Nie chce mi się bawić w jakiekolwiek porównania, ale jest na prawdę mocno i masywnie z masą zwolnień i dobrych klimatycznych niebanalnych melodii. Warto przysiąść do albumu bo to kawał mocnego grania!

całość do odsłuchu:
[youtube][/youtube]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
+1Drone pisze:Trend religijny był w swej późnej fazie denerwujący, ale miał w sobie przynajmniej jeszcze coś świeżego, nie do końca zdeaktualizowanego. Tutaj mamy zaś kolejny przykład mody na retro-Norwegię, tak lansowanej ostatnimi czasy przez Terratur Possessions. Nuda, wtórność, kopiowanie po raz tysięczny starych patentów, dodatkowo wszystko okraszone banalnymi melodyjkami i pitolącymi tremolami, od których bolą zęby. Gdzie porównania do SWALLOWED... Litości... Studencki black metal. Do dołu z wapnem!
to nie jest porównanie do Swallowed, raczej potencjał tej płyty jest bardzo duży, bo stylistycznie jest to inny kierunek.Drone pisze: Gdzie porównania do SWALLOWED... Litości... Studencki black metal. Do dołu z wapnem!
kwestia gustu, ja przykładowo rzygam już kolejnymi religijnymi zespołami z rycinami na okładce, które rosną jak grzyby po deszczu a umiejętności muzyczne są dramatyczne. Terratur trzeba przyznać nie wydaje słabych zespołów, moda na granie w stylu lat `90tych może i powoli zaczyna wracać nie mniej mi to w ogóle nie przeszkadza, można rzecz że fajnie się cofnoć w czasu, kiedy człowiek za młodego zafascynowany łykał każdy dźwięk z "norweskich lasów". Teraz po upływie lat, ciężko mnie zaskoczyć, ale Misþyrming bardzo fajnie nawiązuje do tego starego klimatu lat `90tych;Drone pisze: Tutaj mamy zaś kolejny przykład mody na retro-Norwegię, tak lansowanej ostatnimi czasy przez Terratur Possessions.
ten się nagadał.death_to_all pisze:
+1
wiesz co może nie tyle pulsuje świeżością, co nagrali świetny album, bo tam naleciałości są też spore z Beherit czy Unholy. Oczywiście jest też masa dołożona od nich samych i nie mam na celu tu umniejszać im zasług w "Lunarterial" bo uważam ten album za najlepszy metalowy album roku poprzedniego i wydaje mi się, że nawet minimalnie przebili TEITANBLOOD, natomiast mam wrażenie że na siłę próbujesz zjebać Misþyrming, który Ci po prostu nie podszedł.Drone pisze:Chodziło mi o porównanie do SWALLOWED pod względem jakościowym - w ogóle tych dwóch rzeczy nie można zestawić. SWALLOWED pulsuje świeżością, czymś niezbadanym, a tutaj mamy do czynienia z rzeczą maksymalnie odtwórczą. Ja tego nie kupuję, to jest tak samo jałowe i puste jak moda na retro-thrash.
Bo to jest zrobione bez smaku, w złym stylu i guście. Weź dla odmiany zeszłoroczny THE DEATHTRIP - pomimo, że trąci starym Norge na kilometr, to ma w sobie jakąś wartość dodaną, jakąś aurę oryginalności, coś własnego. Tu nie ma ani grama tego.Ihasan pisze:mam wrażenie że na siłę próbujesz zjebać Misþyrming, który Ci po prostu nie podszedł.
Nie.Ihasan pisze:ten się nagadał.death_to_all pisze:
+1
Ręce cie nie bolą?
Sova ma CDMaria Konopnicka pisze:Bardzo podoba mi się ta płyta - jak tylko gdzieś natrafię na CD to biorę bez chwili zastanowienia. Nie jest to objawienie na miarę Swallowed, ale zdecydowanie jedna z najlepszych rzeczy, jakie w tym roku słyszałem.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo