II tura wyborów na urząd Prezydenta RP

Scena polityczna, konflikty wojenne, problemy globalne

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir

Regulamin forum
"Ludzie, którzy nie potrafią kontrolować własnych emocji, próbują kontrolować zachowania innych ludzi" - John Cleese
ODPOWIEDZ

Na kogo zagłosujesz w II turze?

Duda
47
41%
Komorowski
22
19%
Nie zagłosuję/oddam nieważny głos
45
39%

Liczba głosów: 114
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: II tura wyborów na urząd Prezydenta RP

17-05-2015, 22:27

lol, byrgh a co Ty się tak do niego dojebałes? :D

Bo ja tutaj widzę ból dupska i tylko to. Nie wiem czy kończyłeś jakieś studia czy nie, no ale prośba... naskoczyłeś na niego bez powodu :(

A jak komuś smutno to proszę licytować!
http://allegro.pl/dyplom-doktora-socjol ... 67787.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-05-2015, 22:34

manieczki pisze:Eh, unstoppable :D
[youtube][/youtube]

Jak go ktoś nie kojarzy to służę linkusiem:
http://natemat.pl/65065,prowokator-kari ... zej-hadacz" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja jebie xd
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Kraft
weteran forumowych bitew

18-05-2015, 00:12

Riven pisze:Niestety Duda marketingowo przegrał. Nie mowie o uczciwości argumentacji itd tylko skuteczności medialnej
Nie zgodzę się. Prezio wyszedł na agresora i krzykacza z haczykami na karteczce. Na Czerskiej pewnie szczają po nogach, bo trochę jadu na pisiorów puścił, ale historia debat wskazuje, że centrowy elektorat takich akcji nie aprobuje. Duda spokojnie wykładał racje i wskazywał na kontrasty między pięcioletnim funkcjonowaniem i gadaniem Komora w kampanii. Nie musiał się babrać w "teczki", bo wcześniej ludzie i część mediów zrobili to sami.

Natomiast co do zasadniczej zmiany i odblokowania krajowego potencjału nie ma się co łudzić. Obaj są chuja warci. Trzeba powiedzieć wprost - Polacy to dzisiaj w większości potomkowie gumofilców. Niezbyt nośne umysłowo cykory, które kolejny raz dały się omamić propagandzie. Naród skazany na szarzyznę i przeciętność.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

18-05-2015, 00:19

Drone pisze: Inna sprawa to to, co się działo w zakładach i instytutach przy podziałach grantów, ile pieniędzy było marnowanych na pseudonaukę, ilu figurantów siedzi i latami nic wartościowego tam nie robi, to głowa mała. Oczywiście nie wszędzie tak jest, ale duża część szkolnictwa wyższego funkcjonowała w ten sposób - mówię o stanie sprzed 10-15 lat. Koledzy jednak mi donoszą, że niewiele się w tej matierii zmieniło :)
Skansen komuny. Polska nauka to powinna być informatyka i broń rakietowa. A cała humanistyka na wojnę z antypolską propagandą sąsiadów. Tak, jak to robi Chodakiewicz, Żebrowski i paru innych. Ale do tego trzeba po pierwsze kasy, po drugie naukowego Waffen SS w kadrach uczelni.
Awatar użytkownika
trup

18-05-2015, 00:33

kurwa nie kumam Was. Z ankiety wynika, że.... naprawdę będziecie głosowali na katola???
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Awatar użytkownika
manieczki

18-05-2015, 00:33

trup pisze:kurwa nie kumam Was. Z ankiety wynika, że.... naprawdę będziecie głosowali na katola???
Są różne dewiacje, kolego.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

18-05-2015, 01:00

Podsumowując, zapożyczam ten tekst i wklejam:

Kod: Zaznacz cały

Gdyby Duda przywiózł Kingę na debatę to połowa stulejarzy waliłaby do debaty wyborczej
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

