc. Smoleński lud z Macierewiczem na czele pięknie dzieli Polaków i cementuje religijną wrogość do władzy. Żadna obca agentura nie byłaby w stanie doprowadzić do tak szalonych antagonizmów wśród społeczeństwa. Całe to smoleńskie pierdolenie o zamachu to muzyka dla kremlowskich uszu i nie zdziwiłbym się gdyby sami Ruscy za chwilę nie podrzucili Macierewiczowi jakichś ochłapów, których ten mógłby się uczepić jako kolejnych "niepodważalnych dowodów". Ta sprawa z resztą zaszła już tak bardzo daleko, że pewni ludzie już nigdy z teorii o zamachu się nie wycofają, nie przyjmą do wiadomości żadnych argumentów, choćby sam Błasik z grobu wstał i powiedział, że na jego polecenie i z typowo polskim przekonaniem, że "jakoś to będzie" samolot zapierdalał w mglistą niewiadomą bo nie brali pod uwagę opcji spóźnienia/nieobecności na ważnej z punktu widzenia kreowania politycznego wizerunku uroczystości.Kraft pisze:Oczywiście sam nie wierzy w zamach, co gdzieś przyznał, natomiast widział dziadostwo w śledztwie oraz dymanie Ryżego przez ruskich bez mydła i postanowił pokazać, że w takich warunkach można wrzucić ludziom każdą teoryjkę, a spora ich część uwierzy. Właśnie dlatego że śledztwo było dziadowskie i że polski premier dał się wydymać jak ostatni frajer.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,122114,titl ... aid=114e2d" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.fakt.pl/Antoni-Macierewicz-M ... 358,1.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Kraft
Wiem co słyszałem, niestety nie pomnę gdzie dokładnie. Któreś z mocno powiązanych z PiSem mediów. A że Macierewicz to bezwzględny, cyniczny kosiarz nie musisz mi tłumaczyć. Prawda taka, że każda partia chciałaby takiego mieć. Ze strzępów informacji potrafił ukręcić bicz na rząd i skutecznie obnaża ich niekompetencje i poniża. Dali sobie wcisnąć tryb postępowania dla samolotu cywilnego? Dali. Mają wrak i wszystkie czarne skrzynki? Nie mają. Było mącenie Kopaczowej z badaniem terenu i identyfikacją zwłok? Było. Wysyłali winnych uchybień proceduralnych na placówki dyplomatyczne? Wysyłali. No więc jak tu wymagać litości dla takich kiepów? Jeszcze mi powiedz że racja stanu tego wymaga. Racja stanu wymaga, żeby ci krętacze i nieudacznicy skończyli jak SLD.
Kurwa, jako zdeklarowany prawicowiec jestem w stanie przyznać, że SLD było mniej szkodliwe. Były przekręty, ale nie tak bezczelne, nie pluli ludziom prosto w twarz. I coś jednak dla kraju robili. Miller przy negocjacjach z UE oddał zdrowie. Jakąś godność i odpowiedzialność za państwo prezentowali. A te chuje to dno kompletne. Zbieranina drobnych cwaniaczków, wsiowych dorobkiewiczów. Poza chęcią żłopania z koryta nic sobą nie prezentują.
Kurwa, jako zdeklarowany prawicowiec jestem w stanie przyznać, że SLD było mniej szkodliwe. Były przekręty, ale nie tak bezczelne, nie pluli ludziom prosto w twarz. I coś jednak dla kraju robili. Miller przy negocjacjach z UE oddał zdrowie. Jakąś godność i odpowiedzialność za państwo prezentowali. A te chuje to dno kompletne. Zbieranina drobnych cwaniaczków, wsiowych dorobkiewiczów. Poza chęcią żłopania z koryta nic sobą nie prezentują.
Ostatnio zmieniony 18-05-2015, 14:58 przez Kraft, łącznie zmieniany 1 raz.
