Noise Magazine
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Re: Noise Magazine
hahah, już zapomniałem o tobie wieśku i o twym problemie życiowym z MP, specjalnie dla ciebie niedługo Medico Peste na winylu, chcesz mi rozkręcic hype?
Widzę, że poznałeś mnie już dobrze. Spotkajmy się pod Netto, postawię Ci cztery Pokery. Nie będziesz musiał na tej piździawce wózków targać. Interes niepewny, bo ludzie teraz skąpi, a zdrowie przecież jest najważniejsze. Wspominałeś, że jesteś prezesem. U mnie od czasu do czasu, pojawia się cherlawy osobnik z wózeczkiem typu "mleczarz". Zbiera w okolicy złom. Mówią na niego prezes. Może to Ty? Nie krępuj się następnym razem. Ujawnij się. Odgrzeję jakiś bigos. Nalewką poczęstuję. The Cure posłuchamy. Czasy są ciężkie, trzeba sobie pomagać, a nie skakać po twarzach.Plastek pisze:Myślę, że coś złego się z tobą dzieje. Powinieneś może walnąć sobie ze 2 piwa Poker; kilka razy gdy byłem w Netto widziałem podobnych tobie jegomościów raczących się tym zacnym trunkiem.535 pisze:No ale zareagowałeś szybciej niż kolega Kraft. To duża sztuka. Potem już wszyscy na wyścigi zaczęliście płakać. Dobrze już, była chwila zabawy, teraz poważnie. Ten wywiad z Napalm Death strasznie chujowy, nie sądzisz? W ogóle do dupy ta nowa płyta. Nie biorę jej. Nawet nie ukradnę. Takie to jest gówno.Plastek pisze:Jak to jest moja ulubiona kapela, to cement jest przyprawą do zup.
- Sova
- rasowy masterfulowicz
tzn. ty i twoja siostra karolu? aha.Plastek pisze:my zaś wiemy.
- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
To nie ja, przykro mi. Kill my body, fuck my soul!!!!!!!!!535 pisze:
Widzę, że poznałeś mnie już dobrze. Spotkajmy się pod Netto, postawię Ci cztery Pokery. Nie będziesz musiał na tej piździawce wózków targać. Interes niepewny, bo ludzie teraz skąpi, a zdrowie przecież jest najważniejsze. Wspominałeś, że jesteś prezesem. U mnie od czasu do czasu, pojawia się cherlawy osobnik z wózeczkiem typu "mleczarz". Zbiera w okolicy złom. Mówią na niego prezes. Może to Ty? Nie krępuj się następnym razem. Ujawnij się. Odgrzeję jakiś bigos. Nalewką poczęstuję. The Cure posłuchamy. Czasy są ciężkie, trzeba sobie pomagać, a nie skakać po twarzach.
Ja, moja siostra Elza i nasi bracia zamienieni w łabędzie.Sova pisze:tzn. ty i twoja siostra karolu? aha.Plastek pisze:my zaś wiemy.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
- ultravox
Może się mylę, ale to chyba jest zestawienie płyt, które najbardziej podobały się redakcji Noise Magazine, a nie ulubionych płyt forum Masterfula.Drone pisze:
Chodzi o zachowanie elementarnej powagi. Jak można poważnie traktować zestawienie roczne płyt, według którego - jak czytam - takie strzały jak SWALLOWED, TEITANBLOOD czy KSM są niżej niż FURIA i BEHEMOTH? Przecież jest oczywiste, że nie wynika to z chęci niezależnego przedstawienia faktów, tylko z czego innego. A z czego? Nietrudno dopisać sobie wytłumaczenie, jeśli czytało się wcześniej wręcz kretyńsko bałwochwalcze peany pod adresem wyżej wymienionych. Płyta BEHEMOTH może się podobać, jest dobrze zrealizowana, natomiast jej głównym grzechem jest maksymalna wtórność wobec tuzów sceny. To zresztą odwieczny problem tego zespołu, o czym dyskutowaliśmy tu nie raz i nie dwa. Jak można postawić ich nad SWALLOWED? Jeśli chodzi o FURIĘ, to również rozumiem, że ta płyta może się podobać, nie cierpi przy tym na rażący brak oryginalności jak BEHEMOTH, choć niczym szczególnym z drugiej strony też się nie wyróżnia. Natomiast od płyty KSM dzielą ich lata świetlne. Oczywiście, wydawca pisma ma prawo publikować, co mu się podoba, natomiast nie znaczy to, że tego typu naiwne próby zaklinania rzeczywistości nie mogą spotykać się z rzeczową i zasłużoną krytyką.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
-
aha... no to chyba można spokojnie zamknąć temat tej gazetki i nigdy do niego nie wracaćTriceratops pisze: Behemoth i Furia wyprzedzily rowniez takie firmy jak Wovenhand, Einsturzeunde Neubauten, Vallenfyre, Electric Wizard czy Primordial, wiec moze rzeczywiscie nagrali takie wybitne plyty.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Na 11 jest Odraza, ktora tez jest wyzej od wiekszosci wymienionych plyt
