Noise Magazine
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Noise Magazine
Obejrzałem z ciekawości ten magazyn w EMPIKU, przeczytałem podsumowanie płyt 2015 i felietony, przejrzałem pokrótce wywiady. Muszę z przykrością stwierdzić, że poziom tego, co przeczytałem, jest zwyczajnie słaby. Felietony sprawiają wrażenie wysilonych: pisanych, bo trzeba coś napisać, a że z pomysłami krucho, to wyszło lanie wody, powielanie oczywizmów i snucie opowieści bez ładu i składu. Do tego przesiąknięte są specyficzną manierą, jak gdyby chciały pretendować do miana czegoś "ambitnego". Być może to chęć stania się polskim Pitchforkiem... Wykonanie jednak mocno prowincjonalne.
Lista płyt roku 2015 to osobny temat, już przerobiony. Jest tam wiele słusznych i oczywistych pozycji, ale są i wspomniane kwiaty. Kto dał na tę listę płytę NUX VOMICA? Litości! Poza tym dowiedziałem się, że "The Satanist" to płyta-monstrum :) Czy są jakieś granice zidiocenia?
Wywiady jak to wywiady. Przeczytałem w całości wywiad z Tomem Warriorem. Wychodzi na to, że kiedy by go nie zapytać, to właśnie przeżył ciężką traumę i trudne chwile w życiu. Coś mi się zdaje, że jedyne szczęśliwe momenty miał w okolicach wydania "Cold Lake" :) No, ale jemu można wybaczyć.
Uwaga edycyjna: kto wpadł na pomysł, żeby publikować tekst w niewyjustowanych kolumnach? Czy to jakaś maniera wskazująca na awangardowość pisma? Wygląda to fatalnie.
Jakiś czas temu miałem okazję przejrzeć ostatni numer 7Gates. Różnica jest kolosalna: widać, że to pismo robione z pasją, dobre wywiady, mnóstwo materiału, znacznie więcej niż w Noise przy podobnej objętości.
Lista płyt roku 2015 to osobny temat, już przerobiony. Jest tam wiele słusznych i oczywistych pozycji, ale są i wspomniane kwiaty. Kto dał na tę listę płytę NUX VOMICA? Litości! Poza tym dowiedziałem się, że "The Satanist" to płyta-monstrum :) Czy są jakieś granice zidiocenia?
Wywiady jak to wywiady. Przeczytałem w całości wywiad z Tomem Warriorem. Wychodzi na to, że kiedy by go nie zapytać, to właśnie przeżył ciężką traumę i trudne chwile w życiu. Coś mi się zdaje, że jedyne szczęśliwe momenty miał w okolicach wydania "Cold Lake" :) No, ale jemu można wybaczyć.
Uwaga edycyjna: kto wpadł na pomysł, żeby publikować tekst w niewyjustowanych kolumnach? Czy to jakaś maniera wskazująca na awangardowość pisma? Wygląda to fatalnie.
Jakiś czas temu miałem okazję przejrzeć ostatni numer 7Gates. Różnica jest kolosalna: widać, że to pismo robione z pasją, dobre wywiady, mnóstwo materiału, znacznie więcej niż w Noise przy podobnej objętości.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Skaut
w jednym przypadku autor nawet zainspirował się wątkiem z masterfula "szmaty dla facetów" ;]Drone pisze:Obejrzałem z ciekawości ten magazyn w EMPIKU, przeczytałem podsumowanie płyt 2015 i felietony, przejrzałem pokrótce wywiady. Muszę z przykrością stwierdzić, że poziom tego, co przeczytałem, jest zwyczajnie słaby. Felietony sprawiają wrażenie wysilonych: pisanych, bo trzeba coś napisać, a że z pomysłami krucho, to wyszło lanie wody, powielanie oczywizmów i snucie opowieści bez ładu i składu.
Coś tam było! Człowiek!
