INFERNAL WAR

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

Re: INFERNAL WAR

20-04-2015, 18:03

Karkasonne pisze:Bardzo dobry wywiad, zwłaszcza jak mówi ze nie próbują być kontrowersyjni po to, by dwa zdania potem stwierdzić ze lubią prowokować.
dokładnie. poza tym nie podpalają kosciołów i nie zabijają katolików, tak że pozerzy w dodatku
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

20-04-2015, 18:10

Dlaczego udajesz głupszego niż jesteś?
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Heretyk

20-04-2015, 18:12

Plastek pisze:Dlaczego udajesz głupszego niż jesteś?
bo lubię ;)
Karkasonne

20-04-2015, 18:30

Heretyk pisze:
Karkasonne pisze:Bardzo dobry wywiad, zwłaszcza jak mówi ze nie próbują być kontrowersyjni po to, by dwa zdania potem stwierdzić ze lubią prowokować.
dokładnie. poza tym nie podpalają kosciołów i nie zabijają katolików, tak że pozerzy w dodatku
Mam nadzieje, ze jednak udajesz, ale ciężko powiedzieć.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

20-04-2015, 18:36

Drone pisze:
Only_True_Believers pisze:dobre odpowiedzi, BM podsycany nienawiścią do Islamu to towar deficytowy, przydałoby sie wiecej.
To jest absolutna perła w tym temacie:
[youtube][/youtube]
Zajebisty strzał. Dzicz totalna.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

20-04-2015, 18:36

Swoją drogą natrafiłem w sieci na niezłe porównanie Redesekration i Axiom:

Obrazek

Obrazek
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

20-04-2015, 18:48

Plastek pisze:Swoją drogą natrafiłem w sieci na niezłe porównanie Redesekration i Axiom:

Obrazek

Obrazek
Nawet mnie to rozbawiło. :D

Wywiad bardzo ok, za płytę się zabieram; bez uprzedzeń, bez lęków, bez napinek. :)
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

21-04-2015, 01:15

http://muzyka.interia.pl/wywiady/news-i ... st88702227" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Plagueis
rasowy masterfulowicz

22-04-2015, 16:53

Płyta bardzo na plus, zupełnie nie rozumiem zarzutów o "słodycze", niepasujące brzmienie itp.. Raczej słyszę tu w pełni świadomy zespół, który wie, jak chce na dzień dzisiejszy zabrzmieć i wychodzi - zapewne na przekór co niektórym - z pułapki zbudowanej (i mocno ugruntowanej) jakiś czas temu; coś było chyba na ten temat w wywiadzie chyba. ;) Niektóre riffy bardziej pod Voidhanger, ale nie wydaje mi się, żeby był to minus. Póki co, płyta zyskuje z każdym przesłuchaniem.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
shitfun
weteran forumowych bitew

23-04-2015, 20:13

^ zgadzam się
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
shitfun
weteran forumowych bitew

24-04-2015, 21:46

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 839&type=1" onclick="window.open(this.href);return false;

http://soundterrorshots.blogspot.com/20 ... ssion.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

26-04-2015, 14:17

fajny jest ten riff w nihil prejer ta dara dara tara
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

27-04-2015, 17:12

Plagueis pisze: Niektóre riffy bardziej pod Voidhanger, ale nie wydaje mi się, żeby był to minus.
Dla nie których chyba jest, bo Voidhanger to jednak luźniejsza forma, bez tego spiżowego spięcia zwieraczy, charakteryzującego poprzednie albumy IW ;) Miało ono swój urok, niemniej osobiście cieszę się, że doświadczenia nabyte w drugiej kapeli tak ładnie inkorporowały się do stylu IW nadając temu graniu elastyczności. Jest przebojowo, jednak z pierdolnięciem, a w dodatku pewne momenty brzmią jak, nie przymierzając... Vader! No, ale tu wracamy do Voidhanger, gdzie na pierwszej płycie tego Vadera było słychać, więc niejako jesteśmy w domu.

Jakkowiek wciąż

Kurhan>>>Infernal War>>>nowe kawałki Slayer
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
nicram

27-04-2015, 17:19

Obrazek >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
WaszJudasz pisze:
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

27-04-2015, 17:38

Obrazek
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Vitriol
weteran forumowych bitew

27-04-2015, 17:55

nicram pisze:Obrazek >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
WaszJudasz pisze:
ty tak na siłę chcesz być krytyczny wobec IW z jakiegoś nieznanego powodu, czy to po prostu dostosowujesz się do innych? (to do nicrama)
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

28-04-2015, 23:58

brzmienie kladzie ten album. az dziwne bo zajmowali sie tym ludzie ktorzy powinni wiedziec o co chodzi.
kurwa perkusja jest tak schowana ze jak odpalilem cd pomyslalem ze mi sie glosniki zjebaly. ja pierdole przeciez ta nawalnica perkusyjna i wokal to byla wizytowka iw.
bas dudni, reszta rzęzi i zlewa sie w jedno,zero selektywnosci. kompletnie odbiera przyjemnosc z blizszym zapoznaniem sie z tym albumem.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Hatefire

02-05-2015, 22:24

No dobra, pojawiło się sporo przychylnych głosów, to dałem drugą, trzecią ... i kolejną szansę, i niestety z każdym przesłuchaniem było tylko gorzej. Nie mam z tego powodu satysfakcji, bo ich poprzednie pełne płyty naprawdę lubię (pozostałych materiałów nie znam, więc się nie wypowiem).

Dla mnie, to trochę podobna sytuacja z "Death ..." Metallici, przyczyny niepowodzenia są te same. Chcieli nagrac dobry, "gatunkowy" album, niestety nawet dobre poszczególne pomysły zostały sklecone bez pomyślunku, często sztampowo, czasem na siłę, ta płyta się nie klei, sprawia wrażenie wymuszonej, zero energii.

Brakuje tego, co zrobili Kanibale na ostatniej płycie i co świetnie ujął towarzysz Koper w słowa:
83koper83 pisze:Nie jest to oczywiście wydawnictwo dla ludzi, których interesuje wyłącznie stożek wzrostu w muzyce metalowej. Ale doprowadzenie nawet ogranej koncepcji do tak monolitycznie zajebistego stadium, gdzie każdy riff cieszy a każdy kawałek płynie tak naturalnie, jakby samo jego istnienie warunkowały prawa fizyki - to jest coś.
No właśnie, u Infernali nic nie płynie, do tego dochodzi, podobnie jak u wspomnianej płyty Mety skopana produkcja, która wszystko dorżnęła. Produkcja nowej płyty Infernali przywodzi na myśl najgorsze praktyki melo-deathcore'a. Do zaorania. Powtórzę po raz wtóry, niestety, bo nie spodziewałem się po nich takiej wtopy.
Od braci dla braci
Od dobrych dla dobrych
Kacapskiej kurwie
Zawsze chuj do mordy
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

03-05-2015, 08:47

Płyta jest zajebista i brzmienie ma bdb. Za mną kilkadziesiąt odsluchow i nie mam większych wątpliwości.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

03-05-2015, 11:56

Ja na razie słuchałem tylko "Into Dead Soil" na początku do mnie nie trafiał, ale potem go załapałem i pierdolnął mną o ścianę jak kartoflem. Więcej tej płyty nie słucham z internetów od razu kupie płyte,
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
ODPOWIEDZ