woodpecker from space
-
- weteran forumowych bitew
Skąd takie szalone podejście?!ultravox pisze:Może się mylę, ale to chyba jest zestawienie płyt, które najbardziej podobały się redakcji Noise Magazine, a nie ulubionych płyt forum Masterfula.Drone pisze:
Chodzi o zachowanie elementarnej powagi. Jak można poważnie traktować zestawienie roczne płyt, według którego - jak czytam - takie strzały jak SWALLOWED, TEITANBLOOD czy KSM są niżej niż FURIA i BEHEMOTH? Przecież jest oczywiste, że nie wynika to z chęci niezależnego przedstawienia faktów, tylko z czego innego. A z czego? Nietrudno dopisać sobie wytłumaczenie, jeśli czytało się wcześniej wręcz kretyńsko bałwochwalcze peany pod adresem wyżej wymienionych. Płyta BEHEMOTH może się podobać, jest dobrze zrealizowana, natomiast jej głównym grzechem jest maksymalna wtórność wobec tuzów sceny. To zresztą odwieczny problem tego zespołu, o czym dyskutowaliśmy tu nie raz i nie dwa. Jak można postawić ich nad SWALLOWED? Jeśli chodzi o FURIĘ, to również rozumiem, że ta płyta może się podobać, nie cierpi przy tym na rażący brak oryginalności jak BEHEMOTH, choć niczym szczególnym z drugiej strony też się nie wyróżnia. Natomiast od płyty KSM dzielą ich lata świetlne. Oczywiście, wydawca pisma ma prawo publikować, co mu się podoba, natomiast nie znaczy to, że tego typu naiwne próby zaklinania rzeczywistości nie mogą spotykać się z rzeczową i zasłużoną krytyką.
Oczywiście, trafione w punkt.
Grrrówno!
- Bloodcult
czyli wychodzi że forum Masterfula ma lepszy gust niż redakcja Noise Magazine :Dultravox pisze:to chyba jest zestawienie płyt, które najbardziej podobały się redakcji Noise Magazine, a nie ulubionych płyt forum Masterfula.
- Rattlehead
- ultravox
Raczej w to, co czytam ;)Drone pisze:Chyba sam nie wierzysz w to, co piszesz :)
- Drone
Czyli uważasz, że głosy krytyczne co do tej listy są nieuzasadnione MERYTORYCZNIE?ultravox pisze:Raczej w to, co czytam ;)Drone pisze:Chyba sam nie wierzysz w to, co piszesz :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Kolega ultravox uważa chyba, że lista nie podlega dyskusji. Nawiasem mówiąc ma ktoś chwilę, by wrzucić ją w całości?
- ultravox
Po pierwsze dziwie się, że coś tak w gruncie rzeczy nieistotnego jak jakaś tam lista wzbudza aż takie reakcje. Po drugie nie bardzo rozumiem dlaczego SWALLOWED czy KSM konieniecznie musi być na JAKIEJKOLWIEK liście wyżej niż BEHEMOTH czy FURIA (i na odwrót). To jest czysto subiektywne (podobnie jak wszelkie tego typu zestawienia), a podejrzenia o kolesiostwo czy sprzedawanie recenzji zawsze mnie śmieszyły.
- Drone
Pomijając już nasze wesołe przepychanki na temat gustu obiektywnego, to nie jest czysto subiektywne. Subiektywne to może być preferowanie pewnego gatunku nad innym i tak dalej, ale w obrębie konkretnej stylistyki (w tym wypadku rockowo/metalowej) można wyznaczyć pewne ogólne obiektywne kryteria oceny, które rzutują na kształt listy podsumowań. W tym wypadku oczywiste jest, że sprzeniewierzono się takim kryteriom. Zabawne jest tylko wciskanie na chama takich "propozycji" i naiwna wiara, że nikt tego nie zauważy :)ultravox pisze:To jest czysto subiektywne
To trochę tak, jakby ktoś np. sporządził listę najlepszych płyt ze szwedzkim death metalem i na pierwszym miejscu umieścił np. płytę CENTINEX, potem może NECROPHOBIC, a na końcu ENTOMBED i GRAVE :)
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Moze i racja, choc roznego rodzaju relacje z imprez Teraz Rocka moga roziwac zludzenia niektorym na tematy np kolesiostwa.ultravox pisze:Po pierwsze dziwie się, że coś tak w gruncie rzeczy nieistotnego jak jakaś tam lista wzbudza aż takie reakcje. Po drugie nie bardzo rozumiem dlaczego SWALLOWED czy KSM konieniecznie musi być na JAKIEJKOLWIEK liście wyżej niż BEHEMOTH czy FURIA (i na odwrót). To jest czysto subiektywne (podobnie jak wszelkie tego typu zestawienia), a podejrzenia o kolesiostwo czy sprzedawanie recenzji zawsze mnie śmieszyły.