- nicram
No, pośmiewisko to wczoraj z siebie zrobił akurat Duda. Nie odpowiadał na pytania, a te jakie sam zadawał, dyskwalifikują go nawet jako kandydata na ministranta.uglak pisze:przyczepiles sie do tej "Twojej opcji". nigdy nie glosowalem na PIS jako partie (na PO zreszta tez nie). po prostu PO rozkrada i demontuje panstwo w takim tempie, ze wole miec troche bardziej konserwatywnego prezydenta (ktory przy okazji nie bedzie robil z siebie posmiewiska) niz przekazywac tuskowi i reszcie komunikat "jest chujowo, ale stabilnie - kradnijcie dalej"nicram pisze: Katopatole - bdb nazwa na Twoją opcję polityczną, no bo jak inaczej nazwać te mordy?
Oh wait. Zapomniałeś o złodziejach w postaci:

Wiesz, po prostu jestem na tyle stary, że pamiętam lata rządu PIS-LPR-Samoobrona. Żadne zacietrzewienie, po prostu zastanawiałem się jak to się dzieje, że w polskim parlamencie znajduje się miejsce dla takich kreatur jak Macierewicz, Pawłowska, Girzyński, Brudziński i reszta PIS, teraz już wiem. Ta patologia jest doskonałym odzwierciedleniem patologii ludzi na nich głosujących. Nawet na forum muzyki metalowej, której treści wydają mi się być baaaaaaardzo daleko światopoglądowo od haseł wyborczych PIS. Jak widać dla niektórych nie stanowi to problemu. Co ciekawe te hasła są bardziej populistyczne niż swego czasu hasła Samoobrony. Słowa klasyka "ciemny lud to kupi" jak widać nadal są aktualne. Wy przecież kupiliście.Plasfodeur pisze:s e d n ouglak pisze: niz przekazywac tuskowi i reszcie komunikat "jest chujowo, ale stabilnie - kradnijcie dalej"
Ale jak ktoś jest zacietrzewiony, chociażby katolskością i jakimś Chazanem to nie zrozumie. Bo wszystko lepsze niż PiS. Jak się jeszcze można na to nabierać. Niebywałe. Ciekawe, nicram, czy antynarodową fobię też masz i boisz się wojny z Rosją? Byłoby to symptomatyczne, przecież ci katopatologiczni narodowcy to nawet budkę pod ambasadą sfajczyli... oh, wait.
all the monsters will break your heart
-
hola hola psorze niczego po za porozumieniami sierpniowymi oficjalnie nie podpisfałkemDrone pisze:TW Bolek ma wprawę w podpisywaniu już od 1970 ;)
"Mnie się podobają melodie, które już raz słyszałem. Po prostu. No... To... Poprzez... No reminiscencję. No jakże może podobać mi się piosenka, którą pierwszy raz słyszę."
-
:Dnicram pisze: Żadne zacietrzewienie, po prostu zastanawiałem się jak to się dzieje, że w polskim parlamencie znajduje się miejsce dla takich kreatur jak Macierewicz, Pawłowska, Girzyński, Brudziński i reszta PIS, teraz już wiem. Ta patologia jest doskonałym odzwierciedleniem patologii ludzi na nich głosujących. Nawet na forum muzyki metalowej, której treści wydają mi się być baaaaaaardzo daleko światopoglądowo od haseł wyborczych PIS. Jak widać dla niektórych nie stanowi to problemu. Co ciekawe te hasła są bardziej populistyczne niż swego czasu hasła Samoobrony. Słowa klasyka "ciemny lud to kupi" jak widać nadal są aktualne. Wy przecież kupiliście.
Ale czekaj, bo może ja źle oceniam i w gruncie rzeczy postępujesz szlachetnie. Rozumiem, że nie jesteś "ciemnym ludem" dlatego na populistycznego Bronka też nie zagłosujesz? Legitymizującego swoją osobą hordę cwaniaczków z PO, którzy w niczym nie ustępują owym "kreaturom", które raczyłeś po nazwisku wymienić.
Grrrówno!