- Oki
- weteran forumowych bitew
[quote="Drone]Mieszasz systemy walutowe. Chodzi o listę najlepszych płyt w 2015 roku, a nie o to, które z tych płyt kandydują do miana klasyków wszech czasów. W tej sytuacji bez znaczenia jest to, czym będzie płyta SWALLOWED dla historii gatunku. Skupiamy się na roku 2015. I w tej kategorii niedorzecznością jest stawianie odtwórczego do bólu "The Satanist" wyżej niż kipiącego świeżością i niespotykanym dotąd konglomeratem rozwiązań SWALLOWED.[/quote]
zgadza się, ale za każdym zestawieniem stoi konkretny człowiek i JEGO gust. Nie widzę nic dziwnego i niedorzecznego w tym, że komuś Satanist podoba się bardziej niż Swalloowed.
zgadza się, ale za każdym zestawieniem stoi konkretny człowiek i JEGO gust. Nie widzę nic dziwnego i niedorzecznego w tym, że komuś Satanist podoba się bardziej niż Swalloowed.
- uglak
swiat sie konczy - zgadzam sie z Dronem bez zastrzezen...Drone pisze:Obejrzałem z ciekawości ten magazyn w EMPIKU, przeczytałem podsumowanie płyt 2015 i felietony, przejrzałem pokrótce wywiady. Muszę z przykrością stwierdzić, że poziom tego, co przeczytałem, jest zwyczajnie słaby. Felietony sprawiają wrażenie wysilonych: pisanych, bo trzeba coś napisać, a że z pomysłami krucho, to wyszło lanie wody, powielanie oczywizmów i snucie opowieści bez ładu i składu. Do tego przesiąknięte są specyficzną manierą, jak gdyby chciały pretendować do miana czegoś "ambitnego". Być może to chęć stania się polskim Pitchforkiem... Wykonanie jednak mocno prowincjonalne.
Guilty of being right
zgadza się, ale za każdym zestawieniem stoi konkretny człowiek i JEGO gust. Nie widzę nic dziwnego i niedorzecznego w tym, że komuś Satanist podoba się bardziej niż Swalloowed.[/quote][/quote]Oki pisze:[quote="Drone]Mieszasz systemy walutowe. Chodzi o listę najlepszych płyt w 2015 roku, a nie o to, które z tych płyt kandydują do miana klasyków wszech czasów. W tej sytuacji bez znaczenia jest to, czym będzie płyta SWALLOWED dla historii gatunku. Skupiamy się na roku 2015. I w tej kategorii niedorzecznością jest stawianie odtwórczego do bólu "The Satanist" wyżej niż kipiącego świeżością i niespotykanym dotąd konglomeratem rozwiązań SWALLOWED.
Pełna zgoda. Problem zaczyna się wtedy, gdy tych ludzi jest więcej, a dodatkowo pozują na niezależnych tworząc ambitne pismo, które ma traktować o, nomen omen, niezależnej i ambitnej muzyce.
-
[/quote]535 pisze:zgadza się, ale za każdym zestawieniem stoi konkretny człowiek i JEGO gust. Nie widzę nic dziwnego i niedorzecznego w tym, że komuś Satanist podoba się bardziej niż Swalloowed.Oki pisze:[quote="Drone]Mieszasz systemy walutowe. Chodzi o listę najlepszych płyt w 2015 roku, a nie o to, które z tych płyt kandydują do miana klasyków wszech czasów. W tej sytuacji bez znaczenia jest to, czym będzie płyta SWALLOWED dla historii gatunku. Skupiamy się na roku 2015. I w tej kategorii niedorzecznością jest stawianie odtwórczego do bólu "The Satanist" wyżej niż kipiącego świeżością i niespotykanym dotąd konglomeratem rozwiązań SWALLOWED.
Pełna zgoda. Problem zaczyna się wtedy, gdy tych ludzi jest więcej, a dodatkowo pozują na niezależnych tworząc ambitne pismo, które ma traktować o, nomen omen, niezależnej i ambitnej muzyce.[/quote][/quote][/quote]
Nowa jakość w prasie. Pismo niezależne od autorów!
Śmiało, razem, za ręce, ku przyszłości!!!
