MAJEZON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Re: MAJEZON
Z tego zestawu najbardziej podchodzi mi Winiary, najgorszy Helmans. Oczywiście mam świadomość, że domowy jest najlepszy, ale przez lenistwo odpuszczam temat.
-
- postuje jak opętany!
- dr Kill
- postuje jak opętany!
Kielecki, ale dziś zakupiono Winiary. W Biedronce mojego ulubionego nie sprzedają, a ten produkcji Biedy to syf. Ale masełe mają dobre!!!! :))))
Poza tym majonez to był swego czasu bardzo ważny składnik mojej diety. Bez niego ciężko podbić mi pewne parametry, bo to jednak bardzo łatwe rozwiązanie.
Poza tym majonez to był swego czasu bardzo ważny składnik mojej diety. Bez niego ciężko podbić mi pewne parametry, bo to jednak bardzo łatwe rozwiązanie.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
O, a tego nie wiedziałem. Samo to sprawia, że Kielecki wygrywa przez K.O.Triceratops pisze: W dodatku Polska Norma majonezu zostala stworzona wlasnie w oparciu o Kielecki.
Nie, ale ogólnie temat zajebisty. Od dawna żaden nie zmotywował mnie do tak intensywnego pisania.pr0metheus pisze:czy to zebranie koła gospodyń wiejskich?
U mnie nadal jest. Standardowo do jajek, paluszków krabowych, niektórych wędlin jak np. polędwic i jako składnik sosów np. czosnkowo-koperkowego do ryb. Życie bez majonezu byłoby słabe. Bardzo słabe.dr Kill pisze:
all the monsters will break your heart
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
kielecki srelecki... se kurwa do kawy wpierdolcie ten kielecki jeszcze i nacierajcie się nim pod pachami
Podstawowa sprawa - czy kielecki ma cokolwiek w składzie co lekko dokwasza smak? Nie ma. Może więc i mieć 7% jaj, ale winiary, mimo że ma 6% jest dokwaszony i jest to imho kurewsko ważna sprawa. Nawet jak robi się majonez samemu to sok z cytryny do smaku jest obowiązkowy. Majonez wtedy można wpierdalać łyżkami sam, bez niczego i NIE ZAMULA - oczywiście trzeba też zachować odpowiednie proporcje z musztardą.
P.s. Polecam majonez jako dressing do gotowanego ryżu - genialna sprawa.
Podstawowa sprawa - czy kielecki ma cokolwiek w składzie co lekko dokwasza smak? Nie ma. Może więc i mieć 7% jaj, ale winiary, mimo że ma 6% jest dokwaszony i jest to imho kurewsko ważna sprawa. Nawet jak robi się majonez samemu to sok z cytryny do smaku jest obowiązkowy. Majonez wtedy można wpierdalać łyżkami sam, bez niczego i NIE ZAMULA - oczywiście trzeba też zachować odpowiednie proporcje z musztardą.
P.s. Polecam majonez jako dressing do gotowanego ryżu - genialna sprawa.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Boją_się_nawet_jego_koni
- zaczyna szaleć
Winiary od kiedy przejęli je żydzi z nestle stało się gównem bez smaku. Kielecki - litości, jaka reklama tv taki majonez. Prawdziwa wojna, jedyny cios sztyletem w podniebienie jahve to KĘTRZYŃSKI, z samego serca Warmii, jak Vader. Ale lepszy. Najlepszy. Jajka kury ugotowane tak że żółtko w środku jest miękkie, ale przy białku ścięte plus majonez Kętrzyński to jest kurwa pierdolonony armmaggeddoonn.
- Triceratops
Probowalem, nawet niezly smakOlo pisze:kielecki srelecki... se kurwa do kawy wpierdolcie ten kielecki jeszcze i nacierajcie się nim pod pachami
woodpecker from space
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Kilka dni temu naszło mnie intensywne zainteresowanie majonezem. Czytałem w necie rankingi, opinie i rozpoznawałem rynek. Dzisiaj kupiłem sobie Białuty 100% naturalny: http://www.bialuty.com.pl/pl/44,majonez-naturalny.html" onclick="window.open(this.href);return false; .
Niestety jestem przeziębiony i nie czuję smaku, więc zapoznam się z nim po wyzdrowieniu.
Niestety jestem przeziębiony i nie czuję smaku, więc zapoznam się z nim po wyzdrowieniu.
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Triceratops pisze:Probowalem, nawet niezly smakOlo pisze:kielecki srelecki... se kurwa do kawy wpierdolcie ten kielecki jeszcze i nacierajcie się nim pod pachami
o widzisz, hehe... Kawona Z Majezona - czas na nowy hype ;)
[youtube][/youtube]
- Triceratops
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
bład, włocławek nazywa sie już dworski i wyglada takSilent_Sea pisze:było już wałkowane o keczupie i majonezie ... jak ketchup, to wiadomo, że jest jeden jest najlepszyuglak pisze:nie wiedzialem, ale jadlbym go nawet gdyby byl jednym gigantycznym konserwantem. w sumie probowalem jeszcze tylko winiary i helmans, ale do kieleckiego nie maja startu.jako jedyny (oprócz domowego) nie posiada konserwantów.
czekam jeszcze na temat o ketchupie, bo nie wiem jaki jest jeszcze jadalny oprocz heinza

