W zasadzie to jakby zamienić H i TSOP miejscami, to nie widzę tu większych kontrowersji. Czy kto stawia wyżej jedynkę, czy dwójkę, to sprawa indywidualna.Drone pisze:Nic tak nie elektryzuje publiczności jak dobrze przemyślana nierówność! A zatem objawiam kolejną PRAWDĘ:
L > SBG > SH > TSOP > H => S => ITP
DEATH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- 83koper83
- rasowy masterfulowicz
Re: DEATH
Kerosene keeps me warm.
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
No dlatego meblościankowy, bo mozna było poczytac w prasie jak to oni jazzują. Postawic TSOP przy 1 lub 2 Atheist i nie am czego zbierać.Heretyk pisze:tam praktycznie żadnego jazzu przecież nie maHarlequin pisze:a i ten jazz taki meblościankowy (cytujac klasyka).
- Rattlehead
- zahartowany metalizator
SBG=L=SH=H=ITP=S=TSOP
Tak, mogłem napisać, że wszystkie na równym poziomie, ale tak wygląda bardziej młodzieżowo i po prostu zajebiście.
Na chwilę obecną najbardziej rozpierdala SH, ale jutro może być ITP, jednak tak gdzieś koło siedemnastej chętnie przypierdoliłbym SBG. Z kolei w sobotę mniej więcej od dziewiątej S chętnie by pobrzmiewał, tylko po to ażeby w samo południe zakurwić L itd.
Tak w ogóle to nienawidzę jak się wpisuje tytuły tylko pierwszą literą.
Tak, mogłem napisać, że wszystkie na równym poziomie, ale tak wygląda bardziej młodzieżowo i po prostu zajebiście.
Na chwilę obecną najbardziej rozpierdala SH, ale jutro może być ITP, jednak tak gdzieś koło siedemnastej chętnie przypierdoliłbym SBG. Z kolei w sobotę mniej więcej od dziewiątej S chętnie by pobrzmiewał, tylko po to ażeby w samo południe zakurwić L itd.
Tak w ogóle to nienawidzę jak się wpisuje tytuły tylko pierwszą literą.
support music, not rumors
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Drone pisze:Nic tak nie elektryzuje publiczności jak dobrze przemyślana nierówność! A zatem objawiam kolejną PRAWDĘ:
L > SBG > SH > TSOP > H => S => ITP
W Twoim równaniu dziwi mnie wysoka pozycja The Sound... Nie mówię że to zła płyta, ale jeśli już miałbym wybrać najsłabszą - chociaż w przypadku tego zespołu mówienie o najsłabszej płycie to nie jest mowa o jakimś wymuszonym klocku żeby była jasność - byłaby to właśnie ostatnia pozycja w ich dorobku.
Poza tym, umówmy się - jakiekolwiek równania to tylko i wyłącznie odzwierciedlenie własnych sympatii do danej płyty, w żadnym wypadku nie jest to ostateczna wykładnia czy jak wolisz PRAWDA, tak więc pozwolę sobie z tym równaniem nie zgodzić. Dla mnie ten zespół jest na tyle wyjątkowy, wyznaczył tyle kierunków rozwoju muzyki death metalowej, że każdy powinien znaleźć coś dla siebie, od zatęchłych grobowców rodem z jedynki aż po melodyjne popisy na Symbolic. Znam ludzi którzy najbardziej cenią sobie właśnie ten okres rozwoju kapeli i wcale nie jest to żart, ani oni młodzieniaszkami, którzy zaczęli słuchać tej muzyki parę lat temu.
- lucass
- weteran forumowych bitew
1. SCREAM BLOODY GORE
2. LEPROSY
3. SPIRITUAL HEALING
4. INDIVIDUAL THOUGHT PATTERNS
5. HUMAN = SYMBOLIC = THE SOUND OF PERSEVERANCE
Nigdy nie byłem dobry z matematyki ale słyszę to tak.
2. LEPROSY
3. SPIRITUAL HEALING
4. INDIVIDUAL THOUGHT PATTERNS
5. HUMAN = SYMBOLIC = THE SOUND OF PERSEVERANCE
Nigdy nie byłem dobry z matematyki ale słyszę to tak.
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Riven
- Kontakt:
A dla mnie właśnie tsop to jedyna płyta death która można postawić obok dokonań atheist. Itp to nudne gówno. Human fajny death metal ale gdzie tam do atheist.Heretyk pisze:to jasneHarlequin pisze: Postawic TSOP przy 1 lub 2 Atheist i nie am czego zbierać.
Tsop to niesamowity album, kompletnie poza swoją epoką
this is a land of wolves now
- Rattlehead
Masz szlaban na słuchanie Poison was the CureRiven pisze:Itp to nudne gówno.
- Riven
- Kontakt:
Itp to IMO sztandarowy przykład sytuacji w której chłopcy którzy grają prymitywny death metal posłuchali trochę prog rocka i jazzu i zachciało im się grać ambitnie. Problem polega na tym, że do takiego skoku trzeba się przygotować, i dopiero na TSOP udało się to osiągnąć bez pretensji
P. S. Symbolic oczywiście bdb stadium przejściowe
this is a land of wolves now
- Rattlehead
- Rattlehead
- Riven
- Kontakt:
- Rattlehead
Jestem rozczarowany Twoją postawą. Zawiodłeś cały nasz kolektyw. Straciłeś moje zaufanie i szacunek. Proszę przeprosić przynajmniej kolegów.
- Riven
- Kontakt:
- lucass
- weteran forumowych bitew
Przecież to na Human jest wiecej takich wycieczek podprogowych. Właśnie na Individual.... przynajmniej w kwestii samych gitar jest sporo wycieczek w strone Scream... . Riven musisz posłuchac i odświeżyc bo tak jest wlasnie.Riven pisze:Itp to IMO sztandarowy przykład sytuacji w której chłopcy którzy grają prymitywny death metal posłuchali trochę prog rocka i jazzu i zachciało im się grać ambitnie. Problem polega na tym, że do takiego skoku trzeba się przygotować, i dopiero na TSOP udało się to osiągnąć bez pretensji
LEGALISE DRUGS & MURDER
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Trcohę dziwie, że spuszczasz sie nad "Low" Testamentu a krytykujesz ITP. Obie płyty mają ten sam problem - szybk owykładają karty na stół i bardzo szybko sie osłuchują, przy czym w muzyce Death dieje sie o WIELE więcej niz na "Low". Moznaby powiedzieć, że obie są poniekąd naiwne.Riven pisze:Itp to IMO sztandarowy przykład sytuacji w której chłopcy którzy grają prymitywny death metal posłuchali trochę prog rocka i jazzu i zachciało im się grać ambitnie. Problem polega na tym, że do takiego skoku trzeba się przygotować, i dopiero na TSOP udało się to osiągnąć bez pretensji
A co do TSOP to dziwie sie że nie słyszysz tych rozwleczonych w nieskonczoność partii opartych w gruncie rzeczy na niewielkiej ilosci motywów ( w stosunku do długości utworów). Dla mnie TSOP wlecze sie jak flaky z olejem, chce być ambitniejsze niz jest.