Jak obchodzicie święta?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Jak obchodzicie święta?
Mi generalnie świąteczne jedzenie słabo podchodzi - co innego, menu wielkanocne. A z ryb to i tak najbardziej lubię duże sumy ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
-
- postuje jak opętany!
ja za torozumiem, ze mozna nie lubic karpia, ale nie rozumiem jak mozna pisac, ze jest bez smaku. bez smaku to jest tilapia czu pstrag, a nie karp :D
-
- weteran forumowych bitew
Wędzony pstrąg jest zajebisty :Dabstract pisze:ja za torozumiem, ze mozna nie lubic karpia, ale nie rozumiem jak mozna pisac, ze jest bez smaku. bez smaku to jest tilapia czu pstrag, a nie karp :D
Ale to nieważne bo najlepsze świąteczne żarcie to kluski z makiem <3
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
- postuje jak opętany!
wedzony pstrag jest bardzo dobry, fakt
edit. chociaz w zasadzie wszystkie ryby wedzone sa przynajmniej bardzo dobre :D
edit. chociaz w zasadzie wszystkie ryby wedzone sa przynajmniej bardzo dobre :D
-
Ogólnie wszystko rozbija się o sposób przyrządzenia, to wiadoma sprawa. Przypuszczam że nawet z czegoś tak pozbawionego potencjału jak tilapia możnaby spreparować jakieś dobre jedzenia, ale ja się jeszcze z takim mistrzostwem w sztuce kulinarnej nie spotkałem.
Karp, jak na moje wymagania, również stawia poważny opór w procesie uzdatniania go do spożycia.
Karp, jak na moje wymagania, również stawia poważny opór w procesie uzdatniania go do spożycia.
Baton na tropach Yeti
You are just a
PART OF ME
You are just a
PART OF ME
-
- postuje jak opętany!
wystarczy zastosowac wyprobowany sposob - dzien wczesniej oblozyc go cebula
- Sybir
Swoją drogą, jak sobie pomyślę, że taki karp to taki wodny spaślak, który nic nie robi, tylko ryje w mule w poszukiwaniu żarcia cały dzień, to mi się odechciewa go jeść ;) Choć zdarzało mi się spożywać dobrze przyrządzonego karpia, nie powiem. Tak czy siak, przedkładam lina nad karpia, choć to mało świąteczna ryba. A ze świątecznych to śledź kvlt eternal - jak mogliście o śledziu, Koledzy, zapomnieć?
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
+10!abstract pisze:ja za torozumiem, ze mozna nie lubic karpia, ale nie rozumiem jak mozna pisac, ze jest bez smaku. bez smaku to jest tilapia czu pstrag, a nie karp :D
this is a land of wolves now
- manieczki
propo karpia:
http://web.archive.org/web/201001260152 ... /ryby.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Kod: Zaznacz cały
USA. Ze względu na wielkość kraju i znaczny odsetek emigrantów (w tym 2 mln Polaków) święta i Wigilia obchodzone są według narodowych tradycji i upodobań. U większości Amerykanów "otwarty dom" zamyka się na czas Wigilii. Tradycyjny posiłek świąteczny jest raczej bez ryb, gdyż króluje rumiany indyk, szynka, ciasta z kremem, extra-specjał pani domu oraz kruche ciasteczka. Ciekawostką jest tu fakt, że karpie w USA uważane są za chwast rybny (!), wymagający zwalczania. Ponieważ poławiają go tylko biedniejsi wędkarze, w tym głównie Słowianie, Żydzi, Murzyni i Latynosi - stąd też niska ranga lub wręcz brak naszego karpia na stołach amerykańskich.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- postuje jak opętany!
tak się składa, że podobny tryb życia prowadzi węgorz, czyli najsmaczniejsza ryba galaktyki :)Sybir pisze:Swoją drogą, jak sobie pomyślę, że taki karp to taki wodny spaślak, który nic nie robi, tylko ryje w mule w poszukiwaniu żarcia cały dzień, to mi się odechciewa go jeść ;)
- Sybir
Nie do końca prawda, w każdym razie rzeczne drapieżniki i ryby morskie smakują mi bardziej.
-
Karp jako "rybny chwast" :-)
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Uwielbiam smak karpia, ale jebane ości psują całą radość z tym związaną.
- Silent_Sea
Święta = karp, oczywiście smażony, a taki odsmażony kilka razy to uczta bogów !
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
- Block69
- zahartowany metalizator
Zgadza sie.ramonoth pisze:Uwielbiam smak karpia, ale jebane ości psują całą radość z tym związaną.
PENIS METAL
-
To fakt, odsmażony na drugi dzień jeszcze lepszy. Uwaga o cebuli bardzo trafna. Teście robią w mące i na oleju i taki średnio mi podchodzi. Zdecydowanie lepszy w jajku i bułce tartej na maśle klarowanym z dodatkiem tradycyjnego masła. Mniam!Silent_Sea pisze:Święta = karp, oczywiście smażony, a taki odsmażony kilka razy to uczta bogów !
-
- postuje jak opętany!
tak. wigilia to karp i moc sledzi, nastepnego dnia odsmazany karp, tatar i flaki _o_
jajebie, jak mozna nie lubic swiat
jajebie, jak mozna nie lubic swiat
- Jimmy Boyle
- rasowy masterfulowicz
Święta to przede wszystkim BIGOS moi drodzy. Przy tym skurwielu reszta potraw świątecznych dla mnie nie istnieje.
- Żułek
[youtube]www.youtube.com/watch?v=_J36yuzAyv0[/youtube]
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
- uglak
osobiscie nieznosze ryb, ale swieta kojarza mi sie z duza iloscia potraw z fajnymi grzybami, wiec jak najbardziej ok
Guilty of being right