18-05-2015, 01:42

trup pisze:kurwa nie kumam Was. Z ankiety wynika, że.... naprawdę będziecie głosowali na katola???
A Bronek to kim jest? Chyba tylko głos nieważny jest oddany na niekatolika ;-)
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
Awatar użytkownika
Edinazzu
weteran forumowych bitew

18-05-2015, 01:44

manieczki pisze:Podsumowując, zapożyczam ten tekst i wklejam:

Kod: Zaznacz cały

Gdyby Duda przywiózł Kingę na debatę to połowa stulejarzy waliłaby do debaty wyborczej
Już wiem o kim będą pisać poczytne Pudelki itd po wygranej Dudy...
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
kenediusze
weteran forumowych bitew

18-05-2015, 08:08

W sumie racja, w końcu Bronek to wojujący ateista i szklany młot na lodowy sztylet Jahwe, więc będzie lepszym prezydentem. przepraszam, już jest.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
nicram

18-05-2015, 08:22

Jasne, że lepszym. Wolę Bula, niż chłopczyka prezesa, który ma problem z prawdą historyczną. Baton, czy Ty też uważasz, że w Jedwabnem Żydzi sami się zamknęli w stodole, a później podpalili, bo było im zimno, a że nie było wśród nich strażaków, spalili się? :-) Tak jak już pisałem wcześniej - wyborcy Dudy z masterfula - idźcie się pomodlić do JP2 za swojego kandydata.
Ostatnio zmieniony 18-05-2015, 08:28 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

18-05-2015, 08:27

Akurat tam nie chodziło o jedwabne tylko i wyłącznie, a o ogólna narrację która mówi ze Polacy jako naród byli wspolwinni holokaustu.

Argument z poglądów religijnych w tym wypadku...ja pierdole. Tym bardziej ze oni wszyscy, jak przychodzi co do czego, klecza równo przed ołtarzem.

No ale nie, szatan!! Roar
this is a land of wolves now
Karkasonne

18-05-2015, 08:40

Riven pisze:Akurat tam nie chodziło o jedwabne tylko i wyłącznie, a o ogólna narrację która mówi ze Polacy jako naród byli wspolwinni holokaustu.

Argument z poglądów religijnych w tym wypadku...ja pierdole. Tym bardziej ze oni wszyscy, jak przychodzi co do czego, klecza równo przed ołtarzem.

No, myślałem że wśród młodych ciężko znaleźć takich których da się postraszyć w wyborczej kaczorem, ale jednak ktoś się znajdzie. A właśnie, wczoraj kolejny wielki artykuł "Co będzie jak powróci PIS" z focią prezesa. Zło.
Awatar użytkownika
nicram

18-05-2015, 08:45

Riven pisze:Akurat tam nie chodziło o jedwabne tylko i wyłącznie, a o ogólna narrację która mówi ze Polacy jako naród byli wspolwinni holokaustu.

Gdzie w stwierdzeniu "naród ofiar był także sprawcą"? w odniesieniu do mordu w Jedwabnem widzisz jakieś przyznanie się do winy w Holokauście?

I co miał na myśli Twój kandydat pytając "Proszę mi powiedzieć, jak wygląda, w takim razie, pana polityka obrony dobrego imienia Polski, jeżeli pan w swoich wystąpieniach używa określenia, które niszczy rzeczywistą pamięć historyczną ? "

A odniesienia do JP2 kandydata na prezydenta kraju, który nie odpowiedział na żadne zadane mu pytanie, nie jest nawet śmieszne. Jest żenujące. I nie widziałem, żeby Komorowski klęczał przed mistyczką...to odnośnie klęczenia.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