Grrrówno!
To już niestety tak wygląda. Marketing wyrwał się po raz kolejny spod kontroli.Plasfodeur pisze: Nowa jakość w prasie. Pismo niezależne od autorów!
To już nie mogłeś odżałować 14,90? Muchy się budzą, komary, miałbyś czym klepnąć przy pierwszym grillu...Drone pisze:Obejrzałem z ciekawości ten magazyn w EMPIKU, przeczytałem podsumowanie płyt 2015 i felietony, przejrzałem pokrótce wywiady.
- Drone
- Skaut
Piwa z browaru rzemieślniczego kupił.Skaut pisze:żeby na kulturę i sztukę żałować 15zł? Musiałeś sera kupić na kilogramy czy co?Drone pisze:Nie kupiłem, bo już nie mam grilla :)
W Netto.
-
Re:
Ale to koledzy musieliby się wypisać z zabawy i opuścić forum. Na szczęście z godnością i wysoko podniesioną głową :DSkaut pisze:Idę o zakład, że gdyby zrobić podsumowanie roku 2014 na forum masterfula, Behemoth i Furia byłyby równie (no, może odrobinę niżej) wysoko co w periodyku :DPlasfodeur pisze: Nowa jakość w prasie. Pismo niezależne od autorów!
Grrrówno!
- Drone
Nie kupiłem, bo nie było to warte 15 zł. Zamiast tego kupiłem sobie portera i 100g łososia wędzonego :)
Nie kupiłem, bo nie było to warte 15 zł. Zamiast tego kupiłem sobie portera i 100g łososia wędzonego :)535 pisze:Piwa z browaru rzemieślniczego kupił.Skaut pisze:żeby na kulturę i sztukę żałować 15zł? Musiałeś sera kupić na kilogramy czy co?Drone pisze:Nie kupiłem, bo już nie mam grilla :)
W Netto.
- Drone
Re: Re:
Zaraz, zaraz. Nie twierdzę, że Skaut nie ma racji. Ale należałoby się przekonać. Robimy oficjalne podsumowanie za 2014 rok na forum?Plasfodeur pisze:Ale to koledzy musieliby się wypisać z zabawy i opuścić forum. Na szczęście z godnością i wysoko podniesioną głową :DSkaut pisze:Idę o zakład, że gdyby zrobić podsumowanie roku 2014 na forum masterfula, Behemoth i Furia byłyby równie (no, może odrobinę niżej) wysoko co w periodyku :DPlasfodeur pisze: Nowa jakość w prasie. Pismo niezależne od autorów!
Będzie pajacowanie i nabijanie lewych głosów, a w trakcie tego wszystkiego wielka awantura. Wchodzę w to jak w dym.
-
- w mackach Zła
strzelam, że Furia i The Satanist, będą na szczycie. ot tak reaktywnie, żeby zrobić na złość Dronowi ;) .
- Drone
Nie można tego wykluczyć :)
Proponuję tak: każdy wkleja 30 swoich płyt lub mniej, jeśli nie jest w stanie lub nie chce wymieniać 30. Zasady punktacji możemy przyjąć takie, jak w Noise (nie pamiętam dokładnie, ale ktoś może przypomnieć). Po tygodniu czy dwóch robimy podsumowanie. Głos mają użytkownicy od 100 postów w górę. Działamy?
Proponuję tak: każdy wkleja 30 swoich płyt lub mniej, jeśli nie jest w stanie lub nie chce wymieniać 30. Zasady punktacji możemy przyjąć takie, jak w Noise (nie pamiętam dokładnie, ale ktoś może przypomnieć). Po tygodniu czy dwóch robimy podsumowanie. Głos mają użytkownicy od 100 postów w górę. Działamy?
- Drone
W Noise było 30, stąd ten pomysł. Ale może masz rację - 10 czy 15 wystarczy.
Proszę o opinie. Jeżeli będą chętni, możemy zacząć zabawę :)
Proszę o opinie. Jeżeli będą chętni, możemy zacząć zabawę :)