Ogolnie to nie ma o co kruszyc kopii, lista jak lista, pokazuje jedynie kierunek i trend jakie chca wyznaczac autorzy, Podobne listy sa w kazdym niemal periodyku muzycznym, np TR gdzie tez co roku zestawienie wygrywa Kult I Behemot, a w Mysticu juz nie pamietam, bo przestalem kupowac. W Pure Metal we wszystkich kategoriach zwyciezylo Sanctuary na przyklad.
W kazdym razie czytelnik moze sobie na podtsawie takiej listy wyrobic zdanie o tym czy chce czytac ludzi, ktorzy maja takie a nie inne zapatrywania i jakistam hamburger metal pokroju Behemota stawia wyzej niz Swallowed. Ja jak juz przebrne przez ten numer (czyta sie ciezko z powodu pewnego rodzaju przeintelektualizowania charakterystycznego dla hipsterskiego portalu PORCYS) to z checia go komus oddam i ciesze sie, ze nie kupilem od razu trzech. Tak naprawde kupilem go tylko po to zeby przeczytac, ze pjoter slucha Pet Shop Boys, co mnie niezmiernie cieszy, tak, ze numer bedzie bez tej jednej strony :)
woodpecker from space
- Drone
Jadę do Empiku przyjrzeć się temu z bliska :)
- ultravox
Ale jakie tutaj masz obiektywne kryteria? Nie powiesz chyba, że SWALLOWED, TEITANBLOOD czy KSM to płyty na miarę "Left Hand Path" czy "Into The Grave", które z perspektywy czasu będzie mozna względnie obiektywnie ocenić jako najważniejsze dla danego podgatunku. Mnie się wydaje, że taki Swallowed to ma co najwyżej szansę stać się pozycją kultową na miarę DEMILICH czy CARBONIZED, ale wątpie aby ktoś to kiedyś wymieniał w jednym rzędzie z MORBID ANGEL czy GRAVE. Póki co nie wygląda na to, zeby w 2015 ukazała się jakaś płyta, która bedzie choćby mała rewolucją, więc trudno chyba mówić o obiektywnych kryteriach.Drone pisze: w obrębie konkretnej stylistyki (w tym wypadku rockowo/metalowej) można wyznaczyć pewne ogólne obiektywne kryteria oceny, które rzutują na kształt listy podsumowań. W tym wypadku oczywiste jest, że sprzeniewierzono się takim kryteriom. Zabawne jest tylko wciskanie na chama takich "propozycji" i naiwna wiara, że nikt tego nie zauważy :)
To trochę tak, jakby ktoś np. sporządził listę najlepszych płyt ze szwedzkim death metalem i na pierwszym miejscu umieścił np. płytę CENTINEX, potem może NECROPHOBIC, a na końcu ENTOMBED i GRAVE :)
- Drone
Mieszasz systemy walutowe. Chodzi o listę najlepszych płyt w 2015 roku, a nie o to, które z tych płyt kandydują do miana klasyków wszech czasów. W tej sytuacji bez znaczenia jest to, czym będzie płyta SWALLOWED dla historii gatunku. Skupiamy się na roku 2015. I w tej kategorii niedorzecznością jest stawianie odtwórczego do bólu "The Satanist" wyżej niż kipiącego świeżością i niespotykanym dotąd konglomeratem rozwiązań SWALLOWED.ultravox pisze:Ale jakie tutaj masz obiektywne kryteria? Nie powiesz chyba, że SWALLOWED, TEITANBLOOD czy KSM to płyty na miarę "Left Hand Path" czy "Into The Grave", które z perspektywy czasu będzie mozna względnie obiektywnie ocenić jako najważniejsze dla danego podgatunku. Mnie się wydaje, że taki Swallowed to ma co najwyżej szansę stać się pozycją kultową na miarę DEMILICH czy CARBONIZED, ale wątpie aby ktoś to kiedyś wymieniał w jednym rzędzie z MORBID ANGEL czy GRAVE. Póki co nie wygląda na to, zeby w 2015 ukazała się jakaś płyta, która bedzie choćby mała rewolucją, więc trudno chyba mówić o obiektywnych kryteriach.Drone pisze: w obrębie konkretnej stylistyki (w tym wypadku rockowo/metalowej) można wyznaczyć pewne ogólne obiektywne kryteria oceny, które rzutują na kształt listy podsumowań. W tym wypadku oczywiste jest, że sprzeniewierzono się takim kryteriom. Zabawne jest tylko wciskanie na chama takich "propozycji" i naiwna wiara, że nikt tego nie zauważy :)