18-05-2015, 08:58

Kingu pisze:
Drone pisze: Inna sprawa to to, co się działo w zakładach i instytutach przy podziałach grantów, ile pieniędzy było marnowanych na pseudonaukę, ilu figurantów siedzi i latami nic wartościowego tam nie robi, to głowa mała. Oczywiście nie wszędzie tak jest, ale duża część szkolnictwa wyższego funkcjonowała w ten sposób - mówię o stanie sprzed 10-15 lat. Koledzy jednak mi donoszą, że niewiele się w tej matierii zmieniło :)
Skansen komuny. Polska nauka to powinna być informatyka i broń rakietowa. A cała humanistyka na wojnę z antypolską propagandą sąsiadów. Tak, jak to robi Chodakiewicz, Żebrowski i paru innych. Ale do tego trzeba po pierwsze kasy, po drugie naukowego Waffen SS w kadrach uczelni.
Ja pierdolę :D Dopuszczasz istnienie dziedzin w życiu, które nie mają nic wspólnego z polityką i Polską jako państwem, którego ktoś jest obywatelem i np. jednocześnie wykłada na uczelni? Humanistyka na wojnę z antypolską propagandą! Huzia! :D:D:D
nicram pisze: I nie widziałem, żeby Komorowski klęczał przed mistyczką...to odnośnie klęczenia.
a pokłon Watykanowi jest ok, czy nie jest ok? Czy stopniujemy katolskość, znaczy dla metalowca przed mistyczką klęczeć to ujma, ale przed papieżem można?
Ostatnio zmieniony 18-05-2015, 09:02 przez Plasfodeur, łącznie zmieniany 1 raz.
Grrrówno!
Karkasonne

18-05-2015, 09:00

Nie wiem, dla mnie kwestie podatków, kwoty wolnej itd. są ważniejsze od wyznania, które nie wiem w sumie dlaczego miałoby mnie w ogóle interesować skoro nie mam ochoty, by ktoś interesował się moim. Chyba że będzie odwoływać black metal festiwale, to oczywiście na plus.
Awatar użytkownika
nicram

18-05-2015, 09:30

Plasfodeur pisze:
nicram pisze: I nie widziałem, żeby Komorowski klęczał przed mistyczką...to odnośnie klęczenia.
a pokłon Watykanowi jest ok, czy nie jest ok? Czy stopniujemy katolskość, znaczy dla metalowca przed mistyczką klęczeć to ujma, ale przed papieżem można?
Tak, przy tym wyborze stopniujemy katolskość. To chyba oczywiste? Wolisz radykalnego katola, który chce zaglądać Ci do wyra, mieć wpływ na to, że nie możesz korzystać z osiągnięć nauki żeby mieć dzieci, czy chcesz mieć umiarkowanego, którego gówno to obchodzi co robisz? Można, a nawet morzna.
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

18-05-2015, 09:36

nicram pisze:
Plasfodeur pisze:
Tak, przy tym wyborze stopniujemy katolskość. To chyba oczywiste? Wolisz radykalnego katola, który chce zaglądać Ci do wyra, mieć wpływ na to, że nie możesz korzystać z osiągnięć nauki żeby mieć dzieci, czy chcesz mieć umiarkowanego, którego gówno to obchodzi co robisz? Można, a nawet morzna.
Nie, nie jest to oczywiste. Albo wypieprzamy za katolskość na śmietnik historii, albo się bawimy w hipokrytów oburzonych tym, że jeden jest katolem (no, drugi niby też jest, ale dobra, kij tam z nim, przed papieżem można). Dla mnie ich poglądy religijne nie mają żadnego znaczenia, tak na dobrą sprawę :) I śmieszy mnie jak bardzo mogą emocjonować ludzi. Bo z tychże poglądów absolutnie nic nie wynika, po prostu.
Grrrówno!
Awatar użytkownika
nicram

18-05-2015, 09:41

Ależ oczywiście, że wynika. I to bardzo wiele: podpisanie lub nie podpisanie ustawy o in vitro, o liberalizacji ustawy aborcyjnej czy o związkach partnerskich. Po prostu.
535

18-05-2015, 09:56

Karkasonne pisze:Kurde, narzekałem głównie na umowy śmieciowe i firmę oszukującą na podatkach, ....
Wydumany problem panie kolego. Rozwiązanie jest banalne. Zakładasz działalność i płacisz uczciwie zus i wszystkie wymagane podatki. Mam nadzieję, że pomogłem. Polecam się na przyszłość.
ODPOWIEDZ