BLINDEAD

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

Re: BLINDEAD

26-06-2014, 23:59

A ja po ostatnim koncercie stwierdzam zupełnie coś innego. Może i grają coraz lepiej, staranniej i dokładniej, ale to jednak jest coraz bardziej pretensjonalne pitolenie z pseudoambitnymi wizualizacjami w tle. Niestety, bo na EPce wydawało się, że obrali właściwy kierunek w kosmos.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

28-06-2014, 01:13

Ostatniego Blindeada słuchałem i mój radar wykrył sweter.
Hollowman
w mackach Zła

28-06-2014, 10:54

moonfire pisze:Ostatniego Blindeada słuchałem i mój radar wykrył sweter.
Delikatny, owszem, jest obecny. Ale w ilościach akceptowalnych.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

28-06-2014, 10:56

ile % baweły a ile lajkry?
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Plasfodeur
weteran forumowych bitew

28-06-2014, 11:10

Nie widziałem ich po "Absence", a wcześniej pilnie polowałem na koncerty. Może to o czymś świadczy, ale podejrzewam, że przyjdzie jesień i się z tą płytą przeproszę :)
Grrrówno!
Hollowman
w mackach Zła

28-06-2014, 11:27

manieczki pisze:ile % baweły a ile lajkry?
To jest taki sweter który zakładasz na chłodniejszy dzień i nie wstydzisz się w nim wyjść z domu. Całkiem stylowy, elegancki. Ważne, żeby fascynacja takimi rzeczami nie przerodziła się w niechlujstwo i rzeczy typu
Awatar użytkownika
manieczki

22-07-2014, 20:13

[youtube][/youtube]
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
hvk
rozkręca się

06-03-2015, 11:14

Za oficjalnym fb Blindead:
Oświadczenie Patryka Zwolińskiego:
"Nadszedł czas, abym podzielił się z Wami następującą informacją - postanowiłem odejść z zespołu Blindead. Jest to moja samodzielna decyzja, której podjęcie, po wielu latach owocnej i fantastycznej współpracy, nie przychodzi mi z łatwością. Spędziłem w zespole wspaniałe lata, w czasie których dzięki zaangażowaniu i determinacji grupy ludzi powstała muzyka, która mam nadzieję zapisała się w sercach i świadomości wielu osób. Nagraliśmy razem kilka świetnie przyjętych płyt, zagraliśmy dziesiątki koncertów, zyskaliśmy szacunek fanów, czego nie da się przeliczyć na żadne pieniądze… Osiągnęliśmy więcej niż mogliśmy sobie wymarzyć, kiedy rozpoczynaliśmy naszą wspólną przygodę z muzyką 12 lat temu. Mimo to zdecydowałem się opuścić szeregi Blindead, ponieważ nie widzę już dłużej dla siebie miejsca w tym zespole. To nie jest decyzja zrodzona pod wpływem nagłego impulsu czy kaprysu chwili. Nie chodzi również o żadne inne moje „pozazespołowe” aktywności. W ciągu ostatniego roku nasze wzajemne relacje wewnątrz grupy zmieniły się. W mojej ocenie na gorsze. Straciłem kontakt z resztą zespołu, a reszta zespołu ze mną. Prawdopodobnie główna przyczyna leży w dzielącej nas odległości. Jako jedyny mieszkam z rodziną oraz pracuję w Warszawie, pozostali członkowie Blindead w Trójmieście. To nie jest jednak jedyny powód, ponieważ coś między nami się wypaliło, a bez tego nienazwanego „czegoś”, tej iskry wzajemnego porozumienia, nie potrafię odczuwać takiej satysfakcji z bycia w tym zespole, jak kiedyś. Zapewne część „winy”, chociaż nie chciałbym szukać winnych zaistniałej sytuacji, leży po mojej stronie. Blindead zasługuje na frontmana w 100% zaangażowanego w działania zespołu, a ja nie jestem w stanie dać z siebie tyle, ile pozostali muzycy ode mnie wymagali. I chociaż rozstaję się z Blindead, nie czuję do nikogo żalu i urazy. Taka jest kolej rzeczy. Jestem dumny z tego, co ten zespół osiągnął, mimo wielu niesprzyjających okoliczności jakie napotkaliśmy na naszej drodze. Na koniec dziękuję serdecznie fanom za te lata wsparcia, lojalności i wszystkie wyrazy sympatii. Do zobaczenia lub do usłyszenia w przyszłości!"
"And only the locusts shall sing / At the end of the day"
Awatar użytkownika
uglak
mistrz forumowej ceremonii

06-03-2015, 11:32

wokalista dobry, ale absolutnie zastepowalny. mam nadzieje, ze przy okazji oznacza to powrot do ciezszych brzmien ;-)
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

06-03-2015, 11:40

Gość odszedł z klasą. Ciekawe kto wskoczy na jego miejsce bo nie chciałbym by oznaczało to powolną rozsypkę zespołu.
Awatar użytkownika
Biały
w mackach Zła

06-03-2015, 12:16

o kurwa strasznie chujowy news, po ostatniej fantastycznej płycie apetyt na kolejny krążek był ogromny, zwłaszcza kierunek w jakim rozwijał się ten zespół i świetne wokale Zwolińskiego, który dla mnie wyznaczał poniekąd tożsamość tego zespołu
Awatar użytkownika
uglak

06-03-2015, 15:18

jak tak patrze po facebooku to nasi drodzy redaktorzy serwisow wszelakich zrobili z tego tragedie narodowa jakby conajmniej vader sie rozwiazal...
Guilty of being right
Awatar użytkownika
Oki
weteran forumowych bitew

06-03-2015, 16:29

uglak pisze:jak tak patrze po facebooku to nasi drodzy redaktorzy serwisow wszelakich zrobili z tego tragedie narodowa jakby conajmniej vader sie rozwiazal...
taki news mnie by obszedł
Awatar użytkownika
manieczki

17-04-2015, 20:46

dla plastka:

Kod: Zaznacz cały

Piotr Weltrowski: Możliwe, że będę w tej opinii odosobniony, ale ja akurat czekam z niecierpliwością na to, co stworzy teraz Blindead. Powody są dwa. Po pierwsze, już od jakiegoś czasu miałem wrażenie, że dotychczasowa formuła ich muzyki nieco się wypaliła i widziałem wyraźnie, że historie okołomuzyczne dość mocno ich ograniczają i psują im krew, zabierając radość z grania. Tymczasem teraz, co nie spotkam jakiegoś z chłopaków, to każdy z nich aż podskakuje z podniecenia opowiadając o nowym materiale. Po drugie, moje oczekiwania zwiększa Jan Galbas. To prawdziwy człowiek-orkiestra, niesamowicie zdolny facet. Mam wrażenie, że wniesie dużo nowego do muzyki Blindead. Oczywiście powodzenia życzę też Patrykowi, mam nadzieję, że i on wyskoczy z jakimś nowym projektem. Mam wrażenie, że w Blindead od pewnego momentu przestał się rozwijać, a teraz, nie mając żadnych ograniczeń, i on może zaskoczyć.
Awatar użytkownika
manieczki

16-09-2015, 10:51

(PL) Czas najwyższy by poinformować was o tym iż Piotr Gibner nie jest już wokalistą Proghma-C. Powód takiego stanu rzeczy jest równie banalny, co istotny- różnice w podejściu do muzyki.

Ostatnie kilka miesiecy ciężko pracowaliśmy nad nowym materiałem i ten czas uświadomił nam że kontynuowanie w obecnym składzie naszej długoletniej przygody i muzyczny kierunek w którym zespół aktualnie zmierza nie wszystkim z nas sprawia tyle radości.

Ciężko jest nie zabrzmieć w takim momencie pompatycznie ale dziękujemy ci za czas, talent i osobowość które włożyłeś w Proghmę i zawsze będziemy o tym pamiętać !!!

Tym samym z wielką dumą i przyjemnoscią chcemy ogłosić iż nowym frontmanem zespołu został Patryk Zwoliński (ex-Blindead) !!!

Pierwsze wspólne próby pozwalają patrzyć na przyszłosć zespołu z nadzieją i utwierdzają nas w przekonaniu iż decyzje, mimo swojego ciężaru będą w perspektywie dobre dla obu stron.

To nie jedyne zmiany w składzie które nastąpiły, od jakiegoś czasu gra z nami na basie Arek Litkowiec.

Proghmę w nowej odsłonie będziecie mogli zobaczyć i usłyszeć już 1.X.2015 na Festiwalu Euroblast w Kolonii.

To będzie pierwsza okazja żeby usłyszeć nasz nowy - niemal półgodzinny utwór.

O wszystkich planach i działaniach będziemy was na bieżąco informować.

PROGHMA-C

no i bdb, debiut proghmy mimo, ze nie slucham takich rzeczy byl dla mnie elegancki. Z panem Patrykiem na voc to moze byc jeszcze wiecej niz bdb.
Awatar użytkownika
manieczki

15-10-2015, 16:20

Niezmiernie nam miło poinformować, że nad brzmieniem naszego nowego albumu pracujemy ponownie z Kubą Mańkowskim, który był już z nami przy produkcji EP "Impulse" oraz albumu "Affliction XXIX II MXMVI". Czujemy, że to nasz najbardziej dojrzały album i już na tym etapie brzmi wyjątkowo!

Jednocześnie sytuacja w zespole znów się trochę skomplikowała i w tej chwili poszukujemy nowej osoby, która na stałę obejmie pozycję wokalisty.
Zainteresowanych prosimy o kontakt pod adresem: blindead.manager@gmail.com

...
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

15-10-2015, 20:08

Jak można nagrać najbardziej dojrzały album i jednocześnie mieć problemy ze składem i szukać wokalisty?
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Pacjent

15-10-2015, 20:30

DeadButDreaming pisze:Jak można nagrać najbardziej dojrzały album i jednocześnie mieć problemy ze składem i szukać wokalisty?
Album może być bardzo dojrzały, ale ludzie go tworzący niedojrzali.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
uglak

15-10-2015, 21:28

wie ktos moze czy poprzedni tez byl dojrzaly? mam nadzieje, ze nie...
Guilty of being right
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

16-10-2015, 18:01

Pozostaje jeszcze pytanie czy słuchacze będą dojrzali i wyrobieni :)
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
ODPOWIEDZ