co wazne! w szklanym sloiku ma doskonaly skład, w plastiku juz niekoniecznie.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Triceratops
Tak to prawda, jedyne jadalne keczupy, co prawda Kotlin ma fajne smakowe opcje ale sklad dyskawlifikuje ich prdukty.nicram pisze:Heinz + Ketchup Włocławek rządzą. Choć od dziecka jem przede wszystkim ten drugi.uglak pisze:
czekam jeszcze na temat o ketchupie, bo nie wiem jaki jest jeszcze jadalny oprocz heinza
woodpecker from space
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Kotlin dziwnie smakuje. Nie powiem, że kisiel jak jakiś Tortex, ma swoich wyznawców, ale dla mnie więcej tam smaku przypraw niż pomidorów.
bardzo dobry keczup robi też Develey - ale pod marką dla McDonalds - dostępny normalnie w sklepach (co trafia do McDonalda to nie wiem bo byłem tam ze dwa razy w życiu). Uwielbiam Heinza, ale ten stawiam na równi, a może nawet o włos wyżej (tylko Heinz z octem balsamicznym przebijał go smakiem).

bardzo dobry keczup robi też Develey - ale pod marką dla McDonalds - dostępny normalnie w sklepach (co trafia do McDonalda to nie wiem bo byłem tam ze dwa razy w życiu). Uwielbiam Heinza, ale ten stawiam na równi, a może nawet o włos wyżej (tylko Heinz z octem balsamicznym przebijał go smakiem).

-
- mistrz forumowej ceremonii
helmans to gówno, winiary był spoko, ale jakoś się trochę popsuł. no to nie wiem, chyba ten kielecki
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
jestem oddanym wyznawcą kieleckiego, mam już spory staż w tym temacie... z rzadka sięgam po winiary, ale jest za słodki i jakiś taki mączny dla mnie.
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Triceratops
Tak, ta slodkosc jest dobijajaca, jedynie Rzymski i Ketrzynski jeszcze sa takie octowo-kwaskowate. Tak czy srak to wychodzi, ze polskie firmy gora
woodpecker from space
-
a jeśli chodzi o keczupy, to poza heinzem, który nie ma konkurencji, całkiem niezły jest z Pudliszek. ten z McDonalda, o którym wspomniał Olo, mi nie smakuje
- Fixxed
- postuje jak opętany!
Kamis jeszcze bym dodał, też jest zajebisty.Heretyk pisze:a jeśli chodzi o keczupy, to poza heinzem, który nie ma konkurencji, całkiem niezły jest z Pudliszek. ten z McDonalda, o którym wspomniał Olo, mi nie smakuje
- Drone
Wszyscy się mylicie. Najlepszy ketchup to Fanex (to ten producent od kultowych paluszków żerańskich).

Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- maciek z klanu
Olo pisze:Kotlin dziwnie smakuje. Nie powiem, że kisiel jak jakiś Tortex, ma swoich wyznawców, ale dla mnie więcej tam smaku przypraw niż pomidorów.
kiedys na ttv bodajze baba robila program - jakas znawczyni zywnosci, i testowala wszystkie keczupy pod wzgledem zawartosci pomidorow w keczupie oraz konserwantow itd. i o dziwo 1wsze miejsce mial ten z makdonaldsa. ja go lubie bardzo.
z kotlina bardzo fajny jest keczup z piekla rodem - fajny smak wzbogacony wg mnie o nutke curry - tez super ale na dluzsza mete wypala jape.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo